Translate

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Ασφάλειες υγείας και επενδυτικά ασφαλιστικά αγόρασαν οι Ελληνες στο 6μηνο της κορύφωσης της κρίσης



http://www.asfalisinet.gr/wp-content/uploads/2015/08/346436.jpg


Στο κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης καταφεύγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες για την ασφάλιση της υγείας καθώς είναι ένας από τους κλάδους με σταθερή ανάπτυξη όλα τα χρόνια της κρίσης.

Η υποβάθμιση των δημόσιων παροχών υγείας , η έκρηξη της ανεργίας , οι χιλιάδες ανασφάλιστοι αυτοαπασχολούμενοι , το υψηλό κόστος των ιατρικών παροχών είναι κάποιοι από τους βασικούς λόγους, σύμφωνα με τους ανθρώπους της αγοράς, που ωθούν τους Έλληνες στην αναζήτηση συμπληρωματικών η και πλήρη ασφαλιστικών καλύψεων υγείας από την ιδιωτική ασφάλιση.
Επίσης και οι ασφαλιστικές εταιρίες, προετοιμασμένες για την κρίση αλλά και τις σύγχρονες ανάγκες στο τομέα της υγείας, μέσα στην τελευταία πενταετία προχώρησαν στο ανασχεδιασμό των ασφαλιστικών προϊόντων υγείας με πιο βασικό ότι πλέον στην πλειοψηφία τους προσφέρουν ετήσια ανανεωνόμενα συμβόλαια .
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία παραγωγής ασφαλίστρων των ασφαλιστικών εταιριών για το πρώτο εξάμηνο του 2015, που ή κρίση αλλά και το μέλλον της Ελλάδας στο Ευρώ κορυφώθηκαν, οι ασφαλίσεις του κλάδου ζωής για την υγεία παρουσίασαν αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων κατά 25,0%.
Ενας δεύτερος κλάδος ασφαλίσεων που παρουσιάζει αυξητική τάση την περίοδο της κρίσης, αλλά και το τελευταίο εξάμηνο του 2015, είναι τα ασφαλιστικά προϊόντα που είναι συνδεμένα με επενδύσεις γνωστά και ως Unit linked.
Όπως εξηγούν παράγοντες της αγοράς η αύξηση της ζήτησης έχει να κάνει και με το γεγονός των χαμηλών τραπεζικών επιτοκίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρωζώνη , αλλά και εσωτερικά με το φόβο ενός Grexit.
Eτσι σε όλη την διάρκεια της κρίσης τα προϊόντα αυτά, που έχουν μεγάλη διασπορά κινδύνου, έγιναν πιο ελκυστικά από τις τραπεζικές καταθέσεις .
Μάλιστα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015 όπως δείχνουν τα στοιχεία από παραγωγή ασφαλίστρων των ασφαλιστικών εταιριών η αύξηση σε σύγκριση με το 2014 έφτασε στο συν 45,2% (236.626.566,91 €).
Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των επιστροφών ασφαλίστρων τους μήνες Φεβρουάριο και Ιούνιο, που υπήρξαν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και εντάθηκαν οι εκτιμήσεις για Grexit, υπήρξε μια μεγάλη αύξηση στην ακύρωση συμβολαίων.
Παρ όλα αυτά ο συγκεκριμένος κλάδος εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να έχει ανοδικές τάσεις, σε αυτό συμβάλει και η συνολική συμπεριφορά του ασφαλιστικού κλάδου, που δεν «κατέβασε ρολά» την περίοδο της τραπεζικής αργίας και των Capital Controls , αλλά και στο γεγονός ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν πλέον μικρή έκθεση στις ελληνικές τράπεζες (καταθέσεις) και γενικά στην ελληνική οικονομία .


Πηγή:asfalisinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.