Translate

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα


52983438

Σχεδόν μετά από τρία χρόνια, αμφιταλαντευόμενων μέτρων και εξαγγελιών για την εξάλειψη του φαινομένου των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, φαίνεται πολιτεία και ασφαλιστικές εταιρίες να θέτουν σε πλήρη εφαρμογή τις διασταυρώσεις και τον εντοπισμό των κατόχων ανασφάλιστων αυτοκινήτων.


Ήδη από πλευράς εταιριών έχει μπει σε κανονική λειτουργία από το Κέντρο Πληροφοριών ,μέσω του Επικουρικού Κεφαλαίου, με καταγραφή όλων των ασφαλισμένων οχημάτων, με πρόσβαση για την σχετική διασταύρωση και των ίδιων των ενδιαφερόμενων κατόχων αυτοκινήτων.
Ενώ από την πλευρά της πολιτείας το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές που θα αφορούν από την φορολογία και τον τεχνικό έλεγχο, μέχρι και την ασφαλιστική κάλυψη.
Σε αυτό που φαίνεται να χωλαίνει το όλο σύστημα είναι η συνεργασία μεταξύ ασφαλιστικών εταιριών και της πολιτείας για την ενημέρωση όλων όσων έχουν ανασφάλιστα αυτοκίνητα και την επιβολή των προστίμων, εφόσον δεν προχωρήσουν στην ασφάλιση τους. Μάλιστα για την προσεχή Τετάρτη η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών παρουσία και της γενικής γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Κατερίνα Σαββαΐδου, θα προβεί σε ανακοινώσεις .
Σύμφωνα, με κύκλους της ασφαλιστικής αγοράς το θέμα ανασφάλιστα αυτοκίνητα έπρεπε να είχε λυθεί, καθώς κοστίζει πολλαπλά σε κράτος και ασφαλιστικές . Όπως, έχει επισημανθεί κατά καιρούς τα έσοδα από τον ΦΠΑ που χάνει το κράτος εξαιτίας του φαινομένου των ανασφάλιστων αυτοκινήτων αγγίζουν και τα 100 εκ ευρώ το χρόνο, ενώ επιβαρύνεται και το Επικουρικό Κεφάλαιο της Ασφάλισης Αυτοκινήτου που καταβάλει αποζημιώσεις για τροχαία ατυχήματα από ανασφάλιστα.


Πηγή:asfalisinet.gr








Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Οι ελλείψεις ελλείψεις αλλά τα ρουσφέτια ρουσφέτια!



"Ρουσφετολογικές" μετακινήσεις νοσηλευτών από νοσοκομεία σε διοικητικές θέσεις καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ αναφέροντας σε ανακοίνωσή της τα εξής:

"Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ έλαβε γνώση αναλυτικής καταγγελίας από το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, που αφορά ρουσφετολογικές μετακινήσεις υγειονομικών και μάλιστα νοσηλευτών προς διοικητικές θέσεις στα γραφεία της 1ης και 2ης ΥΠε.

Θεωρούμε το γεγονός αυτό απαράδεκτο σε μια περίοδο που είναι πολύ γνωστές οι τραγικές ελλείψεις νοσηλευτικού και γενικά υγειονομικού προσωπικού και δεν έχουν γίνει ακόμη καθόλου προσλήψεις.

Απαιτούμε ν’ ανακληθούν άμεσα οι ρουσφετολογικές αυτές μετακινήσεις και να ενισχυθούν επιτέλους τα νοσοκομεία με το απαραίτητο προσωπικό".

Πηγή:healthview.gr

Δείτε ποια σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα «θερίζουν» στους νέους!

Δείτε ποια σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα «θερίζουν» στους νέους!



Σήμα κινδύνου εν όψει του καλοκαιριού για τους άνδρες και κυρίως για τους νέους (15 με 35 χρόνων) εκπέμπουν οι ανδρολόγοι-ουρολόγοι, καθώς την περίοδο αυτή έχουμε κατακόρυφη αύξηση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων!



Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, 9,5 εκατομμύρια από τα 19 εκατομμύρια περιστατικά σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων το χρόνο, αφορούν νέους άνδρες 15 με 35 χρόνων!

«Τα στοιχεία απεικονίζουν την ζοφερή πραγματικότητα. Δυστυχώς οι έφηβοι και οι νέοι ενήλικες κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις» τονίζει ο ουρολόγος -ανδρολόγος κ Κώστας Ρόκκας διευθυντής του Ιατρείου Ουρολογίας Ανδρολογίας στην Αθήνα και προσθέτει: «Το πρόβλημα στη χώρα μας έχει πάρει διαστάσεις τα τελευταία χρόνια και παρουσιάζει έξαρση τους καλοκαιρινούς μήνες με τις εφήμερες σεξουαλικές σχέσεις στις τουριστικές περιοχές».

Στην αύξηση του φαινομένου, σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορούν κυρίως γειτονιές της Αθήνας, μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι οικονομικοί μετανάστες.

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα που χτυπούν τους νέους στη χώρα μας είναι:

AIDS,
Σύφιλη,
Hπατίτιδα B και C,
Βλεννόρροια,
Κονδυλώματα,
Μαλακό έλκος των γεννητικών οργάνων,
Χλαμύδια,
Έρπης,
Μολυσματική τέρμινθος,
Τριχομονάδες

Εκτός απ αυτά υπάρχουν τα λοιμώδη και τα δερματικά νοσήματα που μεταδίδονται κι αυτά όταν υπάρχει σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις. Συγκεκριμένα:

Eλονοσία,
Φυματίωση,
Ψώρα,
Φθειρίαση

Πολλά από τα νοσήματα αυτά μετά την μετάδοση τους δεν παρουσιάζουν συμπτώματα η αυτά είναι πολύ ήπια.

«Το γεγονός έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί νέοι να μην υποψιάζονται ότι έχουν μολυνθεί. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος της ταχείας εξάπλωσης των νοσημάτων» εξηγεί ο κ Ρόκκας

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ- ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σύμφωνα με τους γιατρούς η ενημέρωση των εφήβων και των νέων ανδρών για τα νοσήματα και τον τρόπο μετάδοσης τους είναι βασικό μέτρο προφύλαξης, καθώς σε πολλές περιπτώσεις η άγνοια κινδύνου συμβάλλει στον επιπολασμό.

Για τους ειδικούς οι μόνιμες σεξουαλικές σχέσεις με σύντροφο εμπιστοσύνης είναι βασικό μέτρο προφύλαξης. Στις εφήμερες σεξουαλικές σχέσεις των διακοπών η επιλογή του ερωτικού συντρόφου και η χρήση προφυλακτικού παρέχουν ένα υψηλό βαθμό προστασίας , χωρίς αυτό όμως να είναι απόλυτο.

«Τα οποιοδήποτε σύμπτωμα μετά από μια εφήμερη σεξουαλική επαφή χωρίς μέτρο προφύλαξης η ακόμη και η υποψία ότι κάτι μπορεί να συμβαίνει, πρέπει να οδηγήσει άμεσα τον άνδρα στο γιατρό» καταλήγει ο κ Ρόκκας.

Η ιατρική διάγνωση ότι κάποιος έχει μολυνθεί από σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα απαιτεί άμεσα θεραπεία-ανάλογα με το νόσημα- τόσου του ιδίου όσου και του συντρόφου, η ενημέρωση του οποίου κρίνεται απαραίτητη όταν αυτό είναι εφικτό.

ΘΕΡΙΖΟΥΝ AIDS ΚΑΙ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο AIDS και στην ηπατίτιδα.
Οι νέες μολύνσεις από τον ιό του AIDS αφορούν κυρίως νεαρές ηλικίες (25-35 ετών), ενώ σημαντικό ποσοστό αφορά άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες (55,5%), αλλά με αύξηση νέων κρουσμάτων και σε ετεροφυλόφιλα άτομα (24,6%).

Ιδιαίτερα ανησυχητικό σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ «είναι το γεγονός ότι το 12,9% των ατόμων με AIDS στη χώρα μας αφορά μετανάστες, με αυτόν τον αριθμό να έχει αυξητικές τάσεις καθώς η εισροή μεταναστών στον ελλαδικό χώρο είναι συνεχώς αυξανόμενη».

Στην Ελλάδα όσον αφορά την ηπατίτιδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 300.000 φορείς . Ορισμένοι τύποι ηπατίτιδας μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή και μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο (κίνδυνος ηπατοκυτταρικού καρκινώματος και κίρρωσης-καταστροφής του ήπατος).

Συχνότερη μορφή είναι η ηπατίτιδα Β που οφείλεται στον ιό HBV, η οποία παρουσιάζει συνήθως συμπτώματα όπως ναυτία, έμετοι και ανορεξία. Το 35% της μετάδοσης γίνεται με ομοφυλοφιλικές επαφές. Πολύ συχνή σήμερα είναι και η ηπατίτιδα C, όπου οι φορείς παγκόσμια είναι πάνω από 200 εκατομμύρια και μεταδίδεται κυρίως με τη σεξουαλική επαφή και με μετάγγιση προϊόντων αίματος.

 Δωροθέα Γαληνού
Πηγή:healthreport.gr

Απειλές, ύβρεις και τρομοκρατία στο νοσοκομείο Καλαμάτας! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι




 Απειλές, ύβρεις και τρομοκρατία στο νοσοκομείο Καλαμάτας! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι



Της Έλενας Μπρέγιαννη

Πολεμική…είναι η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν για πέμπτη εβδομάδα την επίσχεση εργασίας για τη μη καταβολή δεδουλευμένων αργιών και νυχτερινών, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με απειλές και ύβρεις.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο των Εργαζομένων, »Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας οργανωμένης προσπάθειας υπονόμευσης των κινητοποιήσεων μας, μιας καλά ενορχηστρωμένης εκστρατείας τρομοκράτησης του προσωπικού που βρίσκεται σε επίσχεση. Μεγαλοδιευθυντές κλινικών απειλούν με αναφορές και εισαγγελείς, προσωπικό που κινητοποιείται καθυβρίζεται και απειλείται».

Παράλληλα,σύμφωνα με τους εργαζόμενους περιστατικά βαφτίζονται ως «επείγοντα» προκειμένου να παραβιαστεί το προσωπικό ασφαλείας και να πιεστεί μπροστά στο «καλό του ασθενούς».

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας για καταβολή των πιστώσεων για τα χρωστούμενα, καμιά πληρωμή δεν έχει γίνει στο προσωπικό και παράλληλα η διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε σε περικοπή 40% των δεδουλευμένων εξαιρέσιμων νυχτερινών και αργιών για το μήνα Δεκέμβριο, επειδή δεν επαρκούν τα χρήματα…

Οι εργαζόμενοι που εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας μεταξύ άλλων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των επικουρικών και πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας, θα προχωρήσουν την Παρασκευή 29 Μάιου στις 9 το πρωί, σε παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο των τακτικών ιατρείων του νοσοκομείου, προκειμένου να γίνουν γνωστά τα αιτήματα τους στον μεσσηνιακό λαό.

Πηγή:healthreport.gr

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Γιατί οι Έλληνες δεν θα γίνουν ποτέ οδηγοί F1



Απορούμε γιατί δεν έχει καταφέρει να διαγωνισθεί ποτέ κανείς Έλληνας στην Φόρμουλα 1. Για ξανασκεφτείτε το λίγο. Είναι πολύ λογικό. Η αδρεναλίνη που εκκρίνεται από τον Έλληνα οδηγό δεν συγκρίνεται με αυτή των πιλότων!

1. O Έλληνας δεν ξέρει να οδηγεί σε κανονικούς δρόμους (χωρίς λακκούβες, σαμαράκια, έργα της ΕΥΔΑΠ )

2. O Έλληνας δεν μπορεί να αποχωριστεί την κόρνα και η Φόρμουλα 1, δεν διαθέτει κόρνα.

3. Μαζί με την κόρνα έχουν «ξεριζώσει» και τασάκι, ράδιο, CD Player, υδραυλική φραπεδιέρα, θήκη για το κινητό και ειδική θήκη για τα γυαλιά ηλίου. Οδήγηση χωρίς νόημα δηλαδή.

4. Θες Φόρμουλα; Ξεχνάς το μαξιλαράκι που γράφει «I LOVE YOU», το αρκουδάκι που του χάρισε το μωρό του (αν και αυτό μάλλον δεν είναι και τόσο κακό), το μπρελόκ της ομαδάρας (όποια κι αν είναι αυτή), το αυτοκόλλητο που γράφει «Μπαμπά μην τρέχεις», το σκόρδο, τη χάντρα και κανά-δυο άλλα χαϊμαλιά που κρέμονται από τον καθρέφτη.

5. Κυκλοφορούν τόσα ελαφροντυμένα μοντέλα στην πίστα που η αγαπημένη του Έλληνα οδηγού θα του… βγάλει τα μάτια.

6. Υπάρχει μόνο ένα φανάρι. Το οποίο δεν επιτρέπεται να παραβιάσεις, ούτε να βρίσεις τον μπροστινό οτι δεν ξεκινάει εγκαίρως.

7. Δεν σε αφήνουν να ξεκινήσεις αν δεν βάλεις ζώνη (που τσαλακώνει το πουκάμισο) και κράνος (που χαλάει το μαλλί).

8. Απο το pit stop πρέπει να βγεις προσεκτικά και όχι κομμάτια όπως θα έβγαινες ξεπαρκάροντας.

9. Δεν υπάρχουν διασταυρώσεις με προτεραιότητα για να τις παραβιάσεις. Κρίμα. 10. Μπορείς να πιεις μόνο μετά τον αγώνα και μόνο αν έχεις καταφέρει να πλασαριστείς στις τρεις πρώτες θέσεις.

Στο μέλλον θα “κατεβάζουμε” το μυαλό μας στον υπολογιστή!

perierga.gr - "Στο μέλλον θα μπορούμε να κατεβάσουμε το μυαλό μας σε έναν υπολογιστή"!

Στο μέλλον θα έχουμε τη δυνατότητα να “κατεβάζουμε” το μυαλό μας σε υπολογιστές και να ζούμε γιαι πάντα εντός τους, υποστήριξε η καθηγήτρια νευρολογίας του Cambridge Dr. Hannah Critchlow, σε πρόσφατη ομιλία της σε συνέδριο για τους “μύθους του ανθρώπινου εγκεφάλου”, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Telegraph.

H καθηγήτρια Νευρολογίας τόνισε στην ομιλία της ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό εάν ένας υπολογιστής θα μπορούσε με τεχνητό τρόπο να προσομοιώσει τα 100 τρισεκατομμύρια νευρικών συνδέσμων του εγκεφάλου, τότε ο ανθρώπινος νους θα μπορούσε να ζήσει μέσα σε ενα πρόγραμμα. Η καθηγήτρια, που παραλλήλισε τον ανθρώπινο εγκέφαλο με ένα πολύπλοκο ηλεκτρονικό κύκλωμα, του οποίου τη λειτουργία έχει αρχίσει να αποκωδικοποιεί η επιστήμη, κατέληξε λέγοντας “Οι άνθρωπο θα μπορούσαν να ζήσουν εντός μιας μηχανής. Το θεωρώ αρκετά πιθανό”.


πηγή: lifo.gr

Ένταξη στο ΕΣΥ του νοσοκομείου και ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού



Στο ΕΣΥ «μεταφέρεται» άμεσα το νοσοκομείο και το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, με απόφαση του υπουργείου Υγείας. Μάλιστα μέχρι τις 26 Ιουνίου Ομάδα Εργασίας που συγκρότησε ο γενικός γραμματέας κ. Σπύρος Κοκκινάκης έχει αναλάβει να παραδώσει πρόταση στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας για την ένταξη του νοσοκομείο και του ψυχιατρείου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στη συνέχει το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την οριστική λύση του θέματος.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Ομάδα θα καταγράψει την υφιστάμενη κατάσταση στο Νοσοκομείο και το Ψυχιατρείο Κρατουμένων Φυλακών Κορυδαλλού και θα διερευνήσει διοικητικά, νομικά και ιατρικά ζητήματα που ανακύπτουν. Παράλληλα, θα εξετάσεις τη λειτουργική διασύνδεση με όμορες Δημόσιες Δομές Υγείας και θα καταθέσει πρόταση – πόρισμα αντιμετώπισης των ανωτέρω ζητημάτων και εκπόνηση σχεδίου νομοθετικής ρύθμισης για την ένταξη του Νοσοκομείου και το Ψυχιατρείου στο ΕΣΥ.

Πως θα αποφύγετε τους «μαϊμού» και χωρίς άδεια «ασφαλιστές» και δεν θα πέσετε θύματα ασφαλιστικής απάτης



Σύμφωνα με τους ειδικούς και λόγω της οικονομικής κρίσης υπάρχει μία αύξηση στις κάθε είδους ασφαλιστικές απάτες . Είτε αυτές γίνονται από τους ίδιους τους χρήστες της ασφάλισης σε βάρος των ασφαλιστικών εταιριών, είτε από επιτήδειους απατεώνες που παριστάνουν τους ασφαλιστές.
Στην περίπτωση των επιτηδείων απατεώνων και από την καταγραφή περιπτώσεων, που εξιχνίασαν οι διωκτικές αρχές, τα τελευταία χρόνια προκύπτουν οι παρακάτω μέθοδοι:
Η μέθοδος της οφειλής ασφαλίστρων
Απατεώνες παριστάνοντας τους ασφαλιστές πλησίαζαν ηλικιωμένα κυρίως άτομα και προσποιούμενοι ότι κάποιο οικείο πρόσωπο ή συγγενής χρωστούσε την ασφάλεια του αυτοκινήτου τους αποσπούσαν διάφορα χρηματικά ποσά .
Τα «μαϊμού» ασφαλιστήρια συμβόλαια
Μια δεύτερη μέθοδος ασφαλιστικής απάτης έχει να κάνει με πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια που διάφοροι επιτήδειοι έχουν κατασκευάσει
και πλησιάζουν κάποιο κύκλο ατόμων, προσφέροντας σε τιμές ευκαιρίας ασφάλιση, τους πείθουν να ασφαλίζονται στην δήθεν ασφαλιστική που έχουν πλαστογραφήσει τα συμβόλαια .
Η «αλλοδαπή» Ευρωπαϊκή ασφαλιστική εταιρία

Τα ειδικά σήματα ασφάλισης που εξέδιδε η ασφαλιστική εταιρία «μαϊμού» το 2013

Πριν δύο και κάτι χρόνια, επιτήδειοι απατεώνες εκμεταλλευόμενοι το γεγονός στην Ε.Ε επιτρέπεται σε ασφαλιστικές εταιρίες να δραστηριοποιούνται σε όλες τις χώρες μέλη, χωρίς να είναι απαραίτητη η εγκατάσταση της εταιρίας σε κάθε χώρα, δημιούργησαν μία «ασφαλιστική εταιρία» προσποιούμενοι ότι εκπροσωπούν γνωστή Βουλγαρική ασφαλιστική εταιρία .
Έτσι έστησαν ολόκληρο δίκτυο απάτης σε όλη την Ελλάδα με γραφείο στου Ζωγράφου και άρχισαν να ασφαλίζουν κατά εκατοντάδες τα αυτοκίνητα .
Μετά από κινητοποίηση των επαγγελματικών ενώσεων των ασφαλιστών και των ασφαλιστικών εταιριών προς τις διωκτικές αρχές, αποδείχτηκε ότι η εν λόγω ασφαλιστική εταιρία της Βουλγαρίας δεν είχε καμία σχέση με την Ελλάδα και ούτε την εκπροσωπούσε το συγκεκριμένο ασφαλιστικό γραφείο .
Τι πρέπει να ξέρετε για να μην πέσετε θύμα κάποιας από τις παραπάνω μεθόδους απάτης :
Ποιος μπορεί να ασκεί το επάγγελμα του ασφαλιστή:

Πλέον στην Ελλάδα δεν μπορεί ο καθένας να ασκεί το επάγγελμα του ασφαλιστή. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία ο ασφαλιστής πρέπει να έχει ειδική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος που την χορηγούν τα κατά τόπους Επαγγελματικά Επιμελητήρια, όπου και η έδρα που ασκεί το επάγγελμα .
Επιπλέον πρέπει να έχει και πιστοποίηση από την Τράπεζα της Ελλάδος ότι είναι ικανός να πραγματοποιεί ασφαλιστική διαμεσολάβηση .
Μάλιστα ο νόμος προβλέπει για όποιον ασκεί το επάγγελμα χωρίς τις παραπάνω προϋποθέσεις πρόστιμο 60.000 ευρώ και επιπλέον ποινή φυλάκισης μέχρι 2 χρόνια.

Πως πληρώνω τα ασφάλιστρα και πως είμαι σίγουρος ότι είμαι ασφαλισμένος:

Σύμφωνα με την ισχύουσα εδώ και ένα χρόνο νομοθεσία προκειμένου κάποιος να ασφαλίσει οτιδήποτε σε μία ασφαλιστική εταιρία πρέπει να καταβάλει τα ασφάλιστρα μαζί με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο προκειμένου να είναι έγκυρη η ασφαλιστική κάλυψη και να έχει την σχετική απόδειξη και το συμβόλαιο.
Ειδικά για το αυτοκίνητο πρόσφατα το Επικουρικό Κεφάλαιο για την Ασφάλιση Αυτοκινήτου δημιούργησε μια εφαρμογή που κάθε ασφαλισμένος μπορεί να δει αν έχει ασφαλιστική κάλυψη και σε ποια εταιρία (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΕΓΚΥΡΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ)

Ποιες ασφαλιστικές εταιρίες έχουν την άδεια να ασφαλίζουν στην Ελλάδα :

Οι ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν έδρα την Ελλάδα ή έχουν δημιουργήσει κάποιο υποκατάστημα.
Επιπλέον ασφαλίσεις μπορούν να κάνουν στην Ελλάδα και ασφαλιστικές εταιρίες που έχουν έδρα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς απαραίτητα να έχουν έδρα ή υποκατάστημα στην κάθε χώρα .
Προϋπόθεση γι αυτό είναι να έχουν κάνει εγγραφή στο Μητρώο της Τράπεζας της Ελλάδος, που ασκεί την εποπτεία στην ιδιωτική ασφάλιση, και στην κατηγορία Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών .
(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)
Επίσης για την ασφάλιση αυτοκινήτου θα πρέπει να υπαχθούν και στο Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Αυτοκινήτου στο οποίο καταβάλουν ανά συμβόλαιο κάποιο ποσό καθώς το Επικουρικό Κεφάλαιο αποζημιώνει ασφαλισμένους από εταιρίες που έκλεισαν, καθώς από ανασφάλιστα ή άγνωστα οχήματα .
 Πηγή:asfalisinet.gr
(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ)


Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Πουλούσε πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου και συνελήφθη

0527103919

Εξιχνιάστηκε υπόθεση που αφορά σε κατάρτιση πλαστών ασφαλιστηρίων συμβολαίων και ταυτοποιήθηκε ως δράστης 31χρονος ημεδαπός ο οποίος απέσπασε τουλάχιστον από 12 παθόντες, χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 2.000 ευρώ.

Ειδικότερα σχετική ανακοίνωση της ΕΛ ΑΣ αναφέρει:
Στα ίχνη νεαρού πλαστογράφου και στην ταυτόχρονη εξιχνίαση τουλάχιστον (12) περιπτώσεων κατάρτισης πλαστών εγγράφων, οδηγήθηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα.
Πρόκειται για 31χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο προαναφερόμενος άντρας, δρώντας στην ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου 2013 – Φεβρουαρίου 2015, κατήρτισε πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων συγκεκριμένης εταιρείας, σε τουλάχιστον (12) άτομα, αποσπώντας τους συνολικά, χρηματικό ποσό που ανέρχεται σε (2.438) ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Πηγή:asfalisinet.gr

Ιδιωτική ασφάλιση: Όσα πρέπει να γνωρίζετε





Σήμερα, με την κατάρρευση του κράτους πρόνοιας, έχει επανέλθει δυναμικά (ποτέ δεν απουσίαζε) στο προσκήνιο η ιδιωτική ασφάλιση.
 Στην Ελλάδα, η ιδιωτική ασφάλιση ξεκίνησε και αναπτύχθηκε ενδεχομένως με λάθη, παραλείψεις, ελλειπή έλεγχο και αρκετούς ανεπαρκείς επαγγελματίες, σε μια αγορά που δεν είχε σχεδόν καμία ασφαλιστική συνείδηση και γνώση.
Αλλά ας αφήσουμε τα του παρελθόντος και ας δούμε  κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για τα σημερινά προγράμματα της ασφαλιστικής αγοράς.

Είναι σημαντικό να πω για την  κοινωνική ασφάλιση πως το σύστημα που έχει ακολουθηθεί μέχρι τώρα είναι το λεγόμενο αναδιανεμητικό.
Δηλαδή οι εισφορές που  δίνουμε όλοι οι εργαζόμενοι σήμερα, δεν πηγαίνουν σε εμάς μελλοντικά, αλλά καλύπτουν τους σημερινούς συνταξιούχους. Όσο μειώνονται μισθοί και εργατικό δυναμικό, η κοινωνική ασφάλιση θα καταρρέει. Στο μέλλον τα παιδιά μας θα αναγκαστούν κυριολεκτικά να μας θρέψουν.
Επίσης σε μια χώρα με τεράστιο αριθμό ατυχημάτων και περισσότερους από 100.000 παραπληγικούς απο τροχαία σε μια μόλις 10ετία, τα ασφαλιστικά μας ταμεία ΔΕΝ καλύπτουν ανικανότητα ΕΚΤΟΣ εργασίας μέχρι να κλείσουμε 10-14 έτη ασφάλισης. Ακόμη και αν αναγνωριστεί, τα χρήματα αποζημίωσης είναι πενιχρά.

Η ιδιωτική ασφάλιση δεν έρχεται να αντικαταστήσει την κρατική. Έρχεται να την υποστηρίξει και να τη συμπληρώσει.

Στο κείμενο αυτό θα εστιάσουμε την προσοχή μας σε 3 βασικούς πυλώνες: Ασφάλιση Ζωής (απώλεια ζωής και ανικανότητες), πρωτοβάθμια περίθαλψη (γιατροί, διαγνωστικές, φάρμακα κλπ), δευτεροβάθμια περίθαλψη (νοσοκομειακά προγράμματα).

Υπάρχουν κάποιοι κανόνες γι αυτές τις ασφαλίσεις:

 Από τη ζημιά, δεν μπορεί κάποιος να βγάλει κέρδος.

 Τα ασφάλιστρα δεν επιστρέφονται (από τα αμιγώς ασφαλιστικά προγράμματα και όχι από παραλλαγές αυτών).


 Με την σύναψη ενός συμβολαίου είναι σαν να έχουμε προ-ΑΓΟΡΑΣΕΙ ένα μεγάλο κεφάλαιο, διαθέσιμο απο την επόμενη μέρα για κάθε ατύχημα και μετά απο 15-25 μέρες για ασθένεια. Αυτή είναι η συνεισφορά και ύπαρξη της ασφάλισης στη ζωή μας.

Πως μπορεί ένας γονιός να εξασφαλίσει την οικογένειά του;


Η ασφάλιση ζωής αφορά τον κίνδυνο να κλονιστεί η οικογένεια από ένα απροσδόκητο γεγονός: Την απώλεια ζωής, τουλάχιστον σε έναν από τους 2 γονείς ή την ανικανότητα να παραχθεί εισόδημα λόγο ατυχήματος ή ασθένειας.

Σε ένα τέτοιο περιστατικό η οδύνη είναι μεγάλη. Όμως πάντοτε μετά την οδύνη έρχεται η οικονομική κατάσταση της οικογένειας που έμεινε πίσω. Δάνεια, έξοδα διαβίωσης, έξοδα μεταβίβασης κληρονομιάς, χρέη προς δημόσιο και τράπεζες, είναι σοβαροί λόγοι, που πρέπει να μας κάνουν να σκεφτούμε την προστασία της οικογένειάς μας.

Οι ασφαλίσεις ζωής χωρίζονται σε: Ατυχήματος και Ασθένειας μαζί σαν βασική ασφάλιση ή και χωριστά σαν συμπληρωματικές καλύψεις.
Τα ασφάλιστρα των καλύψεων απώλειας ζωής από ασθένεια και ατύχημα καθορίζονται από:

Την ηλικία ,την διάρκεια  και το κεφάλαιο


Τα ασφάλιστρα στο ατύχημα είναι καθαρά θέμα κινδύνου εργασίας ή κάποιου επικίνδυνου hobby. Έτσι ένας υπάλληλος γραφείου αξιολογείται διαφορετικά από κάποιον εργαζόμενο σε security.


Υπάρχουν συμβόλαια ατυχημάτων που δίνονται είτε με την κάλυψη αυτοκινήτου, είτε ομαδικά, είτε ξεχωριστά από ασφαλιστήριο ζωής. Είναι συμβόλαια ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ.

Τα συμβόλαια αυτά όμως καλύπτουν όλο το φάσμα του ατυχήματος δηλαδή απώλεια ζωής, και ανικανότητες πρόσκαιρες και μόνιμες, ολικές και μερικές (ποσοστό). Μπορούν να παρέχουν έξοδα χειρουργείου και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ημερήσια επιδόματα μέχρι και μέρος εξόδων νοσηλείας.

Στις ασφαλίσεις ζωής μπορούμε εκτός από απώλεια να επιλέξουμε ξεχωριστά και ανικανότητα. Είτε ολική (άνω του 67% αναπηρία) είτε μερική. Το ποσό αποζημίωσης στη μερική ανικανότητα εξαρτάται από το ποσοστό ανικανότητας και υπολογίζεται ΠΑΝΤΑ βάση επίσημου πίνακα που είναι ίδιος για ΟΛΕΣ τις ασφαλιστικές εταιρίες -αλλά και για τα ταμεία ασφάλισης.

Τέλος, το ασφάλιστρο εξαρτάται και από το ποσό κάλυψης που θα επιλέξουμε. Αυτό είναι μια μελέτη που πρέπει να γίνει ανάλογα με τις υποχρεώσεις σας, την οικονομική σας δυνατότητα, την ηλικία και το επάγγελμά σας.

Η κάλυψη μπορεί να δοθεί μόνη της σε συμβόλαιο ζωής, είτε με άλλες καλύψεις. Μπορεί να δοθεί όμως σε ομαδικά προγράμματα και συνήθως στις καλύψεις αυτοκινήτων υπάρχει μέσα ένα μικρό κεφάλαιο που καλύπτει από ατύχημα τον ιδιοκτήτη ή οδηγό του αυτοκινήτου.
Επικίνδυνα sports καλύπτονται εφ όσον έχουν δηλωθεί και τα έχει αποδεχθεί η εταιρία.
·Οι ασφαλίσεις αυτές λήγουν πάντα με την συμπλήρωση του 65 έτους της ηλικίας μας (έτος συνταξιοδότησης).
·Μετά τη λήξη της ασφάλισης δεν επιστρέφεται κανένα ποσό- εκτός αν επιλεγεί πρόγραμμα επιστροφής που τοκίζει ένα μέρος των χρημάτων-άρα κοστίζει ακριβότερα.
·
Νοσοκομειακά προγράμματα (Δευτεροβάθμια περίθαλψη)

Καλύπτουν τα έξοδα ΕΝΤΟΣ νοσοκομείου για νοσηλεία. Ενεργοποιούνται μόνο εφόσον υπάρξει νοσηλεία και σε κάποιες  περιπτώσεις  καλύπτουν  διαγνωστικές εξετάσεις  ( έξοδα από ατύχημα η ασθένεια  για περιστατικά που κρίνονται επείγοντα.

Στα ασφάλιστρα παίζει ρόλο η ηλικία, το επάγγελμα και το ύψος η είδος της παροχής.

Συνήθως, το ποσό κάλυψης, η επιλογή δωματίου (μονόκλινο-2κλινο κλπ), το εκπιπτόμενο ποσό και η συμμετοχή του ταμείου, επηρεάζουν το ασφάλιστρο.

Α: Προγράμματα που καλύπτουν το 100% παντού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  σε 1κλινο ή 2κλινο, παλαιότερα θεωρούνταν τα πιο ακριβά δεν ισχύει σήμερα.

Β: Προγράμματα με συμμετοχή του ασφαλισμένου στα έξοδα (500-1000-1500-2.000-3.000 -6.000 ευρώ κλπ) δημιουργήθηκαν για ανθρώπους που έχουν κάποιο ταμείο , συμμετοχή σε ομαδικό ασφαλιστήριο η δεν μπορούν να καταβάλουν υψηλότερα ασφάλιστρα.

Γ: Προγράμματα με ποσοστά κάλυψης εταιρίας  π.χ 80% - 50% δίνουν φθηνότερο ασφάλιστρο αλλά καλό είναι να αποφεύγονται (κατά την άποψή μου) εκτός και αν υπάρχει επίσης συμμετοχή του πελάτη σε κάποιο ομαδικό ασφαλιστήριο. Εάν όχι προτείνω πρόγραμμα με συμμετοχή δημόσιου φορέα 10%
Δ: Προγράμματα με μικρό εύρος ανώτατης κάλυψης: π.χ. 10.000  έως 15.000 ευρώ. Αυτά μπορούν να έχουν και συμμετοχή του πελάτη η δημόσιου φορέα.
 Δημιουργήθηκαν σαν λύση ανάγκης για ανθρώπους με πολύ χαμηλά εισοδήματα που όμως θέλουν για τον εαυτό τους ή τα παιδιά τους καλύτερη περίθαλψη σε κάποιο ιδιωτικό ίδρυμα της επιλογής τους.
Τι πρέπει να προσέξουμε:

-Αν είναι ΙΣΟΒΙΑ ή όχι. Οι περισσότερες εταιρίες σήμερα κατάργησαν την ισοβιότητα και φτιάξανε τα προγράμματα ετησίως ανανεούμενα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό ΑΛΛΑ σίγουρα το να έχεις ισόβιο και ΜΗ ακυρώσιμο πρόγραμμα είναι το καλύτερο. Σε κάθε περίπτωση, διαβάστε στους όρους για το πότε και πως μπορεί μια εταιρία να σταματήσει το πρόγραμμα. Σήμερα μόλις 3-4 εταιρίες έχουν ακόμη ΙΣΟΒΙΑ προγράμματα. Αυτό σημαίνει πως θα τα έχετε εφ όρου ζωής ΑΣΧΕΤΑ με το αν η εταιρία ζημιώθηκε απο εσάς ή όχι.
Επίσης να πω πως υπάρχουν και ετησίως ανανεούμενα προγράμματα με εγγύηση παροχών που είναι σημαντικό.

Το δωμάτιο - τροφή
Είναι πολύ σημαντικό καθώς υπάρχουν κλινικές που δεν διαθέτουν lux ή 3κλινα δωμάτια. Το δωμάτιο και η τροφή δεν είναι κάτι αστείο μιας και καθορίζει το επίπεδο υπηρεσιών που μας παρέχουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα. Προσοχή σε προγράμματα που δίνουν ποσό και όχι κάλυψη. Για παράδειγμα υπάρχουν προγράμματα που δίνουν 2κλινο(χωρίς να καθορίζουν το ποσό) και προγράμματα που βάζουν πλαφόν στη τιμή (Δωμάτιο_τροφή 70 ή 100€ ημερησίως). Τα πρώτα προγράμματα θεωρούνται καλύτερα και δεν είναι απαραιτήτως και ακριβότερα.

Κάθε πότε γίνεται αύξηση του ασφαλίστρου:
Υπάρχουν εταιρίες που τα ασφάλιστρα αυξάνονται με πίνακα κάθε χρόνο. Δείτε πόσα θα πληρώνατε αν σήμερα ήσασταν 60-70 ετών. Στην πιο κρίσιμη φάση της ζωής μας είναι λάθος να διακόψουμε την περίθαλψη επειδή δεν μπορούμε να καταβάλλουμε ένα δυσβάστακτο ασφάλιστρο. Καμία άλλη εταιρία δεν θα μας δεχθεί σε αυτή την ηλικία -ιδιαίτερα αν έχουμε παρουσιάσει προβλήματα.


-Να συμπληρώσουμε σωστά και ειλικρινά το ερωτηματολόγιο σχετικά με την υγεία μας.
 
Σε περιπτώσεις όπου ασφαλιστικές δεν έδωσαν αποζημίωση, το έπραξαν λόγω απόκρυψης βασικών πληροφοριών και σοβαρών ασθενειών του παρελθόντος των πελατών τους.
'Αλλωστε σήμερα υπάρχουν προγράμματα που καλύπτουν προυπάρχουσες παθήσεις και συγγενείς παθήσεις.

Τα συμβεβλημένα νοσοκομεία.

Η ιστορία για τα συμβεβλημένα είναι μεγάλη και δύσκολη. Με μια φράση θα πω πως οι εταιρίες επέλεξαν με ποια νοσοκομεία θα συνεργαστούν λόγο της ασυδοσίας των χρεώσεων αρκετών ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Σε συμβόλαια με κάρτα νοσηλείας τα πράγματα είναι εύκολα. Δίνουμε την κάρτα μας κατά την εισαγωγή και τα περισσότερα θέματα νοσηλείας δρομολογούνται μόνα τους. Το θέμα προκύπτει όταν πάμε σε ΜΗ συμβεβλημένα νοσοκομεία. Εκεί πρέπει να διαβάσουμε τους όρους του συμβολαίου και να έχουμε στο νου μας πως πρέπει να πληρώσουμε εμείς το νοσοκομείο και μετά με τις αποδείξεις να πάρουμε τα χρήματα που δώσαμε. Κατα περίπτωση, μπορούμε αρχικά να συνεννοηθούμε με τον ασφαλιστή και την εταιρία τόσο για την κάλυψη όσο και για κάποια οικονομική βοήθεια.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ την εταιρία αμέσως, σε περίπτωση εισαγωγής σας στο Νοσοκομείο ή σε κάποια προγραμματισμένη εισαγωγή (πέρα των εκτάκτων γεγονότων)

 Τέλος πρέπει να προσέξουμε τα extra που δίνει μια εταιρία. Μπορεί να μας επιστρέφει ποσά αν χρησιμοποιήσουμε και το ταμείο σαν bonus. Μπορεί να έχει εξαιρετικά νοσοκομεία στο εξωτερικό σαν συμβεβλημένα. Μπορεί να δίνει κάποιες παροχές για εκτός νοσηλείας περιστατικά (φάρμακα, εξετάσεις σε επείγοντα χωρίς νοσηλεία, check up ή συντονιστικό κέντρο με ιατρικές συμβουλές κ.α). Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να τα υπολογίσουμε και αυτά (αν περιλαμβάνονται μέσα στο νοσοκομειακό και όχι σε extra καλύψεις).

Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι Οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν είναι οι κακές τις ιστορίας, ωστόσο θα αποζημιώσουν εύκολα και γρήγορα όσο αντιλαμβάνονται ότι κι εμείς δεν τους κρύψαμε κάτι και ήμασταν ειλικρινείς.
 Επίσης ρόλος του ασφαλιστή είναι τεράστιος.
Τόσο στην σωστή ενημέρωση, όσο και στην συμβουλή και ενέργειες για τη σωστή και γρήγορη αποζημίωση.

 Καλέστε στα  6938 009 777     211 4039370 
Εναλλακτικά, συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ για ένα προσωπικό ραντεβού ώστε να προσεγγίσουμε εξατομικευμένα τις ανάγκες σας.

Ασυνήθιστες κατοικίες στον κόσμο



Κατοικίες ανά τον κόσμο προκαλούν το βλέμμα των περαστικών που βλέπουν μπροστά τους ασυνήθιστες δομές με παράδοξο σχεδιασμό. Οι αρχιτέκτονες ακολούθησαν τις συμβουλές των εκκεντρικών ιδιοκτητών και δημιούργησαν σπίτια ασυνήθιστα και πρωτότυπα που αποτελούν αξιοθέατα πολλές φορές στα μέρη που βρίσκονται. Μια ματιά στην ακόλουθη λίστα αποτελεί τρανή απόδειξη…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

1. Σπίτι-αεροπλάνο, Miziara, Λίβανος



2. Καρχαρίας στη στέγη κατοικίας, Οξφόρδη, Βρετανία



3. Κατοικία-αρχαιοελληνικός ναός, Miziara, Λίβανος



4. Εξοχική κατοικία στην ταράτσα πολυκατοικίας, Guangzhou, Κίνα



5. Σπίτι στο βράχο, Ποταμός Ντρίνα, Σερβία



6. Κατοικίες στην ταράτσα, Dongguan, Κίνα



7. Tiny House, Boulder, Κολοράντο



8. Heliodome, Cosswiller, Στρασβούργο



9. Σπίτια-φελλοί, Socuellamos, Ισπανία



10. Σπίτι στο βράχο, Σαν Χοσέ ντε Λας Πιέδρας, Μεξικό














 Πηγή:perierga.gr

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ασθενείς σε ράντζα μετά από εγχειρήσεις καρδιάς


 




Τραγική είναι η κατάσταση στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου του Ρίου, με πολλούς ασθενείς να γεμίζουν τα ράντζα στους διαδρόμους μετά από πολύ σοβαρά χειρουργεία. Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος των εργαζομένων Απόστολος Αθανασόπουλος, τα κρεβάτια αποδεικνύονται ελάχιστα, μπροστά στην αυξημένη ζήτηση.

Παράλληλα, όσοι χειρουργούνται σε πολλές περιπτώσεις μετά την ανάνηψή τους στο αιμοδυναμικό τμήμα μεταφέρονται σε ράντζα στην καρδιολογική, παρόλο που έχουν ανάγκη ως πρόσφατα χειρουργημένοι, μιας διαφορετικής περίθαλψης, για να ανακάμψουν το συντομότερο!

Η υπολειτουργία του αιμοδυναμικού κέντρου του Νοσοκομείου των Ιωαννίνων, έχει επιδεινώσει την υπάρχουσα κατάσταση στο καρδιολογικό κέντρο του ΠΠΝΠ, το οποίο εφημερεύει καθημερινά για περιπτώσεις αγγειοπλαστικής, όπως δήλωσε στο «patrastimes.gr» ο διοικητής του νοσοκομείου Χαράλαμπος Μπονάνος, τονίζοντας ότι σε ετήσια βάση το κέντρο διενεργεί 3.000 αγγειοπλαστικές επεμβάσεις με επιτυχία 95% και περισσότερες από 900 στεφανιογραφείες.

Εάν υπήρχαν όμως 3-4 νοσηλεύτριες ακόμα θα είχε τεθεί σε λειτουργία η υπομονάδα των εμφραγμάτων της καρδιολογικής για να εξυπηρετεί περισσότερα περιστατικά, αναφέρει ο κ.Μπονάνας, τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και εφόσον γίνουν οι προσλήψεις που ανακοίνωσε το υπουργείο θα θέσει σε λειτουργία περισσότερες κλίνες.

Πηγή: greek-inews.gr                                                                                                                                                    
 
 

«Θρίλερ» κάθε τέλος του μήνα με τις συντάξεις

sintaksis9

Εβδομάδα… συνταξιοδοτικού θα είναι η επόμενη. Όχι, δεν αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών οι οικονομικές αντοχές του εγχωρίου συστήματος παροχής συντάξεων.

Αυτό το θέμα φαίνεται πως υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών να συζητηθεί στο τελευταίο τρίμηνο του 2015, αφού πρώτα η κυβέρνηση παρουσιάσει το δικό της σχέδιο στις αρχές Οκτωβρίου.

Μέχρι τότε μεσολαβούν, όμως, πέντε μήνες, μαζί με εκείνο που εκπνέει σε λιγότερο από δέκα μέρες και μέχρι τότε πρέπει κράτος και ασφαλιστικοί φορείς να έχουν βρει 2,3 δις. ευρώ για να καταβληθούν οι συντάξεις του Ιουνίου.

Στις 28-29 Μαΐου πρέπει να έχουν πιστωθεί 2,6 τραπεζικοί λογαριασμοί συνταξιούχων του ΙΚΑ, του Δημοσίου, του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΝΑΤ με 1,3 δις. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άλλο 1 δις. από ασφαλιστικές εισφορές.

Τον περασμένο μήνα, το κράτος έβαλε με αρκετές ώρες καθυστέρηση τα κεφάλαια που έπρεπε, δηλαδή 280 εκατ. ευρώ, στους λογαριασμούς των συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Προς αποφυγή παρομοίων καταστάσεων, η διοίκηση του ΙΚΑ αποφάσισε να δανειστεί έως 360 εκατ. ευρώ από άλλα ταμεία και από τράπεζες (έναντι έως 260 εκατ. ευρώ που είχε αποφασίσει να δανειστεί τους προηγούμενες μήνες).

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο …40% της μηνιαίας δαπάνης του ΙΚΑ για συντάξεις.

Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης λίγο έλειψε να αντλήσει 100 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά του που είναι κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδας για να πληρώσει τις συντάξεις του Ιουνίου ύψους 230 εκατ. ευρώ.

Αντ’ αυτού αποφασίστηκε η άντληση 70 εκατ. ευρώ από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) και άλλα 30 εκατ. ευρώ είτε από οφειλές των ταμείων κύριας ασφάλισης προς το ΕΤΕΑ είτε από τη ρευστοποίηση αμοιβαίων κεφαλαίων.

Τι αλλάζει στην φορολογία , τον τεχνικό έλεγχο και την ασφάλιση για τα αυτοκίνητα



Σαρωτικές αλλαγές στο τρόπο φορολογίας , τον τεχνικό έλεγχο, την ασφάλιση, την παλαιότητα , την ταξινόμηση κλπ ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, που με σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει ότι ξεκινά διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενος φορείς με βάση τους παρακάτω άξονες αλλαγών :



Κατάργηση του κριτήριου του κυβισμού των οχημάτων ως βάση της φορολόγησής τους. Αντί γι’ αυτό προτείνεται υπολογισμός της φορολογίας στη βάση της λιανικής τιμής (προ φόρων), με προοδευτική αναπροσαρμογή των συντελεστών του τέλους ταξινόμησης.
Καταβολή ΦΠΑ, έλεγχο στοιχείων και υπαγωγή στις διατάξεις της σχετικής φορολογίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα οποία προέρχονται από χώρες του εξωτερικού.
Θέσπιση αντικινήτρων στην κυκλοφορία παλαιών και ρυπογόνων οχημάτων (π.χ. για οχήματα άνω της 20ετίας) με ένα «τέλος περιβάλλοντος».
Αντικατάσταση του συστήματος απόσυρσης από ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης το οποίο θα επιδοτεί τα οχήματα χαμηλής τιμής αγοράς.
Ανάλογη προσαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης σχετικά με τα αυτοκίνητα.
Αλλαγή του τρόπου ελέγχου ανασφάλιστων και ανέλεγκτων από ΚΤΕΟ οχημάτων


Dental Care από την Met life: Εμπιστευθείτε μας το χαμόγελό σας


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8x9o-tZCgcLUgyNcUNr3lAdbvIZy0agoesaokoCymzGjNe-Pokm85zgKvXDV4wnji7xO2I73PTL0ma1fujMP4BwfJ6FL5YuWYY-BhIXrUFhwb68Dn6YS6HBQDhhsRmLu7fUKy9Qu4ZW4/s1600/DENTAL+CARE+1.png



Πρόγραμμα Οδοντιατρικής Φροντίδας

Η Υγεία των Δοντιών σας αξίζει την καλύτερη φροντίδα και η MetLife σας την παρέχει με το Πρόγραμμα Οδοντιατρικής Φροντίδας, Dental Care. Το πρόγραμμα Dental Care σας επιτρέπει να απολαμβάνετε υψηλού επίπεδου περίθαλψη από ένα ευρύ δίκτυο Συνεργαζομένων Οδοντιατρικών Κέντρων και Ιατρών.

Τώρα με το πρόγραμμα Dental Care της MetLife εξασφαλίζετε τη φροντίδα που αξίζει το χαμόγελό σας με μικρό κόστος.


Πλεονεκτήματα του προγράμματος Dental Care:


Υψηλή Κάλυψη. Το πρόγραμμα παρέχει 80% κάλυψη των οδοντιατρικών σας εξόδων, ακόμα και για αισθητικούς λόγους, για απεριόριστο αριθμό επισκέψεων, ενώ σας επιβραβεύει κάθε χρόνο με αυξανόμενα όρια κάλυψης, χωρίς καμία αύξηση στα ασφάλιστρά σας. Το ανώτατο ποσό κάλυψης είναι € 3.000 για τον πρώτο χρόνο και αυξάνεται ετησίως κατά € 500, χωρίς καμία αύξηση στα ασφάλιστρά σας, μέχρι το ποσό των € 5.000 από τον 5ο χρόνο και μετά. Εσείς, επιπλέον της συμμετοχής σας, καταβάλλετε το κόστος των απαιτούμενων πολύτιμων μετάλλων και κραμμάτων, των εμφυτευμάτων, των προσθετικών εξαρτημάτων και ορθοδοντικών υλικών και συσκευών.

Δωρεάν Προληπτική Φροντίδα. Επειδή η πρόληψη είναι το παν, παρέχονται δωρεάν, κάθε χρόνο, ένας Οδοντιατρικός και ένας Ορθοδοντικός έλεγχος σε Ιατρό του Δικτύου, που περιλαμβάνει τη διάγνωση και συγκεκριμένο σχέδιο αποκατάστασης.

Επιπλέον δωρεάν προνομιακές υπηρεσίες. Το πρόγραμμα προβλέπει, επίσης δωρεάν, έναν καθαρισμό δοντιών και ένα σφράγισμα σε Ιατρό του Δικτύου.

Η έναρξη κάλυψής σας αρχίζει άμεσα για κάθε περίπτωση αποκατάστασης λόγω ατυχήματος για περιστατικά που χρήζουν επειγόντως αντιμετώπιση και ένα μήνα μετά για τις δωρεάν παροχές, Το Πιστοποιητικό Οδοντιατρικής Υγιεινής για παιδιά εκδίδεται αμέσως. Συνήθεις, αλλά και πιο εξειδικευμένες Οδοντιατρικές πράξεις καλύπτονται με αναμονή από 3 έως και 18 μήνες.

Κάλυψη για έκτακτο περιστατικό. Στο πρόγραμμα προβλέπεται και η περίπτωση που χρειαστεί να αντιμετωπιστεί μια επείγουσα κατάσταση. Μία Δωρεάν επίσκεψη το χρόνο σε Ιατρό του Δικτύου είναι στη διάθεσή του ασφαλισμένου για την προσωρινή ανακούφιση μιας επώδυνης κατάστασης.

Πανελλήνια Κάλυψη. Σε οποιοδήποτε μέρος στην Ελλάδα, οι ασφαλισμένοι μπορούν να καλούν το Συντονιστικό Κέντρο, στο τηλέφωνο 800.11.24.444 χωρίς χρέωση (από σταθερό) ή στο 2310.68.49.74 με χρέωση (από κινητό), για να κλείσουν το ραντεβού τος με τον ιατρό που θα υποδείξει το Κέντρο.

Δυνατότητα κάλυψης και για τα παιδιά με τις ίδιες ακριβώς παροχές και με προνομιακές υπηρεσίες φροντίδας και πρόληψης, ειδικά διαμορφωμένες για τις ανάγκες των παιδιών. Επιπλέον, προβλέπονται ειδικά οικογενειακά προγράμματα με συγκεκριμένο ασφάλιστρο.

Πληροφορίες : 211 4039370 η 6938 009 777 
Εναλλακτικά πατήστε ΕΔΩ και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας.

Πατήστε εδώ για να δείτε τον Πίνακα Οδοντιατρικών Πράξεων που καλύπτει το πρόγραμμα Dental Care, καθώς και τον σχετικό εκπτωτικό τιμοκατάλογο

Κραυγή αγωνίας από τους "ξεχασμένους" εργαζόμενους στο Ερρίκος Ντυνάν



Ως "άνευ προηγούμενου Γολγοθά" χαρακτηρίζουν την κατάσταση που βιώνουν εδώ και 4 χρόνια οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν καθώς έχουν νιώσει αστο..."πετσί" τους τι σημαίνεια απαξιώση και εργασία χωρίς αμοιβή!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
Οι εργαζόμενοι κατηγορούν την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας για "ξεπούλημα" του νοσοκομείου, και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν ότι απoποιήθηκε των ευθυνών του.

Τονίζουν δε ότι η τριμερής συμφωνία για αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, καταστρατηγήθηκε με περίπλοκα νομικά τερτίπια συνεργαζόμενων εταιριών που έλαβαν μέρος στον σχετικό πλειστηριασμό των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Όπως και να έχει, ένα νοσοκομείο -στολίδι και το υψηλής επιστημονικής κατάρτησης προσωπικό του παραμένουν σε κατάσταση ανασφάλειας και απαξίωσης και την βασική ευθύνη για την επίλυση των προβλημάτων τους φέρει η ελληνική Πολιτεία που οφείλει να διαφυλάξει εργασιακά δικαιώματα και το διαίωμα των πολιτών σε σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση των εργαζομένων:
Εμείς οι εργαζόμενοι του Ερρίκος Ντυνάν, εδώ και τέσσερα χρόνια βιώνουμε έναν άνευ προηγουμένου Γολγοθά, που κάποιοι υπαίτια προκάλεσαν, σε ένα Νοσηλευτικό Ίδρυμα - πρότυπο στο χώρο της Υγείας, δεδομένου ότι μας οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές πολλών μηνών.

Η δέσμευση της τριμερούς συμφωνίας μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς – Υπουργείου Υγείας – Κ.Ι.Ε.Ν. στις 28-3-2014, για την «καταβολή των πάσης φύσεως οφειλών προς τους εργαζόμενους» (memorandum of understanding, σελ.7) καταστρατηγήθηκε μετά από την «ύποπτη» ανακοπή, στην οποία πρoέβει η συνεργαζόμενη με το Νοσοκομείο εταιρεία ΒΙΟΣΕΡ Α.Ε. κατά του συνόλου των εργασιακών διεκδικήσεων, μέσα από την λίστα κατάταξης του πλειστηριασμού.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Ερρίκος Ντυνάν (Σ.Ε.Ν.Ε.Ν.) θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνους:
1. Την πρώην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που συναίνεσε στο ξεπούλημα του Νοσοκομείου και το «ξεφόρτωμα» των εργαζομένων και την νυν αριστερή Διοίκησή του, για την επιμελώς αδιάφορη και απαξιωτική στάση της απέναντι στους εργαζόμενους.
2. Την Τράπεζα Πειραιώς, ως επισπεύδουσα αρχή του «Αναγκαστικού Πλειστηριασμού», που εξασφάλισε 61.500.000 ευρώ σε προνομιακή θέση στον πίνακα κατάταξης.
3. Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν, που μέσα από το Μνημόνιο Συνεργασίας και το ξεπούλημα του Νοσοκομείου, αποποιήθηκε πάσης φύσεως υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους και φρόντισε με δόλο, να αποπληρώσει παραμονές του πλειστηριασμού τους αυλικούς του.
Συνένοχη θεωρούμε την θυγατρική εταιρεία της Τράπεζας Πειραιώς ΗΜΙΘΕΑ. Α.Ε. , σημερινή ιδιοκτήτρια του Νοσοκομείου , που ενσωμάτωσε στην Διοίκησή της, την προηγούμενη ηγεσία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν και συνεχίζει προς την ολοκλήρωση της καταστρατήγησης των εργασιακών διεκδικήσεων.
Πηγή:iatropedia.gr

Ασφαλίζω ότι αγαπώ!


 




O στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε και να εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα των πελατών μας ώστε να νιώθουν ήσυχοι σε οποιαδήποτε ατυχία αντιμετωπίσουν στο μέλλον.
Δραστηριοποιούμαστε σε όλους τους Κλάδους Ασφάλισης με ιδιαίτερη έμφαση στον κλάδο Ζωής μέσα από εξατομικευμένες μελέτες που υποβάλλουμε.
Το πιο σημαντικό μέσα σε αυτό το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί είναι η υγιής σχέση με τους πελάτες μας αλλά και με τις Ασφαλιστικές Εταιρίες με τις οποίες συνεργαζόμαστε.
Εκπροσωπούμε τις περισσότερες και πιο φερέγγυες ασφαλιστικές εταιρίες της αγοράς.
Έτσι μπορούμε να σας εγγυηθούμε την εύρεση αξιόπιστων λύσεων στην:
Aσφάλιση Υγείας- Αυτοκινήτου - Μοτοσυκλέτας - Σκάφους - Κατοικίας - Επιχείρησης και λοιπών ασφαλίσεων  στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

Τηλεφωνήστε στα 211 4039370 η 6938 009 777 για ένα ραντεβού ώστε να προσεγγίσουμε εξατομικευμένα τις ανάγκες σας.
Εναλλακτικά πατήστε ΕΔΩ και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας.

Times: "ΕΣΥ σε τραγική κατάσταση"



Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, περιγράφει άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Times, υπογραμμίζοντας ότι «οι τεράστιες περικοπές στον προϋπολογισμό του χώρου της υγείας, εν μέσω της οικονομικής αναταραχής που οδήγησε στην ανεργία εκατομμύρια πολίτες, έχουν αφήσει χωρίς ασφάλιση 2,5 εκατ. Έλληνες από 500.000 το 2008 ».

Όπως αναφέρεται τα ελληνικά νοσοκομεία έχουν ξεμείνει από υλικά από παυσίπονα, ψαλίδια μέχρι και σεντόνια ενώ λόγω των κολοσσιαίων περικοπών στους προϋπολογισμούς τα νοσηλευτικά ιδρύματα δεν μπορούν να παράσχουν ούτε καν τα βασικά για χειρουργικές επεμβάσεις και ιατρικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με το άρθρο, οι δαπάνες για την υγεία έχουν μειωθεί κατά 25% από το 2009, προκαλώντας ελλείψεις στον πιο βασικό χειρουργικό εξοπλισμό και αφήνοντας λίγα χρήματα για την καταβολή μισθών στις νοσοκόμες.

Το δημοσίευμα επικαλείται αναφορές για νοσοκομεία που διώχνουν ασθενείς γιατί δεν υπάρχουν πιεσόμετρα αλλά και για ιατρικές διαδικασίες που διεξάγονται χωρίς αναλγητικά. «Από έναν ασθενή ζητήθηκε να φέρει μάλιστα το σεντόνι του» προσθέτει το άρθρο.

Πηγή:healthview.gr

Πυρ ομαδόν κατά διοικητή του Νοσοκομείου «Δαφνί»! Λουκέτο φοβούνται οι εργαζόμενοι


Πυρ ομαδόν κατά διοικητή του Νοσοκομείου «Δαφνί»! Λουκέτο φοβούνται οι εργαζόμενοι
 



Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος

Τα πυρά γιατρών και εργαζομένων για σκόπιμη υποβάθμιση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δαφνί», δέχεται ο διοικητής.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν, μετά και το τραγικό περιστατικό του θανάτου ασθενούς από βαριά πάσχοντα, πως η υποβάθμιση του ψυχιατρικού νοσοκομείου ήταν σκόπιμη ώστε στο τέλος να μπει λουκέτο. Επιρρίπτουν μάλιστα ευθύνες στον διοικητή Παύλο Θεοδωράκη καθώς υπογραμμίζουν πως πολλές φορές έχουν θέσει τα καυτά ζητήματα του νοσοκομείου ενώ εκείνος αδιαφόρησε. Γι αυτό και ζητούν την παραίτησή του.

Μάλιστα η πενταμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) διοργανώνει κινητοποίηση Τρίτη 26 Μαΐου στις 12 στα γραφεία της διοίκησης.
Ειδικότερα η η πενταμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) διαμαρτύρεται έντονα «για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου μας που οφείλεται στις παραλήψεις της Διοίκησης.

Ο Διοικητής κύριος Θεοδωράκης όχι μόνο δεν έχει υλοποιήσει, αλλά δεν έχει ούτε καν απαντήσει σε κάποιο από τα πολλά γραπτά αιτήματά μας που έχουν κατατεθεί το τελευταίο ενάμιση έτος» και αφορούν:

1. στην πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού,

2. στην καθυστέρηση διορισμού ειδικευόμενων γιατρών,

3. στην απόπειρα κλεισίματος των δύο ψυχογηριατρικών τμημάτων του νοσοκομείου μολονότι αυτά εξυπηρετούν σημαντικές ανάγκες νοσηλείας ηλικιωμένων ασθενών και

4. στην έλλειψη ασθενοφόρου τις μέρες που το νοσοκομείο δεν έχει γενική εφημερία.

Πηγή:healthreport.gr

Άρχισαν τα "ξηλώματα" στις διοικήσεις των νοσοκομείων...




Tην πειθαρχική δίωξη του διοικητή του νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργου Βλάχου, ζητεί η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ με έγγραφο που απέστειλε προς τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Να θυμίσουμε ότι οι διοικήσεις των 7 Υγειονομικών Περιφερειών έχουν αλλάξει από την νυν ηγεσία του ΥΥΚΑ, ενώ οι διοικήσεις των νοσοκομείων παραμένουν ακόμα οι ίδιες από την προηγούμενη κυβέρνηση καθώς οι περισσότεροι διοικητές αρνήθηκαν να παραιτηθούν πριν λήξει η θητεία τους...


της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
Στο έγγραφο που κοινοποιήθηκε στον Γ.Βλάχο και στην Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας, η 6η ΥΠΕ κοινοποιεί το αίτημά της για την πειθαρχική δίωξη του διοικητή για τους εξής λόγους:

• Δεν υλοποιεί οδηγίες της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ που έχουν ως σκοπό την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Γ.Ν Αιτωλοακαρνανίας.

• Δεν υλοποιεί οδηγίες που έχουν ως στόχο την αποκατάσταση της νομιμότητας προβαίνοντας σε αυθαίρετες υπηρεσιακές μεταβολές (κλήθηκε με έγγραφο στις 5/5 να επανεξετάσει τις πρόσφατες υπηρεσιακές μεταβολές προσωπικού και την πιθανότητα ανάκλησής τους).

• Εξαπολύει απειλές σε ειδικευόμενους ιατρούς που βρίσκονται σε κινητοποίηση (επίσχεση εργασίας) παρά τις αντίθετες οδηγίες που έχει λάβει από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.

Όπως μάλιστα αναφέρει “η πειθαρχική δίωξη αφορά μια σειρά απο αυθαιρεσίες που γίνονταν σε μόνιμη βάση και εμπόδιζαν την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Αρχικά, αυτό σχετίζεται με την τήρηση της νομιμότητας γύρω από τις πρόσφατες υπηρεσιακές μεταβολές, καλώντας τον κ. Βλάχο να επανεξετάσει τις πρόσφατες υπηρεσιακές μεταβολές προσωπικού και την πιθανότητα ανάκλησής τους.
Επιπλέον, εκφράσαμε εγγράφως την αντίθεσή μας στις απειλές που εξαπολύει στους ειδικευόμενους ιατρούς που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας παρά τις αντίθετες οδηγίες που έχει λάβει από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ".

"Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και ειδικά το Δημόσιο Σύστημα της Υγείας, κάθε μορφή αυθαιρεσίας, ανθρωποφαγίας και διαλυτικού κλίματος πρέπει να αντιμετωπίζεται την στιγμή που γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί το σύστημα υγείας όρθιο”, δήλωσε σχετικά στο agrinionews.gr ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, Μίλτος Ζαμπάρας. 


Πηγή:iatropedia.gr

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Γνωρίστε την «Google» του ασφαλιστικού κλάδου

acuity5



Πως μία μικρή ασφαλιστική από το Winsconsin εστίασε στους εργαζομένους της και κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα ονειρικό εργασιακό περιβάλλον

Ζητείται ασφαλιστής για “δουλειά-όνειρο”. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αγγελίας της αμερικανικής ασφαλιστικής εταιρείας Acuity.

Θα θέλατε η εταιρεία που εργάζεστε να διαθέτει απίστευτες εγκαταστάσεις με τεράστιους κήπους, λίμνες, ρόδα λούνα παρκ μέσα στο κτίριο, πρωτότυπα έργα τέχνης, να σας προσφέρει αδιανόητες παροχές και να σας δίνει παράλληλα το δικαίωμα να αποφασίζετε για το μέλλον της;

Καλώς ήλθατε στον κόσμο της Acuity, της ασφαλιστικής με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στον κόσμο!

Τα κεντρικά γραφεία της Acuity – που εξειδικεύεται στις ασφάλειες Περιουσίας και Ατυχημάτων (P&C) – βρίσκονται στην πόλη Sheboygan του Winsconsin. Σύμφωνα με την εταιρεία, διαθέτουν τον υψηλότερο ιστό σημαίας σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες, με ύψος περίπου 122 μέτρα


Αυτή είναι μία μόνο πρωτιά για την Acuity. Μία άλλη είναι πολύ πιο σημαντική. Η Acuity κατατάχθηκε από το περιοδικό Fortune στην τρίτη θέση της λίστας των επιχειρήσεων με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στις ΗΠΑ, και στην πρώτη θέση μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών. Ξεπέρασε δηλαδή μεγαθήρια του κλάδου, όπως η MetLife, η Anthem κ.ά.

Ας γυρίσουμε όμως στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, τα οποία αν και εντυπωσιακά – έκτασης περίπου 37.000 τ.μ.- γειτνιάζουν με ένα τεράστιο εργοτάξιο, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες επέκτασης που αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2016. Προσέξτε όμως αυτό: όταν ολοκληρωθεί η επέκταση (κατά… μόλις 22.000τ.μ.), οι εργαζόμενοι της Acuity θα έχουν μέχρι και τη δυνατότητα να ανέβουν σε μία ρόδα λούνα παρκ ύψους 20 μέτρων η οποία, μάλιστα, θα βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο.

Για τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Ben Salzmann το εντυπωσιακό αυτό παιχνίδι αποτελεί δώρο της εταιρείας προς την κοινότητα. Η Acuity ιδρύθηκε το 1925 στο Winsconsin, από αγρότες που ήθελαν να ασφαλιστούν για τους κινδύνους των «αμαξών χωρίς άλογα», δηλαδή των πρώτων αυτοκινήτων. Σήμερα, τα ετήσια έσοδα της εταιρείαςανέρχονται στα 1,1 δισ. δολάρια.

Πως όμως κατάφερε αυτή η «θρασύτατη» εταιρεία να φιγουράρει στις κορυφαίες θέσεις της λίστας του Fortune, κοντράροντας στα ίσια μεγαθήρια όπως η Google (1η στη λίστα) και η Boston Consulting Group (2η), που εκτός από επιχειρηματικοί κολοσσοί φημίζονται για τις άψογες συνθήκες εργασίες που διατηρούν;

Η εταιρεία προσφέρει, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες παροχές: απεριόριστα έξοδα εκπαίδευσης, απεριόριστες ημέρες άδειας για λόγους υγείας, δυνατότητα συμπιεσμένης εργάσιμης εβδομάδας (π.χ. 4 ημέρες με 10ωρη απασχόληση), 10% συνεισφορά στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα 401(k) και πλούσια προγράμματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Αυτό όμως που ξεχωρίζει την Acuity από τις άλλες ασφαλιστικές, σύμφωνα με τον Salzmann, είναι ότι χτίζει στην αφοσίωση των εργαζομένων της, δίνοντάς τους εξουσίες και δικαίωμα λόγου για το μέλλον της εταιρείας.

Οι τριμηνιαίες συναντήσεις των εργαζομένων τους κρατούν σε εγρήγορση, ενώ μέσου του προγράμματος «γεύμα με έναν διευθυντή», οι εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις με ανώτερα στελέχη.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που αποφασίζουν για τους οργανισμούς που θα λάβουν τις ετήσιες δωρεές – πέρσι δόθηκαν 1 εκατ. δολάρια – ενώ έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας.

Είναι λογικό, λοιπόν, οι εργαζόμενοι της Acuity να πίνουν νερό στο όνομά της… και να θέλουν να μείνουν στην εταιρεία αιώνια. Μάλιστα, 40 εργαζόμενοι της εταιρείας συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα βίντεο 4 λεπτών στο Youtube, στο οποίο έχουν ντυθεί ζόμπι και εξηγούν τους λόγους που αγαπούν τη δουλειά τους και κάνουν την Acuity μοναδικό περιβάλλον εργασίας, ακόμη και μετά θάνατον… Τους πήρε μία ημέρα να το κινηματογραφήσουν και δύο εβδομάδες να το ολοκληρώσουν – και όλα αυτά σε ώρες εργασίας!

Όσο για τις εκκεντρικές πρωτοβουλίες της εταιρείας, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι τα διοικητικά στελέχη λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις προτάσεις τους. Για παράδειγμα, η Stephanie Schreiber, γενική διευθύντρια εμπορικού δικτύου, λέει ότι πρόσφατα παρατήρησε ότι το τμήμα της είχε μεγαλώσει πάρα πολύ – τον τελευταίο χρόνο η Acuity προσέλαβε 124 άτομα – με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να γνωριστούν όλοι μεταξύ τους. Έτσι πρότεινε να μαζευτούν όλοι για μπάρμπεκιου πάρτι, κάτι που αμέσως δέχτηκε ο διευθυντής της.

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Ασφάλιση υγείας με 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις


 




Η νοσοκομειακή περίθαλψη έχει εκτιμηθεί ως πολυτέλεια τα προηγούμενα χρόνια, λόγω κόστους. Σήμερα, αναδεικνύεται σε είδος πρώτης ανάγκης, ενώ και οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν προσφέρει προτάσεις με ιδιαίτερα εφικτό κόστος.

Οι προτάσεις μας, μέσα από το πλήθος των επιλογών, σας προσφέρουν:

Ισόβια νοσοκομειακή περίθαλψη
Επιλογή θέσης νοσηλείας (από 3κλινο έως σουίτα)
Ετήσιο προληπτικό έλεγχο υγείας (Checkup)
Κάλυψη χειρουργικών επεμβάσεων χωρίς διανυκτέρευση
Κάλυψη εξόδων διερεύνησης και αντιμετώπισης έκτακτου περιστατικού
Κάλυψη εξόδων που πραγματοποιούνται προ και μετά νοσηλείας
Συντονιστικό Κέντρο για Επείγουσα Υγειονομική Μεταφορά και Ιατρικές Συμβουλές
Ελεύθερη επιλογή νοσοκομείου
Απευθείας πληρωμή των εξόδων στο Νοσοκομείο
Αρχική ασφάλιση από 30 ημερών έως 65 ετών (και αργότερα σε κάποιες περιπτώσεις)
Πλήθος επιλογών από αναγνωρισμένες εταιρίες
Προτάσεις που συνδυάζονται με τον κοινωνικό φορέα
Κάλυψη στο εξωτερικό (Ευρώπη, ΗΠΑ & Καναδά)
Δυνατότητα πλήρους κάλυψης εξόδων τοκετού μετά από μόλις 10 μήνες ασφάλισης
Κάλυψη προϋπαρχουσών ασθενειών
και συγγενών παθήσεων

Καλέστε στα 211-4039370 κιν. 6938 009 777 η συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ για ένα προσωπικό ραντεβού ώστε να προσεγγίσουμε εξατομικευμένα τις ανάγκες σας.

Φτερά από δημόσιο νοσοκομείο έκανε χρηματοκιβώτιο




Χάθηκε ...χρηματοκιβώτιο με χιλιάδες ευρώ και τιμαλφή άγνωστης αξίας μέσα από δημόσιο νοσοκομείο! Πρόκειται για περιστατικό που συνέβη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής τον περασμένο Νοέμβριο και πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας.

Σύμφωνα με το πόρισμα, το χρηματοκιβώτιο με χρήματα ασθενών «εξαφανίστηκε» από το λογιστήριο του νοσοκομείου, χωρίς η κλοπή να γίνει αντιληπτή από τους 4 φύλακες της βραδινής βάρδιας και χωρίς να καταγραφεί ύποπτη κίνηση από τις κάμερες.

Οι ελεγκτές του ΣΕΥΠ διαπίστωσαν επίσης ότι το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου δεν είναι γνωστό καθώς οι αρμόδιοι δεν κατέγραφαν ούτε τα χρήματα των ασθενών, ούτε τις συντάξεις ή τις επιταγές που λαμβάνουν, ούτε καν τα τιμαλφή που οι ασθενείς εναπόθεταν στο χρηματοκιβώτιο. Σύμφωνα όμως με εκτιμήσεις, το ποσό προσδιορίστηκε στα 54.000 ευρώ.

Στο πόρισμα, οι επιθεωρητές διαπιστώνουν πειθαρχικές ευθύνες για πέντε υπάλληλους του ΨΝΑ καθώς δεν εφάρμοσαν τις διατάξεις της νομοθεσίας που αφορούν τη διαχείριση των χρημάτων των ασθενών. Παράλληλα, διαπιστώνουν κλίμα χαλαρότητας και αμέλειας από πλευράς των υπηρεσιακών παραγόντων όσον αφορά στη συνολική διαχείριση χρημάτων και τιμαλφών.

 Πηγή:healthview.gr

Στο «κόκκινο» ΕΟΠΥΥ και νοσοκομεία




 






Διαστάσεις εφιάλτη αρχίζει και αποκτά η κατάσταση στο σύστημα υγείας της χώρας μας, με τα χρέη των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους να συσσωρεύονται και να διογκώνονται, τη στελέχωση των μονάδων υγείας να βρίσκεται σε πολλές περιπτώσεις κάτω από τα όρια ασφαλείας και τις ελλείψεις βασικών αναλώσιμων υλικών να αποτελούν καθημερινότητα. Η εικόνα των νοσοκομείων περιγράφεται από τους ίδιους τους λειτουργούς της υγείας με τον εξής τρόπο: «μεγάλη προσέλευση, λίγο προσωπικό, άδεια ταμεία». Στα νοσοκομεία χρωστάει ο ΕΟΠΥΥ. Οπως χρωστάει και σε γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές. Και στον οποίον χρωστούν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς παρόχους υπηρεσιών υγείας ξεπερνούν τα 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 3,8 δισ. είναι προς νοσοκομεία. Οπως αναφέρεται σε έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ως απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή Ν.Δ. και πρώην αναπληρωτή υπουργού Μάριου Σαλμά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ από την ίδρυσή του (01/01/2012) έως τέλος του 2014, προς γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, κλινικές, φαρμακευτικές εταιρείες ανέρχονται σε 625 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων ωστόσο τα 300 εκατ. αντιστοιχούν σε rebate και clawback (επιβληθείσες εκπτώσεις από τον οργανισμό προς τους παρόχους για τη συγκράτηση των δαπανών), που μέχρι σήμερα δεν έχουν συμψηφιστεί, αλλά ουσιαστικά δεν θα αποδοθούν. Επιπλέον, εκκρεμεί ακόμα η ολοκλήρωση του κλινικού ελέγχου για τιμολόγια που έχουν καταθέσει διαγνωστικά κέντρα, κλινικοεργαστηριακοί γιατροί και μικρές κλινικές για το 2013, και από τον οποίο αναμένεται περαιτέρω μείωση των απλήρωτων οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

Αυτό που προκαλεί «ζαλάδα» είναι οι οφειλές του οργανισμού από τη δημιουργία του έως τέλος Μαΐου προς τα δημόσια νοσοκομεία και οι οποίες ανέρχονται στα 3,8 δισ. ευρώ. Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ πάντως μιλώντας στην «Κ» αναφέρει ότι το ποσό αυτό είναι υπερεκτιμημένο για τους εξής λόγους: τα νοσοκομεία χρεώνουν τον ΕΟΠΥΥ σε τιμές κρατικού τιμολογίου και όχι στις χαμηλότερες «ασφαλιστικές τιμές» όπως γίνεται με τις κλινικές. Επιπλέον, πρόκειται για μη ελεγμένες οφειλές, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα νοσοκομεία υπερχρεώνουν τον ΕΟΠΥΥ για να έχουν ισοσκελισμένους λογαριασμούς.

Την ίδια στιγμή όμως τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστούν στον ΕΟΠΥΥ -με στοιχεία Απριλίου- 1,130 δισ. ευρώ. Το α΄ τρίμηνο του 2015 ο ΕΟΠΥΥ έλαβε 627,8 εκατ. ευρώ, όταν θα έπρεπε να λάβει περί τα 900 εκατ. ευρώ. Το ίδιο «ελλιπής» είναι και η κρατική επιχορήγηση. Από τις αρχές του έτους έως τέλος Μαρτίου δόθηκαν 87,4 εκατ. ευρώ και υπολείπονται άλλα 43 εκατ. ευρώ για το ίδιο διάστημα.

Ετσι, ο οργανισμός παλεύει να πληρώσει τους παρόχους του. Εχει πληρώσει μόνο τον πρώτο μήνα του 2015 σε γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα - εργαστήρια, ιδιωτικές κλινικές, ψυχιατρικές κλινικές, κέντρα αποκατάστασης, φυσικοθεραπευτές, φαρμακεία, ενώ τις ημέρες αυτές εκταμιεύονται χρήματα για τις πληρωμές του Φεβρουαρίου στους προαναφερθέντες παρόχους πλην των φαρμακείων, που είναι και το μεγάλο ποσό (ξεπερνά τα 150 εκατ. ευρώ μηνιαίως). Πάντως, τα στοιχεία για την εξέλιξη της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης το πρώτο τετράμηνο του 2015 δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αφού έχει «ξεφύγει» από τον στόχο κατά 107 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα η υπέρβαση ήταν στα 86 εκατομμύρια ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό προωθούνται - αυτές τις ημέρες, με καθυστέρηση- για άλλη μία χρονιά τα «πλαφόν» στη μηνιαία δαπάνη φαρμάκου που μπορεί να γράψει κάθε γιατρός σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Αναφορικά με τις διαγνωστικές εξετάσεις -στις οποίες η δαπάνη εμφανίζεται μειωμένη κατά 17% σε σχέση με πέρυσι για τους πρώτους μήνες του έτους-, ο ΕΟΠΥΥ γνωστοποίησε μόλις την Τετάρτη στους γιατρούς ότι έχουν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης οι «κόφτες» στον αριθμό αλλά και στο είδος των παρακλινικών εξετάσεων που μπορεί να γράψει ο κάθε γιατρός ανάλογα με την ειδικότητά του ανά παραπεμπτικό. Σε περίπτωση που ο γιατρός θέλει να γράψει επιπλέον εξετάσεις, αυτές θα διενεργούνται δωρεάν μόνο στις δημόσιες δομές.

Πένυ Μπουλουτζά
Πηγή:kathimerini.gr

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Πλαστά ασφαλιστήρια, με πληρωμένα τα ασφάλιστρα, ανακαλύπτουν ασφαλισμένοι ιδιοκτήτες ΙΧ από την ηλεκτρονική διασταύρωση




Φαινόμενα πλαστών ασφαλιστηρίων συμβολαίων αυτοκινήτου έφερε στην επιφάνεια η ηλεκτρονική διασταύρωση από τους ίδιους τους ασφαλισμένους της εγκυρότητας της ασφαλιστικής τους κάλυψης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή εκατοντάδες κάτοχοι αυτοκινήτου, που μπήκαν στην εφαρμογή του Κέντρου Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι ενώ έχουν πληρώσει στον ασφαλιστή με τον οποίο συνεργάζονται το ασφάλιστρο για την ασφάλιση του οχήματός τους, το ασφαλιστήριο που έχουν στα χέρια τους, είναι πλαστό.
Όπως αναφέρει, το σχετικό δημοσίευμα, η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πληροφοριών έχει φτάσει το πρώτο 20ήμερο τις 100.000 περίπου και από τα μέχρι σήμερα στοιχεία προκύπτει ότι το 20% των μέχρι σήμερα επισκεπτών, είναι χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.


Δείτε εδώ εάν έχετε έγκυρο ασφαλιστήριο αυτοκινήτου



 Δείτε εδώ το οικονομικότερο ασφάλιστρο για το αυτοκίνητο σας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου Πληροφοριών κ. Δημήτρη Ζορμπά το ποσοστό αυτό προσεγγίζει τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις για τον αριθμό των ανασφάλιστων αυτοκινήτων που είχε υπολογιστεί στα 800.000 περίπου οχήματα. Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι μετά την ενεργοποίηση της εφαρμογής του Κέντρου Πληροφοριών, τα ασφαλισμένα οχήματα αυξήθηκαν κατά 60.000 επίσης, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ορισμένοι από τους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων, θορυβήθηκαν από την ενεργοποίηση της εφαρμογής.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα Καθημερινή


Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Πρόβλημα στην πληρωμή εφημεριών στα Κέντρα Υγείας, ΝΙΜΤΣ, Αρεταίειο και Αιγινήτειο




Πόσες ρυθμίσεις, πόσες αποφάσεις, πόσα ΦΕΚ και πόσες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις χρειάζονται για να πάρει ένας ειδικευόμενος 400 ευρώ δεδουλευμένες εφημερίες; Ιδού το ερώτημα!


της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στα Κέντρα Υγείας παρουσιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα στην καταβολή των εφημεριών του πρώτου 3μηνου του έτους εξαιτίας της μεταφοράς μισθοδοσίας και εφημεριών στις ΔΥΠΕ με το νόμο περί ΠΕΔΥ του Α. Γεωργιάδη.

Όπως αναφέρει σε ενημερωτικό του σημείωμα ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, "στην κατανομή κονδυλίων εφημεριών τα ΚΥ έχουν ξεχωριστό κονδύλιο, ύψους 40 εκατ. ευρώ. Η ΟΕΝΓΕ έχει ζητήσει τα ΚΥ να επιστρέψουν στη δικαιοδοσία των Νοσοκομείων, προκειμένου να αποφευχθούν όλες αυτές οι δυσλειτουργίες. Ήδη επικοινωνήσαμε με Διοικητές ΥΠΕ, ζητώντας να επιταχύνουν της αποπληρωμή των εφημεριών στα ΚΥ".

Το πρόβλημα ωστόσο συνεχίζεται στα νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ, Αρεταίειο και Αγινήτειο όπου οι γιατροί δεν έχουν λάβει εφημερίες ούτε για το μήνα Δεκέμβριο με αποτέλεσμα να κλείνει ο δρόμος και για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του τρέχοντος έτους.

Έτσι, ενώ οι περισσότεροι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας αγωνιούν αν θα λάβουν το πρώτο 3μηνο του έτους μέχρι τις 27 Μαίου, οι γιατροί σε αυτά τα 3 νοσοκομεία δεν υπάρχουν καν στα ΦΕΚ και αγωνιούν για μια νομοθετική ρύθμιση που έχει...κόκκαλα! Το πρόβλημα εδράζει στο γεγονός ότι τα τρία αυτά νοσοκομειακά ιδρύματα δεν ανήκουν στο ΥΥΚΑ και έτσι δεν υπογράφουν οι πάρεδροι για την πληρωμή εφημεριών στους γιατρούς τους αν δεν αλλάξει ο νόμος κι αν δεν συμπεριληφθούν σε αυτόν ονομαστικά...

Κατά άλλη πηγή βέβαια, χρειάζεται η έκδοση μιας ΚΥΑ υπουργείων Υγείας και Οικονομικών... Άντε να δούμε! 


Πηγή:iatropedia.gr

Καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα του 1966 (Video)


Καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα του 1966

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στην ηλιόλουστη Ελλάδα μιας άλλης εποχής…







“Αττικόν”: Καταγγελίες για ρουσφετολογικές μετακινήσεις προσωπικού σε διοικητικές θέσεις


“Αττικόν”: Καταγγελίες για ρουσφετολογικές μετακινήσεις προσωπικού σε διοικητικές θέσεις
 


Τέσσερις μετακινήσεις εργαζομένων από το νοσοκομείο στις έδρες της 1ης και της 2ης ΥΠΕ, καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στο "Αττικόν".


Σοβαρές καταγγελίες για ρουσφετολογικές μετακινήσεις μάχιμου προσωπικού σε διοικητικές θέσεις, κάνει το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο “Αττικόν”.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της Αττικής δεν έχουν καλά – καλά ορκιστεί και έχουν ήδη αποσπάσει σε διοικητικές θέσεις στις έδρες των ΥΠΕ τέσσερις μόνιμους υπαλλήλους του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Πρόκειται για δύο νοσηλευτές, μία διοικητική υπάλληλο και μία επισκέπτρια υγείας, οι οποίοι αποσπάστηκαν στις ΥΠΕ σε συνεννόηση και με την ανοχή της διοίκησης του νοσοκομείου.

Το προεδρείο του σωματείου τονίζει ότι περιμένουν και άλλοι εργαζόμενοι να μετακινηθούν κατά τον ίδιο τρόπο.

Την ίδια στιγμή, δεν έχει προσληφθεί κανένα εργαζόμενος στο νοσοκομείο “Αττικόν”, παρά τις συνεχείς εξαγγελίες.

Οι ρουσφετολογικές αποσπάσεις – αναφέρει – καλά κρατούν, όταν το προσωπικό στα νοσοκομεία έχει γονατίσει, καθώς ρεπό και κανονικές άδειες δεν χορηγούνται, εφημερίες, υπερωρίες και νυχτερινά παραμένουν απλήρωτα.
Αποσπάσεις

Σύμφωνα με το σωματείο, όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που:
Υπάλληλοι του νοσοκομείου αποσπώνται σε αλλότρια καθήκοντα “για να βγουν οι δουλειές”.
Τα υπηρεσιακά συμβούλια αρνούνται να ικανοποιήσουν δίκαια αιτήματα εργαζομένων για μετάθεση στην επαρχία (για οικονομικούς και οικογενειακούς λόγους) ή για μετάταξη σε άλλη υπηρεσία στα νοσοκομεία με βάση τα προσόντα και τις σπουδές τους.

Οι εργαζόμενοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να ενημερώσουν το υπουργείο Υγείας με στοιχεία και ημερομηνίες:

“Φοβόμαστε ότι και αυτή η κυβέρνηση ακολουθεί την πεπατημένη και αναπαράγει όλη την παθογένεια και τις αδικίες στο δημόσιο”, τονίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση.

Δ.Κ.
Πηγή:iatronet.gr

Έχω ήδη πρόβλημα υγείας. Μπορώ να ασφαλιστώ;




 


 Η Generali, που πάνω από έναν αιώνα προστατεύει ότι είναι πολυτιμότερο για εσάς, δημιούργησε ένα νέο, σύγχρονο πρόγραμμα υγείας, υψηλών προδιαγραφών, για την ολοκληρωμένη προστασία και φροντίδα της υγείας σας.

Το Medical Prime σχεδιάστηκε για εσάς που παρακολουθείτε τις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της εποχής αλλά βλέπετε το αύριο με αισιοδοξία. Εσείς που αποζητάτε το προσιτό αλλά δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε εκπτώσεις στην ποιότητα της φροντίδας σας. Το Medical Prime είναι ένα ξεχωριστό πρόγραμμα υγείας που συνδυάζει αποτελεσματικά το προσιτό με το ποιοτικό.

Ο ιδανικός συνδυασμός Υγείας
Το Medical Prime είναι ένα δυναμικό πρόγραμμα υγείας που σχεδιάστηκε για να καλύπτει κάθε σας ανάγκη, 24 ώρες το 24ωρο. Εγγυάται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με τη σφραγίδα της Generali και τη συνεργασία του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, ενός από τους σημαντικότερους παρόχους υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα.

Με το Medical Prime εξασφαλίζετε για εσάς και την οικογένειά σας πλήρη κάλυψη σε όλους του τομείς της Νοσοκομειακής και Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης. Επιπλέον, ανεξάρτητα από το ιατρικό ιστορικό σας, έχετε πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου ιατρικής και νοσηλευτικής μέριμνας σε ένα σύγχρονο περιβάλλον.

Γιατροί κάθε ειδικότητας είναι στη διάθεσή σας για την πλήρη και συστηματική παρακολούθηση της υγείας σας, ενώ έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε και εξειδικευμένες εξετάσεις, αξιοποιώντας τα πιο σύγχρονα, προηγμένα τεχνολογικά μέσα, και όλα αυτά σε ένα εξαιρετικά προσιτό κόστος!

Μοναδικό όσο εσείς
Στη Generali πιστεύουμε ότι η υγεία είναι αδιαπραγμάτευτη αξία και η θωράκισή της προτεραιότητα που, ανεξαρτήτως συγκυριών, θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη και ουσιαστική.

Το Medical Prime είναι ένα ευέλικτο πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να προσαρμόζεται στις δικές σας μεταβαλλόμενες ανάγκες. Καλύπτει κάθε ανάγκη πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και παρακολούθησης της υγείας σας, δίνοντάς σας επιλογές ως προς την έκταση της κάλυψης και της συμμετοχής σας στα έξοδα.

Όλες οι παροχές του προγράμματος ενεργοποιούνται εύκολα και άμεσα με την απλή επίδειξη της κάρτας μέλους, η οποία σας καλύπτει:
Σε περίπτωση εισαγωγής στα συμβεβλημένα νοσηλευτήρια για:
  • Όλα τα έξοδα που σχετίζονται με τη νοσηλεία (φάρμακα, εργαστηριακές αναλύσεις, ακτινολογικές εξετάσεις, αμοιβές νοσοκόμων, επίδεσμοι, νάρθηκες) καθώς και:
    • αμοιβή χειρουργού και
    • αμοιβή αναισθησιολόγου.
Σε περίπτωση εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, για: 
  • Ιατρικές επισκέψεις σε όλες τις ειδικότητες, 24 ώρες το 24ωρο.
  • Διαγνωστικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στα συμβεβλημένα Νοσοκομεία και Πολυϊατρεία.
  • Ετήσιο check-up.
  • Εξειδικευμένα πακέτα ελέγχου υγείας ανάλογα με τις ανάγκες σας.
Το Medical Prime είναι ένα ξεχωριστό ασφαλιστικό προϊόν που σχεδιάστηκε για να εκπληρώνει τη δέσμευση για προσφορά «ασφάλειας». Πρωτοποριακό για την εποχή του, το πρόγραμμα προσφέρει μοναδικές καλύψεις που δεν προσφέρονται σε κανένα άλλο πρόγραμμα υγείας, όπως:
  • Κάλυψη νοσηλείας τοκετού
  • Κάλυψη σε γνωστές προϋπάρχουσες παθήσεις
  • Συγγενείς παθήσεις
  • Επεμβάσεις αισθητικής
  • Θεραπείες / επεμβάσεις για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας 
Μια ξεχωριστή λύση στην ποιοτική φροντίδα της υγείας, από την Generali. 
Για περαιτέρω πληροφορίες τηλεφωνήστε στα 211 4039370 η 6938 009 777
εναλλακτικά πατήστε ΕΔΩ