Translate

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Τι πρέπει να ξέρετε για τις Ασφαλιστικές Εταιρίες Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών




Οι ασφαλιστικές εταιρίες Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών είναι ασφαλιστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της ΕΕ στα πλαίσια της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων.

Ολες οι ασφαλιστικές εταιρίες που έχουν έδρα ή εγκατάσταση την Ε.Ε, μεταξύ αυτών και οι Ελληνικές, μπορεί να έχουν αντίστοιχη δραστηριότητα σε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε παρέχοντας ασφαλιστικές υπηρεσίες χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση στην χώρα που αναπτύσσουν δραστηριότητα .
Οι εταιρίες αυτές ως προς την λειτουργιά τους τα κεφαλαία τους κλπ ελέγχονται από τις εποπτικές αρχές της χώρας εγκατάστασης και όχι της χώρας που δραστηριοποιούνται με καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών.
Για την παροχή των υπηρεσιών σε άλλη χώρα της Ε.Ε απαιτείται να κάνουν σχετική αίτηση στις εποπτικές αρχές της χώρας μέλος της Ε.Ε . Στην Ελλάδα αρμόδια εποπτική αρχή είναι η Τράπεζα της Ελλάδος .


Στο μητρώο της Τράπεζας της Ελλάδος (κλικ εδώ ) υπάρχουν εγγεγραμμένες περίπου 650 ασφαλιστικές με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία της αγοράς από την λειτουργία των εταιριών αυτών οι ασφαλιστικές που έχουν έντονη δραστηριότητα στην Ελλάδα είναι περί τις 20 και στην πλειοψηφία τους δραστηριοποιούνται στις γενικές ασφαλίσεις και στο κλάδο του αυτοκινήτου.
Από αυτές τις εταιρίες οι περισσότερες εκπροσωπούνται από μεσιτικά και ασφαλιστικά γραφεία . Μάλιστα κάποιες από αυτές που έχουν αναπτύξει έντονη δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια έχουν έδρα το Γιβραλτάρ, την Βουλγαρία , την Αγγλία την Γερμανία κ.αλ χώρες.

Γιατί έρχονται στην Ελλάδα οι ασφαλιστικές αυτές.

Σύμφωνα με τους γνώστες του κλάδου της ασφάλισης οι ασφαλιστικές αυτές αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα την τελευταία τριετία στον κλάδο της ασφάλισης αυτοκινήτου προσφέροντας χαμηλά ασφάλιστρα και μεγαλύτερες προμήθειες προς τους ασφαλιστές . Και η ανάπτυξή τους σχετίζεται, όπως αναφέρουν άνθρωποι της αγοράς, με τον έντονο ανταγωνισμό και τις μειωμένες προμήθειες από ασφαλιστικές που λειτουργούν με online και derect δίκτυα πωλήσεων.
Ωστόσο στην ασφαλιστική αγορά υπάρχουν γκρίνιες και επισημάνσεις πως πρέπει να επεκταθεί ο έλεγχός τους ως προς τους κανόνες λειτουργίας τους με βάση τα ισχύοντα για την εποπτεία των ασφαλιστικών εταιριών με έδρα ή εγκατάσταση την Ελλάδα.
Επιπλέον επισημαίνεται, από την αγορά , ότι επιλέγοντας ο καταναλωτής μια ασφαλιστική εταιρία με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών θα πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχει και ρίσκο ως προς τις αποζημιώσεις ή από τυχόν αφερεγγυότητα της εταιρίας που επιλέγει.
Ενώ δεν απολαμβάνει διευκολύνσεων όπως ο φιλικός διακανονισμός ατυχήματος που έχουν θεσπίσει οι ασφαλιστικές εταιρίες που έχουν έδρα η εγκατάσταση την Ελλάδα για άμεση αποζημίωση από το σύστημα μετά από το ατύχημα.

Τι γίνεται σε περίπτωση αφερεγγυότητας μίας ασφαλιστικής Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών.

Στην περίπτωση αφερεγγυότητας μιας ασφαλιστικής εταιρίας με έδρα η εγκατάσταση την στην Ελλάδα στον κλάδο αυτοκινήτου οι ασφαλισμένοι σε αυτή καλύπτονται από το Επικουρικό Κεφάλαιο για τις εκκρεμείς υποθέσεις της .
Αντίστοιχα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, το Επικουρικό Κεφάλαιο μίας χώρας στην οποία δραστηριοποιείται μία αφερέγγυα εταιρία με καθεστώς ΕΠΥ θα καλύψει τις όποιες υποχρεώσεις έχει αφήσει η εν λόγω εταιρεία, ωστόσο στη συνέχεια θα στραφεί προς το Επικουρικό Κεφάλαιο της χώρας καταγωγής της εταιρίας προκειμένου να λάβει τα ποσά που έδωσε ως αποζημιώσεις στους ασφαλισμένους της χώρας του. Τα ποσά που θα εισπράξει ξανά το Επικουρικό Κεφάλαιο δεν μπορεί να είναι περισσότερα από το 0,5% της συνολικής παραγωγής της χώρας αυτής.
Πηγή:asfalisinet.gr
 Δείτε το οικονομικότερο ασφάλιστρο της αγοράς για το αυτοκίνητο σας ΕΔΩ

Μπαμπάς πρότυπο: θεωρία ή πράξη;



Θέλοντας να γίνω superdad για το παιδί μου, σκέφτομαι πολλές φορές, ποια είναι αυτά που θα πρέπει να του προσφέρω. Ναι ωραία, αγάπη, στοργή, φροντίδα. Αυτά εννοούνται και σου βγαίνουν και από μόνα τους , δεν έχεις λόγο να το μελετάς.


Χρειάζεται και υλική υποστήριξη ασφαλώς, φαγητό, ρούχα, παιχνίδι. Κι αυτό εννοείται ότι το έχεις σκεφτεί και με βάση αυτό προγραμματίζεις τα πάντα. Δεν χρειάζεται όμως και συμβουλές; Αξίες; Πρότυπο; Παράδειγμα έστω; Kαι είσαι εσύ ικανός να του τα δώσεις; Δεν είναι εγωιστικό έως και αλαζονικό να πιστεύεις ότι είσαι πρότυπο ή παράδειγμα; Ή ότι κατέχεις τις σωστές αξίες και μπορείς να συμβουλεύεις σωστά;

Φιλοσοφικές ερωτήσεις θα πει κάποιος. Καθόλου φιλοσοφικές. Δεν πρόκειται για θεωρητική αναζήτηση ενός μπαμπά που το έριξε στη ψυχανάλυση. Πρόκειται για την καθημερινότητα, αφορά το κάθε σου βήμα, ακόμα να το καταλάβεις;



Λοιπόν κατέληξα (μόνος μου, αυθαίρετα ναι, αλλά πάντως μετά από σκέψη) ότι ναι, μπορείς να του δώσεις και συμβουλές και αξίες και παράδειγμα. Όλοι μας μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Αρκεί να έχουμε όρεξη και να συνειδητοποιήσουμε τα «κανάλια», μέσα από τα οποία μεταδίδεις, τέτοιου τύπου, γνώση στο παιδί σου. Συνάδελφε superdad, δεν είναι ανάγκη να συντάξεις κανένα εσωτερικό κανονισμό. Δεν είναι ανάγκη να φτιάξεις πρωτόκολλο καλής συμπεριφοράς. Δεν είναι ανάγκη να ετοιμάσεις ομιλίες με κηρύγματα. Όλα αυτά είναι περιττά και αναποτελεσματικά. Σου είναι άχρηστα, τσάμπα θα φας το χρόνο σου…

Πρότυπο γίνεσαι όταν βοηθάς το γείτονα που του χάλασε το αμάξι. Παράδειγμα γίνεσαι όταν με τη γυναίκα σου ή με τους συναδέλφους σου ή με τους άλλους γονείς στο σχολείο, φροντίζεις να συνεργάζεσαι κι όχι να «σκοτώνεσαι». Αξίες μεταδίδεις μιλώντας ωραία και φροντίζοντας τους γονείς σου όταν το χρειάζονται. Ή όταν σε κάθε σου συναλλαγή, στο περίπτερο για την εφημερίδα, στην ουρά της τράπεζας, στο ταμείο του σούπερμαρκετ, μιλάς ευγενικά, ξεκινάς με «παρακαλώ» και τελειώνεις με «ευχαριστώ». Συμβουλές επίσης δίνεις κυρίως όταν δε μιλάς πολύ. Όταν μαθαίνεις να ακούς και «σπρώχνεις» το παιδί μέσα από ερωτήσεις και συζητήσεις να καταλάβει τι θέλει και να διαμορφώσει την άποψή του, μέσα από την κριτική του σκέψη.

Είναι απλά τα πράγματα πατέρα, αν χτυπιέσαι βλέποντας ματς στην τηλεόραση, τσακώνεσαι με όποιον οδηγό συναντήσεις στο δρόμο, αντιμετωπίζεις το παιδί στο ποδόσφαιρο σαν να είσαι ο ατζέντης του Μέσι ή δε συζητάς ποτέ με τη γυναίκα σου ή ακόμα χειρότερα βρίζεστε όλη μέρα με τα αδέρφια σου, τότε μην περιμένεις να δεις ένα παιδί πολύ διαφορετικό. Αν λοιπόν θες να μεταδώσεις κάτι «καλό» στο παιδί σου, ξεκίνα να δουλεύεις και να διορθώνεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Άλλη συνταγή από αυτή δεν υπάρχει, ας μην κοροϊδευόμαστε. Για σκέψου το κι εσύ…

_____________

  γράφει ο Χρίστος Σμπώκος


Πηγή : superdad.gr

Δωρεάν εξετάσεις μαστού σε όλες τις γυναίκες

Μαστογράφος



Δωρεάν εξετάσεις μαστού σε όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από την ασφάλεια τους, θα γίνονται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση των γυναικών για τη σημασία του ελέγχου και η εκπαίδευσή τους στην αυτοεξέταση, η χάραξη στοχευμένων πολιτικών για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας στις γυναίκες και στους νέους.

Το πρόγραμμα δωρεάν εξέτασης στις εξής δομές:
Αθήνα-Μαρούσι, στη Μονάδα Υγείας Αμαρουσίου (ΠΕΔΥ), κάθε Δευτέρα 08:30-14:00
Αθήνα-Νέα Ιωνία, στο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο», κάθε Δευτέρα, 09:00-13:00
Αθήνα, στο Γενικό Νοσοκομείο Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου», κάθε Τετάρτη, 09:00-13:00

Πηγή:efsyn.gr

Οδηγώ και τηλεφωνώ σημαίνει Απόσπαση προσοχής και κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων


 



Η απόσπαση της προσοχής μας κατά την οδήγηση μπορεί να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες. Κάνοντας χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης, όπως επίσης και το να ρυθμίζεις τον πλοηγό, να ψάχνεις μουσική, να γευματίζεις και να συνομιλείς έντονα με τους συνεπιβάτες, ενέχουν μεγάλο ρίσκο.

Σύμφωνα με Ευρωπαϊκές Έρευνες (IBSR The Belgian Traffic Safety Institute), τo 90% των ανθρώπων που ρωτήθηκαν απάντησαν ότι η χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι μη αποδεκτή. Παρόλα αυτά το 80% από αυτούς παραδέχονται ότι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το κινητό τους. Στην Ελλάδα το 9% των οδηγών χρησιμοποιεί καθημερινά το κινητό κατά την οδήγηση. Η ηλικιακή ομάδα 16-24 ετών είναι αυτή που έχει ολοένα αυξανόμενη τάση και τέλος η χρήση είναι αυξημένη εντός των αστικών κέντρων και αυτό ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι για πολλές ώρες της ημέρας θπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση  η οποία προδιαθέτει τη χρήση του κινητού τηλεφώνου.

Οι οδηγοί που χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο:

  • δεν έχουν καλή αντίληψη του τι συμβαίνει στο δρόμο
  • δεν προσέχουν τις πινακίδες
  • δε διατηρούν την κατάλληλη θέση στη λωρίδα κυκλοφορίας
  • δε διατηρούν σταθερή την ταχύτητά τους
  • είναι πιθανό να μην διατηρούν την απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα
  • δεν έχουν καλά αντανακλαστικά
  • αισθάνονται περισσότερο άγχος

Θυμήσου:

1. Μην καλείς ή απαντάς στο κινητό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της οδήγησης
Η ομιλία αποσπά την προσοχή σου από το δρόμο

2. Αποτελεί παράβαση του Κ.Ο.Κ. να χρησιμοποιείς το κινητό σου κατά την οδήγηση, κατά την αναμονή σε φανάρι ή πινακίδα STOP, χωρίς τη χρήση του κατάλληλου ακουστικού Bluetooth

3. Πάρκαρε σε ασφαλές σημείο όταν πρέπει να κάνεις μια σοβαρή συζήτηση στο τηλέφωνο σου. Μην παρκάρεις στο σκληρό στηθαίο του αυτοκινητοδρόμου

4. Μην καλείς κάποιον στο κινητό του όταν γνωρίζεις ότι οδηγεί Αν καλέσεις κάποιον και σου αναφέρει ότι οδηγεί ζήτησε του να σε καλέσει μόλις σταματήσει σε κάποιο ασφαλές σημείο.

5. Σε περίπτωση που η συνομιλία στο κινητό τηλέφωνο με Bluetooth ή με ανοικτή ακρόαση κρίνεται απαραίτητη κατά τη διάρκεια της οδήγησης – κυρίως για επαγγελματίες οδηγούς ή σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης- τότε:

Πρέπει να είναι σίγουρο ότι το Bluetooth του κινητού τηλεφώνου ενεργοποιείται πριν ξεκινήσει η οδήγηση

Πρέπει να ενημερωθεί ο συνομιλητής ότι ο χρήστης κινητού οδηγεί

Η συνομιλία πρέπει να είναι σύντομη. Καλό είναι να αποφεύγονται οι πολύπλοκες και συναισθηματικά φορτισμένες συνομιλίες

Όχι στα γραπτά μηνύματα κατά τη διάρκεια της οδήγησης

Να τερματίζεται η συνομιλία, αμέσως μόλις γίνει αντιληπτή η απόσπαση της προσοχής από την οδήγηση.

Η οδήγηση κατά την εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος.
Δείτε την οικονομικότερη ασφάλεια αυτοκινήτου ΕΔΩ

Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασφάλισης από χθες 29/01/2015 για όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ




Ηλεκτρονικό Φάκελο Ασφάλισης Υγείας αποκτούν από σήμερα όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται ηλεκτρονικά για όλες τις υπηρεσίες που έχουν λάβει και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν από τις Υπηρεσίες του Οργανισμού και τους συμβεβλημένους παρόχους.

Η πληροφορία έχει συγκεντρωθεί ιστορικά από τα στοιχεία που καταθέτουν οι πάροχοι και οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι, προκειμένου να αποδοθούν αντίστοιχες παροχές σε εφαρμογή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ).

Σύμφωνα με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ο προσωπικός Φάκελος Ασφάλισης Υγείας αποτελεί πρωτοποριακή εφαρμογή καθώς περιέχει στοιχεία για το σύνολο των νοσηλειών, των υπηρεσιών υγείας, των υλικών, των νόσων και διαγνώσεων που υπάρχουν καταγεγραμμένες στο μηχανογραφικό σύστημα και αναφέρονται σχεδόν στο σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας.

Μέσω του site του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr) κάθε ασφαλισμένος έχει δυνατότητα να πραγματοποιήσει Εγγραφή με τα στοιχεία της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου στην υπηρεσία πιστοποίησης στοιχείων ασφάλισης στη διεύθυνση: https://apps.ika.gr/eApplicationInsPerson (Εγγραφή Ασφαλισμένου) και εκτυπώνει ένα αποδεικτικό εγγραφής στο οποίο αναφέρεται ο μοναδικός κωδικός εγγραφής, για τον γιατρό και δεύτερο αποδεικτικό με τα προσωπικά στοιχεία της εγγραφής του, για προσωπική χρήση.

Στη συνέχεια, ο ασφαλισμένος, όταν για οποιοδήποτε λόγο πραγματοποιήσει επίσκεψη σε οποιοδήποτε γιατρό εγγεγραμμένο στον ΕΟΠΥΥ, με την Ταυτότητα ή το Διαβατήριο του και το αποδεικτικό εγγραφής του, θα ζητήσει την ενεργοποίηση των κωδικών του.

Επίσκεψη σε γιατρό: Με την πρώτη επίσκεψη σε γιατρό εγγεγραμμένο στις Ιατρικές Υπηρεσίες ΕΟΠΥΥ για Παροχές ΕΚΠΥ, ο ασφαλισμένος, με το αποδεικτικό εγγραφής του και την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου, θα ζητήσει από τον γιατρό την ενεργοποίηση του προσωπικού του Φακέλου. Ο γιατρός, θα συνδέεται από το site του ΕΟΠΥΥ από επιλογή: Εφαρμογές στη διεύθυνση: https://apps.ika.gr/eVerifyInsPerson (Εφαρμογές/Ιατρικές Υπηρεσίες/Ενεργοποίηση Χρήστη Φακέλου Ασφ. Υγείας) και θα καταχωρεί τον μοναδικό κωδικό του αποδεικτικού εγγραφής, προκειμένου να ενεργοποίησει την υπηρεσία. Ο μοναδικός κωδικός εγγραφής μετά την ενεργοποίηση του, ακυρώνεται.

Διαχείριση Φακέλου: Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω βημάτων ο ασφαλισμένος αποκτά δυνατότητα διαχείρισης του Φακέλου του με τους προσωπικούς κωδικούς που διαθέτει από την Εγγραφή του και συνδέεται από το site του ΕΟΠΥΥ στη διεύθυνση: https://apps.ika.gr/eHealthInsuranceRecordInsPerson (Εμφάνιση ατομικών δεδομένων υγείας).

Στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας έχει δυνατότητα πρόσβασης μόνον ο ασφαλισμένος με τους κωδικούς που διαθέτει καθώς αφορά προσωπικά του στοιχεία, τα οποία έχει δυνατότητα να τα γνωστοποιήσει με προσωπική του ευθύνη.

«Πέφτουν» κεφάλια στα νοσοκομεία! Έρχονται απομακρύνσεις διοικητών δια χειρός Κουρουμπλή


«Πέφτουν» κεφάλια στα νοσοκομεία! Έρχονται απομακρύνσεις διοικητών δια χειρός Κουρουμπλή
 


Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Τη λίστα με τους διοικητές των νοσοκομείων που θα δουν την πόρτα εξόδου από το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ήδη στα χέρια του ο νέος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας φαίνεται πως ήρθε…προετοιμασμένη καθώς όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, έχουν κλειδώσει ήδη τα ονόματα που θα διαγραφούν από τον χάρτη των διοικήσεων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το ξεκίνημα θα γίνει από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας. Και πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά καθώς πολλά από αυτά αποτελούν σημεία αναφοράς για το ΕΣΥ και οι θέσεις των διοικήσεων καλύπτονται από γαλάζια και πράσινα στελέχη.

Είναι γνωστό εξάλλου πως η προηγούμενη συγκυβέρνηση είχε …μοιράσει τις θέσεις στα δικά της παιδιά ανάλογα με τα ποσοστά των κομμάτων που συμμετείχαν στην κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο αυτό βέβαια ξεπεράστηκαν οι έστω νομότυπες διαδικασίες που είχαν ανακοινωθεί περί της συμμετοχής των ενδιαφερομένων σε διαγωνισμό με συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης.

Ωστόσο η νέα ηγεσία του υπουργείου υγείας δε φαίνεται να προχωρήσει σε αυτή τη φάση τουλάχιστον σε σαρωτική αλλαγή όλων των διοικητών, αφού θεωρείται σφόδρα πιθανό να διατηρηθούν οι άξιοι που έχουν φέρει αποτελεσματικότητα και καλή λειτουργία στις νοσοκομειακές μονάδες.

Άλλωστε όπως έλεγαν στελέχη του υπουργείου υγείας στο HealthReport.gr, αυτή τη στιγμή είναι μάλλον αδύνατον να βρεθούν πάνω από 100 στελέχη που να γνωρίζουν από διοίκηση και να λάβουν τη θέση είτε του διοικητή είτε του υποδιοικητή στα νοσοκομεία της χώρας και να προέρχονται από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως θεωρείται σχεδόν βέβαιον από τους καλά γνωρίζοντες ότι σε θέση διοικητή θα βρεθούν πιθανώς και στελέχη που βρίσκονται κοντά στο ΠΑΣΟΚ λόγω και της παλαιάς σχέσης του Παναγιώτη Κουρουμπλή με το κόμμα.

Μ αυτά και μ αυτά πάντως οι νυν διοικητές και υποδιοικητές κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα για το πότε θα δούνε την πόρτα εξόδου από το ΕΣΥ αφήνοντας όμως τα νοσοκομεία να δουλεύουν στον…αυτόματο.

Πηγή:healthreport.gr

Πόσοι θα ωφεληθούν από την αύξηση στον βασικό μισθό



Η επικείμενη αύξηση στον βασικό μισθό από τα 586 ευρώ για τους άνω των 25 ετών και από τα 511 ευρώ για τους κάτω από 25 στα 751 ευρώ αναμένεται να ωφελήσει χιλιάδες εργαζόμενους που αμείβονται στην συγκεκριμένη μισθολογική κλίμακα. Ωφελούμενοι όμως δεν θα είναι μόνο οι παραπάνω αφού σύμφωνα με την νομοθεσία συμπαρασύρονται προς τα πάνω και τα επιδόματα ανεργίας που χορηγεί ο ΟΑΕΔ.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για το 2014, η αύξηση αυτή αφορά 741.900 εργαζόμενους που εργάζονται ως μισθωτοί. Πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ οι 137.113 εργαζόμενοι με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου αμείβονται αυτή τη στιγμή με μισθό που κινείται μεταξύ των 501 ευρώ έως 600 ευρώ, ενώ άλλοι 137.376 αμείβονται με μισθό που κυμαίνεται από 601-700 ευρώ. Επίσης στους παραπάνω προστίθενται και οι 467.411 που αμείβονται με αμοιβές μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης και οι οποίοι εργάζονται από 1 έως 35 ώρες εβδομαδιαίως. Όλοι αυτοί οι μερικώς και εκ περιτροπής απασχολούμενοι κατά βάση αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Όσο αφορά τα επιδόματα ανεργίας όπως δημοσιεύσαμε χθες η αναπροσαρμογή στον βασικό μισθό συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ απο τα 359 ευρώ που είναι σήμερα στα 461 ευρώ αφού σύμφωνα με τη νομοθεσία το επίδομα ανεργίας, φθάνει στο 55% του κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.

Η μείωση στα επιδόματα ανεργίας είχε γίνει με 6η Πραξη ΥΣ. και εφαρμόστηκε στις 19/3/2012 με ΚΥΑ των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και είχε μειωθεί κατά 22% ενώ αφορούσε και τα 14 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος ανεργίας.

Επίσης αύξηση θα προκύψει και στα εποχικά επιδόματα του ΟΑΕΔ, όπως το ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, το επίδομα για τους αποφυλακιζόμενους, το επίδομα επίσχεσης – διακοπής εργασιών , το επίδομα μητρότητας και το επίδομα μακροχρόνια ανέργων.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, έκανε λόγο χθες για άμεση αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας αφού σύντομα θα πέσουν στην αγορά τους πρώτους 12 μήνες μετά την αύξηση περί τα 360 εκατ. ευρώ.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Η νέα κυβέρνηση και ο «καυτός» Φεβρουάριος

time_money

Χωρίς περίοδο χάριτος, η νέα κυβέρνηση καλείται να λάβει άμεσες αποφάσεις για την οικονομία, με την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, με πολλά μέτωπα ανοικτά και με την έλλειψη της ρευστότητας να πιέζει ασφυκτικά το Δημόσιο και τις τράπεζες.

Τα χρονοδιαγράμματα είναι εκ των πραγμάτων ασφυκτικά και η νέα κυβέρνηση καλείται να λάβει αποφάσεις με προσεκτικούς χειρισμούς, για να αποφευχθεί ένα μοιραίο ατύχημα, που θα μπορούσε να επαναφέρει την οικονομία στο σημείο-μηδέν που βρέθηκε το 2010.

Ο Φεβρουάριος προμηνύεται θερμός από όλες τις απόψεις, αφού στο τέλος του μήνα λήγει η δίμηνη παράταση που έχει χορηγηθεί στο τρέχον πρόγραμμα στήριξης, ενώ κεντρικά ορόσημα είναι η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 12 Φεβρουαρίου και το Eurogroup τέσσερις μέρες μετά, στις 16 Φεβρουαρίου: ή συμφωνία με τους πιστωτές ή τεχνητή παράταση, για να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος ώστε κυβέρνηση και Τρόικα να βρουν έναν κώδικα επικοινωνίας και ένα πλαίσιο συμφωνίας. Στην αντίθετη περίπτωση, τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για την ελληνική οικονομία, με επίκεντρο βέβαια το τραπεζικό σύστημα.

Το 2015 πρόκειται για μια χρονιά που, ούτως ή άλλως, αποτελεί παράθυρο ευκαιρίας για χώρες όπως η Ελλάδα, καθώς ενεργοποιείται το «πακέτο Ντράγκι», από το οποίο όμως η χώρα μας θα μπορεί να επωφεληθεί υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Έτσι, όταν άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου θα βλέπουν το κόστος δανεισμού για τις οικονομίες και τις επιχειρήσεις τους να υποχωρεί, η Ελλάδα θα υστερεί, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και τις θέσεις εργασίας. Είναι ενδεικτικό το ότι ήδη η απόκλιση μεταξύ των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας και άλλων χωρών που ήταν σε Μνημόνιο –όπως της Πορτογαλίας και της Ισπανίας– κινείται σε εντυπωσιακά επίπεδα. Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου «φλερτάρει» με το 10% όταν του πορτογαλικού κινείται πέριξ του 2,5%.

Από τον Μάρτιο θα «βρέχει» 60 δισ. ευρώ μηνιαίως στις οικονομίες της ΕΕ. Το ζητούμενο για την Ελλάδα βέβαια είναι να μην «κρατάει ομπρέλα» όταν θα αρχίσει να «βρέχει» λεφτά στην ευρωζώνη. Δηλαδή θα πρέπει η χώρα να βρίσκεται σε πρόγραμμα και να τα έχει βρει με τους δανειστές, προκειμένου να έχει όφελος από το «κοσμογονικό» πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στην ευρωζώνη.

Η ρευστότητα των τραπεζών θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα κατά τη μετεκλογική περίοδο. Και αυτό όχι κυρίως εξαιτίας των εκροών των καταθέσεων, αλλά εξαιτίας της ανάγκης διοχέτευσης ρευστότητας στην ελληνική οικονομία. Παράμετρος που συναρτάται άμεσα με την πορεία των διαπραγματεύσεων της νέας κυβέρνησης με την Ευρώπη και το ΔΝΤ.

Πηγή:insuranceworld.gr

Εκκρεμότητες και προσδοκίες της ασφαλιστικής αγοράς με τη νέα κυβέρνηση



Η νέα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα δεν φαίνεται, τουλάχιστον στο βαθμό που έχει αναπτυχθεί και λειτουργεί η ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα, να επιφέρει άμεσα είτε θετικές είτε αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο της ασφαλιστικής βιομηχανίας.

Ο συμπληρωματικός προαιρετικός χαρακτήρας της στους τομείς της υγείας και των συντάξεων δεν επηρεάζει άμεσα τις εταιρίες με δεδομένη την προγραμματική βούληση της κυβέρνησης να παραμείνει μακριά από τον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης ο ιδιωτικός τομέας .
Βέβαια μένει ανοικτός ο τομέας της Επαγγελματικής Ασφάλισης στον οποίο οι ασφαλιστικές εταιρίες διεκδικούν συμμετοχή .Ετσι για τον τομέα αυτό αναμένεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός αν θα προχωρήσει σε αλλαγές στο νομικό πλαίσιο για την λειτουργία αυτών των ταμείων και με την συμμετοχή των ασφαλιστικών εταιριών.
Στους άλλους τομείς όπως είναι οι γενικές ασφαλίσεις δεν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα που θα προκαλούσε τριβές μεταξύ εταιριών και κυβέρνησης. Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι στον τομέα των γενικών ασφαλίσεων οι εταιρίες έχουν θέσει θέμα και είναι ανοικτό για την θέσπιση ρυθμίσεων για υποχρεωτική ασφάλιση της περιουσίας από φυσικές καταστροφές με μικτό σύστημα κράτους και εταιριών.
Ανοικτά ζητήματα υπάρχουν ακόμα και σε θέμα φορολογικών κινήτρων για τις ιδιωτικές ασφαλίσεις στους κλάδους των συντάξεων που έχουν καταργηθεί στα πλαίσια των απαιτήσεων των μνημονίων για περιορισμό των φοροαπαλλαγών.
Πηγή:asfalisinet.gr

Πληκτρολογεί με τη μύτη 103 λέξεις σε 47 δευτερόλεπτα!

perierga.gr - Πληκτρολογεί με τη μύτη 103 λέξεις σε 47 δευτερόλεπτα!

Ο Mohammed Khurshid Hussain είναι ένας 23χρονος Ινδός που προπονείται συστηματικά εδώ και 3 χρόνια στην πληκτρολόγηση με τη… μύτη και τώρα κατάφερε να κερδίσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στο βιβλίο Γκίνες! Γράφει 103 λέξεις μέσα σε μόλις 47 δευτερόλεπτα – για την ακρίβεια 47,44 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο δικό του που ήταν 1 λεπτό και 33 δευτερόλεπτα.

perierga.gr - Πληκτρολογεί με τη μύτη 103 λέξεις σε 47 δευτερόλεπτα!

Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται ο ίδιος έχει κάνει τρόπο ζωής του την πληκτρολόγηση προσπαθώντας κάθε φορά να κερδίσει έστω και ένα δευτερόλεπτο στο χρόνο του. Ο ίδιος δήλωσε ότι εάν θες να σπάσεις κάποιο ρεκόρ κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου μετράει κι αποκάλυψε ένα μυστικό της τεχνικής του, λέγοντας πως όταν πληκτρολογεί με τη μύτη τον βολεύει να έχει το ένα μάτι του κλειστό για να μπορεί να βλέπει όλα τα πλήκτρα με τη μία. Κάπως έτσι πέτυχε το ρεκόρ που τον έκανε διάσημο!
Πηγή:perierga.gr

Συνάντηση με τη ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητούν φυσικοθεραπευτές και νοσηλευτές


 Συνάντηση με τη ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητούν φυσικοθεραπευτές και νοσηλευτές

 
 
 Προσβλέπουν σε επίλυση των προβλημάτων των κλάδων

Ολο και περισσότεροι επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί σύλλογοι ζητούν συνάντηση με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.


Με επιστολή τους προς τους κ.κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξανθό οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών ζητούν συνάντηση προκειμένου να συζητηθούν τόσο τα γενικά θέματα υγείας, όσο και τα ειδικά θέματα που αφορούν στον κλάδο της Φυσικοθεραπείας.

Ομοίως πράττουν και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος. «Τα συσσωρευμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας, είμαστε βέβαιοι πως θα βρουν τη λύση τους, με την ανάδειξη της Υγείας ως μέγιστου δημόσιου αγαθού για όλους τους πολίτες», αναφέρουν στην επιστολή τους οι νοσηλευτές. Όπως αναφέρουν, πολλά θέματα χρήζουν άμεσης θεσμικής αντιμετώπισης, χωρίς οικονομικό κόστος, με πρώτη την περιγραφή και νομοθέτηση των νοσηλευτικών πράξεων.
 
Πηγή:tovima.gr

Οι Παρεμβάσεις του Δημήτρη Στρατούλη στο Ασφαλιστικό




Όταν αλλάζει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης ως προς τους όρους και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, ένας ολόκληρος κλάδος της ασφαλιστικής μας αγοράς επηρεάζεται άμεσα και έμμεσα. Πολύ περισσότερο όταν αυτές οι αλλαγές δεν είναι «κάτι καινούργιο» αλλά ουσιαστικά σταδιακή επαναφορά αυτών που ίσχυαν πριν καταργηθούν.

Η δυναμική βέβαια που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία ως προς την αγορά ασφαλιστικών προϊόντων περίθαλψης και υγείας δεν προβλέπεται να ανακοπεί, αλλά ως προς το συνταξιοδοτικό που δεν είχε ξεκινήσει έντονη ανάπτυξη, μπορεί να επηρεαστεί.

Οι παρεμβάσεις που ανήγγειλε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρης Στρατούλης στο Ασφαλιστικό είναι επιγραμματικά οι εξής:

  •  Επαναφορά 13ης σύνταξης
  • Κατάργηση νόμων μείωσης συντάξεων 
  • Επανεξέταση υπολογισμού εφάπαξ
  • Κατάργηση νόμου για μειώσεις σε επικουρικές
  • Κατάργηση νόμων αύξησης ορίων ηλικίας
  • Σταδιακή αποκατάσταση συντάξεων και 
  • Χορήγηση σύνταξης 360 ευρώ σε υπερήλικες

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Τα οφέλη ενός συμβολαίου νοσοκομειακής περίθαλψης.




Δημιουργώντας και διατηρώντας ένα συμβόλαιο νοσοκομειακής περίθαλψης τα οφέλη είναι αρκετά. Από τα πιο σημαντικά είναι η αξιοπρέπεια του να νοσηλευτώ σε κάποιο ίδρυμα υγειονομικής περίθαλψης όπου οι γιατροί να είναι καταξιωμένοι και έμπειροι, οι συνθήκες υγιεινής να είναι σε υψηλό επίπεδο, τα ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και εγκαταστάσεις να καθιστούν την διαμονή κατάλληλη.


Κερδίζω λοιπόν την δυνατότητα να επιλέξω το ΠΟΥ, το ΠΟΤΕ και το με ΠΟΙΟΝ.
Αναφερόμενοι στο ΠΟΥ εννοούμε την επιλογή του νοσοκομείου – κλινικής σε όποια χώρα και αν βρίσκεται.

Αναφερόμενοι στο ΠΟΤΕ εννοούμε την επιλογή της άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος υγείας χωρίς αυτό να εξαρτάται από λίστες αναμονής ή άλλες κοινωνικές συνθήκες – αναταραχές.

Αναφερόμενοι στο με ΠΟΙΟΝ εννοούμε την επιλογή του πιο κατάλληλου και εξειδικευμένου γιατρού για την λύση του προβλήματος υγείας που έχω.


Συμπέρασμα

Έχοντας ένα συμβόλαιο νοσοκομειακής περίθαλψης κερδίζω την ψυχική μου ηρεμία όταν δεν το χρησιμοποιώ και την αξιοπρέπεια ως ασθενής όταν το ενεργοποιώ.

Καλέστε στα  6938 009 777     211 4039370 
Εναλλακτικά, συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ για ένα προσωπικό ραντεβού ώστε να προσεγγίσουμε εξατομικευμένα τις ανάγκες σας.

Ζημιωθέντες Ασπίς Πρόνοια προς Βαρουφάκη «Δώστε λύση μετά από 5,5 χρόνια»



Να δοθεί λύση 5,5 χρόνια μετά το μεγάλο σκάνδαλα της κατάρρευσης του ασφαλιστικού ομίλου Ασπίς Πρόνοια ζητούν οι ζημιωθέντες από τις ασφαλιστικές εταιρίες του ομίλου .

Σε επιστολή του προς τον νέο υπουργό Οικονομικών ο Σύλλογος των Ζημιωθέντων αναφέρει :
«Δεχτείτε τα θερμά μας συγχαρητήρια και τις πιο καλές μας ευχές για το δύσκολο και εθνικά υπεύθυνο έργο που αναλαμβάνετε.

Ένα από τα προβλήματα τα οποία κληρονομείτε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αποτελεί το τεράστιο κοινωνικό ζήτημα που προκαλεί η παρατεταμένη εκκρεμότητα των πρώην ασφαλισμένων του Ομίλου της Ασπίς Πρόνοια. Ήδη 5,5 χρόνια μετά την ανάκληση μετράμε τεράστιες ζημιές οι οποίες αφορούν πρωτίστως τους κατόχους 250.000 ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής του Ομίλου, αλλά και καταστροφικές παράπλευρες απώλειες για τον θεσμό ο οποίος έχει απολέσει το 1/4 του ενεργητικού του κυρίως εξαιτίας αυτού του προβλήματος, το οποίο έπληξε τις ασφαλιστικές εταιρείες στο πιο δυνατό τους σημείο, την αξιοπιστία. Φυσικά πολύ ζημιωμένη είναι και η εθνική οικονομία η οποία απώλεσε πολύ σημαντικά έσοδα από φόρους επί των ασφαλίστρων και επί των κερδών των ασφαλιστικών εταιρειών.

Είστε εξαιρετικός γνώστης των συνθηκών εποπτείας και προστασίας των ασφαλιστικών εταιρειών διεθνώς. Όπως γνωρίζετε η ασφαλιστική βιομηχανία αποτελεί την μεγαλύτερη βιομηχανία του κόσμου μέσω της οποίας πραγματοποιούνται το 50% των επενδύσεων του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα, ακατάλληλοι άνθρωποι σε ακατάλληλες θέσεις, αντί να λύσουν ένα εύκολο πρόβλημα μέσα σε λίγα λεπτά, κατόρθωσαν να πλήξουν καίρια την ασφαλιστική αγορά και να φέρουν σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών. Φαινόμενο που αποτελεί παγκόσμιο αρνητικό case study το οποίο θα πρέπει να διδάσκεται στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια ως υπόδειγμα καταστροφής ανθρώπων και θεσμών.

Η επίλυση του προβλήματος είναι πολύ εύκολη και σήμερα ακόμη αφού υπάρχει ήδη ο νόμος 3867 ο οποίος επιλύει με έναν ικανοποιητικό τρόπο το πρόβλημα χωρίς κανένα απολύτως δημοσιονομικό κόστος. Μόνο μικρές παρεμβάσεις απαιτούνται προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία εκκαθάρισης, αλλά και η εύρεση ενός χρηματοδοτικού εργαλείου προκειμένου να δανειοδοτηθεί το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής που έχει την αποζημιωτική ευθύνη.

Στην εύλογη απορία σας γιατί ο νόμος αυτός δεν εφαρμόστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, απαντάμε ότι παραμένουμε κι εμείς με την ίδια απορία αφού τα τελευταία 2,5 αντιμετωπίσαμε μόνο ένα αρχικό ενδιαφέρον το οποίο μετατράπηκε σε μια ατελέσφορη παρελκυστική τακτική που δεν οδήγησε πουθενά. Το κυριότερο όλων όμως κατά την γνώμη μας, είναι ότι την υπόθεση ανέλαβαν εντελώς ακατάλληλοι άνθρωποι.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δική σας θέληση και η εξαιρετική σας δημιουργικότητα θα συμβάλουν στην άμεση επίλυση του προβλήματος και πολύ σύντομα όλοι αυτοί οι οποίοι υποφέρουν από την εκκρεμότητα που υπάρχει, θα ακούσουν από εσάς επιτέλους ευχάριστα νέα.

Θέτουμε υπόψη σας ότι ο Σύλλογός μας έχει ήδη πραγματοποιήσει όλες τις προπαρασκευαστικές επαφές που απαιτούνται και έχει λάβει πολύ θετικά μηνύματα για την συμβολή όλων στη επίλυση του προβλήματος.

Πιο συγκεκριμένα έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με αρμοδίους από την Τράπεζα της Ελλάδος, το προεδρείο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, τους εκκαθαριστές της εταιρείας και φυσικά -προεκλογικά- με τους επικεφαλείς του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ μέσω των οποίων εκδόθηκαν και οι ανακοινώσεις του κόμματος για το ζήτημα.

Θα επιθυμούσαμε μια σύντομη συνάντηση μαζί σας έτσι ώστε να σας ενημερώσουμε πιο αναλυτικά για το πρόβλημα αλλά και να σας μιλήσουμε για τις προτάσεις μας σχετικά με την διευθέτησή του.
Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στον δύσκολο αγώνα σας.»

"ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ"Τι πρέπει να γνωρίζουμε?


 



Όταν κάνουμε συμβόλαιο Πυρός-κλοπής κατοικίας ζητούμε να ενημερωθούμε τι ακριβώς καλύπτει και υπό ποιες προυποθέσεις. Ζητούμε να ενημερωθούμε για την έννοια της συνασφάλισης, παλαιότητας, διάρρηξης, κακόβουλης βλάβης κλέφτη κλπ. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι καλό όταν οι όροι ασφάλισης είναι καλοί. Όταν συγκρίνουμε συμβόλαια ασφάλισης δεν πρέπει να περιοριζόμαστε μόνο στο κόστος αλλά στην σχέση κόστους και όρων κάλυψης με παράλληλο έλεγχο της φερεγγυότητας της ασφαλιστικής εταιρείας. Οι διαβεβαιώσεις του ασφαλιστή μας πριν την σύναψη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου έχουν πραγματική ισχύ μόνο όταν αναγράφονται στους όρους κάλυψης. Η άγνοια των θεμάτων αυτών ευθύνεται κατά μεγάλο μέρος για την δυσαρέσκεια ορισμένων προς τις ασφαλιστικές εταιρείες.
 Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι ασφαλίζουμε πάντοτε την κατασκευαστική αξία μιας οικοδομής και όχι την εμπορική της αξία. Δηλαδή δεν μας ενδιαφέρει πόσο πωλήθηκε ή αγοράσθηκε ένα ακίνητο, αλλά ποιο ήταν το ποσό που δαπανήθηκε για να κατασκευασθεί.

Είναι υποχρεωτικό να ασφαλίσω το σπίτι μου μέσω της τράπεζας που έχω πάρει το δάνειο?

Βάση της εγκυκλίου της τράπεζας της Ελλάδος που εξεδόθηκε στις 14 μαίου του 2013 και έχει κοινοποιηθεί σε όλες τις διοικήσεις των τραπεζών,όταν ο δανειολήπτης προσκομίσει στην τράπεζα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που πληρεί τις καλύψεις τις δανειακής σύμβασης,αυτό θα πρέπει να γίνεται δεκτό χωρίς καμμία καθυστέρηση δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ

Το πρόγραμμα κατοικίας της Groupama Φοίνιξ  δημιουργήθηκε για να καλύψει κατά 100% της ανάγκες σας, και σας παρέχει ολοκληρωμένη προστασία (για ενυπόθηκο η μη).

Με κόστος μόλις 1,35€ για κάθε 1000€ ασφαλιζόμενου κεφαλαίου δηλαδή δάνειο η κατοικία αξίας 100.000€ στοιχίζει 135€ ετησίως και είναι το πληρέστερο και οικονομικότερο ασφαλιστήριο πυρός της αγοράς,και περιλαμβάνει τις εξής καλύψεις:


  • ΠΥΡΚΑΓΙΑ -ΚΕΡΑΥΝΟΣ                   
  • ΕΥΡΕΙΑ ΕΚΡΗΞΗ
  • ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΑΠΟ ΔΑΣΟΣ
  • ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΝΟ
  • ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΑΡΑΧΕΣ-ΣΤΑΣΕΙΣ-ΑΠΕΡΓΙΕΣ-ΟΧΛΑΓΩΓΙΕΣ
  • ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
  • ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΑΠΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΛΟΠΗΣ(έως 1500€ ανά γεγονός και ετησίως)
  • ΠΛΥΜΜΥΡΑ-ΘΥΕΛΛΑ-ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
  • ΧΙΟΝΙ-ΧΑΛΑΖΙ-ΠΑΓΕΤΟΣ
  • ΘΡΑΥΣΗ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
  • ΠΤΩΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ
  • ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ
  • ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΣΥΝΤΡΙΜΜΑΤΩΝ
  • ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ
  • ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΟΜΟΡΩΝ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ(έως 10.000/ανά ζημιά και αθροιστικά)
  • ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΕ ΑΞΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ (για κτίρια έως 25 ετών)
  • ΣΕΙΣΜΟΣ (απαλλαγή 2% επί του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου)
Για περαιτέρω διευκρινήσεις τηλεφωνήστε στα 6938 009 777 - 211 4039370  εναλλακτικά πατήστε ΕΔΩ και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας.

Σεξ και Χειρουργείο!


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmRjkcqgSdnhlLaAp7tuKA79I4drX12GTJ8PGMiN0OWkjktaIdI9S5nJzZy80DS7sYvHik1D956KyGDbcrENRF53M3W9p2xnWrwdwzKyO_8anXyajagS3g7cgqV0eiHHY7tTLbilBWgM0/s1600/Surgery1.JPG

Το ζήτημα της ερωτικής επαφής μετά από μια χειρουργική επέμβαση αποτελεί θέμα ταμπού το οποίο πολλοί ασθενείς διστάζουν να συζητήσουν. Η απάντηση είναι η εξής:

Το είδος της επέμβασης στην οποία έχει υποβληθεί καθορίζει και το χρόνο επιστροφής σε κάθε είδους σεξουαλικής δραστηριότητας. Ορισμένοι ασθενείς μπορεί να είναι σε θέση να κάνουν σεξ και την ιδία ημέρα μετά την επέμβαση ενώ για άλλους μια αναμονή μιας εβδομάδος ή μηνών μπορεί να είναι σκόπιμη για να αποφευχθεί η πρόκληση έντονου πόνου ή τυχόν επιπλοκών που θα έθεταν σε κίνδυνο την υγεία τους.


Γενικές οδηγίες για σεξ μετά από χειρουργική επέμβαση

Μετά από σχετικά απλές χειρουργικές επεμβάσεις οι ασθενείς συνήθως επανέρχονται στη φυσιολογική σεξουαλική τους ζωή όταν είναι σε θέση να επιστρέψουν στην εργασία του και την πλήρη σωματική τους δραστηριότητα. Αυτό αποτελεί βασικό παράγοντα που καθορίζει την επιστροφή στη σεξουαλική ζωή.

Για ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε εκτεταμένες χειρουργικές επεμβάσεις συνήθως απαιτείται αποχή για τέσσερις έως έξι εβδομάδες, ίσως και περισσότερο.Οι περιορισμοί σχετικά με το σεξ πραγματικά εξαρτώνται από την έκταση της επέμβασης και τα μέρη του σώματος που εμπλέκονται.




Μια πρόταση είναι να αφήσετε τον πόνο να είναι οδηγός σας. Μπορεί να νιώθετε πως έχετε αναρρώσει από την επέμβαση αλλά κατά τη διάρκεια της προσπάθειας για σεξουαλική επαφή να διαπιστώσετε πως ο πόνος είναι παρόν. Ο πόνος σας ενημερώνει ότι το σώμα σας ότι δεν είναι έτοιμο, ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για ανάρρωση.


Ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις ο πόνος μπορεί να αποφευχθεί με μερικές τροποποιήσεις. Παραδείγματος χάριν σε μία ασθενή που έχει υποβληθεί σε επέμβαση στο μαστό η στάση του σώματος που θα αύξανε την ασκούμενη πίεση στη συγκεκριμένη περιοχή θα προκαλούσε πόνο η δυσφορία πρέπει να αποφεύγεται και να αντικατασταθεί με άλλες εναλλακτικές θέσεις που δεν προκαλούν υπέρμετρη κίνηση, πίεση και πόνο.




Σε χειρουργικές επεμβάσεις που επηρεάζουν τα αναπαραγωγικά όργανα ή αφορούν παρακείμενες περιοχές, όπως η βουβωνοκήλη, η υστερεκτομή, οι χειρουργικές επεμβάσεις στον προστάτη, ή οποιαδήποτε επέμβαση στο πέος ή τον κόλπο απαιτείται περισσότερος χρόνος, καθόσον η επούλωση του τραύματος είναι προαπαιτούμενο για την έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας..

Σε κάθε περίπτωση μία είναι η σωστή λύση. Να συμβουλευτείτε το χειρουργό σας και να τον ρωτήσετε ποτέ είναι ασφαλής η επιστροφή στη φυσιολογική σεξουαλική δραστηριότητα.





Πηγή: http://xeirourgikh.blogspot.gr

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Πώς θα αλλάξει το σώμα μας το 2015


 



Φέτος προβλέπεται μια ακόμη… παραγωγική χρονιά καθώς το σώμα μας θα περάσει νομοτελειακά από μια σειρά μεταμορφώσεων και αλλαγών στις οποίες σπανίως δίνουμε σημασία.

Όλα αλλάζουν στην Φύση, ασχέτως ρυθμών, γιατί εμείς να αποτελούμε εξαίρεση; Για πολλούς αλλαγή σημαίνει συνήθως ένα νέο κούρεμα, λίγα παραπάνω κιλά ή μια γερή δίαιτα, περισσότερη άσκηση για τέλειους κοιλιακούς ή απλώς… κραιπαλοθεραπεία! Όσο όμως εμείς ασχολούμαστε με αυτά, το σώμα μας δεν σταματά να περνάει τις δικές του, αόρατες και μη, αλλαγές και μεταμορφώσεις, επιβεβαιώνοντας στα γενέθλιά μας αυτό που μαρτυρούν και τα κεράκια στην τούρτα: ότι δεν είμαστε πια όπως είμασταν δώδεκα μήνες νωρίτερα!

Επιστήμονες κάθησαν και υπολόγισαν σε απτά δεδομένα τις βασικές αλλαγές που υφίσταται σε ετήσια βάση το ανθρώπινο σώμα, παρουσιάζοντας εντυπωσιακά στοιχεία στο World Science Festival.

Έτσι, και τίποτα να μην κάνουμε, τα μαλλιά μας θα μεγαλώσουν κατά μέσον όρο 15,25 εκατοστά, θα χάσουμε 3,6 κιλά δέρματος, 344,4 λίτρα σάλιου, 511 λίτρα ούρων, 18 έως 25 τρισεκατομμύρια κύτταρά μας θα πεθάνουν λόγω απόπτωσης είτε εξαιτίας προσβολής τους από κάποιον ιό και η καρδιά μας θα χτυπήσει κάπου 35 εκατομμύρια φορές –για τους ερωτευμένους μάλλον περισσότερες.

Επίσης, τρώμε-δεν τρώμε τα νύχια μας, αυτά θα μεγαλώσουν σχεδόν 2,5 εκ. μέχρι την εκπνοή του 2015 ενώ τα αιμοπετάλια θα διατηρήσουν τον τίτλο των πιο (μικρο)κοσμογυρισμένων αφού οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα ταξιδέψουν περίπου 6,4 εκατομμύρια χιλιόμετρα μέσα μας… Και τώρα που μάθαμε σε αριθμούς πώς αλλάζει το σώμα μας όταν εμείς δεν κοιτάμε, ας συνεχίσουμε την ζωή μας και ό,τι κάναμε. Το ίδιο άλλωστε θα κάνει κι αυτό.

Πηγή:iatropedia.gr

Η παγίδα της ρύθμισης των 100 δόσεων




"Παγίδα" σε χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου, που εντάσσονται στη νέα ρύθμιση για την τμηματική εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών τους έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, έχει στήσει το υπουργείο Οικονομικών. Ακόμη κι αν οι οφειλέτες είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των μηνιαίων δόσεων της ρύθμισης, οι Εφορίες δεν παύουν να προχωρούν σε κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, ενοικίων και λοιπών εσόδων και εισοδημάτων τους!

Δείτε εδώ ερωτήσεις και απαντήσεις για όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη ρύθμιση

Τη δυνατότητα συνέχισης των κατασχέσεων αυτών την παρέχει ο ίδιος ο νόμος με τον οποίο θεσπίστηκε η νέα ρύθμιση, καθώς προβλέπει ότι για όσους ενταχθούν στη νέα ρύθμιση αναστέλλονται μόνο οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων που τυχόν τους έχουν επιβληθεί, όμως οι κατασχέσεις απαιτήσεών τους εις χείρας τρίτων εξακολουθούν να επιβάλλονται έως ότου εξοφλήσουν το 50% των ρυθμιζόμενων οφειλών τους.

Δείτε εδώ σε πόσες δόσεις σας συμφέρει να ρυθμίσετε την οφειλή με παραδείγματα

Συνεπώς, για να αρθούν οι κατασχέσεις σε καταθέσεις, έσοδα ή εισοδήματα των οφειλετών που έχουν ενταχθεί στη νέα ρύθμιση θα πρέπει αυτοί να αποπληρώσουν το 50% των χρεών τους.

Σημειωτέον ότι οι κατασχέσεις αυτές

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ασφαλίζω ότι αγαπώ!


 


Τηλεφωνήστε στα 211 4039370 η 6938 009 777 για ένα ραντεβού ώστε να προσεγγίσουμε εξατομικευμένα τις ανάγκες σας.
Εναλλακτικά πατήστε ΕΔΩ και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΙΧΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ


 




Τα τιμολόγια δεν υπόκεινται σε κριτήρια τιμολόγησης όπως ημερομηνία γέννησης οδηγού,έκδοσης διπλώματος,και έτους κατασκευής οχήματος και απαιτούν τα ελάχιστα δικαιολογητικά, τα οποία είναι η άδεια κυκλοφορίας,  το δίπλωμα οδήγησης, και βεβαίωση μισθοδοσίας τα οποία αποστέλλετε στα:
Fax: 211 850 2101 η στο e mail: karlaftisc@gmail.com
Για περαιτέρω διευκρινήσεις σχετικά με τις καλύψεις του πακέτου η συμπληρωματικές καλύψεις, τηλεφωνήστε στα 211 4039370 η 6938 009 777 
Εναλλακτικά στείλτε μήνυμα πατώντας ΕΔΩ

Χειροπέδες για στημένα τροχαία με λεία 18.000 ευρώ από ασφαλιστικές εταιρίες




«Εστηναν» δυστυχήματα και απέσπασαν 18.000 ευρώ από ασφαλιστικές.

 Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα

Συνελήφθησαν χθες με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση δύο πρόσωπα ηλικίας 40 και 34 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, απάτης και παροχής ψευδών πληροφοριών στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, τα πιο πάνω αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2007 – 2014 στη Λεμεσό. Συγκεκριμένα, σε εννέα διαφορετικές περιπτώσεις, οι ύποπτοι φέρονται να απέσπασαν με εικονικά δυστυχήματα ως οδηγοί, επιβάτες ή πεζοί, το συνολικό ποσό των 18.000 ευρώ, από διάφορες ασφαλιστικές εταιρίες.

Η Τροχαία Λεμεσού σε συνεργασία με το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζουν τις εξετάσεις.

Πηγή:asfalisinet.gr

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Δείτε να πάθετε: Το ΕΣΥ ..της Σεούλ!



Μπορεί συχνά πυκνά να χρησιμοποιούμε την φράση ...θα γίνει της Κορέας αλλά τελικά η χώρα αυτή βάζει τα... γυαλιά ακόμη και στις πιο εκσυγχρονισμένες χώρες.

Το επίπεδο της επιστημονικής κοινότητας δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει από αυτό της Ευρώπης, αντίθετα σε ορισμένους τομείς όπως αυτόν της βασικής έρευνας και της εμβιομηχανικής είναι πιο προηγμένη.

Στο αντίστοιχο ΕΣΥ ΄΄ντρέπεσαι να πατήσεις'' από την καθαριότητα. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι ασθενείς όσο περιμένουν στις αίθουσες αναμονής χαλαρώνουν από τις νότες του πιάνου, που παίζουν εθελοντικά οι συνοδοί τους.



Του Αθανάσιου Μπαδέκα Ορθοπαιδικού Χειρουργού Τραυματιολόγου

Διευθυντής ορθοπαιδικού Τμήματος ΕΛ.ΑΣ.
FOOT & ANKLE FELLOWSHIP, USA

Σκοπός του ταξιδιού η εκπροσώπηση ως επικεφαλής της Ευρωπαικής Αποστολής της EFAS (Ευρωπαική Εταιρεία Άκρου Ποδός Ποδοκνημικής) στο ετήσιο Συνέδριο της Κορεατικής Ορθοπαιδικής Επιστημονικής Εταιρείας, η συμμετοχή σε κοινά συμπόσια και workshop.

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις εμπειρίες που άντλησα το επίπεδο της επιστημονικής κοινότητας καθώς και το επίπεδο της κοινωνικής ζωής και του τρόπου διαβίωσης.

Η μακρινή Κορέα που βρίσκεται ακόμη πιο μακριά και από την Κίνα βγαίνει από ένα αιματηρό εμφύλιο πόλεμο 1950-1953 εντελώς κατεστραμμένη και διαιρεμένη σε Βόρεια και Νότια Κορέα.

Το επίπεδο της επιστημονικής κοινότητας που συναντήσαμε στην Σεούλ δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει από αυτό της Ευρώπης, αντίθετα σε ορισμένους τομείς όπως αυτόν της βασικής έρευνας και της εμβιομηχανικής είναι πιο προηγμένη.



Όλοι οι σύνεδροι από το ετήσιο Συνέδριο της Κορεατικής Ορθοπαιδικής Επιστημονικής Εταιρείας.

Τα Νοσοκομεία που επισκεφτήκαμε περισσότερα Πανεπιστημιακά λειτουργούσαν σε επίπεδο πολύ προηγμένο χώροι πεντακάθαροι χωρίς ουρές και χωρίς γραφειοκρατία και χαρτοβασίλειο, όλες οι εξετάσεις ήταν ψηφιοποιημένες.
Η χρήση της μιας και μοναδικής έκδηλη από τους υπολογιστές, τις τηλεοράσεις μέχρι και τα ιατρικά μηχανήματα.




αίθουσα αναμονής... Δημόσιου νοσοκομείου με πιάνο!

Στην αίθουσα αναμονής υπήρχε πιάνο που εθελοντές έπαιζαν μουσική για συνοδούς και ασθενείς και βασίλευε μία ηρεμία και τάξη.

Όλο το προσωπικό και οι φοιτητές φορούσαν την διακριτική τους ταυτότητα και στολή εργασία σας και ο σεβασμός προς τους δασκάλους και τους πρεσβύτερους ήταν έκδηλος με έναν ιδιαίτερο τρόπο που είχε πολλές εκφάνσεις όπως ο τόνος της φωνής, η υπόκλιση η προσφώνηση.

Κάτι άλλο που κάνει εντύπωση είναι η καθαριότητα που κυριαρχεί στους δημόσιους χώρους, ο σεβασμός στους ηλικιωμένους στο μετρό και στα δημόσια μέσα μεταφοράς που ήταν πού εύχρηστα και γρήγορα και χρησιμοποιούνται από όλους.



Ο κ.Θ.Μπαδέκας με τον Κορεάτη συνάδερφο του.

Θρησκευτικά συνυπάρχουν χωρίς καμία ακρότητα Καθολικοί , προτεστάντες, Βουδιστές και Άθεοι.
Καθαριότητα, σεβασμός και ψηφιοποίηση των πάντων είναι τρία έκδηλα χαρακτηριστικά της Σεούλ και όλα αυτά σε μία χώρα κατεστραμμένη εντελώς πριν 55 χρόνια και ακόμη διαιρεμένη που ξοδεύει τεράστια ποσά σε αμυντικούς εξοπλισμούς και η υποχρεωτική θητεία είναι δύο χρόνια.
Όπως μας είπαν στην ξενάγηση έχουν έως τώρα βρει και καταστρέψει τέσσερα υπόγεια τούνελ εισβολής από την Βόρεια Κορέα. Επιπλέον έχουν να φυλάξουν μία τεράστια ακτογραμμή. Βρίσκονται ανάμεσα σε δύο μεγάλα κράτη Κίνα και Ιαπωνία που είχαν και έχουν διαφορές και διεκδικήσεις.



Οι συγκρίσεις με την Ελληνική πραγματικότητα αναπόφευκτες και οι δικαιολογίες μας φτηνές. Οι ξένοι για κάθε χώρα είναι οι ίδιοι παντού και φέρονται με τον ίδιο τρόπο παντού, το μόνο που μπορούμε να αλλάξουμε είναι να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι.
Πηγή:iatropedia.gr

SOS από την ΕΙΝΑΠ για ελλείψεις κλινών ΜΕΘ - δραματικό τοπίο για χρονίως πάσχοντες


 SOS από την ΕΙΝΑΠ για ελλείψεις κλινών ΜΕΘ - δραματικό τοπίο για χρονίως πάσχοντες





Τον κώδωνα του κινδύνου για τις δραματικές ελλείψεις κλινών σε ΜΕΘ, κρούουν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Το πρόβλημα μάλιστα εφέτος διογκώνεται ακόμη περισσότερο, καθώς η γρίπη έχει κάνει την εμφάνισή της, η οποία προκαλεί σοβαρές επιπλοκές (καθώς υπάρχουν μεταλλάξεις, τις οποίες δεν καλύπτει όλες το εμβόλιο) και απαιτείται εγρήγορση και ετοιμότητα.


Ήδη, πολλοί ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα είναι αυτή την στιγμή διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους νοσηλευτηρίων, ενώ θα έπρεπε να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, τονίζει η ΕΙΝΑΠ.


Σε ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ υπογραμμίζεται ακόμη, ότι «πρόκειται για δραματικό πρόβλημα που απειλεί άμεσα δεκάδες ανθρώπινες ζωές» και το οποίο οφείλεται «στη μη ύπαρξη διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ λόγω έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού». Όπως επισημαίνει η ΕΙΝΑΠ, «εάν επιβεβαιωθούν οι φόβοι («τους οποίους απευχόμαστε») για βαριά κρούσματα γρίπης αυτή την περίοδο, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η κατάσταση να ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο».


Η ΕΙΝΑΠ σημειώνει ότι «κατ' επανάληψη έχει τονίσει το πρόβλημα και έχει απαιτήσει λύση που, δυστυχώς, δεν έχει δοθεί από την Πολιτεία.. Θεωρούμε τελείως απαράδεκτο στον 21ο αιώνα, βαρέως πάσχοντες ασθενείς, που περιμένουν για κρεβάτι ΜΕΘ στη λίστα του ΕΚΑΒ, να έχουν ως μοναδική ελπίδα να καταλήξει κάποιος άλλος από τους ήδη νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ, για να πάρουν τη θέση του. Να επικρατεί δηλαδή "ο θάνατός σου, η ζωή μου"».


Να σημειώσουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί ότι εάν εκλεγεί κυβέρνηση, προτεραιότητά του θα είναι οι προσλήψεις σε ΜΕΘ.

Πηγή:www.onmed.gr

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ!












Τα τιμολόγια δεν υπόκεινται σε κριτήρια τιμολόγησης όπως ημερομηνία γέννησης οδηγού,έκδοσης διπλώματος,και έτους κατασκευής οχήματος και απαιτούν τα ελάχιστα δικαιολογητικά, τα οποία είναι η άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα οδήγησης (επιπλέον βεβαίωση μισθοδοσίας για τους δημοσίους υπαλλήλους) τα οποία αποστέλλετε στα:
Fax: 211 850 2101 η στο e mail: karlaftisc@gmail.com
Για περαιτέρω διευκρινήσεις σχετικά με τις καλύψεις του πακέτου η συμπληρωματικές καλύψεις, τηλεφωνήστε στα 211 4039370 η 6938 009 777 
Εναλλακτικά στείλτε μήνυμα πατώντας ΕΔΩ