Translate

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Δεν είναι υποχρεωτική αλλά αναγκαία!


 


Ανοδική είναι η ζήτηση για τα προγράμματα υγείας που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς οι παροχές του εθνικού συστήματος υγείας υποβαθμίζονται διαρκώς, ενώ το κόστος νοσηλείας στα ιδιωτικά θεραπευτήρια είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Αυξάνεται λοιπόν ο αριθμός των ασφαλισμένων που επιδιώκουν να «θωρακιστούν» μέσα από ένα πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης της υγείας τους. Οι λόγοι που συμφέρει ένα ιδιωτικό πρόγραμμα υγείας -σύμφωνα με στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς- είναι οι εξής:

- Η περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία υποβαθμίζεται συνεχώς. Τα Ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης δεν έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της αγοράς, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. Συχνά απαιτούνται μήνες για να «κλειστεί» ένα ραντεβού για επίσκεψη σε γιατρό.

- Το κόστος για νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές είναι υψηλό.

- Έχει αυξηθεί ο μέσος όρος ηλικίας και αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ανάγκη για ιατρικές καλύψεις.

- Η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει στον ασφαλισμένο το απαραίτητο μαξιλάρι στην αντιμετώπιση των εξόδων.

Στο ερώτημα τώρα ποια είναι η σωστή στιγμή για να προχωρήσει κάποιος σε πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης υγείας, η απάντηση είναι πως όσο πιο νέος είναι ο ασφαλισμένος, τόσο μικρότερο είναι και το κόστος ασφάλισης.

Προς το παρόν, υπάρχουν στην αγορά προγράμματα υγείας που είναι ισόβια. Ο ασφαλισμένος καλύπτεται ανεξάρτητα από το είδος των προβλημάτων υγείας που θα αντιμετωπίσει.

Όμως οι εταιρείες προσανατολίζονται τα νέα συμβόλαια υγείας- νοσηλείας να είναι ετησίως ανανεούμενα. Αυτό σημαίνει ότι η ασφαλιστική εταιρεία, μπορεί να μην ανανεώσει το πρόγραμμα, στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα υγείας, επικαλούμενη τεχνικούς λόγους.

Αντίθετα στα ισόβια προγράμματα, η εταιρεία δεν μπορεί μονομερώς να διακόψει το πρόγραμμα.

Ο ενδιαφερόμενος πριν επιλέξει την εταιρεία και το πρόγραμμα που τον «καλύπτει» θα πρέπει να κάνει έρευνα αγοράς, ώστε να σταθμίσει τις καλύτερες προσφορές, σε ότι αφορά το ύψος του ασφαλίστρου, τις προσφερόμενες παροχές και καλύψεις.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζει ότι για οικογενειακά προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης υγείας, οι εταιρείας προσφέρουν εκπτώσεις από 20% (αν ασφαλιστεί και ο/η σύζυγος), 30% για το πρώτο παιδί κ.ο.κ.

Ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει για τη νοσηλεία του όποιο νοσοκομείο επιθυμεί. Ωστόσο αν επιλέξει συμβεβλημένα θεραπευτήρια με την ασφαλιστική εταιρεία, έχει επιπλέον προνόμια, που αφορούν έξοδα που σχετίζονται με τη νοσηλεία (πχ επισκέψεις σε ιατρούς κλπ).

Μία άλλη σημαντική παράμετρος είναι ότι η ασφαλιστική εταιρεία τον καλύπτει και για νοσηλεία στο εξωτερικό (ανάλογα με το πρόγραμμα). Σε χώρες της ΕΕ η κάλυψη παρέχεται 30 μέρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου και άμεσα αν πρόκειται για ατύχημα.

Καλέστε στα 211-4039370 κιν. 6938 009 777 η συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ για ένα προσωπικό ραντεβού ώστε να προσεγγίσουμε εξατομικευμένα τις ανάγκες σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.