Translate

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Πότε και πως θα πληρωθούν οι συντάξεις του Απριλίου όλων των ταμείων



Η καταβολή των συντάξεων για το μήνα Απρίλιο του 2015 στους συνταξιούχους δικαιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων θα γίνει ως εξής :

Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 θα πιστωθούν στους δικαιούχους συνταξιούχους οι συντάξεις του ΙΚΑ και του δημοσίου ενώ για τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία η πίστωση των συντάξεων θα γίνει στις 31 Μαρτίου για τους συνταξιούχους του ΝΑΤ και την 1η Απριλίου 2015 θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων συνταξιούχων του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ .
Αναλυτικά για τους συνταξιούχους του δημοσίου και σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους οι πληρωμές των συντάξεων θα γίνουν ως εξής :
Με την Σύνταξη μηνός Απριλίου 2015 για το Δημόσιο (κατάθεση την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Μαρτίου 2015 30/3 ) θα πληρωθούν: Πολιτικοί συνταξιούχοι: 1) Υπουργεία Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης, πρώην ΥΕΝ Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Πολιτισμού υπάλληλοι Βουλής, ΕΥΠ, κύριο προσωπικό ΝΣΚ, ΓΓΤΠ, ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ΕΘΙΑΓΕ, ΑΠΠΔ, ΕΡΤ (οι συνταξιοδοτούμενοι από το Δημόσιο) πρωτόκολλα μέχρι 31/10/2014
2) Υπουργείο Παιδείας (Καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – καθηγητές ΑΕΙ) πρωτόκολλα μέχρι 16/07/2014
3) Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης, Εθνικής Άμυνας, υπάλληλοι ΕΛ ΣΤΑΤ, ΜΤΠΥ, ΡΑΕ, πολιτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό ΑΣΕΙ πρωτόκολλα μέχρι 3/11/2014/
4) Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ΥΠΕΚΑ, Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, υπάλληλοι Εθνικού Τυπογραφείου, Ταχ. Ταμιευτηρίου, ΥΠΑ,ΟΚΧΕ, Α.Α Συν. του Πολίτη ΑΣΕΠ, ΕΣΔΥ, ΟΠΑΔ (που υπάγονται στο Δημόσιο) πρωτόκολλα μέχρι 17/11/2014 (*) για όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του Ταχ. Ταμιευτηρίου περ. δ της παρ.18α του αρθρου 4 του Ν.4151/2013 ισχύει άλλη σειρά.
5) Υπουργείο Παιδείας (Υπάλληλοι ΥΠΕΠΘ – εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης – καθηγητές ΤΕΙ) πρωτόκολλα μέχρι 14/07/2014 Υπάλληλοι των Ν.Π.Δ.Δ. και Ειδικών Κατηγοριών
1) Υπάλληλοι νοσοκομείων, πρωτόκολλα μέχρι 17/09/2014 2) Υπάλληλοι ΟΤΑ, πρωτόκολλα μέχρι 30/09/2014
3) Υπάλληλοι παιδικών σταθμών, πρωτόκολλα μέχρι 20/10/2014 ερείς, πρωτόκολλα μέχρι 20/10/2014
Σημείωση Επισημαίνεται ότι ορισμένες υποθέσεις που φέρουν πρωτόκολλα των παραπάνω ημερομηνιών και “χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης” είναι προς επεξεργασία και οι συντάξεις που σχετίζονται με αυτές δεν θα πληρωθούν με τη σύνταξη του μηνός Απριλίου 2015.

Πηγή:asfalisinet.gr

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ



Ούτε 10 ούτε 20 αλλά 380.000 ευρώ εκτιμάται ότι στοίχισαν σε δύο ασφαλιστικούς φορείς οι κομπίνες 8 επιτήδειων!
της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Κύκλωμα τουλάχιστον 8 εμπλεκομένων εξαπατούσε τις υπηρεσίες του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ στοιχίζοντας μέσα σε λίγα χρόνια στο Δημόσιο παραπάνω από 350.000 ευρώ!

Οι οκτώ συνελήφθησαν σήμερα από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας με έναν εξ αυτών να είναι υπάλληλος του ΟΑΕΕ και φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Είχαν σκεφτεί το αδιανόητο: Έστηναν ψεύτικα εργατικά ατυχήματα και εξασφάλιζαν οικονομικά βοηθήματα ή έπαιρναν παράνομα προνοιακά επιδόματα.

Η δράση τους εκτιμάται ότι συνεχίζεται εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια και βάση μιας πρόχειρης εκτίμησης, βάσει της έρευνας των τελευταίων μηνών, προκύπτει ότι η οικονομική ζημιά ανέρχεται σε 380.000 ευρώ.

Πηγή:iatropedia.gr

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Οι υπηρεσίες μας γίνονται social!


 


Το νέο social media department της εταιρείας μας είναι εδώ για να απογειώσει την επικοινωνία σας σε άλλα επίπεδα!
Εμπιστευτείτε την προβολή και καθημερινή ενημέρωση των social media σελίδων σας στους εξειδικευμένους συνεργάτες σας, εμάς! Με ευέλικτα πακέτα και υπηρεσίες για όλες τις ανάγκες σας, το social media department της εταιρείας μας εγγυάται άμεσα, μετρήσιμα αποτελέσματα από την 1η ημέρα!




 Οι επαγγελματικοί οδηγοί πόλης e-attica σας παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες Social Media Campaign & Internet Marketing για να σας βοηθήσουν να απογειώσετε την επιχείρησή σας.


Διάρκεια καμπάνιας 30 ημέρες.
Παροχή:
I.   Δημιουργία & διαχείριση Facebook page. Παρέχονται 1ανάρτηση/ημέρα, τη δημιουργία 1 διαγωνισμού, 1ψηφοφορίας και 200 οργανικά likes.
Σε υπάρχουσες σελίδες θα γίνουν ενέργειες βελτιστοποίησης, διόρθωση λαθών, αύξησης δυνητικών πελατών, δημιουργίας βάσης δεδομένων πελατών κλπ με στοχευόμενη εταιρική μελέτη και διαφημιστική εκστρατεία.
 Δυνατότητα εξειδικευμένου Facebook Marketing.


Διάρκεια καμπάνιας 30 ημέρες.
Παροχή:
I.   Δημιουργία & διαχείριση  Facebook page. Παρέχονται 1 ανάρτηση/ημέρα, τη δημιουργία 1 διαγωνισμού, μιας ψηφοφορίας, 500 οργανικά likes και ανάπτυξη διαφημιστικής καμπάνιας.
II.  Δημιουργία έως 3 λογαριασμούς με ταυτόχρονη διαχείριση twitter/pinterest/instagram/google+/YouTube/flickr/tumblr/linkedin κλπ, κατά περίπτωση ανάγκης.
Παρέχονται 1ανάρτηση/ημέρα, (εκτός από YouTube με 1 ή 2 ανάρτησεις/εβδομάδα)
Σε υπάρχουσες σελίδες θα γίνουν ενέργειες βελτιστοποίησης, διόρθωση λαθών, αύξηση πελατολογίου με στοχευόμενη διαφημιστική εκστρατεία. Δυνατότητα εξειδικευμένου Facebook & Social Media Marketing.


Targeted Group
Διάρκεια καμπάνιας: Εξαρτάται από τις εταιρικές ανάγκες κάθε πελάτη, με τρίμηνη ή ετήσια μελέτη.
Παροχή:
I.    Αύξηση της εμφάνισης και χτίσιμο του brand name στον παγκόσμιο ιστό, μελέτη και ισχυροποίηση της ιστοσελίδας έναντι του ανταγωνισμού.
II. Παροχή εξειδικευμένης εταιρικής μελέτης και δημιουργία διαφημιστικής καμπάνιας SEM (SearchEngineMachine) με επιλογή SEO (GoogleAnalytics, WebTools etc) ή GoogleAdWords (PPC, Keywords, Quality Score κλπ).
III. Αν απαιτείται εφαρμόζεται ξεχωριστή μελέτη για βελτιστοποίηση - δημιουργία ιστοσελίδων, e-shop, internetmarketing, online & mail marketing κλπ.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Τζάμπα και ένα πιάτο μακαρονάδα!

Oh-yes-Free

Ο Ασφαλιστής Νίκος Στράφτης, ένας από τους λίγους μέχρι τώρα αδαμάντινου ήθους και άριστης τεχνικής γνώσης των Ασφαλίσεων, δίδασκε ότι στην Αίγυπτο του Νάσερ και εποχής της δεκαετίας του 1950, ο εκεί αδίστακτος ανταγωνισμός προσφοράς φθηνών ασφαλίστρων είχε φθάσει στο σημείο να προσφέρονται «τζάμπα» και με ένα πιάτο μακαρονάδα!

Την «αφρικανικού τύπου», προσφορά αυτή, αναγκάσθηκε να την επαναλάβει στην Ελλάδα και στην περίπτωση ενός πανέξυπνου Επιχειρηματία και Εξαγωγέα υφαντών στην Γερμανία, με εργοστάσιό του στην περιοχή του Λαγκαδά, που όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες επιδίωκαν τότε να ασφαλίζουν.

Ο Θεσσαλονικεύς Επιχειρηματίας ήταν γνωστός του Μελά Γιαννιώτη από την Εμπορική Τράπεζα – Υποκατάστημα Εγνατίας, όπου ο ίδιος υπηρετούσε και είχε δημιουργήσει φιλικές σχέσεις με τον συναλλασσόμενο Επιχειρηματία.

Όταν και περί το καλοκαίρι του έτους 1969 παραιτήθηκε από την Εμπορική Τράπεζα και ίδρυσε Ασφαλιστικό του Γραφείο στην οδό Ερμού 25 Θεσσαλονίκης, ο Επιχειρηματίας πράγματι τον υποστήριξε με κάποιες μικρές ασφαλιστικές εργασίες κλάδου μεταφερόμενων εμπορευμάτων.

Αμέσως μετά και από τις αρχές του έτους 1970 δέχεται πρόταση μεταφοράς του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου του και ανάληψη του Υποκαταστήματος Βορείου Ελλάδος της Γερμανικής Ασφαλιστικής Εταιρίας NORDSTERN, που εκπροσωπούσε ο έμπειρος πυρασφαλιστής Δημήτριος Καλεθριανός και ο Νίκος Στράφτης είχε την αρμοδιότητα του καλά αναπτυγμένου τότε κλάδου Μεταφορών.

Την αλλαγή αυτή όμως δεν την ακολούθησε ο Επιχειρηματίας παρά το γεγονός ότι έκανε εξαγωγές στην Γερμανία και δημιουργήθηκε σοβαρό θέμα, που έφθασε μέχρι την έδρα της NORDSTERN στην Κολωνία, η οποία δίνει εντολή να προσφερθεί το μισό των μέχρι τότε ασφαλίστρων για τις ασφαλίσεις εξαγωγών του και με σκοπό να δώσει τις πυρασφαλίσεις και τα οχήματα, που τότε ήταν ενιαία τιμολογημένα και δεν επιτρέπονταν οι εκπτώσεις και μειώσεις.

Θριαμβευτικότατα και με πλατύ χαμόγελο ο Επιχειρηματίας δέχεται τις μειωμένες τιμές του κλάδου Μεταφορών και «επιφυλάσσεται» για απόφασή του στις άλλες ασφαλίσεις του.

Όμως και πολύ γρήγορα σταματά και τις εργασίες Μεταφορών. Τρέχει ανήσυχος στον Λαγκαδά ο Μελάς Γιαννιώτης και έκπληκτος πληροφορείται ότι άλλη ασφαλιστική του είχε δώσει «τα μισά των μισών» έκπτωση.

Τρέχει ανήσυχος και ο Νίκος Στράφτης και ο Δημ. Καλεθριανός προς Κολωνία Γερμανίας, από όπου έρχεται νέα εντολή για νέα προσφορά «το μισό των μισών» των ανταγωνιστών.

Ξαναθριαμβεύει και ξαναχαμογελά ο Επιχειρηματίας από τον Λαγκαδά, δίνει κάποιες νέες μικρές εργασίες Μεταφορών και τις ξαναδιακόπτει.

Επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό πολλές φορές και τελικά ο Νίκος Στράφτης, παρ’ ότι εκ φύσεώς του μειλίχιος και πράος, εκρήγνυται και βάζει τελεία και παύλα, με εντολή στον «πελαγωμένο» Γιαννιώτη να δώσει την τελική αποστομωτική «προσφορά» στον φίλο του Επιχειρηματία:

«Τζάμπα και ένα πιάτο μακαρονάδα»!

Έτσι έληξε άδοξα το ευφυέστατο σχέδιο του Επιχειρηματία που δεν εύρισκε πλέον ασφαλιστική εταιρία να «τσιμπά» το δόλωμα και πλήρωσε εκ των υστέρων «τα μαλλιά της φλοκάτης» του!

Στο ίδιο «αφρικανικού τύπου» επίπεδο ευρίσκεται η σημερινή ασφαλιστική μας αγορά, ειδικά στον κλάδο Αυτοκινήτων, με αναζήτηση ενός νέου σοφού Ν. Στράφτη, για προσφορά όχι «αυτοκινήτου για να πάρουμε όσο-όσο την ασφάλισή του» αλλά μόνον «ένα πιάτο μακαρονάδα»! Αυτό λείπει από τον ξένο και δύστυχο στον τόπο του Έλληνα και όχι η…ασφάλισή του!

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Γράμμα ενός μπαμπά στην κόρη του (για τον μελλοντικό σύζυγο της)



Ο Δρ. Kelly Flanagan, κλινικός ψυχολόγος στις ΗΠΑ και πατέρας τριών παιδιών, καθώς έκανε αναζητήσεις στη Google, ένιωσε την ανάγκη να γράψει ένα γράμμα στην κόρη του αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο μελλοντικός της σύζυγος. Δημοσίευσε το γράμμα στο προσωπικό του blog.



«Αγαπητή Cutie-Pie,

Πρόσφατα, η μητέρα σου και εγώ ψάχναμε για μια απάντηση στη Google. Ενώ λοιπόν προσπαθούσαμε να λύσουμε την απορία μας, διαπιστώσαμε ότι η Google παρουσιάζει μια λίστα με τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις του κόσμου. Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει η ερώτηση «Πώς να κρατήσετε ζωηρό το ενδιαφέρον του άντρα σας».

Τρόμαξα. Στη συνέχεια είδα πώς υπήρχαν αμέτρητα άρθρα για το πώς να «Είστε σέξι», «Πώς να διατηρήσετε την σεξουαλικότητά σας στα ύψη», «Πότε να του προσφέρετε μια μπύρα ή σάντουιτς» και διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολλά άρθρα που επεξηγούν στις γυναίκες τρόπους για να κάνουν τους άντρες να αισθάνονται ανώτεροι.

Και θύμωσα.

Κοριτσάκι μου, δεν είναι δική σου δουλειά και δεν θα γίνει ποτέ να εφευρίσκεις τρόπους για να «κρατήσεις ζωντανό το ενδιαφέρον του άντρα σου».

Κοριτσάκι μου, το μοναδικό καθήκον σου είναι να ξέρεις βαθιά μέσα στην ψυχούλα σου ότι είσαι άξια να κρατήσεις το ενδιαφέρον κάποιου. Αν θυμάσαι ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τη δική τους ξεχωριστή αξία, θα έχεις πιάσει το νόημα της ζωής (αλλά αυτό είναι κάτι που θα συζητήσουμε σε άλλο γράμμα).

Εάν μέσα σου ξέρεις τι αξίζεις, θα είσαι και πιο ελκυστική στους τριγύρω σου με όλη τη σημασία της λέξεως και θα προσελκύσεις ένα αγόρι που θα θέλει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του μαζί σου επειδή είσαι εσύ.

Κοριτσάκι μου, εννοώ ότι δεν χρειάζεται να προσπαθείς να κρατήσεις ζωντανό το ενδιαφέρουν κάποιου επειδή είσαι από μόνη σου ενδιαφέρουσα και εκείνος πρέπει να το ξέρει.

Δεν με νοιάζει αν θα μπορεί να παίζει γκολφ μαζί μου αρκεί να μπορεί να παίζει με τα παιδιά του.

Δεν με νοιάζει αν θα έχει λεφτά αρκεί να έχει καρδιά στην οποία προτεραιότητα του θα είσαι εσύ.

Δε με νοιάζει το χρώμα του δέρματος του, εφ ‘όσον ζωγραφίζει τον καμβά της ζωής σας με πινελιές γεμάτες από υπομονή, θυσία και τρυφερότητα.

Δεν με νοιάζει αν πιστεύει στη δική μας θρησκεία, αν είναι διαφορετική ή αν είναι άθεος, εφ’ όσον ο ίδιος γνωρίζει τι είναι ιερό στην κοινή σας ζωή.

Τέλος, θέλω να σου πω ότι ο μοναδικός τρόπος να «κρατήσεις ζωντανό το ενδιαφέρον του» είναι να είσαι ο εαυτός σου.

Ο αιώνια θαυμαστής σου,

Ο μπαμπάς σου»



______________________

Πηγή: newsitamea.gr , huffingtonpost.com

Τεστ: Οι 10 ερωτήσεις που φανερώνουν αν είχατε τραυματική παιδική ηλικία


peace-of-mind-paulo-zerbato

 



Ένα σύντομο τεστ που περιλαμβάνει μόλις 10 ερωτήσεις μπορεί να φανερώσει εάν οι εμπειρίες της παιδικής ηλικίας μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές για τη μελλοντική σωματική υγεία.



Κατά τη δεκαετία του '80, ο Δρ Vincent Felitti ξεκίνησε να μελετά πώς τα βιώματα της παιδικής ηλικίας μπορεί να επηρεάσουν ή να προβλέψουν την εκδήλωση ανεπιθύμητων επιπλοκών στην υγεία κατά την ενήλικη ζωή. Ο Felitti και ο συνεργάτης του Δρ Robert Anda σχεδίασαν το Τεστ Δυσμενών Εμπειριών της Παιδικής Ηλικίας (Adverse Childhood Experiences Test - ACE Test).

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο, του οποίου τα αποτελέσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόγνωση διαφόρων προβλημάτων υγείας σε ενήλικες, από παχυσαρκία και διαταραχές του θυρεοειδούς έως καρκίνο.

Οι ερωτήσεις εστιάζουν κυρίως σε θέματα κακοποίησης και παραμέλησης. Ορισμένες από αυτές θίγουν εξαιρετικά ευαίσθητα ζητήματα.

Οι ερωτήσεις του ACE Test είναι οι εξής:

1. Πριν συμπληρώσετε τα 18 έτη, υπήρξαν περιστατικά όπου ο γονέας ή κάποιος άλλος ενήλικας εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος σας έβριζε, σας μείωνε ή σας ταπείνωνε συχνά ή πολύ συχνά; Ή μήπως η συμπεριφορά του εν λόγω ενήλικα σας δημιουργούσε ανησυχίες για πιθανή σωματική βλάβη προς εσάς;

2. Πριν συμπληρώσετε τα 18 έτη, υπήρξαν περιστατικά όπου ο γονέας ή κάποιος άλλος ενήλικας εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος σας έσπρωχνε, σας άρπαζε απότομα, σας χαστούκιζε ή σας πετούσε πράγματα συχνά ή πολύ συχνά; Ή μήπως ο εν λόγω ενήλικας σας χτύπησε κάποια στιγμή τόσο δυνατά ώστε να δημιουργηθούν στο σώμα σημάδια ή να προκύψει σοβαρός τραυματισμός;

3. Πριν συμπληρώσετε τα 18 έτη, υπήρξαν περιστατικά όπου ένας ενήλικας ή ένα άτομο τουλάχιστον κατά πέντε χρόνια μεγαλύτερο σας άγγιξε ή σας χάιδεψε ή σας ζήτησε να τον/την αγγίξετε ερωτικά; Ή μήπως το εν λόγω άτομο επιχείρησε να εκκινήσει οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής επαφής;

4. Πριν συμπληρώσετε τα 18 έτη, νιώθατε συχνά ή πολύ συχνά ότι κανείς στην οικογένειά σας δεν σας αγαπά ή ότι δεν πιστεύει πως είστε σημαντικοί/ξεχωριστοί; Ή μήπως τα μέλη της οικογένειάς σας δεν προστάτευαν και υποστήριζαν το ένα το άλλο και δεν ένιωθαν κοντά το ένα στο άλλο;

5. Πριν συμπληρώσετε τα 18 έτη, νιώθατε συχνά ή πολύ συχνά ότι δεν είχατε αρκετό φαγητό, ότι αναγκαστήκατε να φοράτε βρώμικα ρούχα και ότι δεν υπάρχει κανείς να σας προστατεύσει; Ή μήπως οι γονείς είχαν υποπέσει σε καταχρήσεις (αλκοόλ, ναρκωτικές ουσίες) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σας φροντίσουν ή να σας πάνε στο γιατρό όταν έπρεπε;

6. Πριν συμπληρώσετε τα 18 έτη, χάσατε την επαφή με έναν εκ των δύο βιολογικών γονέων λόγω διαζυγίου, εγκατάλειψης ή για κάποιο άλλο λόγο;

7. Πριν συμπληρώσετε τα 18 έτη, υπήρξαν περιστατικά όπου η μητέρα ή η μητριά ερχόταν συχνά ή πολύ συχνά αντιμέτωπη με σωματική βία (σπρώξιμο, χαστούκι, εκτόξευση αντικειμένων, γροθιές, κλωτσιές, δαγκωματιές, επίθεση με σκληρό αντικείμενο, απειλή με όπλο ή μαχαίρι);

8. Πριν συμπληρώσετε τα 18 έτη, ζούσατε κάτω από την ίδια στέγη με άτομο που αντιμετώπιζε πρόβλημα με το ποτό ή τα ναρκωτικά;

9. Πριν συμπληρώσετε τα 18 έτη, αντιμετώπισε κάποιο μέλος της οικογένειας κατάθλιψη ή άλλη ψυχική ασθένεια ή έκανε απόπειρα αυτοκτονίας;

10. Πριν συμπληρώσετε τα 18 έτη, καταδικάστηκε σε φυλάκιση κάποιο μέλος της οικογένειας;

Σε κάθε θετική απόκριση στις παραπάνω δηλώσεις αντιστοιχεί 1 βαθμός. Όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για την υγεία κατά την ενήλικη ζωή.

Μελέτες δείχνουν ότι η βαθμολογία πάνω από 4 συνδέεται με διπλάσιο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιοπάθειας σε σύγκριση με άτομα που πετυχαίνουν μηδενική βαθμολογία.

Οι γυναίκες που πετυχαίνουν βαθμολογία από 5 και πάνω αντιμετωπίζουν κατά 4 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν κατάθλιψη σε σύγκριση με όσες πετυχαίνουν μηδενική βαθμολογία.

Οι υψηλές βαθμολογίες στην κλίμακα ACE συνδέονται επίσης με τον αυξημένο κίνδυνο αλκοολισμού, χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, εμβρυϊκού θανάτου, χρήσης ναρκωτικών ουσιών, ηπατοπάθειας, σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων κ.α.

_______

Πηγή: onmed.gr

SOS ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΤΟ ΕΚΑΒ ΡΟΔΟΥ...ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


 ΕΚΑΒ… λίγο πριν το τέρμα….




ΡΟΔΟΣ 13-03-2014
Α.Π.

ΠΡΟΣ:Γραφείο προέδρου & Διευθυντή παραρτήματος


ΘΕΜΑ: << ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑ ΡΟΔΟΥ >>


Αξιότιμε κύριε πρόεδρε με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε και να σας κάνουμε κοινωνό, για άλλη μια φορά , για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέα μας , ως προς την σύνταξη του προγράμματος και την χορήγηση αδειών παρελθούσης χρήσης και να σας παραθέσουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας προ άμεση επίλυση τους .


Κύριε πρόεδρε γνωρίζουμε όλοι μας τις προσπάθειες που κάνατε ώστε να ενισχυθεί ο τομέας μας το 2010 , προσλήφθηκαν 16 πληρώματα , για να περιοριστούν τα προβλήματα μας και να μπορέσουμε να παρέχουμε αξιοπρεπείς υπηρεσίες στους κατοίκους και τους επισκέπτες αυτού του τόπου.


Δυστυχώς την επόμενη χρονιά ξεκίνησε μια απαράδεκτη αποψίλωση του τομέα μας , έφυγαν 7 πληρώματα , με αποτέλεσμα το Σωματείο μας να ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου που έχει φτάσει μέχρι τα Δικαστήρια .



Και ερχόμαστε σήμερα κύριε πρόεδρε και προσπαθούμε με 43 πληρώματα να καλύψουμε τον τομέα Ρόδου με δύο ασθενοφόρα , τον τομέα Έμπωνα και Αρχαγγέλου με ένα ασθενοφόρο, ένα Τηλεφωνικό Ασυρματικό Κέντρο , ένα ασθενοφόρο για τακτικά περιστατικά και ένα τμήμα αεροδιακομιδών φύση αδύνατο με το υπάρχων προσωπικό .



Την περσινή θερινή περίοδο καταφέραμε και καλύψαμε τις ανάγκες του νησιού μας με τις όποιες ελλείψεις σε προσωπικό και ασθενοφόρα χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων και στις μετακινήσεις συναδέλφων , την θερινή περίοδο , από άλλα παραρτήματα αν και η ιδανικότερη και οικονομικότερη λύση ήταν η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού κάτι που δεν έγινε δεκτό από τον τότε Υπουργό Υγείας


Από το φθινόπωρο και μετά όμως δουλεύοντας στο έπακρο των δυνατοτήτων μας καταφέραμε και φέραμε εις πέρας το δύσκολο έργο που μας έχει ανατεθεί ,στην αντιμετώπιση των εκτάκτων περιστατικών και στην διακομιδή των τακτικών , με μειωμένα ρεπό και μόλις και με τα βίας καταφέραμε τον Δεκέμβριο του 2014 να ξεχρεώσουμε τις άδειες του 2013 .


Ενημερωτικά αναφέρω ότι για να κάνει κάποιος χρήση της κανονικής του αδείας, λόγω κάποιου σοβαρού προβλήματος θα έπρεπε οι υπόλοιποι να δουλεύουν με ακόμα λιγότερα ρεπό.


Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται μέσα στην ίδια υπηρεσία υπάλληλοι δύο ταχυτήτων και γίνεται εμφανή η ανισοκατανομή των θέσεων όλα αυτά τα χρόνια .


Επιτάσσεται όμως κύριε πρόεδρε η λειτουργία και τέταρτου ασθενοφόρου και την χειμερινή περίοδο λόγω του πληθυσμού του νησιού μας , των απομακρυσμένων κοινοτήτων και των μεγάλων αποστάσεων από το νοσοκομείο μας . Τα δυο κέντρα υγείας , Αρχαγγέλου και Έμπωνα , καθώς και τα περιφερειακά ιατρεία υπολειτουργούν όσο για το ιατρείο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου έχει μείνει χωρίς ιατρό εδώ και ένα χρόνο με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί κατά πολύ το έργο μας .


Ένα παράδειγμα κύριε πρόεδρε είναι ότι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2014 είχαμε 660 περιστατικά και την ίδια περίοδο του 2015 διεκπεραιώσαμε 1360 περιστατικά .


Ζητάμε την κάθετη και άμεση παρέμβαση σας κύριε πρόεδρε για την μετακίνηση πέντε πληρωμάτων για τον μήνα Απρίλιο και από τον μήνα Μάιο και όλη την θερινή περίοδο είκοσι πληρωμάτων για να μπορέσουμε να ξεχρεώσουμε άδειες και κάποια ρεπό , χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στην έκρυθμη λειτουργία του τομέα μας και να βγάλουμε τουλάχιστον τέσσερα οχήματα , όλο το εικοσιτετράωρο και ένα τακτικών το πρωί και το απόγευμα , από τομείς και παραρτήματα που είναι υπεράριθμα και δεν αντιμετωπίζουν τα δικά μας προβλήματα .


Ζητάμε πλήρης εφαρμογή του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και συγκεκριμένα του άρθρου 49 της χορήγησης της κανονικής αδείας και των ρεπό των υπαλλήλων ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε μια ανάσα πριν την έναρξη της νέας θερινής περιόδου .


Ειλικρινά όμως μετά από 18 χρόνια υποσχέσεων έχουμε κουραστεί και ψυχικά και σωματικά δουλεύοντας στα όρια μας .


Αν το δίκαιο αίτημα μας δεν γίνει δεκτό αυτή την φορά το επόμενο βήμα είναι να κάνουμε χρήση του δικαιώματος της απεργίας και να δουλεύουμε με όσες βάρδιες μας αναλογούν τον μήνα .


Κάτι που εμείς ειλικρινά δεν το επιθυμούμε .




                                 Για το Δ.Σ.

   ο πρόεδρος                                                   ο γραμματέας


Ρουσάκης Δημήτριος                                  Λαπάκης Βασίλης






Κοιν. Υπεύθυνο τομέα Ρόδου κ. Τσιμπλέκα Χαράλαμπο


ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΑΣΤΟΥ 21 & 22 ΜΑΡΤΙΟΥ


 http://www.elliniko-argyroupoli.gr/images/top.jpg



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA                     
NΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                             
ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ         

ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
21 & 22 ΜΑΡΤΙΟΥ
Στο πλαίσιο της επιβεβλημένης συνεχούς προσπάθειας για ευαισθητοποίηση και επαγρύπνηση του γυναικείου πληθυσμού σχετικά με την ανάγκη προληπτικού ελέγχου του μαστού, το Τμήμα Πρόληψης & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης  σε συνεργασία με την Κλινική Μαστού  του Cambridge στην Αθήνα και άλλους εξειδικευμένους στις παθήσεις του μαστού ιατρούς, διοργανώνουν Διήμερο Προληπτικού Ελέγχου του μαστού για τις γυναίκες του Δήμου. Ο έλεγχος θα περιλαμβάνει ψηλάφηση μαστού από εξειδικευμένους κλινικούς ιατρούς  και υπερηχογραφικό έλεγχο, όπου κρίνεται απαραίτητο, από εξειδικευμένους ακτινοδιαγνωστές.
Η λήψη λεπτομερούς ιστορικού και η συνεκτίμηση πρόσφατων σχετικών απεικονιστικών εξετάσεων (μαστογραφία, υπερηχογράφημα μαστών) θα συμπληρώνεται με αποτίμηση του ατομικού κινδύνου για ανάπτυξη καρκίνου μαστού με σκοπό τον εξατομικευμένο σχεδιασμό προληπτικού ελέγχου με τη χρήση -που για πρώτη φορά προσφέρεται σε εθελοντική προσπάθεια- του στατιστικού μοντέλου Τyrer Cuzick.

21 Μαρτίου 2015 στο Α΄ ΚΑΠΗ Ελληνικού  (Χρ. Τραπεζούντος 8 Ελληνικό)
22 Μαρτίου 2015 στο Α΄ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης ( Αλεξιουπόλεως  27 Αργυρούπολη)
Ώρες  :10:00 π.μ. έως 17:00 μ.μ.
Το πρόγραμμα θα καλύψει 120 γυναίκες του δήμου μας ΑΥΣΤΗΡΑ
ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Γυναίκες χωρίς ιστορικό  ή  χειρουργημένες γυναίκες που εμπίπτουν στα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια των ευπαθών ομάδων(άπορες - ανασφάλιστες)
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΤΗΛ :2109961973 (Κ/Α ΚΟΥΡΤΕΣΑ)

Υπό την αιγίδα της Επιστημονικής Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας Μοριακά Στοχευμένων και Εξατομικευμένων Θεραπειών

Η αλήθεια για την πτώχευση του πρώτου ασφαλιστικού ταμείου



 




 Σε … «τρίτους» αποδίδουν στελέχη του Υπ. Εργασίας τη διαφαινόμενη στάση πληρωμών στο «επικουρικό» ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων. Πιο συγκεκριμένα, η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων τους οποίους ελάμβανε μέχρι και το 2014 έριξε το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) στον … προθάλαμο της πτώχευσης απειλώντας τα μερίσματα (σ.σ. τις επικουρικές συντάξεις) 230.000 συνταξιούχων του Δημοσίου.

Έτσι σύμφωνα με επιστολή που κοινοποίησε το ΜΤΠΥ στον αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Δημήτρη Στρατούλη, “τα διαθέσιμα του Ταμείου με βάση το καταγεγραμμένο μηνιαίο έλλειμμα επαρκούν έως το τέλος Μαρτίου για την καταβολή των μερισμάτων του μηνός Απριλίου”.

Σε ανακοίνωση του το Υπ. Εργασίας αναφέρει πως «θα διασφαλιστούν» τα μερίσματα των συνταξιούχων του Δημοσίου. Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως η επικρατέστερη σκέψη σε κυβερνητικούς κύκλους τις τελευταίες μέρες για να κλείσει άμεσα η «τρύπα» στο ΜΤΠΥ όπως και σε «άλλα ταμεία», είναι να αλλάξει η νομοθεσία που διέπει τον «κουμπαρά» του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) και να επιτρέψει για άλλο ένα ακόμα χρόνο να χρησιμοποιηθούν για χάρη της διάσωσης των συντάξεων μέρος τουλάχιστον των πόρων που θα συγκεντρωθούν φέτος (1 δισ. ευρώ) από την κρατική χρηματοδότηση και τις εισφορές στις υψηλές συντάξεις.

Πως φτάσαμε όμως ακριβώς στο σημερινό έλλειμμα – μαμούθ; Υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπ. Εργασίας επισημαίνει πως το έλλειμμα 227 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο καταγράφει ο προϋπολογισμός του 2015 αντί του ελλείμματος μόλις 96 εκατ. ευρώ, οφείλεται συντριπτικά στο μηδενισμό των πόρων που ελάμβανε το ΜΤΠΥ από φόρους υπέρ τρίτων μέχρι και πέρσι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το εν λόγω Μετοχικό Ταμείο ελάμβανε μέχρι και πέρσι γύρω πάνω από 100 εκατ. ευρώ –κατά μέσο όρο- κάθε χρόνο. Για παράδειγμα, το ΜΤΠΥ έλαβε 137 εκατ. ευρώ το 2011, 82 εκατ. ευρώ το 2012, 90 εκατ. ευρώ το 2013 και 154 εκατ. ευρώ το 2014.

Αντίθετα από 1η Ιανουαρίου 2015 προβλεπόταν κατάργηση της χρηματοδότησης του ΜΤΠΥ από φόρους υπέρ τρίτων και έτσι το εκτινάχτηκε το έλλειμμα του. Έτσι, ενώ το έλλειμμα του ταμείου το 20114 ήταν μόλις 96 εκατ. ευρώ, ο προϋπολογισμός του 2015 το προέβλεψε στο ύψος των… 227 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν ήταν μόνο αυτός ο λόγος για τον οικονομικό εκτροχιασμό του ταμείου αλλά πχ γιατί επί χρόνια ενώ εισέπραττε 12 μηνιαίες εισφορές ανά έτος απέδιδε 14 μηνιαία μερίσματα. Παράλληλα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έγιναν μαζικές συνταξιοδοτήσεις –αυξάνοντας έτσι τη «ζήτηση» για μερίσματα- ενώ πάγωσαν σχεδόν οι προσλήψεις στο δημόσιο, χωρίς να υπάρχει κάποια αναλογιστική μελέτη για το πώς θα μπορέσει το Μετοχικό Ταμείο να αποδίδει μέρισμα. Τέλος, μέχρι το 2011 ενώ το μέρισμα ενώ εκτιμούταν με βάση. το συντάξιμο μισθό, χρηματοδοτούταν από εισφορές με βάση το βασικό μισθό

Δημήτρης Κατσαγάνης
Πηγή:www.capital.gr














Γιατί η υπουργός προτίμησε την ιδιωτική από την κοινωνική ασφάλιση !



Η ιδιωτική ασφάλιση ήταν για χρόνια «ταμπού» για τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές τους σε θέματα συντάξεων και υγείας θεωρώντας την ως προσωπική υπόθεση του καθένα να ασφαλίζεται σε ασφαλιστικές εταιρίες είτε για να βελτιώσει την σύνταξή του είτε την υγεία του κλπ.

Δηλαδή θεωρούσαν την ιδιωτική ασφάλιση σαν ένα είδος «πολυτελείας» για λίγους και παράλληλα όλοι μιλούσαν και στήριζαν το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα που ως ένα βαθμό κάθε άλλο παρά σαν κοινωνικό σύστημα αναπτύχθηκε . Αντίθετα αποτελούσε πελατειακό ψηφοθηρικό ορμητήριο σχεδόν όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων και «άντρο» σκανδάλων και σπατάλης.
Παράλληλα αποτελούσε και πεδίο προεκλογικών και αντιπολιτευτικών συγκρούσεων μεταξύ όλων των κομμάτων εξουσίας ,μηδέ εξαιρούμενης της αριστεράς .
Αν κάνουμε μια σύντομη αναδρομή από το 1974 και μετά θα δούμε ότι το ασφαλιστικό σύστημα αποτέλεσε ο σίγουρος χρηματοδότης των δημόσιων οικονομικών. Τα μετρητά των ταμείων έμεναν άτοκα στην Τράπεζα της Ελλάδος για την ενίσχυση της κρατικής ρευστότητας.
Και το ερώτημα είναι απλό, μπορούσε ένα σύστημα να έχει μέλλον όταν δεν επένδυε και δεν αξιοποιούσε την κινητή και ακίνητη περιουσία. Βέβαια υπήρχε το δόγμα ότι το κράτος στηρίζει και εγγυάται τις συντάξεις .
Αλλά κανείς δεν αναρωτήθηκε ή σκέφτηκε ότι και τα κράτη χρεοκοπούν .
Ασε, δε αν δούμε το θέμα της περίθαλψης πως στην ουσία το διαχειρίζονταν μέσω του ΙΚΑ και των μονάδων του υγείας, που στην ουσία είχαμε κοστοβόρες μονάδες με κακής ποιότητας υπηρεσίες , όπου το ρουσφέτι έπεφτε σύννεφο .
Αν δε πάμε πρόσφατα, μερικά χρόνια πίσω, όπου το ΙΚΑ πετούσε λεφτά σε διαφημίσεις και χορηγίες ( αν και μονοπωλιακός ασφαλιστικός οργανισμός ) που καμιά ασφαλιστική εταιρία δεν θα έκανε . Έστηνε παράτες εγκαίνια και πολυτελή περίπτερα στη ΔΕΘ.
Βέβαια θα ήταν παράληψη να μη αναφέρουμε πώς την εποχή του «χρηματιστηρίου» ξαφνικά αποφασίστηκε ότι έπρεπε τα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν και επενδυτική πολιτική . Και εκεί έγινε το μεγάλο «πάρτι» καθώς με «χύμα» και «αδιαφανείς» διαδικασίες επενδύθηκαν και χάθηκαν χρήματα.
Ερχόμενοι τώρα στο σήμερα και με την έναρξη του μνημονίου είδαμε να αναπτύσσεται μια νέα στρατηγική ότι πλέον πάνε όλοι ιδιωτική ασφάλιση και ξεχάστε την σιγουριά της κοινωνικής .
Και στην προηγούμενη κατάσταση που περιγράψαμε και σε αυτή που ακολούθησε και σε αυτή που μπαίνουμε δεν υπάρχουν «μαγικές συνταγές» και ούτε υπάρχει προοπτική και μέλλον αν δεν αρχίσουμε να μιλάμε πλέον με τον όρο «σύστημα ασφάλισης» και πως αυτό θα είναι βιώσιμο .
Και βιώσιμο σύστημα ασφάλισης θα υπάρξει μόνο όταν και κράτος και ιδιώτες θα μπορούν να συνεργαστούν και να υπάρχουν ίσες δυνατότητες πρόσβασης των πολιτών σε αυτό το σύστημα.
Σαφώς και ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να «πάρει πάνω» του το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα που έχει δομηθεί όπως έχει δομηθεί στην Ελλάδα , αλλά και γενικά δεν είναι αυτός ο ρόλος του.
Άρα, η χρυσή τομή είναι ούτε η κοινωνική ασφάλιση πρέπει να αποδομηθεί ούτε ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης να αγνοηθεί.
Και η αφορμή που κάνουμε αυτό το άρθρο είναι η διαμάχη που ξέσπασε στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος με αφορμή την νοσηλεία της Αν Υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη σε ιδιωτική κλινική και η απάντηση της στους επικρατές της .
Δείτε το σχετικό κομμάτι που κατά την άποψή μας είναι το ρεζουμέ :

«Ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ σε δημόσια ανακοίνωση του ζητά την «ιδιώτευση» μου, επειδή νοσηλεύομαι σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Αν ο κ. Βαρνάβας έμπαινε στον κόπο να κοιτάξει το βιογραφικό μου, θα διαπίστωνε ότι επί 23 χρόνια, έως και τις 26.1.2015, ήμουν εργαζόμενη σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία.

» Μήπως μια τέτοια δουλειά, στο αντικείμενο της οποίας συμπεριλαμβάνονταν και τα ιδιωτικά νοσηλευτικά συμβόλαια, με ένα από τα οποία νοσηλεύομαι σήμερα, δείχνει “έλλειψη εμπιστοσύνης στο δημόσιο σύστημα υγείας» και «ασυνέπεια λόγων και έργων'; Κάποιος θα έπρεπε, σε αυτή την περίπτωση, να μου το έχει επισημάνει και να έχω παραιτηθεί από τη δουλειά μου εδώ και δεκαετίες.

» Ο κ. Βαρνάβας προφανώς επίσης αγνοεί ότι η δουλειά αυτή στάθηκε ιστορικά καταφύγιο απασχόλησης, στη δικτατορία όσο και μετά από κρίσεις στ’ αριστερά κόμματα αργότερα. Κι ότι μετά το 1989 και επί χρόνια, σε αυτή τη δουλειά απασχολήθηκαν κατάλογος ολόκληρος από μετέπειτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που είχαν μόλις τότε, λόγω συγκυβέρνησης Τζαννετάκη, αποχωρήσει από το ΚΚΕ.

» Όσο για τη χρήση ενός από τα προϊόντα της δουλειάς μου σήμερα, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, γιατρός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος, χωρίς καν να έχει απευθυνθεί πρώτα σε μένα με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, θέτει δημόσια θέματα τα οποία ξέρει ότι για να απαντηθούν, επί της ουσίας καταργούν το ιατρικό απόρρητο. Το δικό μου, όχι το δικό του»

Πηγή:asfalisinet.gr

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Βίντεο κατά του Bullying: Ένα animation που γίνεται μικρότερο κάθε φορά που το μοιράζεστε!


Screen-Shot-2014-04-07-at-4.12.39-PM

Ένα συγκινητικό φιλμ προτείνει η οργάνωση κατά του bullying ενάντια στα παιδιά και τους νέους, «Singapore’s Coalition Against Bullying for Children and Youth».

H ασπρόμαυρη ταινία κινουμένων σχεδίων δείχνει ένα αγόρι που είναι θύμα εκφοβισμού στο σχολείο. «Δεν αισθάνομαι ασφαλής πουθενά,» δηλώνει, «Αισθάνομαι μόνος.»

Το βίντεο, το οποίο τρέχει αρχικά σε χρόνο λιγότερο από δύο λεπτά, έχει σχεδιαστεί για να μοιραστεί στο Facebook.

Αφού το κάνετε, το επόμενο άτομο βλέπει μια έκδοση που τρέχει ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου μικρότερη.

Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται κάθε φορά που το βίντεο μοιράζεται στο Facebook.

Η ιδέα είναι ότι κάνοντας τους άλλους να γνωρίζουν τι σημαίνει εκφοβισμός, μπορεί να εξαφανιστεί. Εξ ου και η ονομασία της εκστρατείας, «Μοιραστείτε το. να τελειώσει.»

Κατά τη στιγμή της εγγραφής, το βίντεο είχε κοινοποιηθεί μόλις 4.700 φορές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εκστρατείας.

Συντελεστές: http://shareittoendit.com/


Σε δίκη 16 άτομα για απάτη «μαμούθ» σε βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής με εικονικά τρακαρίσματα



Συνολικά 16 άτομα μεταξύ των οποίον και υπάλληλοι της Εθνικής Ασφαλιστικής θα καθίσουν στο εδώλιο του εφετείου κακουργημάτων για απάτη σε βάρος της εταιρίας και για ζημιά περίπου στο 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ι 16 εμπλεκόμενοι στη δικογραφία φέρονται ότι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με στόχο την είσπραξη αποζημιώσεων, χρησιμοποιώντας πλαστές αποδείξεις παροχής υπηρεσιών που αφορούσαν την αποκατάσταση εικονικών ζημιών.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται 321 περιπτώσεις εικονικών ζημιών που καταγράφηκαν από το Μάιο του 2007 έως τον Σεπτέμβριο του 2011 και εμπλέκονται ο τότε προϊστάμενος του τμήματος ζημιών της Εθνικής ΑΕΕΓΑ σε κεντρικό υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης, ο προϊστάμενος του τμήματος ανάληψης- υπεύθυνος για θέματα λογιστηρίου με αρμοδιότητα στον έλεγχο των δικαιολογητικών για τη λήψη αποζημιώσεων, ένας διακανονιστής, προϊστάμενος τμήματος ζημιών, δύο πραγματογνώμονες, ερευνητής ατυχημάτων, ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων και συμβεβλημένοι πράκτορες ασφαλειών.
Το κύκλωμα φέρεται ότι προέβη στην κατάρτιση εκατοντάδων φακέλων με πλαστά τιμολόγια και ψευδείς γνωματεύσεις, που αφορούσαν δήθεν ζημιές σε ασφαλισμένα οχήματα, στοχεύοντας στην είσπραξη ποσών που εγκρίνονταν για τις εικονικές αποζημιώσεις.
«Η ζημιά σε βάρος της «Εθνικής ΑΕΕΓΑ» και κατ” επέκταση της «Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ΑΕ» ανέρχεται στο 1,8 εκατ. ευρώ απ” το οποίο 336.000 καταβλήθηκαν από την Εθνική Ασφαλιστική για λογαριασμό τρίτων ασφαλιστικών εταιρειών. Τα εικονικά παραστατικά υπολογίζονται στο ποσό των 682.000 ευρώ απ” το οποίο 78.000 ευρώ αφορούν την Εθνική ΑΕΕΓΑ», αναφερεται στην πρόταση της η εισαγγελέας εφετών Δέσποινα Σιδηροπούλου και υιοθετήθηκε από το δικαστικό συμβούλιο.
Πηγή : efsyn.gr

Έρχεται και στην Ελλάδα η τηλεματική στις ασφαλίσεις αυτοκινήτου



 




Λανσάρεται και στην Ελλάδα το σύστημα τηλεματικής που χρησιμοποιούν αρκετές ασφαλιστικές εταιρίες στην Ευρώπη και παγκόσμια προκειμένου να ελέγχουν την οδική συμπεριφορά των οδηγών και να διαμορφώνουν αντίστοιχα και το κόστος των ασφαλίστρων .

Ο μεγαλύτερος πάροχος της υπηρεσίας τηλεματικής στις ασφαλιστικές εταιρίες στο κόσμο είναι η Octo Telematics και οι υπηρεσίες της θα παρουσιαστούν σε στελέχη ασφαλιστικών εταιριών την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 στα πλαίσια εκδήλωσης με τίτλο “Insurance Day 2015: Facing the new industry challenges effectively” που διοργανώνει η SAS .
H Octo Telematics δραστηριοποιείται στον τομέα των ασφαλιστικών προγραμμάτων με βάση τη χρήση (Usage Based Insurance – UBI) από το 2002, προσφέροντας υπηρεσίες τηλεματικής που καταγράφουν δεδομένα όπως τα πραγματικά χιλιόμετρα που διανύθηκαν, το φρενάρισμα, τις ώρες της ημέρας κ.α. Τα συγκεκριμένα δεδομένα δίνουν διπλάσιες δυνατότητες πρόβλεψης σε σχέση με τα παραδοσιακά (ηλικία του οδηγού, φύλο, μοντέλο του αυτοκινήτου, έτος κατασκευής κ.ο.κ.), επιτρέποντας στις ασφαλιστικές εταιρείες να κάνουν εκτιμήσεις ασφαλίστρων και ρίσκου που είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Το όφελος για τον οδηγό, εφόσον επιτρέψει την καταγραφή των δεδομένων, είναι οι σημαντικές εκπτώσεις που λαμβάνει.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η Octo Telematics διαχειρίζεται μέσω των συστημάτων της 3,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως, ενώ κάθε μήνα προστίθενται 180.101 πελάτες. Συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στον κόσμο (141 συνολικά), παρέχοντας τους σημαντική πληροφορία και insight μέσω των δεδομένων οδηγικής συμπεριφοράς που καταγράφει, τα οποία υπολογίζονται σε περισσότερα από 160 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ασφάλιση με βάση τη χρήση ή την τηλεματική θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια, με τη συμβουλευτική Ptolemus να προβλέπει πως το 40% των βρετανικών συμβολαίων θα είναι με βάση αυτό το μοντέλο μέχρι το 2020.
Πρόσφατα, η Octo Telematics σύναψε συμφωνία συνεργασίας με την SAS, προκειμένου να δημιουργήσουν νέους αναλυτικούς αλγορίθμους και εξειδικευμένες υπηρεσίες προς τις ασφαλιστικές εταιρείες που θα δημιουργούν επιχειρηματική αξία, θα μειώνουν το ρίσκο, θα κάνουν πιο ρεαλιστική τιμολόγηση και θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους.

Πηγή:asfalisinet.gr

Από 200 ευρώ ως 5000 ευρώ το "φακελάκι" στην Ελλάδα


 


Η παραοικονομία στον χώρο της Υγείας ανέρχεται ετησίως στο 1,5 δισ. ευρώ, με καταμετρούμενη απώλεια φόρων της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα οι πληρωμές για την υγεία προκαλούν μία επιπλέον επιβάρυνση 27% στα οικονομικά των πολιτών που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.
της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Έρευνα σε 2741 Έλληνες από ολόκληρη την Ελλάδα που διεξήγαγε ομάδα με επιστημονικούς υπεύθυνους τους καθηγητές Κυριάκο Σουλιώτη, Γιάννη Τούντα και Λυκούργο Λιαρόπουλο, έδειξε ότι τα ποσά κυμαίνονται από 200 ευρώ για έναν τοκετό ή μία επέμβαση καταρράκτη έως και πάνω από 5.000 ευρώ για σοβαρές επεμβάσεις.

Το 55,2% των χρημάτων που πληρώνουν οι ασθενείς από την τσέπη τους σε δημόσια μονάδα Υγείας δεν συνοδεύεται από απόδειξη.

Οι εκπονητές της έρευνας υποστηρίζουν ότι το «φακελάκι» είναι απόρροια της εξουσίας που δίνεται στους γιατρούς να διαχειριστούν από τις εισαγωγές στα νοσηλευτικά ιδρύματα ως την ώρα που θα γίνει η επέμβαση. Ο τρόπος με τον οποίο καλούνται να δώσουν το "φακελάκι" οι ασθενείς αναλύθηκε επίσης κι έχει ως εξής...

Είτε ο γιατρός καθυστερεί την παροχή της επέμβασης μέχρι ο ασθενής ή η οικογένειά του αναγκαστούν να πληρώσουν είτε παρουσιάζεται ευθύς εξ αρχής δυσκολία στην πρόσβαση στη θεραπεία. Συχνό όμως και το «φακελάκι» που δίνεται ως ικανοποίηση του ασθενούς για τη φροντίδα του γιατρού...

Πηγή:iatropedia.gr

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ασθενείς δύο ταχυτήτων σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές



Περιπλέκεται ακόμη περισσότερο το “κουβάρι” των αλλαγών στον τρόπο εξόφλησης των ιδιωτικών κλινικών, αλλά και της πρόσβασης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές δομές Υγείας, με την ηγεσία του υπουργείου να προχωρά πλέον στην αναδιαμόρφωση και του συστήματος πληρωμής των κλινικών από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Οι πληροφορίες λένε πως ο νέος υπουργός Υγείας, σε συνάντηση που θα έχει με τις ασφαλιστικές εταιρείες την επόμενη εβδομάδα, θα ανακοινώσει το νέο τρόπο αποζημίωσης των νοσηλίων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου ο Οργανισμός να επιβαρύνεται λιγότερο οικονομικά. Την ίδια ώρα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δηλώνει ότι στις άμεσες προτεραιότητες του είναι να πληρώνουν πρώτα οι ασφαλιστικές εταιρείες τη συμμετοχή τους στη νοσηλεία των ασθενών σε ιδιωτικές κλινικές και το υπόλοιπο ποσό να καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς ωστόσο να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες για το πως θα κατατίθενται τα ασφάλιστρα.

Τα παραπάνω ισχύουν για όσους ασθενείς έχουν μικτή ασφάλιση. Για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ εντούτοις η κατάσταση παραμένει ακόμη ρευστή. Φαίνεται όμως πως το υπουργείο Υγείας θα προβεί τελικά στην “υποβάθμιση” των ιδιωτικών κλινικών αναφορικά με τη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες αναμένεται να έχουν δευτερεύοντα ρόλο καθώς θα εξυπηρετούν μόνο όσους ασθενείς δεν μπορούν να νοσηλευτούν από το δημόσιο τομέα.

Παρά την έντονη “δυσφορία” που έχει προκαλέσει στον επιχειρηματικό κόσμο της Υγείας η πρόθεση του Παναγιώτη Κουρουμπλή να αλλάξει τους “όρους” περίθαλψης των ασφαλισμένων, το σχέδιο του υπουργείου προχωρά σύμφωνα με το ρεπορτάζ με ταχείς ρυθμούς και η νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα καθορίζεται ο τρόπος αποζημίωσης των ιδιωτικών θεραπευτηρίων εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ. Πηγές από το χώρο των ιδιωτικών κλινικών επισημαίνουν πως επίκειται διακοπή των συμβάσεων με μεγάλο αριθμό θεραπευτηρίων, διατήρηση συμβάσεων μόνο για συγκεκριμένες υπηρεσίες που σήμερα δεν παρέχονται από τα δημόσια νοσοκομεία ή και σημαντική μείωση των τιμών με τις οποίες ο Οργανισμός αποζημιώνει του παρόχους για ιατρικές πράξεις. Στην περίπτωση μάλιστα που γίνει το δεύτερο, θεωρείται δεδομένο πως πολλές κλινικές δεν θα δεχτούν να αναπροσαρμόσουν τις ήδη χαμηλές τιμές των νοσηλίων. Εξάλλου ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για τις κλινικές φέτος είναι μόλις 235 εκατ. ευρώ, ποσό δυσανάλογο, όπως επαναλαμβάνουν οι ιδιοκτήτες των κλινικών, με τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων.


Πηγή:www.capital.gr