Translate

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Αυτή είναι η ασφαλιστική «μάχη» του αιώνα


AvivaTower

 


Φαντάζεστε να μπορούσατε να συμπληρώσετε ένα δελτίο του Τζόκερ, αφού είχατε δει την κλήρωση των τυχερών αριθμών; Γνωρίστε τον 25χρονο Γάλλο που μπορεί να γίνει δισεκατομμυριούχος… εις βάρος μίας εκ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών, γιατί πολύ απλά είχε ένα αντίστοιχο προνόμιο που ξένα μέσα χαρακτηρίζουν ως το καλύτερο χρηματοοικονομικό deal στον κόσμο.

Ο Max-Hervé George, ένας Γάλλος που ζει στην Ελβετία, ίσως είναι κάτοχος του καλύτερου ασφαλιστηρίου στον κόσμο και παρά το γεγονός ότι δεν μοιάζει με «οικονομικό τρομοκράτη» ή με εν δυνάμει δισεκατομμυριούχο, ίσως καταφέρει σύντομα και τα δύο κερδίζοντας έως και 1,2 δισ. ευρώ έως το 2020 από τη δικαστική διαμάχη με την βρετανική ασφαλιστική Aviva.

Η ιστορία έχει ως εξής: Η Aviva φέρεται να βρίσκεται αντιμέτωπη με πάνω από 30 αγωγές ασφαλισμένων που απαιτούν αστρονομικά ποσά που αφορούν σε συμβόλαια της Aviva France συνδεδεμένα με επενδύσεις.

Ο George δεν είναι ούτε απατεώνας, ούτε διάνοια στα οικονομικά, Είναι απλώς κάτοχος ενός συμβολαίου ασφαλιστηρίου ζωής «γνωστής τιμής» το οποίο του είχε αγοράσει ο πατέρας του όταν ήταν 7 χρονών από την γαλλική εταιρεία L’ Abeille Vie, την οποία απορρόφησε η Commercial Union που με τη σειρά της απορροφήθηκε από την Aviva το 2002.

Το συμβόλαιο δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο να τοποθετείται σε επενδύσεις οι οποίες είναι εγγυημένες από την Aviva France. Ναι, καλά διαβάσατε… εγγυημένες.

Το συγκεκριμένο συμβόλαιο μοιάζει περισσότερο με επενδυτικό προϊόν παρά με τα κλασικά ασφαλιστήρια ζωής. Επιτρέπει στον κάτοχο να επενδύσει σε ανοδικές κινήσεις της αγοράς αφού αυτές έχουν λάβει χώρα. Είναι σαν να συμπληρώνει το κουπόνι του Τζόκερ, μετά την κλήρωση. Μπορούσε, δηλαδή να επενδύσει σε μία αγορά ή τίτλο με τιμές της προηγούμενης Παρασκευής, καθ’όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Για παράδειγμα, αν οι ασιατικές αγορές ενισχύονται σε ποσοστό 5% μέσα στην εβδομάδα ο κάτοχος έχει το δικαίωμα να μεταφέρει το κεφάλαιο του σε τιμές της προηγούμενης Παρασκευής, κατοχυρώνοντας όλη την άνοδο. Σημειώνεται, ωστόσο, πως όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα εν λόγω συμβόλαια οι αγορές κεφαλαίου δεν είχαν εισέλθει στην ψηφιακή εποχή και η «ασφαλής κερδοσκοπία» τέτοιου χαρακτήρα δεν ήταν το ίδιο εύκολη.

Αν και η Aviva απορρίπτει τους ισχυρισμούς και την απαίτηση του George, ο νεαρός Γάλλος θα μπορούσε ακόμη και να καταστρέψει ή να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο στην εταιρεία που διαχειρίζεται τα συνταξιοδοτικά ταμεία εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων στη Βρετανία, τη Γαλλία και σε άλλες χώρες.

«Τα νούμερα για τα οποία μιλάμε είναι αστρονομικά», σημειώνει ο Γάλλος συνήγορος του George, Nicolas Lecoq-Vallon. «Η Aviva βρίσκεται σε άρνηση και συμπεριφέρεται εντελώς ανεύθυνα. Αρνούμενη να αναγνωρίσει αυτές τις δυνητικές απώλειες στα βιβλία της, αγνοεί παράλληλα το καθήκον που έχει προς τους μετόχους της και τους κατόχους συμβολαίων».

Ο George και η οικογένειά του έχουν κερδίσει 30 δίκες κατά της Aviva France τα τελευταία 15 χρόνια. Τον περασμένο Σεπτέμβριο το ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας, Cour de Cassation, δικαίωσε την οικογένεια του George. Το δικαστήριο απεφάνθη ότι τα συμβόλαια μπορεί να είναι βλακώδη αλλά νομικά δεσμεύονται από το γαλλικό δίκαιο.

Όσο για τα ποσά που διεκδικούνται; Η Aviva έχει εντολή να πιστώσει τον επενδυτικό λογαριασμό του George με 1,4 εκατ. ευρώ και της οικογένειάς του συνολικά με 9,6 εκατ. ευρώ για να καλύψει την αύξηση της αξίας των κεφαλαίων την περίοδο 1997-2007. Από τη στιγμή που το συμβόλαιο του George, όταν ήταν 7 ετών άξιζε 8.000 ευρώ, κατέγραψε ετήσιο ρυθμό αύξησης 68,6%.

Αν το κεφάλαιο του George συνεχίζει να κερδίζει σε αξία με τον ίδιο ρυθμό μέχρι το 2020 θα αξίζει 1,2 δισ. ευρώ, ενώ το 2030 περίπου 230 δισ. ευρώ, πολύ περισσότερα δηλαδή από την αξία της Aviva. Και αυτά μόνο για το συμβόλαιο του George. Ο δικηγόρος του ισχυρίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 30 κάτοχοι παρόμοιων συμβολαίων.

Άλλες εταιρείες που προσέφεραν παρόμοια συμβόλαια έχουν στο παρελθόν πληρώσει τεράστια ποσά για να… βγάλουν τα εν λόγω ασφαλιστήρια από την αγορά, κάτι που η Aviva δεν έχει κάνει.

Ο George, μέχρι στιγμής, δεν έχει κερδίσει χρήματα από το «χρυσό» συμβόλαιο που έχει στα χέρια του. Αντιθέτως, η «συντήρηση» του συμβολαίου αλλά και η χρηματοδότηση του δικαστικού αγώνα κοστίζουν ακριβά.

«Κάθε εβδομάδα καταθέτω έναν φάκελο στην Aviva στον οποίο του λέω πως θέλω να μου επανεπενδύσουν τα χρήματά μου. Για να διασφαλίσω ότι δεν θα ισχυριστούν πως δεν έλαβαν την εντολή, πετάω από την Γενεύη στο Παρίσι για να δώσω οδηγίες αυτοπροσώπως ή στέλνω έναν δικαστικό επιμελητή. Το κόστος διαμορφώνεται σε 1.000 ευρώ την εβδομάδα, χωρίς να λαμβάνω υπόψη τα δικαστικά και λοιπά έξοδα», λέει ο George.

Η ιστορία γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, καθώς εκτός από το γεγονός ότι ο George πρέπει να εργάζεται σκληρά για να καλύψει αυτά τα έξοδα με την προοπτική κάποια στιγμή να γίνει εκατομμυριούχος ή ακόμη και δισεκατομμυριούχος, ελβετικές τράπεζες τον έχουν δει ως επενδυτική ευκαιρία.

Αφού εξέτασαν την απαίτηση του George προς την Aviva, συγκεκριμένες ελβετικές τράπεζες του δάνεισαν σχεδόν 20 εκατ. ευρώ για να τα βάλει στο λογαριασμό του συμβολαίου που έχει στην Aviva, καθώς οι όροι επιτρέπουν την αύξηση του αρχικού κεφαλαίου. Και βέβαια τα χρήματα αυτά τοποθετούνται σε 100% ασφαλείς επενδύσεις, όπως προαναφέρθηκε.

Ο George, μάλιστα, έχει αγοράσει μέχρι και μετοχές της Aviva, αλλά και της Friend’s Life, η οποία αποτελεί στόχο εξαγοράς της βρετανικής εταιρείας. Και δεν δίστασε να παρευρεθεί στις Γενικές Συνελεύσεις και των δύο εταιρειών τον περασμένο μήνα στο Λονδίνο. Επιμένει δε, ότι το πρόβλημα είναι της Aviva καθώς είναι μόλις 25 ετών και μπορεί να επανεπενδύει το κεφάλαιο του σε σίγουρα «χαρτιά» για πολλά χρόνια ακόμη, μεγαλώνοντας τον «εφιάλτη» για την ασφαλιστική.

Η συνέχεια της μάχης στα δικαστήρια…

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Value plus: Η πεντάδα της καινοτομίας/ insuranceworld.gr


XATZHTHEODOSIOU_5





Γιάννης Βερμισώ
Δευθυντής Σύνταξης του Περιοδικού Insurance World και του insuranceworld.gr

Με ευδιάκριτη διάθεση προόδου και ισχυρά τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά περιβλήθηκε το πρώτο συνέδριο της κοινοπραξίας των πέντε γραφείων διαμεσολάβησης που με την επωνυμία Value Plus αναπτύσσονται στην ασφαλιστική αγορά.
Στην εκδήλωση που παραβρέθηκαν περίπου 200 άτομα και απονεμήθηκαν βραβεία στους «πρώτους» των πέντε εταιρειών, ενώ ακολουθήθηκαν καινοτόμες πρακτικές, έγιναν τεχνοκρατικές εισηγήσεις και γενικά η κοινοπραξία έδωσε ένα διαφορετικό στίγμα παρουσίας το οποίο ξεφεύγει από τα στενά παραδοσιακά πλαίσια της ασφαλιστικής δραστηριότητας. Μήνυμα της εκδήλωσης όπως διατυπώθηκε παρακινητικά από τον κ. Γιάνννη Χατζηθεοδοσίου (μετέχ ει στην κοινοπραξία με την εταιρεία τουMEGA BROKERS SA) κατά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του συνεδρίου, είναι πώς οι ασφαλιστές πρέπει να έχουν , και να ακολουθούν, το όραμα της επιτυχίας ασκώντας το επάγγελμα.
Χαρακτηριστικό της πρόθεσης των ανθρώπων της VALUE PLUS να διαφοροποιηθούν στην πράξη ήταν η «εκπαιδευτική ενότητα» κατά την οποία πέντε διακεκριμένα στελέχη (ένα από κάθε εταιρεία) συνόψισαν την εμπειρία τους σχετικά με τις πρακτικές εξεύρεσης πελατών, και τις απέδωσαν διαδραστικά στο κοινό το οποίο και συμμετείχε ενεργά στην διαδικασία αυτή.
Επίσης οι επικεφαλής της κάθε εταιρείας θέλησαν να αποδώσουν στο κοινό τα στοιχεία του έντονου επαγγελματισμού που ο κάθε συμμετέχων θέλει να προσδώσει στην VALUE PLUS, και στο πλαίσιο αυτό προσέγγισαν θεματολογικά την διαδικασία της ασφάλισης παραθέτοντας ομιλίες με το εξής περιεχόμενο:

Ο κ. Σταμάτης Συγγρός πρόεδρος της VICTORY PROMISE αναφέρθηκε στην αξία που έχει και τα οφέλη που αποδίδει το Business Plan όταν καταρτίζεται, ακολουθείται και βελτιώνεται κατά την άσκηση τους ασφαλιστικού επαγγέλματος. Ο κύριος Νίκος Παναγιωτάκης Σύμβουλος Διοίκησης της MEGA BROKERS SA ανέλυσε μεθόδους ανάπτυξης σε νέες αγορές. Ο κ. Δημήτρης Γαβαλάκης Διευθύνων Σύμβουλος της LIFE PLAN προσέγγισε το θέμα της διαμόρφωσης των αντιρρήσεων και τον τρόπο χειρισμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατά την διάρκεια της ασφαλιστικής πώλησης. Ο κ. Κώστας Μαρκουλιδάκης Agency Manager της SMART INSURANCE μέλος της LIFE NET εστίασε στην αξία της πληροφορικής και την συμβολή της στην ασφαλιστική πρακτική. Η κυρία Χριστίνα Φυτέα Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΡΟΝ ΕΠΕ μίλησε για την συναισθηματική νοημοσύνη και η εφαρμογή της στην πρακτική των πωλήσεων.

Αυξήθηκαν τα παράπονα των καταναλωτών για ασφάλειες και τράπεζες

63222

Αυξημένες αναφορές πολιτών καταναλωτών αντιμετώπισε μέσα στο 2014 ο Συνήγορος του Καταναλωτή συνολικά για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες , με τις ασφάλειες να έχουν χαμηλότερο ποσοστό αυτών των αναφορών σε σχέση με τις τράπεζες ή τις άλλες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες .

Πρώτος σε αναφορές στον Συνήγορο του Καταναλωτή ήταν ο κλάδος των ασφαλίσεων που αφορούν την κατοικία και την περιουσία και ακολουθούν οι κλάδοι των ασφαλίσεων ζωής και υγείας , ενώ ελάχιστες ήταν οι αναφορές για ασφάλειες με το αυτοκίνητο η άλλους κλάδους των γενικών ασφαλίσεων .
Ειδικότερα οι συνολικές αναφορές για τις ασφάλειες ήταν 338 το 2014 έναντι 270 που είχε δεχτεί το 2013 σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής.
Συνολικά για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (δηλαδή τράπεζες, ασφάλειες, επενδυτικές υπηρεσίες) οι αναφορές ανήλθαν σε 1.168 (21,7% επί του συνόλου των αναφορών), και ήταν αυξημένες σε σχέση με το 2013 κατά 16%.
H φιλική επίλυση διαφορών σε αυτή την κατηγορία υπηρεσιών κυμάνθηκε σε ποσοστά άνω του 70% (58,3% υπέρ του καταναλωτή και 12,7% υπέρ του προμηθευτή).

Πηγή:asfalisinet.gr

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ ΙΑΣΩ – ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


 11116169_10206511296286394_1398064201_n



του Θωμά Σίδερη
Σε νέες κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού μαιευτηρίου ΙΑΣΩ μπροστά στην παράνομη και αυταρχική απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε παύση πληρωμών και να μην καταβάλει τους μισθούς στους περίπου 780 εργαζομένους.
Οι εργαζόμενοι του ΙΑΣΩ προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης 2 Απριλίου σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11 μέχρι και τις 2 το μεσημέρι, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Χθες πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των εργαζομένων ώστε να αποφασιστεί η μορφή των κινητοποιήσεων.
Από την πλευρά της η διοίκηση του νοσοκομείου αρνείται πεισματικά να συζητήσει επί της ουσίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και φυσικά να δεσμευτεί για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και του δώρου του Πάσχα. Ωστόσο, όταν οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση την έναρξη των κινητοποιήσεων, η διοίκηση του μαιευτηρίου προχώρησε στην καταβολή του 50% του μισθού του Μαρτίου προκειμένου να μην προβούν στην εξαγγελθείσα στάση εργασίας.
11103947_10206511296766406_156029994_n
Η διοίκηση του ΙΑΣΩ αποφεύγει συστηματικά να δώσει σαφή απάντηση για το πότε θα καταβληθεί το σύνολο του μισθού στους εργαζόμενους του μαιευτηρίου επιρρίπτοντας τις ευθύνες στον ΕΟΠΥΥ για την καθυστέρηση των καταβολών του προς το μαιευτήριο όσον αφορά στις οφειλές του οργανισμού για εξετάσεις και νοσήλια.
Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, έχοντας τη συμπαράσταση της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας. Ήδη οι κύριοι Στάθης Τραχανατζής και Αντώνης Ράπτης, εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΟΣΝΙΕ αντίστοιχα, βρίσκονται στο προαύλιο μαζί με τους εργαζόμενους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το ΙΑΣΩ προχωρά σε στάση πληρωμών, ενώ από χθες ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, λαμβάνοντας υπόψη σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η διαπραγμάτευση ανεστάλη καθώς το Χ.Α. έκρινε ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι υποψίας ότι οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2014 που δημοσιοποιήθηκαν την 31/03/2015, δεν έχουν καταρτιστεί σύμφωνα με τις διατάξεις των ΔΛΠ/ΔΠΧΑ, όπως προκύπτει από την έκθεση ελέγχου του νόμιμου ελεγκτή της.

Πηγή: wordpress.com
11130062_10206511295806382_323801169_n

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Αυτά είναι τα πιο απίθανα ασφαλιστήρια στην ιστορία

chaplin



Από το μνημειώδες περπάτημα του Charlie Chaplin, στο θρυλικό μπούστο της Dolly Parton και στις… τρίχες του Tom Jones, οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν μάλλον ασφαλίσει τα πάντα. Αλήθεια, εσείς έχετε ασφαλιστεί για την περίπτωση που σας επισκεφθεί κάποιο φάντασμα;;;

Είτε πρόκειται για το σπίτι, το αυτοκίνητο, το κατοικίδιο ή την ίδια μας τη ζωή, όλοι χρειαζόμαστε ασφάλιση. Κάπου εκεί τελειώνει για τους περισσότερους ο – όχι και τόσο συναρπαστικός – κόσμος των ασφαλειών. Φαίνεται όμως ότι οι ανάγκες ορισμένων ανθρώπων είναι πολύ πιο… εξειδικευμένες από άλλους και πάντα θα υπάρχει κάτι νέο που χρειάζεται ασφάλιση.

Έχετε σκεφτεί ότι μπορείτε να ασφαλιστείτε για την περίπτωση που συναντήσετε ένα φάντασμα ή που σας δαγκώσει ένα τεράστιο καβούρι; Και πόσο αξίζουν τα ταλέντα των πιο διάσημων σταρ της μουσικής και του αθλητισμού; Ας δούμε ορισμένα από τα πιο περίεργα ασφαλιστήρια συμβόλαια στην ιστορία.

Ο σταρ του βουβού κινηματογράφου Ben Turpin ήταν πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα. Ήταν πεπεισμένος ότι τα εντυπωσιακά αλλήθωρα μάτια του αποτελούσαν το μυστικό της επιτυχίας του και πάντοτε τσέκαρε μήπως τα διάφορα ακροβατικά στις ταινίες του, του τα… ίσιωναν.

Το 1928, μάλιστα, λέγεται ότι ασφάλισε την… στραβομάρα του στους Lloyd’s του Λονδίνου για 25.000 δολάρια (περίπου 340.000 δολάρια σήμερα), τα οποία θα καταβάλλονταν αν ποτέ τα μάτια του επέστρεφαν στο φυσιολογικό. Το πιθανότερο είναι ότι επρόκειτο για διαφημιστικό κόλπο, όμως ο δρόμος είχε ανοίξει για τα πιο απίθανα ασφαλιστήρια συμβόλαια στη βιομηχανία του θεάματος.

Ο Charlie Chaplin δεν πήγαινε πίσω… Ο διάσημος, για το ιδιόμορφο περπάτημα που έμοιαζε με πάπια, κωμικός – επίσης του βουβού κινηματογράφου – ασφάλισε τα πόδια του έναντι 100.000 στερλίνων.

Την επόμενη δεκαετία, ο μουσικός, ηθοποιός και χορευτής Jimmy «the Schnozzle» (ο μυταράς) Durante, ασφάλισε – τι άλλο – τη μύτη του στους Lloyd’s για 140.000 δολάρια. Μερικά χρόνια αργότερα, η Betty Grable, το διάσημο pin-up girl του μεσοπολέμου, ασφάλισε τα θρυλικά πόδια της για 1 εκατ. δολάρια.

Επίσης, στη χρυσή εποχή του Χόλυγουντ, η Marlene Dietrich ασφάλισε τη μοναδική φωνή της για 1 εκατ. δολάρια, ενώ η Bette Davis ασφάλισε τη μέση της. Αυτό σήμαινε πως αν έπαιρνε βάρος θα έπαιρνε επίσης και 28.000 δολάρια. Μπράβο Bette!!!

Τα γυναικεία σώματα αναμφίβολα πρωταγωνιστούν στην ιστορία των παράξενων ασφαλίσεων. Το χαμόγελο της America Ferrera ασφαλίστηκε για 10 εκατ. δολάρια, το μπούστο της Dolly Parton για 600.000 δολάρια και τα πόδια της Mariah Carey για 1 δισ. δολάρια!!! Όχι δεν είναι πλάκα και όλα αυτά εξετάστηκαν από ασφαλιστικές και εγκρίθηκε η ασφάλισή τους.

Η φημολογία που θέλει τους γλουτούς της Jennifer Lopez να έχουν ασφαλιστεί για 300 εκατ. δολάρια δεν επιβεβαιώνεται.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ασφάλιση των ποδιών της Heidi Klum. Είναι ασφαλισμένα για διαφορετικά ποσά, καθώς το «τέλειο» δεξί της πόδι είναι ασφαλισμένο για 1,2 εκατ. δολάρια, αλλά το «ελαττωματικό» αριστερό της κάτω άκρο μόλις για 1 εκατ. δολάρια. Η διαφορά οφείλεται σε ένα μικρό σημάδι στο γόνατο…

Όχι αδικαιολόγητα, μερικοί αστέρες του αθλητισμού υπογράφουν τεράστια συμβόλαια για να ασφαλίσουν τα άκρα τους για περιπτώσεις τραυματισμών. Το 2006, το χρυσό παιδί της Αγγλίας, ο David Beckham ασφάλισε τα πόδια του για 100 εκατ. στερλίνες.

Θέλετε ίσως κάτι πιο τρελό; Ο Paul Hucker, ένας απλός φίλαθλος της Αγγλίας, πλήρωσε 100 στερλίνες συν φόρο 5 στερλίνες για ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο «Κινδύνων Παγκοσμίου Κυπέλλου», που τον καλύπτει σε περίπτωση «ψυχολογικού τραύματος» ενώ θα του καταβληθεί 1 εκατ. στερλίνες σε περίπτωση που η Εθνική Αγγλίας κριθεί από πάνελ ειδικών ότι αποκλείστηκε νωρίτερα απ’ ότι άξιζε.

Ταλαντούχοι και σε άλλους τομείς έχουν ασφαλίσει τα «κλειδιά» της επιτυχίας τους. Ο κωμικός Ken Dodd ασφάλισε τα δόντια του για 4 εκατ. στερλίνες, ενώ ο… τεράστιος Sir Tom Jones κάποτε είχε ασφαλίσει το δασύτριχο στήθος του για 7 εκατ. δολάρια.

Η «άφθαρτη» μουσική μηχανή των Rolling Stones, ο Keith Richards, έχει ασφαλίσει ένα και μόνο δάχτυλο – το μεσαίο – για 1,6 εκατ. δολάρια. Λίγα θα έλεγε κανείς αν σκεφτεί το «μερίδιο» της κιθάρας του Richards στις εκατομμύρια πωλήσεις του συγκροτήματος παγκοσμίως. Ο Rod Stewart, από την πλευρά του, εκτίμησε τη φωνή του στα 6 εκατ. δολάρια.

Δεν είναι μόνο μεμονωμένα άτομα στις… πύλες των ανεξήγητων ασφαλίσεων. Το Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιας Ζωής του Birmingham, το οποίο παρέλαβε ένα γιγαντιαίο καβούρι από την Ιαπωνία, ασφαλίστηκε για 1 εκατ. λίρες έναντι απαιτήσεων επισκεπτών που θα τους… δαγκώσει το θηρίο.

Έναν χρόνο αργότερα, το Royal Falcon Hotel στο Lowestoft της Μ. Βρετανίας, ασφάλισε το προσωπικό του για παρόμοιο ποσό, για την περίπτωση που κάποιο φάντασμα προκαλέσει αναπηρία ή ακόμη και θάνατο στις εγκαταστάσεις του. Αιτία αποτέλεσε ένα… άτακτο πνεύμα το οποίο λέγεται ότι μετακινούσε συνεχώς ποτήρια από τη μία πλευρά του μπαρ στην άλλη. Τίποτα ασυνήθιστο για τους Άγγλους…