Translate

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Στο πόδι οι εργαζόμενοι έξι νοσοκομείων της Δυτ.Αττικής! Γιατί βγαίνουν στο δρόμο


 



Εκατοντάδες εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Δυτικής Αττικής μαζί με κατοίκους βγαίνουν στο δρόμο την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου.
Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στον τομέα της Υγείας σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι από έξι νοσοκομεία της Δυτικής Αττικής τα οποία υποβαθμίζονται καθημερινά.


Τα σωματεία των εργαζομένων εδώ και καιρό προετοιμάζουν την κινητοποίηση δεδομένου ότι τα νοσηλευτικά ιδρύματα υποβαθμίζονται συνεχώς.
Τα σωματεία των εργαζομένων του:"ΑΤΤΙΚΟΝ", του Ψ.Ν.Α. (ΔΑΦΝΙ), του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης (Ε.Κ.Α.), του Δρομοκαιτείου, του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αθήνας καθώς και του Θριασίου Νοσοκομείου ενώνουν τις δυνάμεις τους και στις έξι το απόγευμα θα συγκεντρωθούν στο σταθμό μετρό του Περιστερίου ώστε να διαδηλώσουν ενάντια στη συνεχή υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.


Όπως λένε τα σωματεία των εργαζομένων: «Στη Δυτική Αθήνα η δημόσια υγεία έχει διαλυθεί. Έχει ήδη κλείσει ένα νοσοκομείο (Λοιμωδών) και τα μισά πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ (μαζί με τους μισούς γιατρούς τους). Επιδιώκουν να κλείσουν μέσα στο επόμενο εξάμηνο και τα δύο ψυχιατρεία (Δαφνί και Δρομοκαΐτειο). Το ΑΤΤΙΚΟ, το Θριάσιο, το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης είναι σε κατάσταση κατάρρευσης. Οι μονάδες πρόνοιας βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο».


Οι περιγραφές τους για το τι συμβαίνει στην …άλλη πλευρά της Αττικής που το υπουργείο Υγείας συχνά πυκνά ξεχνά, είναι ενδεικτικές:
- Η νοσηλεία των ασθενών γίνεται σε «πολεμικές» συνθήκες. Ράντζα και ανάνηψη στο διάδρομο, προσωπικό εξαντλημένο και ανεπαρκές, ελλείψεις βασικού υγειονομικού υλικού, αφόρητες συνθήκες εφημερίας.


- Η υποχρηματοδότηση είναι συνεχής και ακατάπαυστη (κάτω από το 50% του προ 4ετίας ποσού). Οδηγεί σε διακοπή λειτουργίας βασικών μηχανημάτων, όπως του μαγνητικού τομογράφου, των αναπνευστήρων, σε έλλειψη κλινών ΜΕΘ, χειρουργικών αιθουσών, σε περιορισμό συνεδριών ακτινοθεραπείας, σε τραγικές συνθήκες νοσηλείας, σε ελλείψεις φαρμάκων και βασικών υγειονομικών υλικών, σε αναβολή χειρουργείων.


Οι ελλείψεις προσωπικού είναι τραγικές, την ίδια ώρα που στην περιοχή μας υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι.

Πηγή:healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.