Translate

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Από το μαιευτήριο …στο σπίτι




Συγχαρητήρια!! Η χαρά σας είναι μεγάλη. Επιτέλους κρατάτε στην αγκαλιά σας το μωράκι σας και μετά από την μικρή παραμονή σας στο μαιευτήριο τώρα ήρθε η στιγμή, που το μωράκι σας θα πάει σπίτι του μαζί σας.

Ρωτήστε τους ειδικούς

Ακούστε με προσοχή τις συμβουλές του παιδιάτρου ή των μαιών του νοσοκομείου που θα σας βοηθήσουν πριν από την έξοδο σας από το μαιευτήριο. Ζητήστε τους να σας δείξουν πως μπορείτε να περιποιηθείτε τις πρώτες ημέρες το μικρό σας μωρό π.χ πως θα το κάνετε μπάνιο, πως θα το ντύσετε. Συζητήστε μαζί τους, προκειμένου να σας λύσουν κάθε απορία, όσο απλή κι αν σας φαίνεται. Κρατήστε κάποιες πρόχειρες σημειώσεις που θα σας φανούν χρήσιμες, όταν θα έρθει η στιγμή και δεν θα ξέρετε τι να κάνετε στο σπίτι.

Καθαρίστε το νεογέννητο προσεκτικά

Περιποιηθείτε τον ομφαλό του νεογνού με καθαρό οινόπνευμα δύο με τρεις φορές την ημέρα. Πλένετε το μωρό σας από τη μέση και κάτω, για να μη βρέξετε τον ομφαλό του. Όταν επουλωθεί ο ομφαλός του, τότε μπορείτε να βάζετε ολόκληρο το σώμα του μωρού σας μέσα στο νερό και να απολαμβάνει το μπανάκι του κάθε μέρα.

Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στο δωμάτιο του

Φροντίστε η θερμοκρασία του δωματίου να είναι 18-22 βαθμούς Κελσίου για το τελειόμηνο μωράκι και λίγο πιο ψηλή, 24 - 26 βαθμούς Κελσίου, για το πρόωρο μωρό. Καλό είναι να αερίζετε συχνά το δωμάτιο του μωρού σας, το οποίο πρέπει να είναι φωτεινό. Διακοσμήστε το παιδικό δωμάτιο χρησιμοποιώντας έντονα χρώματα τουλάχιστον για την αρχή αποφεύγοντας τους πάλ χρωματισμούς.

Μην υπερβάλετε στο ντύσιμό του

Το τελειόμηνο βρέφος αισθάνεται όπως και εσείς, γι’ αυτό πρέπει να το ντύνετε ανάλογα με την εποχή και το δικό σας ντύσιμο. Μην το ντύνετε με πολλά ρούχα γιατί ιδρώνει και νιώθει άβολα. Μη ξεχνάτε πως το παιδί δεν αρρωσταίνει γιατί κρύωσε, αλλά γιατί «κόλλησε» κάποιο μικρόβιο ή ιό. Και τα «καλά» ντυμένα παιδιά αρρωσταίνουν!

Βρείτε μια βολική στάση για το μωρό

Όταν ταΐζετε το βρέφος σας κρατήστε το στην αγκαλίτσα σας έτσι ώστε να μπορεί να βλέπει το πρόσωπό σας και να νιώσει το άγγιγμα σας φροντίζοντας το κεφαλάκι του να βρίσκεται ελαφρώς πιο ψηλά από το σώμα του. Η σωστή και η άνετη θέση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο όταν ταΐζετε το λιλιπούτειο πλασματάκι σας. Βεβαιωθείτε ότι κρατάτε το μπιμπερό με κλίση ώστε στη θηλή να υπάρχει πάντα γάλα για να μην καταπίνει αέρα παράλληλα με το γεύμα του. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τους κολικούς.

Μιλήστε στο μωρό σας

Το βρέφος από πολύ μικρό καταλαβαίνει, ακούει και βλέπει. Έχει ανάγκη το χαμόγελό σας, την ήρεμη φωνή σας, τα απαλά χάδια σας, όταν το ταΐζετε ή του αλλάζετε την πάνα του. Του μιλήσατε από την πρώτη στιγμή που το πήρατε στη ζεστή σας αγκαλιά, συνεχίστε και τώρα να του μιλάτε ιδιαίτερα μετά από το φαγητό του. Μην το αφήνετε μόνο του πολλές ώρες γιατί βαριέται!

Προστατευτείτε από ασθένειες

Βεβαιωθείτε ότι στο σπίτι σας δεν νοσεί κάποιος (πχ. ο παππούς ή η γιαγιά). Προμηθευτείτε μερικά αντισηπτικά σκευάσματα (gel ή μαντηλάκια) και χρησιμοποιήστε τα εσείς ή όποιος άλλος έρχεται σε επαφή με το μωράκι σας. Μη το φιλάτε στο πρόσωπο ειδικά όταν νιώθετε κάποια αδιαθεσία ή δεν είστε καθαρή.

Χαλαρώστε και ξεκουραστείτε

Εξασφαλίστε μέσα στο σπίτι την απαραίτητη ηρεμία. Προγραμματίστε τις επισκέψεις των συγγενών ανάλογα με τη διάθεσή σας. Το μωρό σας και εσείς έχετε ανάγκη από ηρεμία για την καλύτερη προσαρμογή σας στο νέο περιβάλλον. Μη σπαταλάτε άσκοπα το χρόνο σας σε μακρόσυρτες τηλεφωνικές συνομιλίες. Φροντίστε να ξεκουράζεστε την ώρα που το μωρό σας κοιμάται, ώστε να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε στις αυξημένες υποχρεώσεις που πλέον έχετε.



 Θωρακείστε την υγεία του μωρού σας

Όλοι όσοι είναι γονείς γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η προστασία και η εξασφάλιση των παιδιών τους. Ξέρουν ότι καθετί που τα αφορά αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητά τους. Αναγνωρίζοντας, λοιπόν, την ανάγκη ως γονείς να προνοήσετε για το μέλλον των παιδιών σας, σας δίνουμε απαντήσεις σε ό,τι απασχολεί τόσο εσάς όσο και τα παιδιά σας. Πιο συγκεκριμένα, σας  προσφέρουμε  λύσεις που παρέχουν κάλυψη για το παρόν και το μέλλον τους, σε θέματα που αφορούν στην θωράκιση της υγείας τους(προγράμματα υγείας), αλλά και στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Ολοκληρωμένη κάλυψη υγείας για παιδιά με 16 € τον μήνα 
Με ημερήσιο κόστος 0,55 euro, μπορείτε να εξασφαλίσετε την υγεία του παιδιού σας.
Τόσο στοιχίζει ένα πρόγραμμα ειδικά για ανήλικα τέκνα.


Γιατροί κάθε ειδικότητας είναι στη διάθεσή σας για την... πλήρη και συστηματική παρακολούθηση της υγείας των παιδιών σας, ενώ έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε και εξειδικευμένες εξετάσεις, αξιοποιώντας τα πιο σύγχρονα, προηγμένα τεχνολογικά μέσα.

Ιατρικές επισκέψεις σε όλες τις ειδικότητες, 24 ώρες το 24ωρο.
Διαγνωστικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στα συμβεβλημένα Νοσοκομεία και Πολυϊατρεία.
Ετήσιο check-up.
Εξειδικευμένα πακέτα ελέγχου υγείας ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Όλα τα έξοδα που σχετίζονται με τη νοσηλεία (φάρμακα, εργαστηριακές αναλύσεις, ακτινολογικές εξετάσεις, αμοιβές νοσοκόμων, επίδεσμοι, νάρθηκες) καθώς και:
αμοιβή χειρουργού και
αμοιβή αναισθησιολόγου.

Κάλυψη σε γνωστές προϋπάρχουσες παθήσεις
Συγγενείς παθήσεις
Επεμβάσεις αισθητικής
Θεραπείες / επεμβάσεις για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.


Εάν θέλετε να ενημερωθείτε για προγράμματα υγείας χωρίς καμμία δέσμευση από την πλευρά σας καλέστε:  211 4039370 η 6938 009 777 
 Εναλλακτικά πατήστε  ΕΔΩ και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.