Translate

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Αναστέλλουν για μία εβδομάδα τις επισχέσεις στον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα – εργαστήρια


Αναστέλλουν για μία εβδομάδα τις επισχέσεις στον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα – εργαστήρια


Οι φορείς θα πραγματοποιήσουν την κινητοποίηση στις 8 Δεκεμβρίου, ημέρα την οποία ξεκινούν επίσχεση και οι κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί – πάροχοι του ΕΟΠΥΥ.


Αναστέλλουν την επίσχεση που επρόκειτο να ξεκινήσουν τη Δευτέρα στον ΕΟΠΥΥ τα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα και τα ιδιωτικά εργαστήρια.

Η διοίκηση του Οργανισμού απέστειλε την Παρασκευή στους παρόχους εξώδικο, στο οποίο κάνει λόγο – μεταξύ άλλων – για αντισυμβατική συμπεριφορά.

Για να προστατεύσουν τα μέλη τους, οι φορείς αναστέλλουν την κινητοποίηση, την οποία θα πραγματοποιήσουν στις 8 Δεκεμβρίου, ημέρα την οποία ξεκινούν επίσχεση και οι κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί – πάροχοι του ΕΟΠΥΥ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΕΙΦΠΦΥ) αναφέρουν τα εξής:

“Με τον πιο σαφή τρόπο ο ΕΟΠΥΥ επιβεβαιώνει και πάλι την αυταρχική στάση του και την αποικιοκρατική αντιμετώπιση των παρόχων του ιδιωτικού τομέα, εκβιάζοντας τους με διακοπή της σύμβασης, θυμίζοντας απειλές απόλυσης σε απεργούς.

Και το κάνει με εξώδικο που έστειλε με πονηρία το βράδυ της Παρασκευής (!), έτσι ώστε να παγιδεύσει και να εκθέσει κατά το δυνατόν περισσότερο τους "συνομιλητές" του.

Κάτω από το κέλυφος νομικών προσχημάτων, εκστομίζει την απειλή του.
Αναστολή

Ο Σύνδεσμος είναι υποχρεωμένος να προστατέψει τα μέλη του και γι’ αυτό αναστέλλει για μια εβδομάδα την επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που είχε εξαγγείλει από τη Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα συνεργαστεί με τους υπόλοιπους κλάδους του ιδιωτικού τομέα, σε ένα κοινό μέτωπο.

Και, βεβαίως, ο Σύνδεσμος δεν συνομιλεί με τον ΕΟΠΥΥ έως ότου οι εκπρόσωποι του αποδείξουν ότι είναι αξιόπιστοι, ευθείς και ενδιαφέρονται για την ουσία των προβλημάτων, ενώ επιφυλάσσεται να λάβει και όσα άλλα μέτρα κρίνει για τις ευθύνες των αρμοδίων”.


Πηγή:iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.