Translate

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Εναλλακτικοί τρόποι να κόψετε το κάπνισμα

Αποτέλεσμα εικόνας για διακοπη καπνισματοσ



Η διακοπή του καπνίσματος είναι μια δύσκολη υπόθεση για κάθε καπνιστή. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτή την κακή συνήθεια, αρκεί να το πάρετε απόφαση και να οπλιστείτε με υπομονή και σωστή καθοδήγηση.


Θέλετε να σταματήσετε να καπνίζετε, αλλά τα πράγματα ομολογουμένως δεν είναι απλά. Πήγατε να το κόψετε μαχαίρι και στην πρώτη ώρα νιώθατε ήδη τα νεύρα σας τεντωμένα. Μπορεί επίσης να προσπαθήσατε να το ελαττώσετε, αλλά το γεγονός ότι ο αντικαπνιστικός νόμος δεν εφαρμόζεται σωστά στη χώρα μας σας επέτρεψε να κάνετε ένα πακέτο στην τελευταία έξοδό σας. Ίσως να είστε στη φάση που βρίσκετε συνεχώς δικαιολογίες για να κάνετε ένα τελευταίο τσιγάρο.

Με λίγα λόγια, έχετε διαπιστώσει ότι η διακοπή του καπνίσματος είναι μια δύσκολη υπόθεση. Αυτό βέβαια είναι κάτι στο οποίο συνηγορούν και οι επιστήμονες, καθώς ο διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας Παναγιώτης Μπεχράκης δήλωσε πρόσφατα ότι «η επιστήμη δεν γνωρίζει, ακόμη και σήμερα, τους βιολογικούς και άλλους μηχανισμούς οι οποίοι εμπλέκονται και οδηγούν στη διακοπή του καπνίσματος!».

Το κάπνισμα είναι μια συνήθεια που προκαλεί εθισμό, συνεπώς το να απαλλαγείτε από αυτήν χρειάζεται όχι μόνο ισχυρή θέληση αλλά και υποστήριξη. Τα καλά νέα είναι πως πλέον η διακοπή του καπνίσματος γίνεται με επιστημονικές και ερευνητικά ελεγμένες μεθόδους, που περιορίζουν στο ελάχιστο δυνατό τις συνέπειες της στέρησης και εγγυώνται μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Είστε έτοιμοι να πάρετε αυτή την τόσο σημαντική απόφαση για την υγεία σας; Επιλέξαμε τέσσερις δοκιμασμένες μεθόδους για να κόψετε το κάπνισμα και σας τις παρουσιάζουμε:

Με υποκατάστατα νικοτίνης.
Το στερητικό σύνδρομο που προκαλείται όταν κάποιος σταματήσει να καπνίζει και συχνά τον οδηγεί να ξεκινήσει ξανά το τσιγάρο οφείλεται κυρίως στην έλλειψη της νικοτίνης, η οποία είναι και η πιο εθιστική από τις ουσίες που περιέχονται στον καπνό. Με τη μέθοδο αυτή τα επίπεδα της νικοτίνης στον οργανισμό παραμένουν σταθερά και μειώνονται σταδιακά, ώστε οι συνέπειες της στέρησης να είναι οι λιγότερες δυνατές. Το υποκατάστατο μπορεί να είναι σε μορφή patch (τσιρότo), οπότε η νικοτίνη απορροφάται από το δέρμα, ρινικού σπρέι ή τσίχλας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που δεν ξεπερνά τους δύο μήνες για τα τσιρότα, τους τρεις μήνες για τις τσίχλες και τους έξι μήνες για το ρινικό σπρέι.

Με φαρμακευτική αγωγή.
Υπάρχουν φάρμακα που βοηθούν στη διακοπή του καπνίσματος και χορηγούνται μόνο με συνταγή γιατρού. Οι δύο δραστικές ουσίες που περιέχονται σ’ αυτά είναι η βουπροπιόνη και η βαρενικλίνη, που μειώνουν τα συμπτώματα της στέρησης περιορίζοντας παράλληλα την ανάγκη για τσιγάρο ή την ικανοποίηση που αντλεί ο καπνιστής από τη συνήθεια.

Με βελονισμό.
Ο βελονισμός είναι μια πανάρχαια θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση καταστάσεων και προβλημάτων υγείας. Με την εισαγωγή πολύ λεπτών βελόνων στο δέρμα του προσώπου ή μόνο του αφτιού, σε συγκεκριμένα σημεία που βρίσκονται στη διαδρομή βασικών νεύρων, αυτό που προσπαθεί να πετύχει ο βελονιστής είναι να κάνει το σώμα του καπνιστή να αντιδρά στις ουσίες του τσιγάρου και να αντιμετωπίζει τη νικοτίνη σαν ξένο σώμα κι έτσι να τον απωθεί ακόμα και η ιδέα του να καπνίσει. Παράλληλα, βοηθάει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της στέρησης. Συνήθως απαιτούνται 4-5 συνεδρίες για να δείτε αποτέλεσμα.

Με υπνοθεραπεία.
Η λογική είναι ότι μέσω της υπνοθεραπείας το υποσυνείδητο «επαναπρογραμματίζεται» και ενισχύεται η απόφαση να κόψει κανείς το κάπνισμα. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί κατά καιρούς, η υπνοθεραπεία έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας σε σχέση με άλλες μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα στη διακοπή του καπνίσματος.

Εάν έχετε αποφασίσει να κόψετε το κάπνισμα, το καλύτερο είναι να απευθυνθείτε σε ένα ιατρείο διακοπής καπνίσματος που λειτουργούν σε πολλές κλινικές και νοσοκομεία. Εκεί θα σας ενημερώσουν λεπτομερώς για όλες τις διαθέσιμες θεραπείες και θα σας βοηθήσουν να βρείτε επιπλέον κίνητρα για να επιμείνετε στην προσπάθειά σας μέχρι να ολοκληρωθεί με επιτυχία.
Ιατρεία διακοπής καπνίσματος θα βρείτε:


Στο ΚΑΤ, τηλ. 2106280702
Στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ Νοσοκομείο , 2108039139
Στο ΝΝΘΑ "ΣΩΤΗΡΙΑ", τηλ. 2107763100
Στο ΓΝΑ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ", τηλ. 210 7201738
Στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΝΟΗ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ τηλ. 2108082673
Στο ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ τηλ. 2107293407
Στο ΓΝΝ ΝΙΚΑΙΑΣ, τηλ. 2104915061
Στο ΝΙΜΤΣ τηλ. 2107288104
Στο ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ τηλ. 2108038134
Στο ΘΡΙΑΣΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, τηλ. 2105551513/16
Στα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, τηλ. 2109532712
Στο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ, τηλ.2104809000
Στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ, τηλ. 2106416540
Στο ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, τηλ. 2105831000
Στο ΥΓΕΙΑ, τηλ. 2106867432
Στο ΙΑΣΩ GENERAL, τηλ. 2106502000
Στο 401 ΓΣΝΑ, τηλ.2107494848
Στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, τηλ. 2109892100




Λέτε να είναι το 2018 η χρονιά που θα κόψετε το κάπνισμα; Σας το ευχόμαστε ολόψυχα!

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Χωρίς παράταση η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας


Σχετική εικόνα




Εκπνέει αύριο το χρονικό περιθώριο που έχουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ ώστε εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 από τα γκισέ των τραπεζών ή να καταθέσουν στις εφορίες τις πινακίδες κυκλοφορίας, αφού για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η κυβέρνηση αποφάσισε να μην δοθεί παράταση, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός!

Στην περίπτωση που ο υπόχρεος δεν καταβάλει το ποσό (με βάση την Ταυτότητα Οφειλής από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ), θα υποχρεωθεί να πληρώσει διπλάσιο ποσό των αναλογούντων τελών.


Για όσους θα πληρώσουν μέσω web banking απαιτείται μόνο η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων. Κάποιες τράπεζες ακόμη και εάν ο οφειλέτης δεν έχει τον κωδικό πληρωμής, μπορεί να το πράξει απλά δηλώνοντας στην σχετική καρτέλα τον αριθμό κυκλοφορίας και το ΑΦΜ.


Τα τέλη θα πρέπει να εξοφληθούν το αργότερο έως το τέλος Δεκεμβρίου. Αν δεν εξοφληθούν εμπρόθεσμα επιβάλλεται πρόστιμο που είναι ίσο με το ποσό των τελών που αναλογούν στο όχημα. Για τα οχήματα που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας που τους αναλογούν προβλέπεται επιτόπια αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας.

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος θέλει να καταθέσει τις πινακίδες, θα πρέπει να προσέλθει στην Εφορία έως τις 29 Δεκεμβρίου.


Οι φορολογούμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:
Αδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου.

Πινακίδες.

Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ.

Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.

Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.

Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση εάν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

Δεν περιμένουν όλες οι χώρες το 2018!

Αποτέλεσμα εικόνας για 2018


Οι άνθρωποι για να διευκολύνονται αποφάσισαν να δημιουργήσουν ημερολόγια για να μετρούν την πορεία του χρόνου. Μπορεί ο χρόνος να είναι μετρήσιμο μέγεθος, αλλά δεν έχουν όλοι οι λαοί το ίδιο σημείο έναρξης αυτής της μέτρησης.

Ακόμα και σήμερα υπάρχουν πολλά ημερολόγια που φανερώνουν τη σχετικότητα της μέτρησης του χρόνου. Η νέα χρόνια δεν θα είναι το 2018 για όλους.

Ταϊλάνδη έτος 2561

Οι Ταϊλανδοί μετρούν το χρόνο από τότε που ο Βούδας έφτασε σε νιρβάνα.

Αιθιοπία έτος 2011

Η Αιθιοπία βασίζει τη μέτρηση του χρόνου στο αλεξανδρινό ημερολόγιο, που έχει 13 μήνες αντί για 12 και η μέρα τους ξεκινάει με την ανατολή του ηλίου και όχι τα μεσάνυχτα.



Ισραήλ έτος 5578
Το εβραικό ημερολόγιο ξεκινά με την πρώτη νέα σελήνη το 3761 π.Χ.

Πακιστάν έτος 1439

Η μέτρηση του χρόνου ξεκινά από την Εγίρα, την υποχρεωτική μετακίνηση του προφήτη Μωάμεθ από τη Μέκκα στη Μεδίνα.

Ιράν έτος 1396

Το περσικό ημερολόγιο είναι κοινό σε Ιράν και Αφγανιστάν. Πρόκειται για ένα ηλιακό ημερολόγιο όπου αρχή του έτους θεωρείται η εαρινή ισημερία. Η χρονολόγηση αρχίζει επίσης από τη Εγίρα, όπως στο ισλαμικό, αλλά οι μήνες παραμένουν στις ίδιες εποχές.

Ινδία έτος 1939
Το ημερολόγιο των Ινδών ξεκινά από την έναρξη της εποχής Saka, δηλαδή την εαρινή ισημερία του 79 μ.Χ.


Ιαπωνία έτος 30

Η παραδοσιακή χρονολόγηση ξεκινά με την ενθρόνηση του κάθε αυτοκράτορα, οπότε από το 1989 έχει ξεκινήσει η εποχή του Ακιχίτο και αυτό θα είναι το 30ο έτος της.

Κίνα έτος 4716

Το κινέζικο ημερολόγιο βασίζεται σε ένα σεληνιακό ημερολόγιο, όπως και σε άλλες ασιατικές χώρες όπως η Καμπότζη, το Βιετνάμ και η Μογγολία. Αναπτύχθηκε από τον πρώτο αυτοκράτορα Χουανγκ Ντι, όταν εκείνος ανέβηκε στο θρόνο το 2637 π.Χ. Βασίζεται στους αστρονομικούς κύκλους του Δία, ο οποίος μέσα σε 60 χρόνια πραγματοποιεί 5 κύκλους γύρω από τον Ήλιο.

Βόρεια Κορέα έτος 107

Εδώ και 20 χρόνια οι βορειοκορεάτες μετρούν το χρόνο με βάση το ημερολόγιο Juche. H χρονολόγηση ξεκινάει από το 1912, έτος γεννήσεως του Κιμ Ιλ-Σονγκ, του ιδρυτή του κράτους και παππού του σημερινού ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Χωρίς τριήμερα Όλες οι αργίες του 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για 2018





Όπως κάθε χρόνο, ένα από τα πρώτα πράγματα που κοιτάει κάποιος στο νέο του ημερολόγιο είναι οι αργίες της επόμενης χρονιάς. Το 2017 δεν είχε πολλά τριήμερα... ίδια εικόνα όμως και το 2018

Η 25η Μαρτίου πέφτει Κυριακή, όπως Κυριακή είναι φέτος και η 28η Οκτωβρίου. Τα Χριστούγεννα του 2018 είναι Τρίτη, όπως και η Πρωτοχρονιά του 2019.


ΔΕΥΤΕΡΑ 1 Ιανουαρίου: Πρωτοχρονιά
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 Ιανουαρίου: Θεοφάνεια
ΔΕΥΤΕΡΑ 19 Φεβρουαρίου: Καθαρά Δευτέρα
ΚΥΡΙΑΚΗ 25 Μαρτίου: Επέτειος της Επανάστασης του 1821
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 Απριλίου: Μεγάλη Παρασκευή
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 Απριλίου: Άγιο Πάσχα
ΔΕΥΤΕΡΑ 9 Απριλίου: Δευτέρα του Πάσχα
ΤΡΙΤΗ 1 Μαΐου: Πρωτομαγιά
ΔΕΥΤΕΡΑ 28 Μαΐου: Αγίου Πνεύματος
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 Αυγούστου: Κοίμηση της Θεοτόκου
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 Οκτωβρίου: Επέτειος του Όχι
ΤΡΙΤΗ 25 Δεκεμβρίου: Χριστούγεννα
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 Δεκεμβρίου: Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.

Τι προβλέπει η απόφαση για τις 120 δόσεις - Πότε θα ξεκινήσουν οι ρυθμίσεις οφειλών


Σχετική εικόνα



Διαδικασία υπαγωγής σε καθεστώς δόσεων ετοιμάζει η κυβέρνηση, για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους με χρέη έως 50.000 ευρώ. Οι οφειλές θα αφορούν για χρέη που έχουν δημιουργηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 και οι δόσεις θα είναι 120.

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες, στη διαδικασία θα μπορούν να ενταχθούν φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα (π.χ. έμποροι) ή νομικά πρόσωπα, εφόσον οι συνολικές οφειλές τους προς όλους τους πιστωτές τους δεν υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ ή οι οφειλές τους προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (Φ.Κ.Α.) υπερβαίνουν το 85% των συνολικών οφειλών τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, έως 50.000 ευρώ οφείλουν 1.062.626 άτομα. Οι οφειλές τους -μαζί με τα πρόσθετα τέλη- ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ.

Κριτήρια υπαγωγής:
Για οφειλές έως 20.000 ευρώ ο οφειλέτης πρέπει να έχει θετικό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σε μία τουλάχιστον από τις τελευταίες τρεις χρήσεις πριν από την υποβολή της αίτησης.

Για οφειλές 20.000 – 50.000 ευρώ, πέρα από το ανωτέρω κριτήριο, ο λόγος του χρέους, αφού αφαιρεθούν οι προς διαγραφή προσαυξήσεις και τόκοι, προς το εισόδημα πρέπει να είναι μικρότερος ή ίσος του 8.

Αποκλείεται η υπαγωγή στη ρύθμιση, εφόσον συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη είναι κατά 25 φορές μεγαλύτερη της προς ρύθμιση οφειλής.
Ορισμός εισοδήματος:

Το μεγαλύτερο μεταξύ του μέσου όρου των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της τελευταίας τριετίας ή του τελευταίου έτους πριν την υποβολή της αίτησης.
Αριθμός δόσεων:

1. Για οφειλές 3.000 – 50.000 ευρώ, μέγιστος αριθμός δόσεων 120
2. Για οφειλές έως 3.000 ευρώ, μέγιστος αριθμός δόσεων 36
3. Εφόσον το 33% του εισοδήματος του οφειλέτη επαρκεί για την αποπληρωμή της οφειλής σε λιγότερες δόσεις από το μέγιστο αριθμό, ο αριθμός των δόσεων αναπροσαρμόζεται αναλόγως.


Ρύθμιση για οφειλές 3.000 – 50.000
1. Ελάχιστο ποσό δόσης 50 ευρώ.

2. Μέγιστος αριθμός δόσεων 120.

3. Διαγραφή του 85% των προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής.

Ρύθμιση για οφειλές έως 3.000

1. Ελάχιστο ποσό δόσης 50 ευρώ

2. Μέγιστος αριθμός δόσεων 36

3. Καμία διαγραφή προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες

Αποτέλεσμα εικόνας για ελλειψεις νοσοκομεια






Η ζωή ενός ασθενούς στα δημόσια  νοσοκομεία, μπορεί να χαθεί από μία απλή λεπτομέρεια. Διότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες…

Μια ανθρώπινη ζωή μπορεί να χαθεί επειδή για παράδειγμα ένας γιατρός είναι κουρασμένος από τις πολλές εφημερίες, και δεν πρόσεξε μια λεπτομέρεια.



Επειδή μπορεί μία νοσηλεύτρια– που τρέχει από θάλαμο σε θάλαμο με δεκάδες ασθενείς και συγγενείς να της φωνάζουν– δεν πρόλαβε να αλλάξει ή να βρει ένα απαραίτητο σωληνάκι. Ή να δει με προσοχή κάποιες τιμές σε μια απλή εξέταση.
Λεπτομέρειες που κάνουν όμως τη διαφορά.

Και τα υλικά που είναι τόσο δυσεύρετα πια στα δημόσια νοσοκομεία, πιθανώς να λείψουν περισσότερο το 2017, καθότι οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων είναι ασφυκτικά περιορισμένοι και χωρίς περιθώρια λάθους.

Το σεντόνι που κάνει τη διαφορά
Και ένα σεντόνι που λείπει από έναν θάλαμο νοσοκομείου, που τόσο χλευάζουν οι κυβερνώντες ότι πρόκειται για μια λαϊκίστικη καταγγελία, κάνει τη διαφορά.
Μόλις πριν λίγους μήνες μεσήλικη γυναίκα νοσηλευόταν σε θάλαμο μεγάλου νοσοκομείου. Στην πόρτα του θαλάμου έγραφε φαρδιά πλατιά: «Παρακαλώ μην φέρνετε σεντόνια από το σπίτι. Απαγορεύεται ρητώς».

Και πιθανώς να είχαν δίκαιο οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου, καθότι αυτά που φέρνουμε από το σπίτι, δεν έχουν περάσει από τη διαδικασία της αποστείρωσης.
Η μεσήλικη γυναίκα άρχισε να κρυώνει. «Θα είναι τελικά πολύ άρρωστη για να κρυώνει», μονολογούσαν με πίκρα οι συγγενείς της.



Ώσπου το βλέμμα της κόρης της έπεσε επάνω στο σεντόνι που κάλυπτε το κουρασμένο της κορμί. Ένα τεμαχισμένο κουρέλι με το οποίο δε θα μπορούσε κανείς να σκεπάσει ούτε μικρόσωμο παιδί.

Κουρελιασμένο από άκρη σ άκρη, με τεράστιες τρύπες στην κορυφή, στη μέση αλλά και στο τελείωμά του. Τρύπες, που θα έκαναν τον πιο καχύποπτο να σκεφτεί ότι το γκριζαρισμένο από την πολυκαιρία ύφασμα, είχε γίνει απλά…αντικείμενο άγριου τσακωμού, κατά τη διάρκεια του οποίου σκίστηκε παντού.

Οι νοσηλεύτριες όταν κλήθηκαν να το αντικαταστήσουν, σήκωσαν τα χέρια ψηλά: Δεν έχουμε άλλο. Έχουν τελειώσει, αποκρίθηκαν σχεδόν με ντροπή στους εξαγριωμένους συγγενείς της ασθενούς.

Χρειάστηκε τελικώς η νεότερη συγγενής να εισβάλει κρυφά σε διπλανό δωμάτιο για να κλέψει ένα καινούριο σεντόνι, αφήνοντας όμως τον επόμενο ασθενή που αναμενόταν, χωρίς σκέπασμα.
Κι αν αυτή η απλή και συνηθισμένη ιστορία για τα δημόσια νοσοκομεία,φανεί στους κυβερνώντες λαϊκίστικη, τότε ας τους θυμίσει κανείς αυτό που λέει ο λαός:

Έχεις λεφτά έζησες. Δεν έχεις …πέθανες.


Δήμητρα Ευθυμιάδου
healthreport.gr

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Ένα ολόκληρο χωριό υπό την επήρεια…viagra





Είναι ένα χωριό της κομητείας Κορκ στην Ιρλανδία.

Η σεξουαλική διέγερση των κατοίκων oφείλεται στο γεγονός πως βρίσκεται κοντά στο Ringaskiddy. Στο μέρος όπου η φαρμακοβιομηχανία έχει ένα από τα εργοστάσια των φαρμάκων βιάγκρα.

Τί συμβαίνει όμως εκεί; Oι κάτοικοι εισπνέουν τις αναθυμιάσεις από το εργοστάσιο με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ερωτικές τους ορμές…

“Εισπνέουμε τους καπνούς αγάπης για χρόνια δωρεάν”, δήλωσε στους The Sunday Times η Σάντι Ο’ Γκράντι. “Μια εισπνοή και είσαι… δυνατός”, πρόσθεσε η κόρη της.

Λέγεται, μάλιστα, ότι ακόμα και τα σκυλιά περιφέρονται σεξουαλικώς διεγερμένα στο χωριό.

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Φθηνή on line ασφάλιση η φθηνότερη με τον προσωπικό σου ασφαλιστή?



  Στις μέρες μας, που η οικονομική κρίση πλήττει την ελληνική αγορά,πολλές ασφαλιστικές εταιρείες θεωρώντας ότι θα μειώσουν τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων έχουν καταφύγει στην άμεση ασφάλιση μέσω διαδικτύου.
  Εκτός από το κόστος όμως, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά και ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου ο οποίος,έχει άμεση επαφή με τον πελάτη,και με βάση την γνώση και την εμπειρία που διαθέτει μπορεί να του προτείνει το καταλληλότερο πρόγραμμα σε σχέση με τις ανάγκες του και την οικονομική του δυνατότητα.
  Η σημασία του ασφαλιστικού συμβούλου είναι σημαντική αν αναλογιστεί κανείς την άμεση παροχή πληροφόρησης σε θέματα ασφάλισης και τις όποιες εξελίξεις συμβαίνουν στον χώρο.
  Η συμβολή του είναι τεράστια στην γραφειοκρατική διεκπεραίωση σε περίπτωση ζημιάς, και είναι ο επαγγελματίας που θα σας βγάλει από την δύσκολη θέση.

Αν θέλετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας θέλοντας απαντήσεις σε ερωτήματα σας πατήστε  ΕΔΩ

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Τα Κάλαντα και η ιστορία τους κατά τη διάρκεια των αιώνων





Τα Κάλαντα και η ιστορία τους κατά τη διάρκεια των αιώνων - της Ελένης Κάραμποττ



Να τα πούμε;

Τα κάλαντα είναι συνυφασμένα με τις πιο τρυφερές αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων. Εκτός ότι αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι των εορτών των Χριστουγέννων είναι και το έθιμο που αφορά, όσο κανένα άλλο, στα μικρά παιδιά.

Η σύνδεση τους με την ελληνική αρχαιότητα, η απαγόρευση τους κατά τη διάρκεια των Βυζαντινών χρόνων και η καθιέρωση τους από την εποχή του Όθωνα ως αναπόσπαστο κομμάτι του Δωδεαημέρου, που περικλείει τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, υφαίνεται μέσα από την ιστορική διαδρομή που ακολουθεί.
Τι είναι τα κάλαντα

Τι είναι όμως τα κάλαντα και πώς εξελίχθηκαν στη σημερινή τους μορφή;

Οι λαογράφοι κάνουν λόγο για εθιμικά τραγούδια του λαού που ψάλλονται από μικρά παιδιά και από ενήλικους άνδρες την παραμονή των τριών μεγάλων γιορτών της Χριστιανοσύνης. Οι καλαντιστές τριγυρνούν είτε μόνοι, είτε κατά ομάδες (φίλων, σχολείων, σωματείων, χορωδιών, ακόμα και ομίλων) και επισκέπτονται σπίτια, καταστήματα, δημόσιους χώρους κλπ με τη συνοδεία του πατροπαράδοτου μεταλλικού τριγώνου, αλλά και άλλων μουσικών οργάνων.

Τα κάλαντα ξεκινούν κυρίως με χαιρετισμό, στη συνέχεια αναγγέλλουν τη μεγάλη χριστιανική εορτή που αναμένεται και καταλήγουν σε ευχές. Χαρακτηριστική είναι η καθαρεύουσα γλώσσα στην οποία ψάλλονται, αποδεικνύοντας την άμεση σύνδεσή του με τους Βυζαντινούς χρόνους και τις Καλένδες του Ιανουαρίου, που γιορτάζονταν με ιδιαίτερη λαμπρότητα.

Οι στίχοι των καλάντων εξιστορούν μυθοποιημένα τα ιστορικά γεγονότα κι αναφέρονται σε μια σειρά από έθιμα και δοξασίες του λαού, όπως π.χ. για τους καλικάντζαρους κα. Οι καλαντιστέςεύχονται μ΄ αυτό τον τρόπο υγεία, χαρά, ευτυχία, τύχη, προκοπή και καλή σοδειά όσους επισκέπτονται.
Τα κάλαντα ως έθιμο στην Ελλάδα
Τα κάλαντα είναι το μοναδικό έθιμο που διατηρείται ακόμη ακέραιο σε ολόκληρη τη χώρα, ηπειρωτική και νησιωτική, με αμέτρητες παραλλαγές (έχουν καταμετρηθεί γύρω στις 30) και προσαρμογή στον τοπικό χαρακτήρα κάθε περιοχής (εθνικά ή αστικά, τοπικά ή παραδοσιακά). Σήμερα, εκτός από τα πατροπαράδοτα κάλαντα έχουν καθιερωθεί και διάφορα αγγλοσαξωνικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, μερικά από τα οποία έχουν μεταγλωττιστεί στα ελληνικά και χρησιμοποιούνται συχνά, επιπρόσθετα με τα παραδοσιακά.
Τα κάλαντα και το «χριστουγεννιάτικο» δένδρο στην …αρχαιότητα και το Βυζάντιο

Η ρίζα της λέξης κάλαντα προέρχεται από τη λατινική «calenda», που σημαίνει αρχή του μήνα και παραπέμπει στην Πρωτοχρονιά του Ιανουαρίου, όταν, δηλαδή, ξεκίνησε να γιορτάζεται κατά τη Ρωμαϊκή εποχή (2ο π.Χ. αιώνα), ενώ έως τότε εορταζόταν τον Μάρτιο.

Οι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι σχετίζονται με τον ύμνο που έψαλλαν τα παιδιά στην αρχαιότητα, κατά τη διάρκεια του εθίμου της «Ειρεσιώνης» (από τη λέξη είρος -έριον=μαλλί-), σύμφωνα με το οποίο περιέφεραν ένα κλαδί ελιάς, η αγριελιάς (κότινο) στολισμένο με γιρλάντες από λευκό και κόκκινο μαλλί και κρεμασμένους τους πρώτους φθινοπωρινούς καρπούς (σύκα, καρύδια, αμύγδαλα, κάστανα και δημητριακά, εκτός από μήλα κι αχλάδια), καθώς και φιάλες με λάδι και μέλι, που αποτελούσε μέρος της γνωστήςαθηναϊκής γιορτής «Πυανέψια», ή «Πυανόψια», προς τιμήν του Απόλλωνα (με θυσία καρπών και φρούτων για την προστασία της σποράς και της συγκομιδής).

Η «Ειρεσιώνη» περιφερόταν στους δρόμους την έβδομη ημέρα του Πυανεψίωνος μηνός (22 Σεπτεμβρίου – 20 Οκτωβρίου) από «αμφιθαλή» παιδιά,τα οποία,δηλαδή, κατάγονταν από τους ίδιους γονείς (και δεν ήτανετεροθαλή) και έψαλλαν στα σπίτια, παίρνοντας φιλοδώρημα από το νοικοκύρη, ενώ στη συνέχεια πήγαιναν στα δικά τους για να την κρεμάσουν πάνω από την εξώπορτα, καίγοντας την παλιά, που παρέμενε επί ένα χρόνο!

Το θεοκρατικό καθεστώς του Βυζαντίου, καταδίκασε το έθιμο ως ειδωλολατρικό και απαγόρευσε την τέλεσή του. Ωστόσο, οι Έλληνες που ταξίδευαν πολύ, το μετέδωσαν στους βόρειους λαούς, οι οποίοι λόγω έλλειψης ελαιόδεντρων, στόλιζαν κλαδιά από δέντρα που φύονταν στις περιοχές τους, όπως τα έλατα.

Αιώνες αργότερα,επανεισάχθηκε στην Ελλάδα από τους Βαυαρούς που συνόδεψαν τον Όθωνα στη χώρα μας, ως δικό τους χριστουγεννιάτικο έθιμο! Έτσι λοιπόν, η ελιά της αρχαίας ελληνικής «Ειρεσιώνης» μετατράπηκε στο έλατο της νεότερης εποχής, το οποίοπρωτοστολίστηκε το 1833 στα ανάκτορα του Ναυπλίου, βάζοντας στο περιθώριο το σύμβολο της ναυτικής Ελλάδας, το καραβάκι, που είχε στο μεταξύ επικρατήσει ως έθιμο.

Ας σημειωθεί, πως τα κάλαντα διατηρήθηκαν στο Βυζάντιο και αφομοιώθηκαν από τον Χριστιανισμό ως επίφαση, μεταβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό τον αρχικό τους χαρακτήρα. Εκείνο που παρέμεινε, πάντως, αμετάβλητο κατά την διάρκεια των αιώνων, είναι το φιλοδώρημα. Στις μέρες μας αποτελεί, κυρίως, ένα συμβολικό χρηματικό ποσό, για το καλό του χρόνου ή για κάποιο σκοπό, ενώ παλαιότερα προσφέρονταν φαγώσιμα (γλυκά, πίτες, αμύγδαλα, καρύδια, ρόδια), κάτι που συμβαίνει ακόμη στην επαρχία.

Στο παρελθόν, τέλος, όσοι έψελναντα κάλαντα κρατούσαν κι ένα χάρτινο ομοίωμα καραβιού που συσχετιζόταν με το πλοίο των Ανθεστηρίων της αρχαιότητας, το οποίο συμβόλιζε τον ερχομό του Διονύσου (θεού της βλάστησης, του οίνου, της χαράς και του κεφιού), κάνοντας επίκληση για καρποφορία και καλή σοδειά.


Τα κάλαντα του Δωδεκαημέρου
Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα αποτελούν μια δοξασία στη θεία γέννηση του Ιησού Χριστού, η οποία εξιστορείται από τους στίχους:

Καλήν εσπέραν άρχοντες κι αν είναι ορισμός σας
Χριστού τη Θείαν Γέννησιν να πω στ’ αρχοντικό σας.

Χριστός γεννάται σήμερον εν Βηθλεέμ τη πόλει,
οι ουρανοί αγάλλονται, χαίρει η φύσις όλη.

Εν τω σπηλαίω τίκτεται εν φάτνη των αλόγων
ο Βασιλεύς των ουρανών και Ποιητής των όλων.

Οι … παράξενοι στίχοι στα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς δεν μοιάζουν να έχουν ιδιαίτερη σύνδεση με τη γιορτή, μιας και το μόνο στοιχείο είναι ο Άγιος Βασίλης. Σύμφωνα με το θρύλο, που ταξιδεύει πίσω στο Μεσαίωνα, πρόκειται για μια ιστορία αγάπης, ότανοι άνθρωποι των χαμηλών κοινωνικών τάξεων, δεν είχαν δικαίωμα να μιλούν στους αριστοκράτες, παρά μόνονα τους τραγουδούν κατά την διάρκεια των γιορτών: ένα φτωχό παλληκάρι αποκαλεί μια νέα αριστοκράτισσα ψηλή δενδρολιβανιά, επειδή φορούσε τα ψηλά κωνικά καπέλα της εποχής και την παρομοιάζει με τον θόλο της εκκλησίας. Διερωτάται, γιατί δεν τον καταδέχεται, ενώ την θεωρεί φτιαγμένη από ζάχαρη.

Οι σύγχρονοι στίχοι, ωστόσο, είναι παραλλαγμένοι, με αποτέλεσμα η ιστορία πίσω από το τραγούδι να έχει χαθεί, δίνοντας τη μεγαλύτερη έμφαση στον πρωταγωνιστή … Άγιο Βασίλη, αγνοώντας το νόημα των αυθεντικών, που παρατίθενται μαζί με τους γνώριμους:

«Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά, «Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά
ψηλή μου δενδρολιβανιά ψηλή μου δεντρολιβανιά
κι αρχή καλός μας χρόνος κι αρχή καλός μας χρόνος
εκκλησιά με τ’ άγιο θόλο. εκκλησιά με τ’ άγιο θρόνο.

Άγιος Βασίλης έρχεται Αρχή που βγήκε ο Χριστός
και δε μας καταδέχεται Άγιος και πνευματικός,
από την Καισαρεία στη γη να περπατήσει
συ σ΄αρχόντισσα κυρία. και να μας καλοκαρδίσει.

Βαστάει πένα και χαρτί Άγιος Βασίλης έρχεται,
ζαχαροκάντιο ζυμωτή κι όλους μας καταδέχεται,
χαρτί και καλαμάρι από την Καισαρεία,
δες και με, δες και με το παλικάρι» συ’ σαι αρχόντισσα κυρία.

Βαστά εικόνα και χαρτί
ζαχαροκάντιο, ζυμωτή
χαρτί και καλαμάρι
δες και με το παλικάρι»

Τέλος, με τα κάλαντα των Θεοφανίων ολοκληρώνεται η εορταστική περίοδος των δώδεκα ημερών:

«Σήμερα τα Φώτα κι ο φωτισμός
η χαρά μεγάλη κι ο αγιασμός
Κάτω στον Ιορδάνη τον ποταμό
κάθετ’ η κυρά μας, η Παναγιά,
όργανο βαστάει, κερί κρατεί
και τον Άη Γιάννη παρακαλεί

“Άη Γιάννη αφέντη και βαπτιστή,
βάπτισε κι εμένα Θεού παιδί,
Ν’ ανεβώ επάνω στον ουρανό
να μαζέψω ρόδα και λίβανο»

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ




ΤΟ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ 

ΚΑΛΥΨΗ 100% ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΛΙΘΑΛΨΗΣ
(Αποκατάσαση της υγείας σας μετά τη νοσηλεία)

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΕΔΩ


Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Γιατί το Ιντερνετ είναι πιο αργό τα Χριστούγεννα;

Γιατί το Ιντερνετ είναι πιο αργό τα Χριστούγεννα;



H σύνδεσή σας στο internet, είναι πολύ πιθανό να αργεί χαρακτηριστικά αυτή την περίοδο που έχετε στολίσει το σπίτι σας. Υπαίτιος για όλα είναι τα χαριτωμένα λαμπάκια στα Χριστουγεννιάτικα δέντρα.
Όπως αναφέρει το BBC, μια μελέτη της βρετανικής οργάνωσης Ofcom, προειδοποιεί τους χρήστες του διαδικτύου ότι οι παρεμβολές στις ασύρματες συνδέσεις μπορούν να προέλθουν από πηγές, όπως τα μόνιτορ για τα μωρά, τον φούρνο μικροκυμάτων αλλά και τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια.

Μάλιστα η οργάνωση Oftcom κυκλοφόρησε και μια εφαρμογή που τσεκάρει την ποιότητα των ευρυζωνικών ασύρματων συνδέσεων στο σπίτι ανάμεσα στο μόντεμ-ρούτερ και στους φορητούς υπολογιστές, τις ταμπλέτες και τα κινητά τηλέφωνα.

Οι ταχύτητες πολλών εκατομμυρίων ασύρματων συνδέσεων είναι πιο αργές από ό,τι θα μπορούσαν να είναι - και στις γιορτές τείνουν να γίνουν ακόμη πιο αργές.

Το καλύτερο δυνατόν που μπορείτε να κάνετε για να μην επηρεαστεί η σύνδεση σας είναι να κρατήστε το router μακριά από ηλεκτρικές συσκευές, να μετακινήστε το router σας σε ένα διαφορετικό μέρος του σπιτιού, να κάντε επανεκκίνηση το router σας και τέλος να χρησιμοποιήστε καλώδιο Ethernet.

Δέκα πράγματα που μπορείτε να αφήσετε καλάθι των αχρήστων του 2017

Δέκα πράγματα που μπορείτε να αφήσετε καλάθι των αχρήστων του 2017



Το 2017 φτάνει στο τέλος του, με μια… ύπουλη ταχύτητα, όπως τα περισσότερα χρόνια που, περνούν μεν γρήγορα, αλλά έχουν όλο τον χρόνο να μας παιδεύουν κατά τη διάρκειά τους. Κάνοντας απογραφή της χρονιάς, να μερικές συνθήκες και συνήθειες που ευχαρίστως θα τις αφήναμε πίσω μας.
Δέκα πράγματα που μπορείτε να αφήσετε καλάθι των αχρήστων του 2017
1. Ο φόβος για αλλαγές

Δεν υπάρχει κάποιος φόβος που να παιδεύει τους ανθρώπους περισσότερο από αυτόν. Κι αυτό γιατί οι αλλαγές είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Εκεί πχ που καθόμαστε άνετοι με τα φιλαράκια μας και τα έχουμε βρει με τον εαυτό μας, ξαφνικά ερωτευόμαστε! Μέχρι να συνηθίσουμε τη νέα κατάσταση, το νέο άνθρωπο και τον καινούριο μας εαυτό ο οποίος αναδύεται από τη σχέση μας, ξαφνικά είμαστε έγκυος! Μέχρι να καταλάβουμε τι έγινε, ξαφνικά αποστειρώνουμε μπιμπερό και αλλάζουμε πάνες στη μία τη νύχτα… μα! Μέχρι χτες, εμείς στη μία τη νύχτα απλά αναρωτιόμασταν ποιο μπαρ είχε σειρά! Οι αλλαγές στη ζωή μας είναι αναπόφευκτες. Ο φόβος όμως γι’ αυτές μπορεί να εκλείψει εντελώς!
2. Τη χαμηλή αυτοπεποίθηση

Είναι μία διάσημη κατάσταση του νου μας η οποία δε μας αφήνει να κάνουμε τίποτα, γιατί μας επαναλαμβάνει συνεχώς ότι: «δεν είμαστε αρκετά καλοί» Φυσικά, εμείς μπορούμε και κάνουμε διάφορα πράγματα και έτσι επιβιώνουμε, αλλά δε κάνουμε τα πράγματα που θέλουμε και μας αρέσουν γιατί «οι άλλοι τα κάνουν καλύτερα» ή «δεν είμαστε εμείς για τέτοια» ή «άστο, θα μπλέξουμε» Λοιπόν… ας μπλέξουμε φέτος! Ας γραφτούμε στην τάξη σκηνοθεσίας! Ας πάρουμε σκύλο… και γάτο ταυτόχρονα! Ας πάμε για ορειβασία στον Όλυμπο! Και ας τα κάνουμε όλα αυτά παρέα με τους άλλους που τα κάνουν καλύτερα ή χειρότερα, δεν έχει σημασία.
3. Τις ιδέες των άλλων για τον εαυτό μας
Από το κλασικό «είσαι κοντός, δε κάνεις για μπάσκετ» μέχρι το πιο προχωρημένο «δε κάνεις για σχέση» όλες αυτές οι εκτιμήσεις των διάφορων περαστικών απ’ τη ζωή μας τύπων, οι οποίοι δε μπήκαν στον κόπο να σκεφτούν διπλά, πριν ξεστομίσουν την οποιαδήποτε ανακρίβεια πέρασε από το θολό μυαλό τους εκείνη την ώρα, εμείς ας τις γράψουμε σε ένα ωραίο λευκό χαρτί τώρα, και ας τις πετάξουμε να καούν στο τζάκι… στο γκαζάκι… στον αναπτήρα (προσοχή μη κάψουμε το χαλί! Μόνο τις ιδέες που δεν μας κάνουν πια)
4. Το κάπνισμα κλπ εξαρτήσεις
Υπάρχει κάτι που το ξέρετε ότι θα νιώσετε πολύ καλύτερα αν το κόψετε; Κάπνισμα, φαγητό, ξενύχτια, ποτό; Είναι κάτι απ’ όλα αυτά που σας έχει γίνει ψυχαναγκασμός και «πρέπει» να το κάνετε αλλιώς τρελαίνεστε; Παρά τις βλαβερές συνέπειες στην υγεία σας και στις σχέσεις σας; Ε, αφήστε το πίσω. Μπορεί ν’ ακούγεται τρομακτικό τώρα αλλά δε θα είναι καθόλου έξι μήνες αργότερα, εγγυημένο! Πάρτε την απόφαση, ζητείστε βοήθεια και νιώστε την ελευθερία και την ηρεμία που σας αξίζουν.
5. Τις ενοχές

Δείτε για ποιες πράξεις και συμπεριφορές σας νιώθετε ενοχές. Δείτε αν είναι λογικό να νιώθετε ενοχές γι’ αυτές τις πράξεις. Αν ναι, τότε επανορθώστε και μη το ξανακάνετε. Αν έχετε αναπτύξει άσχημη συμπεριφορά απέναντι σε κάποια άτομα ή σε ομάδες ατόμων και νιώθετε τις ενοχές παρά τις όποιες εκλογικεύσεις σας (ναι αλλά κι αυτός μπλα μπλα κλπ) πάει να πει πως έχετε και εσείς συνείδηση και δεν είστε νεκρός. Αφήστε και αυτές τις συμπεριφορές στο καλάθι των αχρήστων του 2017. Απλά μη το ξανακάνετε. Αν δεν είναι λογικό να νιώθετε ενοχές αλλά παρ’ όλ’ αυτά νιώθετε, τότε πετάξτε τις κ αυτές στο καλάθι που θα πάρει φεύγοντας το 2017.


6. Τις μνησικακίες

Ό,τι κι αν σας έχουν κάνει, όσο κι αν έχει πονέσει, όσο κι αν έχει μπλοκάρει το σύστημα και δε μπορείτε να πάτε παραπέρα, από των άλλων τις πράξεις και συμπεριφορές, τίποτα δε σας φρενάρει περισσότερο από τη μνησικακία. Από το να αναμασάτε ξανά και ξανά, συνειδητά ή μη, το πόσο άκαρδοι είναι, πόσο σκληροί, πόσο χαζοί, πόσο πονηροί κλπ. Δείτε το σαν μόλις να μπήκατε στη ζωή σας και αναλαμβάνετε δράση για να σας βγάλετε από την οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση… ποσώς θα σας ενδιέφερε το ποιος έκανε τι και γιατί. Αυτό που έχει σημασία είναι να προχωρήσετε και να νιώσετε καλά.
7. Την αδράνεια

Η αδράνεια μεγαλώνει το φόβο. Είναι το προσάναμμα στο τζάκι του. Σκεφτείτε κάτι που θα θέλατε να κάνετε και μείνετε πέντε λεπτά χωρίς να κάνετε τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. Το σύστημά σας νομίζει πως μάλλον δε θέλετε να το κάνετε –αφού δεν κάνετε τίποτα γι’ αυτό- και αρχίζει και βρίσκει λόγους να μη το κάνετε. Ενώ αν θέλετε πχ να πάτε στα νησιά Φίτζι και αρχίζετε να ψάχνετε στο διαδίκτυο για εισιτήρια και ξενοδοχεία, τα χρήματα και ο χρόνος θα έρθουν, διότι το σύστημά σας καταλαβαίνει ότι το εννοείτε, ότι θέλετε να πάτε. Και φροντίζει γι’ αυτό.
8. Το «ποτέ»

Περιττή κουβέντα η οποία μας βγάζει ψεύτες σ’ αυτό τον κόσμο τον εφήμερο: «Ποτέ δε θα ψώνιζα τέτοια παπούτσια… χάλια!» Ούτε ένας μήνας δεν έχει περάσει και τα φοράτε καμαρώνοντας. «Εγώ, να βγω με τον Κώστα; Ποτέ!» Και μόλις κλείσατε πέντε χρόνια βίου ευτυχούς και ανθόσπαρτου.
9. Το «πάντα»

Μα γιατί μου τυχαίνουν «πάντα» τέτοιες περιπτώσεις; Μα γιατί το κάνεις «πάντα» αυτό; Δε θα πούμε πολλά• απλά διαβάστε τις παραπάνω φράσεις δίχως τη λέξη «πάντα» Και μιας και δε θα ζήσουμε για «πάντα» σ’ αυτό τον κόσμο, ούτε θα είμαστε για πάντα σε αυτό το σπίτι, αλλά ούτε και θα είμαστε για πάντα εικοσιπέντε χρονών, ας το ζήσουμε τώρα όσο καλύτερα μπορούμε γιατί και αυτό –καλό ή κακό- θα περάσει.
10. Το παρελθόν
Ας το αφήσουμε πίσω μας συνειδητά. Τα λάθη που κάναμε, τα κάναμε, τέλος. Ότι μπορούμε να διορθώσουμε το διορθώνουμε. Ότι δε μπορούμε, το αποδεχόμαστε ως εμπειρία της ανθρώπινης φύσης, η οποία έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται καλύτερα κι απ’ τους καλύτερους μάγους του Σύμπαντος. Έχουμε την ικανότητα να κάνουμε λάθη γιατί έχουμε το δώρο της ζωής. Έχουμε την ευκαιρία να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να δημιουργούμε νέες γόνιμες συνθήκες ευημερίας. Έχουμε την ευλογία να ομορφαίνουμε. Και έχουμε και την επιλογή να αφήνουμε τα περασμένα πίσω και να δημιουργούμε με τα δεδομένα του παρόντος. Το παρελθόν μας, όσο αλλοπρόσαλλο κι αν μας φαίνεται τώρα, κάποτε ήταν ότι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε. Και εν τέλει, είναι παρελθόν.

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Δείτε πώς γράφεται το όνομά σας στις αρχαίες γραφές.


Perierga.gr - Δείτε πώς γράφεται το όνομά σας στις αρχαίες γραφές











Μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή στην ιστοσελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες της να δουν πώς γραφόταν το όνομά τους κατά την αρχαιότητα, από τη Μυκηναϊκή Εποχή και τη Γραμμική Β’ μέχρι και το Βυζάντιο.


Η εφαρμογή περιέχει δεκάδες ονόματα, από τα οποία ο χρήστης επιλέγει αυτό που θέλει να δει πώς γράφεται στην Γραμμική Β’, την γραφή της Αρχαϊκής εποχής, της Κλασικής αρχαιότητας, της Πρωτοβυζαντινής περιόδου και της Βυζαντινής εποχής.


Δείτε εδώ πώς γράφεται το όνομά σας στις αρχαίες γραφές


Εμείς κάναμε ένα παράδειγμα με το όνομα Αγαμέμνων: