Translate

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Value plus: Η πεντάδα της καινοτομίας/ insuranceworld.gr


XATZHTHEODOSIOU_5





Γιάννης Βερμισώ
Δευθυντής Σύνταξης του Περιοδικού Insurance World και του insuranceworld.gr

Με ευδιάκριτη διάθεση προόδου και ισχυρά τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά περιβλήθηκε το πρώτο συνέδριο της κοινοπραξίας των πέντε γραφείων διαμεσολάβησης που με την επωνυμία Value Plus αναπτύσσονται στην ασφαλιστική αγορά.
Στην εκδήλωση που παραβρέθηκαν περίπου 200 άτομα και απονεμήθηκαν βραβεία στους «πρώτους» των πέντε εταιρειών, ενώ ακολουθήθηκαν καινοτόμες πρακτικές, έγιναν τεχνοκρατικές εισηγήσεις και γενικά η κοινοπραξία έδωσε ένα διαφορετικό στίγμα παρουσίας το οποίο ξεφεύγει από τα στενά παραδοσιακά πλαίσια της ασφαλιστικής δραστηριότητας. Μήνυμα της εκδήλωσης όπως διατυπώθηκε παρακινητικά από τον κ. Γιάνννη Χατζηθεοδοσίου (μετέχ ει στην κοινοπραξία με την εταιρεία τουMEGA BROKERS SA) κατά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του συνεδρίου, είναι πώς οι ασφαλιστές πρέπει να έχουν , και να ακολουθούν, το όραμα της επιτυχίας ασκώντας το επάγγελμα.
Χαρακτηριστικό της πρόθεσης των ανθρώπων της VALUE PLUS να διαφοροποιηθούν στην πράξη ήταν η «εκπαιδευτική ενότητα» κατά την οποία πέντε διακεκριμένα στελέχη (ένα από κάθε εταιρεία) συνόψισαν την εμπειρία τους σχετικά με τις πρακτικές εξεύρεσης πελατών, και τις απέδωσαν διαδραστικά στο κοινό το οποίο και συμμετείχε ενεργά στην διαδικασία αυτή.
Επίσης οι επικεφαλής της κάθε εταιρείας θέλησαν να αποδώσουν στο κοινό τα στοιχεία του έντονου επαγγελματισμού που ο κάθε συμμετέχων θέλει να προσδώσει στην VALUE PLUS, και στο πλαίσιο αυτό προσέγγισαν θεματολογικά την διαδικασία της ασφάλισης παραθέτοντας ομιλίες με το εξής περιεχόμενο:

Ο κ. Σταμάτης Συγγρός πρόεδρος της VICTORY PROMISE αναφέρθηκε στην αξία που έχει και τα οφέλη που αποδίδει το Business Plan όταν καταρτίζεται, ακολουθείται και βελτιώνεται κατά την άσκηση τους ασφαλιστικού επαγγέλματος. Ο κύριος Νίκος Παναγιωτάκης Σύμβουλος Διοίκησης της MEGA BROKERS SA ανέλυσε μεθόδους ανάπτυξης σε νέες αγορές. Ο κ. Δημήτρης Γαβαλάκης Διευθύνων Σύμβουλος της LIFE PLAN προσέγγισε το θέμα της διαμόρφωσης των αντιρρήσεων και τον τρόπο χειρισμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατά την διάρκεια της ασφαλιστικής πώλησης. Ο κ. Κώστας Μαρκουλιδάκης Agency Manager της SMART INSURANCE μέλος της LIFE NET εστίασε στην αξία της πληροφορικής και την συμβολή της στην ασφαλιστική πρακτική. Η κυρία Χριστίνα Φυτέα Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΡΟΝ ΕΠΕ μίλησε για την συναισθηματική νοημοσύνη και η εφαρμογή της στην πρακτική των πωλήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.