Translate

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Έρχεται και στην Ελλάδα η τηλεματική στις ασφαλίσεις αυτοκινήτου



 




Λανσάρεται και στην Ελλάδα το σύστημα τηλεματικής που χρησιμοποιούν αρκετές ασφαλιστικές εταιρίες στην Ευρώπη και παγκόσμια προκειμένου να ελέγχουν την οδική συμπεριφορά των οδηγών και να διαμορφώνουν αντίστοιχα και το κόστος των ασφαλίστρων .

Ο μεγαλύτερος πάροχος της υπηρεσίας τηλεματικής στις ασφαλιστικές εταιρίες στο κόσμο είναι η Octo Telematics και οι υπηρεσίες της θα παρουσιαστούν σε στελέχη ασφαλιστικών εταιριών την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 στα πλαίσια εκδήλωσης με τίτλο “Insurance Day 2015: Facing the new industry challenges effectively” που διοργανώνει η SAS .
H Octo Telematics δραστηριοποιείται στον τομέα των ασφαλιστικών προγραμμάτων με βάση τη χρήση (Usage Based Insurance – UBI) από το 2002, προσφέροντας υπηρεσίες τηλεματικής που καταγράφουν δεδομένα όπως τα πραγματικά χιλιόμετρα που διανύθηκαν, το φρενάρισμα, τις ώρες της ημέρας κ.α. Τα συγκεκριμένα δεδομένα δίνουν διπλάσιες δυνατότητες πρόβλεψης σε σχέση με τα παραδοσιακά (ηλικία του οδηγού, φύλο, μοντέλο του αυτοκινήτου, έτος κατασκευής κ.ο.κ.), επιτρέποντας στις ασφαλιστικές εταιρείες να κάνουν εκτιμήσεις ασφαλίστρων και ρίσκου που είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Το όφελος για τον οδηγό, εφόσον επιτρέψει την καταγραφή των δεδομένων, είναι οι σημαντικές εκπτώσεις που λαμβάνει.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η Octo Telematics διαχειρίζεται μέσω των συστημάτων της 3,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως, ενώ κάθε μήνα προστίθενται 180.101 πελάτες. Συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στον κόσμο (141 συνολικά), παρέχοντας τους σημαντική πληροφορία και insight μέσω των δεδομένων οδηγικής συμπεριφοράς που καταγράφει, τα οποία υπολογίζονται σε περισσότερα από 160 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ασφάλιση με βάση τη χρήση ή την τηλεματική θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια, με τη συμβουλευτική Ptolemus να προβλέπει πως το 40% των βρετανικών συμβολαίων θα είναι με βάση αυτό το μοντέλο μέχρι το 2020.
Πρόσφατα, η Octo Telematics σύναψε συμφωνία συνεργασίας με την SAS, προκειμένου να δημιουργήσουν νέους αναλυτικούς αλγορίθμους και εξειδικευμένες υπηρεσίες προς τις ασφαλιστικές εταιρείες που θα δημιουργούν επιχειρηματική αξία, θα μειώνουν το ρίσκο, θα κάνουν πιο ρεαλιστική τιμολόγηση και θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους.

Πηγή:asfalisinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.