Translate

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Να γιατί η έκτρωση είναι ουσιαστικά δολοφονία! – Πολύ σκληρές εικόνες..




Πριν από την έκτη εβδομάδα κύησης, η άμβλωση δεν αφήνει κανένα αναγνωρίσιμο υπόλειμμα του εμβρύου. Το μικροσκοπικό έμβρυο, που ακόμη δεν έχει αναγνωρίσιμα, ανθρώπινα χαρακτηριστικά “τεμαχίζεται” ολοκληρωτικά στη διαδικασία της άμβλωσης.


Στην περίπτωση της έκτρωσης με χάπια, πριν την έκτη εβδομάδα κύησης (χειρουργικές αμβλώσεις σπάνια γίνονται πριν από την 7η εβδομάδα), αν και το έμβρυο δεν έχει ακόμη ανθρώπινη μορφή, η καρδιά του χτυπά από την 21η ημέρα της σύλληψης και το κορίτσι ή το αγόρι (το φύλο καθορίζεται κατά τη σύλληψη) έχει εγκεφαλικά κύματα στο τέλος της 5ης εβδομάδας και είναι ένας οργανισμός που διαρκώς μεγαλώνει και εξελίσσεται. Ήδη κατά τη διάρκεια τις 6ης εβδομάδας όλα τα τμήματα του σώματος έχουν σχηματιστεί.

Στην 6η εβδομάδα τα δάχτυλα στα άκρα αρχίζουν να διαχωρίζονται.




Μια άμβλωση σ’ αυτό το στάδιο μπορεί να μοιάζει με την παραπάνω φωτογράφια.



Το έμβρυο στη πάνω φωτογραφία προέρχεται από αποβολή και είναι ακόμη μέσα στον αμνιακό του σάκο. Αν γινόταν άμβλωση με χάπια σ’ αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης, τότε το έμβρυο θα είχε κυριολεκτικά διαλυθεί.



Κάποια μέλη του εμβρύου είναι πια αναγνωρίσιμα σε μια έκτρωση κατά την 7η εβδομάδα κύησης.






8 weeks

Στην 8η εμβδομάδα της εγκυμοσύνης το έμβρυο παίρνει ακόμη πιο ανθρώπινη μορφή.





Στην 9η εβδομάδα τα χαρακτηριστικά του είναι ακόπη πιο σχηματισμένα. Πάνω από το 40% των αμβλώσεων γίνονται μετά την 9η εβδομάδα κύησης!!!






Στη 10η εβδομάδα το έμβρυο έχει πια ένα πολύ αναγνωρίσιμο πρόσωπο.



Στην 11η εβδομάδα έχει αναπτυχθεί εντυπωσιακά.



Δείτε περισσότερες φωτογραφίες αμβλώσεων σε πιο προχωρημένη εγκυμοσύνη από τη 13η εβδομάδα και άνω.

13η Εβδομάδα Κύησης


Δες πιο τραγούδι σου ταιριάζει





15η Εβδομάδα Κύησης



16η Εβδομάδα Κύησης



18η Εβδομάδα Κύησης



20η Εβδομάδα Κύησης





21η Εβδομάδα Κύησης





22η Εβδομάδα Κύησης



24η Εβδομάδα Κύησης



28η Εβδομάδα Κύησης




Έκτρωση στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης! Νόμιμη σε κάποια κράτη, παράνομη σε άλλα.











Πηγή:24wro.eu



Ποινή κόλαφος για το συνδικαλιστή του "Σωτηρία"



Σε 8.5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή έως την ημερομηνία της έφεσης καταδικάστηκε ο συνδικαλιστής που είχε συλληφθεί με προσημειωμένα χαρτονομίσματα έξω από το σπίτι της διοικήτριας τότε, του νοσοκομείου |"Σωτηρία", Μαρίας Καρά. Το δικαστήριο εξαντλώντας την αυστηρότητά του δεν έκανε δεκτό κανένα ελαφρυντικό.
Ο εργαζόμενος που είχε εκλεγεί πρόεδρος στο σωματείο του νοσοκομείου με την υποστήριξη της ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ), είχε ζητήσει χρήματα από την πρόεδρο του νοσοκομείου προκειμένου να αποτρέψει κατάληψη του σωματείου, που αντιδρούσε στην παραχώρηση οικοπέδου του νοσοκομείου προκειμένου να ενεγερθεί κτίριο από το Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών για τη μελέτη της βιοισοδυναμίας των γενόσημων φαρμάκων.
Οι εργαζόμενοι είχαν τότε προσπαθήσει να μπλοκάρουν τη σύμβαση κατηγορώντας την τότε διοίκηση του νοσοκομείο για ξεπούλημα της περιουσίας του νοσοκομείου στον ιδιωτικό τομέα.

Πηγή:healthview.gr

"Καταρρέουν τα διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια"




«Καταρρέουν» τα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια, με συνέπεια την αδυναμία διενέργειας εξετάσεων στους ασθενείς. Αυτό επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας. Στην επιστολή ο ΠΑΣΙΔΙΚ ζητά από τον υπουργό άμεση συνάντηση καθώς «σε λιγότερο από μια εβδομάδα, εκπνέει η προθεσμία της πέμπτης ανανέωσης – παράτασης της πρώτης και μοναδικής σύμβασης που υπέγραψε η Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τα Ιατρικά Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια από την αρχή της συστάσεώς του τον Δεκέμβριο του έτους 2011».

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, «υπογράψαμε μία συμφωνία (σύμβαση) την οποία δυστυχώς η Πολιτεία καταπάτησε πολλές φορές και σε πολλά σημεία της, με αποκορύφωμα την αυθαίρετη, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική επιβολή τα δυο προηγούμενα χρόνια (2013 και 2014), των ληστρικών μέτρων της αυτόματης επιστροφής δαπανών (claw back) και των αναγκαστικών εκπτώσεων (rebate), περικόπτοντας με αυταρχικό τρόπο από τους παρόχους πάνω από το 45% και 50% αντίστοιχα των εσόδων τους, όχι των κερδών τους, όταν μάλιστα οι πάροχοι εργαστηριακής ιατρικής για να επιτελέσουν το ιατρικό τους έργο έχουν αυξημένα έξοδα λόγω της αναγκαστικής χρήσης αντιδραστηρίων και άλλων αναλώσιμων υλικών που αγγίζουν το 40% περίπου των εξόδων τους, χωρίς να υπολογίζουμε τις αμοιβές προσωπικού (ιατρικό, παραϊατρικό και διοικητικό), τις ασφαλιστικές εισφορές, τα λειτουργικά έξοδα (ενοίκιο, φως, νερό, τηλέφωνο, γραφική ύλη, κ.α.) και την αγορά, λειτουργία και συντήρηση πανάκριβων μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας».

Σε συνδυασμό -αναφέρει- «μαζί με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων της περιόδου 2008-2011 πριν την δημιουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., την εξόφληση των οποίων ανέλαβε ο Οργανισμός, καθώς και των νεότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών από την έναρξη λειτουργίας του Οργανισμού μέχρι και σήμερα, έχουν φέρει τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής (Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια) στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και της οικονομικής καταστροφής».

Και καταλήγει η ΠΑΣΙΔΙΚ: «για τους λόγους αυτούς αλλά και για άλλα σημαντικά θέματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας των μονάδων μας, ζητάμε άμεσα συνάντηση μαζί σας, για να δρομολογήσουμε τις λύσεις εκείνες οι οποίες θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη λειτουργία των μονάδων μας και θα διασφαλίσουν κατ’ αυτόν τον τρόπο την άψογη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Οργανισμού, ενώ θα αποτρέψουν την βέβαιη κατάρρευση των ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων, που θα έχει σαν συνέπεια την αδυναμία διενέργειας των αναγκαίων διαγνωστικών εξετάσεων στους Έλληνες πολίτες, πολλές από τις οποίες μπορεί να είναι σημαντικές για την ίδια τους την ζωή, αφού οι δημόσιες δομές εργαστηριακής ιατρικής, στην πλειοψηφία τους, έχουν ήδη καταρρεύσει».

Πηγή:healthview.gr

Ομαδική αναβολή χειρουργείων λόγω ομαδικής ασθένειας νοσηλευτριών


 



Δέκα ασθενείς υποβλήθηκαν στην προετοιμασία για να χειρουργηθούν στην Πάτρα κι ενώ περίμεναν τον τραυματιοφορέα να τους μεταφέρει στα χειρουργεία, τους ανακοινώθηκε η αναβολή της επέμβασης! Ο λόγος ήταν η αναρρωτική άδεια 4 νοσηλευτριών του τμήματος που εδώ και χρόνια υποφέρει από έλλειψη προσωπικού...


της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
Η όλη διαδικασία ξεσήκωσε τους ασθενείς και τους συγγενείς τους που είχαν προετοιμαστεί για το χειρουργείο και τελικά μπήκαν και πάλι σε αναμονή και αγωνία.

Η διοίκηση του νοσοκομείου έστειλε αμέσως γιατρό στα σπίτια των 4 νοσηλευτριών για να διαπιστώσει αν όντως ήσαν ασθενείς.

Ο διοικητής Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε ανακατανομή του προσωπικού για να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς. Αλλά το νοσοκομείο έχει 13 χειρουργικές αίθουσες από τις οποίες λειτουργούν μόνο οι 8 καθώς απαιτούνται άλλα 20 άτομα για τα χειρουργεία και 12 για το αναισθησιολογικό τμήμα.

Το νοσηλευτικό προσωπικό των χειρουργείων δεν έχει πάρει ούτε μία άδεια τα τελευταία δύο χρόνια και εμφανίζει το σύνδρομο της Εργασιακής Εξουθένωσης γνωστό και ως Burn Out.

Πηγή:iatropedia.gr

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Απεργία μέχρι την Παρασκευή από τους εργαζόμενους στα κεντρικά εργαστήρια της Euromedica


Απεργία μέχρι την Παρασκευή από τους εργαζόμενους στα κεντρικά εργαστήρια της Euromedica


Σε τριήμερη απεργία προχώρησαν από το πρωί της Τετάρτης 24 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στα κεντρικά εργαστήρια του ιδιωτικού ομίλου παροχής υπηρεσιών Υγείας "Euromedica", τα οποία λειτουργούν στην Αγία Παρασκευή Αττικής.

Οι εργαζόμενοι των κεντρικών εργαστηρίων του ομίλου διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αμοιβών τους, ενώ έχουν ήδη συμπληρώσει... επτά μήνες απλήρωτοι!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ομίλου έστειλε το πρωί της Τετάρτης 24 Ιουνίου την... αστυνομία στον χώρο της απεργίας, χωρίς, όμως, να σημειωθούν παρατράγουδα.

Πηγή:ygeia360.gr

Θεσσαλονικιός έκρυβε 2 εκατομμύρια ευρώ σε τάπερ και τα βρήκαν μετά τον θάνατό του




Σταθμάρχης του ΟΣΕ βρέθηκε με… 2 εκατομμύρια ευρώ σε τάπερ και συρτάρια, μετά το θάνατό του σε καφενείο της Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, ο συνταξιούχος άνδρας που ζούσε μόνος του και δεν είχε κοντινούς συγγενείς, πέθανε από παθολογικά αίτια.

Οι φίλοι του γνώριζαν ότι είχε κάποιο κομπόδεμα, και μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε …υποσχεθεί στον λογιστή του ότι θα ήταν ο κληρονόμος του.

Όπως λέγεται, ο Θεσσαλονικιός σταθμάρχης του ΟΣΕ, έκρυβε μέσα σε τάπερ, πατάρια και συρτάρια του σπιτιού του -ούτε λίγο, ούτε πολύ– 1.500.000 ευρώ σε μετρητά και 350.000 ευρώ σε χρυσές λίρες!

Στην τσέπη του μόνο είχαν βρεθεί 2.000 ευρώ, λίγα λεπτά μετά το θάνατό του, αλλά αυτά αποδείχθηκαν… σταγόνα στον ωκεανό. 


Πηγή:24wro.eu

Ο 26χρονος που δεν μεγαλώνει ποτέ!

Μόλις κάποιος δει τον Hyomyung Shin καταλαβαίνει τα… αυτονόητα. Ότι δηλαδή είναι ένα παιδί Δημοτικού. Αν όμως ζήσει μαζί του καταλαβαίνει πως κάτι διαφορετικό υπάρχει σε αυτό τον νεαρό. Εκείνος βγαίνει ραντεβού, πίνει αλκοόλ και κάνει πράγματα που συνηθίζονται σε μεγαλύτερες ηλικίες. Ο ίδιος  δεν έχει εγκαταλείψει ακόμα την εφηβεία, τουλάχιστον εμφανισιακά, γιατί υποφέρει από μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται «Σύνδρομο του Χαϊλάντερ». Η πάθηση αυτή “καταδικάζει” το σώμα του να μεγαλώνει πολύ αργά, σχεδόν καθόλου.


perierga.gr - Ο 26χρονος που δεν μεγαλώνει ποτέ!























O Shin είναι 26 ετών, έχει ύψος 1.63 και το δέρμα του είναι μικρού παιδιού. Σε όσους δεν τον πιστεύουν, δείχνει την ταυτότητά του, που αναγράφει ότι γεννήθηκε το 1989, στη Νότια Κορέα. Παρά την κατάστασή του η υγεία του είναι άριστη και μάλιστα οι επιστήμονες πιστεύουν πως εάν ανακαλύψουν το μυστικό του Συνδρόμου Χαϊλάντερ ίσως βρουν και το κλειδί για τη “βιολογική αθανασία”. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι οι άνθρωποι δεν θα πεθαίνουν, καθώς οι ασθένειες θα εξακολουθούν να μας βασανίζουν αλλά θα γερνάμε με πολύ πιο αργό ρυθμό.

perierga.gr - Ο 26χρονος που δεν μεγαλώνει ποτέ!perierga.gr - Ο 26χρονος που δεν μεγαλώνει ποτέ!Πηγή:perierga.gr

Όταν το ντροπιαστικό φακελάκι ζει και βασιλεύει και με ΣΥΡΙΖΑ…

Όταν το ντροπιαστικό φακελάκι ζει και βασιλεύει και με ΣΥΡΙΖΑ…

Θα πίστευε κανείς πως με μια αριστερή κυβέρνηση όλα θα άλλαζαν και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ.
Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ πριν ακόμη κερδίσει τις εκλογές, δεσμευόταν πως θα πατάξει το μαύρο χρήμα στην Υγεία. Και τώρα ειδικά που οι δεσμεύσεις στους δανειστές μιλούν για πάταξη της διαφθοράς, οι περισσότεροι ασθενείς άρχισαν να χαίρονται και να ελπίζουν πως το περιβόητο φακελάκι στα δημόσια νοσοκομεία θα τελειώσει…

Φευ όμως…

Κάποιοι με ζέστη και με κρύο, χειμώνα καλοκαίρι και με όποια κυβέρνηση, φροντίζουν να βγάζουν το κατιτίς τους στις πλάτες των ασθενών.
Και το χειρότερο είναι πως πλέον έχουν αποθρασυνθεί κιόλας αυξάνοντας τη «μαύρη ταρίφα» για την επιβίωση. Όχι απλά 500 ή 1000 ευρώ αλλά από 1500 και άνω…Και άντε να τα βρεις μέρες που είναι…

Όμως το πιο τραγικό που εξευτελίζει το επάγγελμα του γιατρού στα μάτια των Ελλήνων ασθενών, ντροπιάζοντας ταυτόχρονα τους έντιμους που κάνουν καλά τη δουλειά τους, είναι το γεγονός πως οι αδίστακτοι χασάπηδες των χειρουργείων και της τσέπης των ασθενών, δε διστάζουν να ζητήσουν φακελάκι ακόμη και από ανθρώπους που δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή πολεμώντας με νύχια και με δόντια τον καρκίνο.



Και βέβαια οι περισσότεροι ασθενείς δεν μπορούν να καταγγείλουν τον έμμεσο αυτό εκβιασμό, με το φόβο ότι θα χρειαστούν και πάλι ιατρική βοήθεια από τον ίδιο γιατρό και φυσικά δε θα τη βρουν…
Πιο πρόσφατο περιστατικό που ήρθε στην αντίληψή μας, (καθότι είναι καθημερινά και αμέτρητα) αφορά γιατρό σε ογκολογικό τμήμα. Εκεί όπου χιλιάδες καρκινοπαθείς πηγαίνουν κάθε χρόνο για να βρουν γιατρειά αλλά και ελπίδα στα χέρια γιατρών.

Εκεί όπου αμέτρητοι συνάνθρωποι μας έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή σε συνθήκες όχι και ιδανικές λόγω της τραγικής ξενοδοχειακής υποδομής του νοσοκομείου.
Ασθενής με καρκίνο προσέρχεται πριν λίγες ημέρες για τον ίδιο ακριβώς λόγο: να αφεθεί στα χέρια των γιατρών, με εμπιστοσύνη, μήπως και τον κάνουν καλά.

Η επέμβαση γίνεται. Τα νέα είναι γνωστά. Ελπίδες όχι πολλές. Για καρκίνο πρόκειται άλλωστε.
Αυτό όμως δεν εμποδίζει σε τίποτε τον γιατρό να απαιτήσει με θράσος το φακελάκι από τον ταλαιπωρημένο ασθενή: «Η εγχείρηση κοστίζει 1500 ευρώ» αποφαίνεται…
Το αίμα πάγωσε στις φλέβες του άτυχου ασθενή που δεν είχε μόνο να αντιμετωπίσει το νόσημά του αλλά και τα σαγόνια του καρχαρία γιατρού.

«Γιατρέ μου δεν έχω τόσα. Μπορώ να σας τα δίνω σε δόσεις;» αποκρίνεται σαν να ήταν υποχρεωμένος να πληρώσει τον …εκπρόσωπο του Ιπποκράτη.
Εκείνος, ο γιατρός, με επηρμένο ύφος, τον κοίταξε με απαξιωτικό βλέμμα και αποχώρησε χωρίς κουβέντα, αφήνοντας πίσω του τον άρρωστο να αναρωτιέται τι θα απογίνει τώρα…

Η συνέχεια αναμενόμενη. Όσες ημέρες παρέμεινε ο ασθενής στο νοσοκομείο, βαριά να είδε δύο φορές τον γιατρό να τον επισκέπτεται…
Η ιστορία αυτή, πέρα για πέρα αληθινή, σε πολλούς θα είναι γνώριμη και συνηθισμένη.
Αλλά είναι να απορεί κανείς: πότε θα εκλείψουν τα φαινόμενα τύπου αρπακτικών στα δημόσια νοσοκομεία;

Αναμονή για τις κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ…

Δήμητρα Ευθυμιάδου
healthreport.gr

«Σταμάτα να γκουγκλάρεις τα συμπτώματα σου»: Αυτή ήταν η «βοήθεια» γιατρών σε νεαρή καρκινοπαθή έως και το θάνατο της


YOUTUBE

 
«Σταμάτησε να γκουγκλάρεις τα συμπτώματα σου».

Αυτή ήταν η απάντηση των γιατρών ενός νοσοκομείου, τους οποίους παρακαλούσε μια έφηβη κοπέλα να πάρουν στα σοβαρά τους φόβους που είχε για την υγεία της, πριν πεθάνει τελικά από μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Η κοπέλα, που ονομαζόταν Μπρόντε Ντόην, πέθανε στις 23 Μαρτίου του 2013, σε ηλικία 19 ετών, μόλις 16 μήνες αφότου εξέφρασε τις πρώτες ανησυχίες της, για τους έντονους πόνους που είχε στο στομάχι της.

Πλέον, το νοσοκομείο στο οποίο είχε επανειλημμένα απευθυνθεί η κοπέλα, παραδέχεται πως «δεν έδωσε αρκετή προσοχή» στους φόβους που η κοπέλα εξέφρασε- την νουθετούσε, όμως, να πάψει την αναζήτηση σχετικά με τα συμπτώματα που είχε, στο Διαδίκτυο.

Η έκφραση της αγωνίας που βίωνε η κοπέλα, μπορεί να βρεθεί τόσο σε μηνύματα που απέστειλε σε φίλους της, όσο και σε κοινοποιήσεις της σε κοινωνικά δίκτυα, αλλά και το προσωπικό της ημερολόγιο. Ταυτόχρονα, μπορεί να παρατηρήσει κανείς το πώς κατέρρεε ψυχολογικά, βλέποντας τους γιατρούς, στους οποίους απευθυνόταν, να μην της δίνουν τη σημασία που θα ήθελε.

Σε ανάρτηση της στο Twitter, τον Ιούλιο του 2012, αφότου οι γιατροί της είχαν πει να μην ανησυχεί, η κοπέλα γράφει: «δεν νιώθω πολύ καλά το σώμα μου, βοηθήστε με».

Τελικά, μετά από παρακλήσεις της, να εξεταστεί η περίπτωση της με τη δέουσα προσοχή, εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου και πέθανε μετά από 10 ημέρες.

Τώρα, η διεύθυνση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Νότιγχαμ, αφού παραδέχθηκαν πως «δεν έδωσαν την προσοχή που θα έπρεπε», αποδέχονται επίσης πως θα συμπορευτούν με «την εποχή του Διαδικτύου».

Πληροφορίες για το ακριβές είδος της ασθένειας της άτυχης κοπέλας- από την οποία προσβάλλονται μόνο 200 άτομα παγκοσμίως κάθε χρόνο- η οικογένεια της βρήκε στο Διαδίκτυο, σε μια σχετική, εξειδικευμένη ιστοσελίδα των Η.Π.Α. Όπως συμπέραναν, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα για υποτροπή, αλλά όταν έθεσαν το ζήτημα στους γιατρούς, εκείνοι τους ζήτησαν «να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για αναζήτηση πληροφοριών».

«Οι φόβοι της, πως τα συμπτώματα της, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, ήταν σχετιζόμενα με τον καρκίνο αποδείχθηκαν σωστοί. Τα μηνύματα της Μπρόντε είναι όλα δικά της, δικά της λόγια, και πιστεύω πως τώρα είναι πιο πιθανό να καταλάβουν οι άνθρωποι τι πέρασε. Θέλω να δω αλλαγές και πράξεις τώρα», σημείωσε η μητέρα της κοπέλας.

Και ο πατέρας της κοπέλας καταγγέλλει πως οι μόνες ακριβείς πληροφορίες που μπόρεσαν να βρουν, προέκυψαν μέσα από δική τους έρευνα στο Διαδίκτυο, ενώ όποτε προσπάθησαν να θίξουν το ζήτημα, η στάση των γιατρών ήταν αρνητική, με τη δραστηριοποίηση τους να περιορίζεται στο να συνιστούν στους γονείς να σταματήσουν την περαιτέρω αναζήτηση στο Διαδίκτυο.

Σημειώνεται πως για την στάση των γιατρών έχει ανακοινωθεί πως πρόκειται να ξεκινήσει έρευνα, από τα αρμόδια όργανα της Βρετανίας. Ενδεικτικό παράδειγμα, της ανεύθυνης στάσης των γιατρών απέναντι στην αγωνία τη κοπέλας, αποτελεί η από πλευρά τους απόδοση της ξαφνικής απώλειας βάρους εκείνης στο γεγονός πως προέρχεται από "λεπτή οικογένεια".

Ενώ ακόμη και λίγες εβδομάδες πριν τον θάνατο της, όταν η κατάσταση της είχε χειροτερέψει, φτάνοντας στο νοσοκομείο την διαβεβαίωσαν πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Οι γονείς, έχουν παραδώσει το ημερολόγιο καθώς και κατεγραμμένα τα μηνύματα που είχε αναρτήσει η κοπέλα στα κοινωνικά δίκτυα και όσα είχε αποστείλει σε φίλους της, στις αρμόδιες αρχές.


Πηγή:huffingtonpost.gr

Σοβαρή καταγγελία του ΙΣΑ κατά των διοικήσεων των νοσοκομείων "Σισμανόγλειο" και Γενικό Κρατικό Αθήνας


Σοβαρή καταγγελία του ΙΣΑ κατά των διοικήσεων των νοσοκομείων "Σισμανόγλειο" και Γενικό Κρατικό Αθήνας

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία εις βάρος των διοικήσεων των νοσοκομείων της Αθήνας "Σισμανόγλειο" και Γενικό Κρατικό προχωρά την Τρίτη 23 Ιουνίου με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Συγκεκριμένα, ο ΙΣΑ καταγγέλλει ότι οι διοικήσεις των ως άνω νοσοκομείων του ΕΣΥ παραβιάζουν την κείμενη νομοθεσία για την πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη των ανασφάλιστων και έχουν κλείσει τις πύλες των δύο ιδρυμάτων για τους ανασφάλιστους ασθενείς, ακόμη και σε περιπτώσεις κατά τις οποίες κρίνεται η ίδια η ζωή τους από την δυνατότητα νοσηλείας τους!



Ο ΙΣΑ αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή του ότι έχει ήδη αποστείλει σχετική επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. 


Πηγή:ygeia360.gr

Έντεκα συλλήψεις για παράνομη εργασία στο "Σισμανόγλειο" της Αθήνας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έντεκα συλλήψεις για παράνομη εργασία στο "Σισμανόγλειο" της Αθήνας

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, συντονισμένη επιχείρηση κλιμακίων του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και της αστυνομίας έλαβε τα ξημερώματα της Τρίτης 23 Ιουνίου χώρα στο νοσοκομείο της Αθήνας "Σισμανόγλειο", προκειμένου να ενοπισθούν περιπτώσεις παράνομης εργασίας στο ίδρυμα.



Κατά την διάρκεια της συντονισμένης επιχείρησης συνελήφθησαν ένδεκα γυναίκες αλλοδαπής καταγωγής, οι οποίες παρείχαν παρανόμως υπηρεσίες αποκλειστικών νοσοκόμων σε νοσηλευόμενους ασθενείς.

Πηγή:ygeia360.gr

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Είστε παιδί των 90ς; Τότε διαβάζοντας αυτό θα καταλάβετε


KIDS GREECE

Τα παιδιά που γεννήθηκαν μετά το 1999 δεν έχουν καμία ιδέα για το τι έχασαν. Η δεκαετία των 90ς ήταν μια χρυσή εποχή για τα παιδιά οπουδήποτε, και από τότε τα πράγματα έχουν πάρει την κάτω βόλτα. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά πράγματα τα οποία μόνο ένα παιδί που έζησε τη «χρυσή» εποχή των 90ς θα μπορέσει να καταλάβει.

Η οδυνηρή διαγραφή των μηνυμάτων στο κινητό
Το να έχει κανείς κινητό τηλέφωνο τη δεκαετία του 1990 ήταν κάτι που για τα περισσότερα παιδιά ήταν άπιαστο όνειρο. Όσα όμως πήραν στα χέρια τους κινητό αντιμετώπισαν την επιλογή του ποια μηνύματα να κρατήσουν και ποια να σβήσουν, εξαιτίας της μικρής μνήμης του κινητου.

Το να βάζετε ένα καινούργιο ringtone στο Nokia

Μία επίσης γλυκιά απόλαυση ήταν να το να βάζει κανείς στο κινητό του τηλέφωνο ένα καινούργιο ringtone.

Έπρεπε να περιμένετε 20 λεπτά για να συνδεθεί το ίντερνετ
Η σύνδεση στο διαδίκτυο ήταν χρονοβόρα και επίπονη και ήταν αδύνατο να κάνετε το οτιδήποτε με βιασύνη. Ο ήχος της σύνδεσης του ίντερνετ έχει χαραχθεί στη μνήμη σας και θα σας στοιχειώνει για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Η εύρεση κρυμένων παιχνιδιών σε κουτιά δημητριακών
Μια και δεν γνωρίζατε ότι ένα κουτί δημητριακών έκρυβε ένα κρυμμένο παιχνίδι, τίποτα δεν ήταν πιο ευχάριστο από το να παρακαλέτε τους γονείς να σας φέρουν το πιο γλυκό κουτί δημητριακών, απλά για να πάρετε το δωρεάν παιχνίδι.

Ο βήχας για να κρύψετε το μπιπ του ρολογιού σας

Κανείς δεν ήξερε γιατί τα ψηφιακά ρολόγια έπρεπε να χτυπούν κάθε ώρα. Κάθε ώρα μαθήματος συνοδευόταν με δυνατό βήχα προκειμένου να καλύψετε τον ήχο του ρολογιού σας.

Το να περνάτε σημειώματα μέσα στην τάξη
Πριν ο καθένας πάρει το κινητό του στο σχολείο, οι επικοινωνίες μέσα στην τάξη γινόταν με σημειώματα. Το να περάσει κανείς σημείωμα κάτω από τη μύτη του καθηγητή ήταν το απόλυτο must του σχολείου.

Το να έχετε ένα μη ασύρματο τηλέφωνο

Τα παιδιά της δεκαετίας του 90 δεν είχαν ασύρματο τηλέφωνο. Αν ήσασταν πραγματικά τυχερός θα είχατε ένα μεγάλο καλώδιο τηλεφώνου που αναπόφευκτα θα τυλίγονταν σε ένα τεράστιο κόμπο.

Κοιτάζοντας για ταινίες στην τοπική εφημερίδα

Οτιδήποτε θέλατε να μάθετε ήταν γραμμένο στην τοπική εφημερίδα, ειδικά οι ταινίες της εβδομάδας.

Περιμένοντας βδομάδες για τις φωτογραφίες των καλοκαιρινών διακοπών
Όλες οι πολύτιμες αναμνήσεις ήταν κρυμμένες στη φωτογραφική μηχανή και ο «πόνος» του να περιμένει κανείς ήταν απερίγραπτος.

Το να παίξετε με το Gameboy σας στο κρεββάτι μέσα στο σκοτάδι
Η προσπάθεια για να παίξετε με το Gameboy σας στο κρεββάτι ήταν μεγάλη. Προσπαθούσατε να προσαρμόσετε ένα φακό στον αγκώνα του χεριού σας αλλά κάθε απόπειρα κατέληγε σε αποτυχία. Οι εποχές ήταν σκληρές. 


Πηγή:huffingtonpost.gr

Τραγωδία στο Μεξικό: Φωτιά σε οίκο ευγηρίας αφήνει πίσω της 16 νεκρούς- Τουλάχιστον 5 τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση


Προς το παρόν παραμένουν άγνωστα τα αίτια της τραγωδίας, ενώ διενεργείται έρευνα από την αστυνομία





Τη ζωή τους έχασαν 16 ηλικιωμένοι όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε κέντρο ευγηρίας στο οποίο διέμεναν στην περιοχή Μεξικάλι του Μεξικού.Την ίδια στιγμή, ο καπνός έστειλε τουλάχιστον 5 άτομα εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πυρκαγιά ξέσπασε στο κέντρο «Hermoso Atardecer» στις 04.00 τα ξημερώματα ενώ οι ένοικοι κοιμόντουσαν και δεν είχαν χρόνο να φύγουν από το κτίριο. Οι 16 άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους διέμεναν στον οίκο ευγηρίας αρκετό καιρό, και οι οικογένειες τους δηλώνουν συντετριμμένες. Ταυτόχρονα, 20 ακόμα ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε άλλο οίκο ευγηρίας, όπου και θα φιλοξενηθούν προσωρινά.

Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα, άνδρες της αστυνομίας και των τοπικών αρχών. Προς το παρόν παραμένουν άγνωστα τα αίτια της τραγωδίας, ενώ διενεργείται έρευνα από την αστυνομία.

Πηγή:ienimerosi.gr

ΙΣΑ: "Κλειστά" τα δημόσια νοσοκομεία για τους ανασφάλιστους


 




Ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στην όποια τονίζει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η κατάσταση με τους ανασφάλιστους έχει επιδεινωθεί δραματικά και ζητά "να σταματήσει ο εμπαιγμός αυτών των ασθενών" για τους οποίους παραμένουν κλειστές οι πόρτες των δημόσιων νοσοκομείων.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
Οι γιατροί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ, διαπίστωσαν ότι το τελευταίο διάστημα, όχι μόνο δεν ξεκίνησε η κάλυψη της περίθαλψης των ανασφάλιστων ,όπως ανακοινώθηκε από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, αλλά η κατάσταση έχει χειροτερεύσει δραματικά και ακόμα και νοσοκομεία που μέχρι πρόσφατα,εξυπηρετούσαν τους ασθενείς του Ιατρείου, πλέον έκλεισαν τις πόρτες τους, όπως για παράδειγμα το νοσοκομείο Σισμανόγλειο.

Όπως υποστηρίζουν από τον Ιατρικό Συλλογο Αθηνών, "υπάρχουν ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους- π.χ. καρδιοπαθείς που πρέπει να υποβληθούνάμεσα σε στεφανιογραφία -ωστόσο τα δημόσια νοσοκομεία δεν τους δέχονται παρά το γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του ασθενή".Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νοσοκομείο Γεννηματάς...

"Ζητάμε να μας απαντήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για ποιο λόγο όχι μόνο δεν εφαρμόζονται όσα ανακοίνωσε για την κάλυψη της περίθαλψης των ανασφάλιστων,αλλά η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, οι πόρτες των δημόσιων νοσοκομείων έχουν κλείσει περαιτέρω και η περίθαλψη των ανασφάλιστων παραμένει στον αέρα, μια κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των ασθενών", αναφέρουν από τον ΙΣΑ.

Πηγή:iatropedia.gr

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥ επιχειρηματία για τη λίστα Λαγκάρντ!



Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος γνωστού επιχειρηματία που δραστηριοποιείται...
στο χώρο εμπορίας αλκοολούχων ποτών, για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος άσκησε η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη. Παράλληλα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, ενώ η εισαγγελέας εξέδωσε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.


Η υπόθεση αφορά δικογραφία για 10,5 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του, μετά από ελέγχους της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ που έφερε στο φως καταθέσεις άνω των 2.000 Ελλήνων σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC της Γενεύης. O συγκεκριμένος επιχειρηματίας φέρεται να εμπλέκεται σε ένα δαιδαλώδες πλέγμα off shore εταιρειών πίσω από λογαριασμό ύψους 550 εκατ. ευρώ στην HSBC της Γενεύης με φερόμενη διαχειρίστρια τη Μαρία Παντελή. Εμφανίζεται ως διαχειριστής της εταιρίας SUNFLOWERS CORPORATE LTD μαζί με τον επίσης εμπλεκόμενο από τη λίστα Λαγκάρντ Σάμπι Μιονί.

Η δικογραφία για τα 10,5 εκατ. ευρώ βρίσκεται ήδη στα χέρια του ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται και δεύτερη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον ίδιο επιχειρηματία, γόνο της γνωστής οικογένειας που δραστηριοποιείται στο χώρο εμπορίας αλκοολούχων ποτών, η οποία αφορά επιπλέον κεφάλαια ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από την άσκηση της δίωξης προηγήθηκαν επαφές για το ενδεχόμενο ο επιχειρηματίας να πληρώσει και να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων που προβλέπει ο νόμος. Ωστόσο οι επαφές δεν απέδωσαν καρπούς.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Εισαγγελίας Αθηνών η οποία σε συνεργασία με τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, προσπαθούν να εισπράξουν τα οφειλόμενα ποσά από τη λίστα Λαγκάρντ. Μετά την υπόθεση Μπόμπολα, κι άλλοι γνωστοί μεγαλοοφειλέτες της λίστας, έχουν περάσει από το προανακριτικό τμήμα της Εισαγγελίας κι έχουν καταβάλει τον τελευταίο μήνα, ποσά άνω των 3.500.000 ευρώ.

Πηγή:24wro.eu

H πόλη που θα λάτρευε η Ελληνίδα μάνα! Εκεί όπου όλα είναι καλυμμένα με… σεμεδάκια! (ΦΩΤΟ)



Φυσικά δεν πρόκειται για μια πραγματική πόλη αλλά για δημιούργημα
ενός εφευρετικού γραφίστα που κάλυψε διάφορα σημεία με... σεμεδάκια, με ψηφιακή επεξεργασία! Το αποτέλεσμα πάντως είναι διασκεδαστικό.
Δείτε τις φωτογραφίες


 







































Πηγή:24wro.eu