Translate

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Στην τσιμπίδα του νόμου τα ανασφάλιστα από το Σεπτέμβριο

cars_1

Δεσμεύσεις ότι από το Σεπτέμβριο θα κινηθεί η διαδικασία εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων ανέλαβε έναντι του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του IW, σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΕΕΑ με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Αλεξιάδη και τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κ. Κατερίνα Σαββαΐδου, τονίσθηκε από την πλευρά του υπουργείου ότι από το Σεπτέμβριο θα τεθεί σε ισχύ η διασύνδεση όλων των διαθέσιμων ηλεκτρονικών βάσεων με τα δεδομένα σχετικά με τα κυκλοφορούντα οχήματα και όσα εξ αυτών διαθέτουν σήμα ασφάλισης, ώστε στους ανασφάλιστους να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Σημειώνεται ότι το ισχύον πλαίσιο θεσπίσθηκε ήδη από το 2013 δίχως εκ τότε να έχει καταστεί δυνατή η εφαρμογή του.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πήχης για τα προσδοκώμενα έσοδα του δημοσίου από την εφαρμογή του μέτρου περιορίζεται στα 40 εκατ. ευρώ ετησίως, από τα 100 εκατ. ευρώ που προέβλεπε η ασφαλιστική αγορά.

Αν τελικά επιβεβαιωθεί η εκτίμηση του υπουργείου περί 400.000 – 500.000 ανασφάλιστων οχημάτων, τότε η ασφαλιστική αγορά θα πρέπει να προσδοκά περί τα 180 εκατ. ευρώ νέες εργασίες στον κλάδο Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων, ενώ αν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση του Επικουρικού Κεφαλαίου περί 1,2 εκατ. ανασφάλιστων οχημάτων τότε τα προσδοκώμενα έσοδα υπολογίζεται ότι θα φθάσουν τα 400 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ασφαλιστική αγορά και δημόσιο δεν θα έχουν παρά να αναμένουν οφέλη από την πρωτοβουλία αυτή.

Πηγή:insuranceworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.