Translate

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Μεγάλες Ασφαλιστικές Απάτες !




Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ακούμε για απάτες στον ασφαλιστικό κλάδο.

Οι πιο συνιθησμένες έχουν να κάνουν με εικονικές ζημιές, υπερκοστολογήσεις κ.α.

Ο βασικότερος λόγος είναι ότι οι ασφαλιζόμενοι βλέπουν σαν “ευκαιρία” την απάτη.

Έχουν καταγραφεί όμως πάρα πολλά περιστατικά με απάτες οι οποίες ξεπέρασαν κατά πολύ τα όρια.

Εδώ σας παρουσιάζουμε μερικές ακραίες απάτες στον ασφαλιστικό κλάδο:


Ο Marc Thompson έβαλε φωτιά στο σπίτι του, αφήνοντας τη μητέρα του στο υπόγειο, ώστε να λάβει την αποζημίωση ύψους 730 χιλιάδων δολαρίων. Στην αρχή έλαβε το ποσό, αλλά μετά τη διενέργεια περαιτέρω ερευνών, η απάτη αποκαλύφθηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 190 ετών!


H Isabel Parker, 72 ετών(!), υποκρινόταν ότι γλιστρούσε και έπεφτε σε εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια κτλ., ώστε να λαμβάνει αποζημιώσεις. Το συνολικό ποσό που κατάφερε να κερδίσει ήταν 500 χιλιάδες δολάρια, ενώ το κίνητρο που την ωθούσε ήταν ο εθισμός της στον τζόγο.


Η Molly και ο Clayton Daniels σχεδίασαν αριστοτεχνικά ένα τροχαίο για τον Clayton, όπου το αμάξι πήρε φωτιά και “το ίδιο και ο Clayton”. Στην πραγματικότητα, είχαν ξεθάψει ένα πτώμα και σχεδίασαν το τροχαίο, ώστε η Molly να λάβει τα λεφτά της . Δυστυχώς γι αυτούς όμως, η απάτη ανακαλύφθηκε και τους στοίχησε αρκετά χρόνια φυλάκισης.


Ο Charles και η Cynthia Gavett υποστήριξαν πως η Cynthia ήταν στους Δίδυμους Πύργους στην επίθεση το 2001 και ζήτησε αποζημίωση ύψους 200 χιλιάδων δολαρίων. Ωστόσο, η Cynthia όλο αυτό το διάστημα δεν άλλαξε τίποτα από την καθημερινή της ρουτίνα και κυκλοφορούσε απροκάλυπτα με αποτέλεσμα, σε επαναξιολόγηση της υπόθεσης, η απάτη να αποκαλυφθεί.


Τέλος, ακραία περίπτωση είναι ο Prescott Sigmund, ο οποίος προσπάθησε να ανατινάξει τον πατέρα του, τοποθετώντας βόμβα στο αυτοκίνητό του, με σκοπό να λάβει 1.000.000 δολάρια από την ασφαλιστική. Όμως, στο αυτοκίνητο επιβιβάστηκε ο αδερφός του, ο οποίος σώθηκε σοβαρά τραυματισμένος. Όταν το σχέδιο απέτυχε, ο Sigmund εγκατέλειψε το σπίτι του και εγκαταστάθηκε σε άλλη πόλη. Παραδόθηκε στην αστυνομία όμως κι εγκατέλειψε τη νέα του ζωή όταν είδε το πρόσωπό του στις ειδήσεις ως “ο μεγαλύτερος καταζητούμενος στην Αμερική”. Καταδικάστηκε σε 32 χρόνια φυλάκιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.