Translate

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Απεργιακές κινητοποιήσεις στα δημόσια νοσοκομεία








Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων έχει προκηρύξει για σήμερα τετράωρη στάση εργασίας στα νοσοκομεία της Αττικής από τις 11 π.μ., με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας και 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της περιφέρειας.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι τίθεται σε αμφισβήτηση το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, καθώς με βάση το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα, από τον Μάρτιο του 2018 το επίδομα θα αντικατασταθεί με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας τα οποία θα αποφασίσει επιτροπή που θα συγκροτηθεί. Οπως σημειώνει, «με την περικοπή του εν λόγω επιδόματος, ο μισθός των νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών υγείας είναι κάτω από τον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη».

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων λαμβάνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί που διοργανώνουν για την ερχόμενη Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, 24ωρη απεργία με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος ζητεί από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το επικουρικό προσωπικό. Οπως σημειώνουν, περισσότεροι από 1.000 επικουρικοί γιατροί των νοσοκομείων κινδυνεύουν με απόλυση πριν από τη λήξη της σύμβασής τους στις 31/12/2018. Ο λόγος είναι ότι οι συμβάσεις υπερβαίνουν τους 24 μήνες. Με πρόσφατη απόφασή του, το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε την πληρωμή των δεδουλευμένων των επικουρικών γιατρών και μετά το 24μηνο, αλλά μόνο μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης η οποία και αναμένεται.

Πηγή:kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.