Translate

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Προς πώληση το Ερ.Ντυνάν! Όλο το παρασκήνιο των μυστικών επαφών

Προς πώληση το Ερ.Ντυνάν! Όλο το παρασκήνιο των μυστικών επαφών

Οι φήμες πολλές αλλά μέχρι στιγμής παραμένουν ανεπιβεβαίωτες… Πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς…

Ο λόγος για το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν (που είναι εισηγμένο στο Χρηματιστήριο) και τις αναζητήσεις της διοίκησης για εξεύρεση πιθανού στρατηγικού επενδύτη ο οποίος θα κληθεί να αναλάβει το μάνατζμεντ του νοσοκομείου, που όσο γρήγορα έφτασε στην κορυφή (ας θυμηθούμε πόσοι πρωθυπουργοί και υπουργοίδιάβηκαν τις πύλες τους αναζητώντας ιατρικές υπηρεσίες), τόσο γρήγορα απώλεσε τη φήμη του, με αποτέλεσμα εδώ και χρόνια να αντιμετωπίζει δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα.

Στο χώρο της υγείας πάντως είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν κρυφές επαφές και διεργασίες, προκειμένου η διοίκηση του να μεταβιβάσει το μάνατζμεντ.

Το ρεπορτάζ  όποια «πέτρα» κι αν σήκωσε, όποια πηγή και αν ρώτησε, βρήκε την ίδια απάντηση: Με απόλυτη μυστικότητα οι υπεύθυνοι του άλλοτε ισχυρού νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, αναζητούν ενδιαφερόμενους να παραχωρήσουν το μάνατζμεντ του Νοσοκομείου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι του νοσηλευτικού ιδρύματος -που δημιουργήθηκε από τον Ερυθρό Σταυρό και τώρα ανήκει σε θυγατρική εταιρεία της Τράπεζας Πειραιώς- αναζητούν ενδιαφερόμενους από τους μεγαλύτερους ομίλους υγείας της χώρας, οι οποίοι θα θελήσουν να αναλάβουν τη διαχείριση του Ντυνάν για κάποια χρόνια.

Το αν είναι έτσι θα το δείξει ο χρόνος, εμείς μεταφέρουμε τις πληροφορίες έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στις πηγές μας (που εξάλλου είναι περισσότερες από δύο και οι σχετικές πληροφορίες είναι απολύτως διασταυρωμένες).

Παρότι τέτοια deal δεν ανακοινώνονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων, φαίνεται ότι η διαδικασία προχωρά και είναι ώριμη ώστε οι συζητήσεις να μετουσιωθούν σεστρατηγική συμφωνία.

Άλλωστε αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι δυσοίωνα για την πορεία του νοσοκομείου καθώς αυτό καταρρέει οικονομικά. Με βάση τους υπολογισμούς, μηνιαίως για να αποπληρώσει οφειλές και μισθούς το νοσηλευτικό ίδρυμα «μπαίνει μέσα» περί τα 2 εκατ. ευρώ.

Υπολογίζεται ότι σήμερα διαθέτει κοντά στα 972 άτομα προσωπικό, διοικητικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό, καθώς και περίπου 160 γιατρούς. Όλα αυτά όμως τη στιγμή που η πληρότητα ίσα που αγγίζει το 20 με 30%!.

Μάλιστα άνθρωπος που εδρεύει στα γραφεία της διοίκησης του νοσοκομείου, έλεγε ότι έχουν υπάρξει μέρες που ενώ το νοσοκομείο διαθέτει κοντά στα 420 κρεβάτια, μόλις στα 60-70 υπήρχαν ασθενείς. Τα υπόλοιπα ήταν άδεια.

Το Ερρίκος Ντυνάν ανήκει σήμερα στην εταιρεία «Ημίθεα» που αποτελείθυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ πρόεδρος της είναι ο Γιώργος Παπαϊωάννου.

Δήμητρα Ευθυμιάδου
healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.