Translate

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΝΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Μπορεί να μην είναι ευδιάκριτο, όμως τα πράγματα στην ασφαλιστική αγορά αλλάζουν. Και πάνε προς το καλύτερο δείχνοντας ότι
τελικά ο σημαντικός αυτός κλάδος βρίσκεται σε κινητικότητα δημιουργική. Και που μπορούμε να το στηρίξουμε; Στο γεγονός ότι για πρώτη φορά υπάρχει κινητοποίηση από την ιδιωτική αλλά και την κρατική πλευρά προς την κατεύθυνση αλλαγής των παλαιών συνθηκών και συνηθειών και εγκαθίδρυσης νέων.

Για παράδειγμα, ασφαλιστές, κυβέρνηση, εποπτεία και σύμβουλοι εξετάζουν άλλοτε από κοινού, άλλοτε με παράλληλες δράσεις, άλλοτε με παρόμοια στόχευση, το θέμα των συντάξεων και της υγείας. Ακόμα εξετάζεται το θέμα της διαφάνειας των ασφαλιστικών συμβολαίων και το θέμα της ενημέρωσης των καταναλωτών, όχι διότι υπάρχει πρόβλημα αλλά διότι υπάρχει πρόθεση να γίνει ένα βήμα προς το καλύτερο. Επίσης, εξετάζονται και άλλα πολλά, όλα σχετικά με την βελτίωση της αγοράς.

Συζητιούνται πράγματα και προοπτικές μεταξύ των εταιρειών, μεταξύ των διαμεσολαβούντων, μεταξύ άλλων βαθμίδων και κλιμακίων, μεταξύ εταιρειών που στηρίζουν την αγορά τεχνικά, θεωρητικά, νομοθετικά. Και όλα δείχνουν ότι το τραπέζι του διαλόγου έχει στρωθεί για τα καλά. Επίσης θέματα ανοικτά δεν υπάρχουν, διαφωνίες δεν ανέκυψαν και επικρατεί ηρεμία, που για πολλά χρόνια έλειψε. Είναι εμφανή τα στοιχεία της ωριμότητας. Και πρέπει να το επισημάνουμε αφού με εξαίρεση κάποια ψήγματα προβλημάτων, άλλης εποχής καθώς και άνθρωποι άλλης νοοτροπίας, η μεταστροφή των συνθηκών της αγοράς είναι εμφανής. Σκέψη, προβληματισμός, ενδιαφέρον.

Η αθωότητα και η πονηριά πέρασαν μάλλον ανεπιστρεπτί. Τώρα η θέση ανήκει στην σοβαρή αγορά, τους επαγγελματίες με στόχευση και στους επίμονους εργάτες. Βέβαια μπορεί για κάποιους να υπάρχει καθυστέρηση και για κάποιους άλλους νωχελική κινητοποίηση. Οι εκτιμήσεις, ο σχολιασμός, ή οι προσωπικές απόψεις για τον τρόπο τον χρόνο και τις διαδικασίες, είναι μάλλον περιττές. Το μέλλον περιμένει την ασφαλιστική αγορά με αξιόπιστες, ορθολογικές, κατανοητές προτάσεις. Ο καταναλωτής χρειάζεται σιγουριά.


Καλέστε στα 211-4039370   κιν. 6938 009 777 η συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας  πατώντας ΕΔΩ για ένα προσωπικό ραντεβού ώστε να προσεγγίσουμε εξατομικευμένα τις ανάγκες σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.