Translate

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Να επιταχυνθεί η συνεργασία Ασφαλιστικών Εταιριών και Δημόσιων Νοσοκομείων


 
Τα χρόνια της κρίσης έφεραν αλλαγές και στα δρώμενα των Ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών
Θέματα συντάξεων, φαρμάκων, νοσηλείας και πρωτοβάθμιας φροντίδας του σήμερα είναι μακράν του χθες.

Οι πιο πολλοί άμεσα ή έμμεσα παρατηρούν αλλαγές στην ποιότητα υπηρεσιών, αλλαγές στο κόστος, αλλαγές στους χρόνους παροχής και στα ραντεβού με γιατρούς.

Πολλές συμφωνίες με ιδιωτικά νοσηλευτήρια έφεραν στο φως...
νέα ασφαλιστήρια προσαρμοσμένα στο τριμερές σύστημα εξόφλησης του κόστους από ιδιώτες πελάτες – ασφαλιστικές εταιρείες και ΕΟΠΥΥ.

Είναι αρκετοί αυτοί που βρίσκουν ότι το κόστος είναι υψηλό (ιδίως οι  και προσπαθούν ασφαλιστικές εταιρείες για επανεξέταση των υπαρχόντων συμφωνιών αλλά και μεγάλες μειώσεις στις νέες συμβάσεις.

Οι απλοί διαμεσολαβούντες ασφαλιστές είναι αυτοί που δέχονται πρώτοι τις αντιρρήσεις για υψηλό κόστος και αλλάζουν τον τρόπο πώλησης που έκαναν παλαιότερα και που οδηγούσε ανεξέλεγκτα σε συγκεκριμένα νοσηλευτήρια. Μάλιστα αρκετοί ασφαλιστές είναι δυσαρεστημένοι από τον ιδιόμορφο ανταγωνισμό που επικρατεί σε βάρος τους από επιλογές που κάνουν πολλοί ιδιωτικοί φορείς υγείας με τις κάρτες νοσηλείας και άλλες δωρεάν συμφωνίες πρόσβασης ή κατευθείαν συναλλαγές με διαφορετικά κριτήρια από αυτά που ισχύουν με ασφαλιστικές εταιρίες. Αποτέλεσμα των παραπάνω και οι πιέσεις για μείωση του κόστους λόγω κρίσεως αλλά και λόγω πιθανού «συνωστισμού» πληθώρας πελατών σε συγκεκριμένα νοσοκομεία

Είναι πολλά αυτά που ακούγονται και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος ίσως είναι στιγμή να επανεξετάσει την πιθανότητα από κοινού συμφωνιών προς τα νοσοκομεία κάτι που έληξε με την μεγάλη προσφορά του Τάκη Καραλή και Πάνου Δημητρίου προ ετών. Σήμερα είναι απαραίτητη μια εκ νέου συμφωνία και με το Υπουργείο Υγείας το οποίο πρέπει να δει ότι οι ασφαλιστές είναι οι τελευταίοι στην αλυσίδα του κόστους. Μαθαίνουμε ότι και ο πρόεδρος ΕΑΕΕ κ. Σαρρηγεωργίου κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, να υπογραφούν ιατρικά πρωτόκολλα και να επιταχυνθεί η συνεργασία Ασφαλιστικών Εταιριών και Δημόσιων Νοσοκομείων κάτι για το οποίο συμφωνεί και το Υπουργείο Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.