Translate

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Επιλέγοντας τον ασφαλιστή μας





Θέλοντας να αυξήσουμε τις πιθανότητες μας να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα ένα άτυχο μελλοντικό γεγονός (π.χ. μία ζημιά στο αυτοκίνητο, μία νοσηλεία σε νοσοκομείο) και δαπανώντας όσο το δυνατόν λιγότερα, στρεφόμαστε στην αναζήτηση ασφαλιστή. Αυτό βέβαια ισχύει στην περίπτωση που έχουμε αντιληφθεί πως πρέπει να αποφεύγουμε να αναθέτουμε το μέλλον μας σε ασφαλιστές που από “τύχη” βρέθηκαν στο δρόμο μας φίλος / φίλος φίλου / συγγενής / κοντοχωριανός μας και ό,τι άλλο σχετικό μπορούμε να φανταστούμε.

Ποια χαρακτηριστικά όμως πρέπει να έχει ο δυνάμει ασφαλιστής μας; 
Βάσει ποιων κριτηρίων θα επιδιώξουμε να κάνουμε την επιλογή μας;
Ας δούμε λοιπόν ποιες παραμέτρους πρέπει να εξετάσουμε προτού λάβουμε την απόφασή μας:

- Αρχικά πρέπει να δούμε εμείς οι ίδιοι τί επιζητούμε από την ασφάλιση μας. Είμαστε συντηρητικοί ή διατεθειμένοι να αναλάβουμε ρίσκο; Ο μελλοντικός ασφαλιστής μας πρέπει να έχει την ίδια φιλοσοφία με εμάς. Εάν επιθυμούμε μία συντηρητική, “σίγουρη” ασφάλιση θα πρέπει να βρούμε έναν αντίστοιχο ασφαλιστή και αντίστροφα.
- Απαραίτητο είναι να κρίνουμε την επάρκεια και κατάρτιση του δυνάμει ασφαλιστή μας. Δεν διστάζουμε να του κάνουμε πολλές ερωτήσεις. Του ζητούμε να μας αναλύσει όλα τα πιθανά προϊόντα που μπορεί να μας ενδιαφέρουν. Επιδιώκουμε να μας παρουσιάσει αναλυτικά τί θα μας καλύψει σε περίπτωση ατυχήματος, πώς είναι η διαδικασία για να πληρωθούμε, πώς διασφαλιζόμαστε πως όταν έρθει η στιγμή να αποζημιωθούμε, θα πάρουμε τα χρήματα μας.
- Βασικό είναι να ενημερωθούμε πλήρως για το after sales service που είναι διατεθειμένος να μας προσφέρει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το ασφαλιστικό είναι ιδιόμορφο προϊόν. Πρώτα το πληρώνουμε και στη συνέχεια ευελπιστούμε πως θα μας δοθεί η παροχή, όταν την χρειαστούμε. Το εάν επομένως θα έχουμε σωστό after sales service από τον ασφαλιστή μας είναι κρίσιμο στοιχείο για την απόφασή μας.
- Σημαντικό είναι να μάθουμε πού εργάζεται. Είναι ασφαλιστής κάποιου ασφαλιστικού γραφείου ή ανεξάρτητος; Είναι αποκλειστικός συνεργάτης μίας ασφαλιστικής εταιρίας ή αντιπροσωπεύει περισσότερες της μίας. Έχοντας τα στοιχεία αυτά κάνουμε μία αναζήτηση στο internet για να πάρουμε μία γεύση του προφίλ της εταιρίας ή των εταιριών υπό την σκέπη των οποίων λειτουργεί ο πιθανός ασφαλιστής μας.
- Βλέπουμε περισσότερους από έναν πιθανούς ασφαλιστές. Κάνουμε τις ίδιες ερωτήσεις σε όλους. Κρατούμε καλές σημειώσεις και συγκρίνουμε τις απαντήσεις που μας δίδονται.

Η επιλογή του ασφαλιστή μας δεν είναι μία τυπική διαδικασία. Αντίθετα μάλιστα αποτελεί μία καθοριστική απόφαση από την οποία μπορεί να εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η εξέλιξη της περιουσίας και της υγείας μας. Ακολουθώντας τα πιο πάνω τέσσερα απλά βήματα μπορούμε να κάνουμε μία καλή αρχή.

Καλέστε στα: 211 4039370     6938 009 777 η συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ για ένα προσωπικό ραντεβού ώστε να προσεγγίσουμε εξατομικευμένα τις ανάγκες σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.