Translate

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Παραμένει κλειστή η μονάδα λοιμώξεων στο Παίδων “Αγία Σοφία”


Παραμένει κλειστή η μονάδα λοιμώξεων στο Παίδων “Αγία Σοφία”
 


Η μονάδα του 'Μακκά" έχει 21 κλίνες, σε ξεχωριστό κτήριο και με ξεχωριστούς θαλάμους, όπως θάλαμο αρνητικής πίεσης.


Να ανοίξει η μονάδα λοιμώξεων του νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία”, η οποία παραμένει κλειστή από το καλοκαίρι, ζητούν οι εργαζόμενοι του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο.

Με επιστολή τους προς τη διοίκηση και το σωματείο, τονίζουν το κενό που έχει προκληθεί στη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος:

“Η μονάδα του 'Μακκά', με δύναμη 21 κλίνες σε ξεχωριστό κτήριο και με ξεχωριστούς θαλάμους, όπως θάλαμο αρνητικής πίεσης, παραμένει κλειστή, παρά την ενημέρωση που είχαμε ότι θα ανοίξει το Νοέμβρη.

Από τότε που έκλεισε, τα νεογνά και παιδιά με λοιμώδη νοσήματα όπως Aids, μηνιγγίτιδες, ελονοσία, ανεμοβλογιά και κοκκύτης νοσηλεύονται στις κλινικές με ότι κινδύνους περικλείει αυτό!

Η διοίκηση στερεί τα μέσα και τη δυνατότητα στο ήδη εξουθενωμένο και λειψό νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό των κλινικών να παρέχει την εξειδικευμένη φροντίδα μιας μονάδας, να βάλει φραγμό στην εξάπλωση μιας ασθένειας”.
Λοιμώδεις

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το “Μακκά” δημιουργήθηκε το 1900 ως περίπτερο λοιμωδών νόσων.

Η προσφορά του είναι πλούσια και στην εκπαίδευση γιατρών και νοσηλευτών. Η εκπαίδευση των ιατρών όσον αφορά τα λοιμώδη νοσήματα σταματάει να γίνεται στο νοσοκομείο, που είναι και το μεγαλύτερο δημόσιο παιδιατρικό νοσοκομείο και μεταφέρεται σε νοσοκομεία ενηλίκων!


Πηγή:iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.