Translate

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Στροφή κυβέρνησης για το επίδομα των νοσηλευτών! Πήραν πίσω το «κούρεμα»

Νοσοκομεία

Στροφή 180 μοιρών φαίνεται ότι κάνει η κυβέρνηση μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στους νοσηλευτές από τη μείωση του επιδόματος θέσης.

Ειδικότερα ενώ αρχικά το πολυνομοσχέδιο με το 2ο πακέτο τωνπροαπαιτούμενων – σύμφωνα με τα μέλη της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος– περιελάμβανε διατάξεις εντελώς απαξιωτικές για τον κλάδο των νοσηλευτών, τελικά φαίνεται ότι η κυβέρνηση τις απέσυρε.

Ειδικότερα, στο άρθρο 16 προσδιοριζόταν το ύψος του επιδόματος θέσης. Ενώ το εν λόγω επίδομα για όλους ανεξαιρέτως τους Προϊσταμένους Τμημάτων οριζόταν στο ποσό των 290 ΕΥΡΩ, δηλαδή αυξάνεται κατά 50 ΕΥΡΩ, ειδικώς για τους Προϊσταμένους Τμημάτων των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των Νοσοκομείων μειωνόταν στο ποσό των 150 ΕΥΡΩ (μείωση 40%)!

Όμως λίγες ώρες μετά τις έντονες αντιδράσεις των νοσηλευτών η κυβέρνηση πήρε πίσω τη σχετική ρύθμιση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξεδόθη αργά το βράδυ της Δευτέρας, διευκρινίζεται ότι έπειτα από απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας, το επίδομα θέσης για τους προϊστάμενους των Τμημάτων της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων παραμένει στα 250 ευρώ, στις διατάξεις του νέου Ενιαίου Μισθολογίου το οποίο ψηφίζεται στη Βουλή.

Δωροθέα Γαληνού
healthreport.gr