Translate

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Μπαμπά μην τρέχεις! Έρευνα -Σοκ για τις οδηγικές συμπεριφορές των γονιών


 


Άγχος,νευρικότητα και ανασφάλεια δημιουργούν στα παιδιά και τους εφήβους οι οδηγικές συμπεριφορές των γονιών τους που πολλές φωνάζουν και τσακώνονται με άλλους οδηγούς.


Τους οδηγούς που μεταφέρουν παιδιά για το πως θα πρέπει να συμπεριφέρονται πίσω από το τιμόνι, πρέπει να προβληματίσουν τα αποτελέσματα Πανευρωπαϊκής έρευνας που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό μεγάλης εταιρείας ελαστικών.

Η παιδική ματιά από το πίσω κάθισμα αποκάλυψε ότι το 40% των παιδιών αναστατώνονται όταν η μαμά ή ο μπαμπάς χάνουν την ψυχραιμία τους στο τιμόνι και ένα στα τρία ανησυχεί και τρομάζει.Σχεδόν τα δύο τρίτα των παιδιών παραδέχονται ότι οι γονείς τους οδηγούν πολύ επιθετικά.Τα τρία τέταρτα ανέφεραν ότι οι γονείς χρησιμοποιούν απρεπείς εκφράσεις ή βρίζουν τους άλλους οδηγούς και ένα στα πέντε τόνισε ότι ο υπεύθυνος ενήλικας στο τιμόνι, μιλούσε στο κινητό.

Σχετικά με πως οι οδηγικές πρακτικές των γονιών,επηρεάζουν την ψυχολογία των παιδιών στο αυτοκίνητο φαίνεται πως οι μέτριες οδηγικές ικανότητες ή τουλάχιστον η έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση αναγκάζουν ένα στα δύο παιδιά να χωθεί στο κάθισμά του για να κρυφτεί.. Επιπλέον ένα στα πέντε παιδιά έχει ήδη ζητήσει από τους μεγάλους να βελτιώσουν τον τρόπο που οδηγούν έστω και αν το ένα τρίτο από αυτά αποκαλύπτουν ότι φοβούνται πολύ να πουν στους γονείς τους ότι αυτοί αδιαφορούν.


Σχεδόν δύο στα δέκα είπαν ότι γραπώνονται από το κάθισμα αντιδρώντας στην ταχύτητα με την οποία οδηγούν οι γονείς τους .

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 23% των παιδιών δήλωσε ότι έχει βρεθεί σε ατύχημα με οδηγό είτε τη μαμά είτε τον μπαμπά όμως τέσσερα στα πέντε παιδιά ισχυρίστηκαν ότι ο μπαμπάς είναι πιο πιθανό να οδηγεί με υπερβολική ταχύτητα .

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο επικεφαλής επικοινωνίας, της εταιρείας ελαστικών, Tim Bailey, επεσήμανε ότι το παρήγορο τελικά για τους γονείς είναι ότι συνήθως είναι πολύ συνειδητοποιημένοι για την ανάγκη να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά τους και η έρευνα αυτή θα πρέπει να υπενθυμίζει σε όλους την ανάγκη να λειτουργούν ως άριστα πρότυπα οδηγικής συμπεριφοράς όταν βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.


Έλενα Μπρέγιαννη

healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.