Translate

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

"ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ"Τι πρέπει να γνωρίζουμε?


 






Όταν κάνουμε συμβόλαιο Πυρός-κλοπής κατοικίας ζητούμε να ενημερωθούμε τι ακριβώς καλύπτει και υπό ποιες προυποθέσεις. Ζητούμε να ενημερωθούμε για την έννοια της συνασφάλισης, παλαιότητας, διάρρηξης, κακόβουλης βλάβης κλέφτη κλπ. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι καλό όταν οι όροι ασφάλισης είναι καλοί. Όταν συγκρίνουμε συμβόλαια ασφάλισης δεν πρέπει να περιοριζόμαστε μόνο στο κόστος αλλά στην σχέση κόστους και όρων κάλυψης με παράλληλο έλεγχο της φερεγγυότητας της ασφαλιστικής εταιρείας. Οι διαβεβαιώσεις του ασφαλιστή μας πριν την σύναψη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου έχουν πραγματική ισχύ μόνο όταν αναγράφονται στους όρους κάλυψης. Η άγνοια των θεμάτων αυτών ευθύνεται κατά μεγάλο μέρος για την δυσαρέσκεια ορισμένων προς τις ασφαλιστικές εταιρείες.
 Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι ασφαλίζουμε πάντοτε την κατασκευαστική αξία μιας οικοδομής και όχι την εμπορική της αξία. Δηλαδή δεν μας ενδιαφέρει πόσο πωλήθηκε ή αγοράσθηκε ένα ακίνητο, αλλά ποιο ήταν το ποσό που δαπανήθηκε για να κατασκευασθεί.

Είναι υποχρεωτικό να ασφαλίσω το σπίτι μου μέσω της τράπεζας που έχω πάρει το δάνειο?

Βάση της εγκυκλίου της τράπεζας της Ελλάδος που εξεδόθηκε στις 14 μαίου του 2013 και έχει κοινοποιηθεί σε όλες τις διοικήσεις των τραπεζών,όταν ο δανειολήπτης προσκομίσει στην τράπεζα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που πληρεί τις καλύψεις τις δανειακής σύμβασης,αυτό θα πρέπει να γίνεται δεκτό χωρίς καμμία καθυστέρηση δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ

Το πρόγραμμα κατοικίας της Groupama Φοίνιξ  δημιουργήθηκε για να καλύψει κατά 100% της ανάγκες σας, και σας παρέχει ολοκληρωμένη προστασία (για ενυπόθηκο η μη).

Με κόστος μόλις 1,35€ για κάθε 1000€ ασφαλιζόμενου κεφαλαίου δηλαδή δάνειο η κατοικία αξίας 100.000€ στοιχίζει 135€ ετησίως και είναι το πληρέστερο και οικονομικότερο ασφαλιστήριο πυρός της αγοράς,και περιλαμβάνει τις εξής καλύψεις:

  • ΠΥΡΚΑΓΙΑ -ΚΕΡΑΥΝΟΣ                   
  • ΕΥΡΕΙΑ ΕΚΡΗΞΗ
  • ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΑΠΟ ΔΑΣΟΣ
  • ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΝΟ
  • ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΑΡΑΧΕΣ-ΣΤΑΣΕΙΣ-ΑΠΕΡΓΙΕΣ-ΟΧΛΑΓΩΓΙΕΣ
  • ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
  • ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΑΠΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΛΟΠΗΣ(έως 1500€ ανά γεγονός και ετησίως)
  • ΠΛΥΜΜΥΡΑ-ΘΥΕΛΛΑ-ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
  • ΧΙΟΝΙ-ΧΑΛΑΖΙ-ΠΑΓΕΤΟΣ
  • ΘΡΑΥΣΗ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
  • ΠΤΩΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ
  • ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ
  • ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΣΥΝΤΡΙΜΜΑΤΩΝ
  • ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ
  • ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΟΜΟΡΩΝ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ(έως 10.000/ανά ζημιά και αθροιστικά)
  • ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΕ ΑΞΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ (για κτίρια έως 25 ετών)
  • ΣΕΙΣΜΟΣ (απαλλαγή 2% επί του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου)
Για περαιτέρω διευκρινήσεις τηλεφωνήστε στα 6938 009 777 - 211 4039370  εναλλακτικά πατήστε ΕΔΩ και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Στα € 700 εκ οι αποζημιώσεις για ασφάλιση αυτοκινήτου το 2013



Οι συνολικές αποζημιώσεις που κατέβαλε η ασφαλιστική αγορά το 2013 για τον κλάδο Ασφάλισης Αυτοκινήτων προσεγγίζουν τα € 700 εκ., σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) σχετικά με την Ασφάλιση Αυτοκινήτου 2013.

Η Ασφάλιση Αυτοκινήτου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους δραστηριοποίησης της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και ασκείται από 31 ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Η παραγωγή ασφαλίστρων το 2013 ανήλθε σε € 1,44 δισ. σημειώνοντας μείωση 7,8% σε σχέση με το 2012 και αποτελώντας το 35,9% του συνόλου της παραγωγής ασφαλίστρων.

Ο κ. Δ. Ζορμπάς, Πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων της ΕΑΕΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ανέφερε : «Η μείωση των κυκλοφορούντων οχημάτων (η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση στην παραγωγή ασφαλίστρων) οδήγησε σε ελαφρά κάμψη της συχνότητας ζημιών που αντιμετώπισαν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις το 2013 (από 6,94% το 2012 σε 6,20% το 2013). Η πορεία, όμως, των δεικτών του κλάδου όπως η μεγάλη αύξηση που σημειώθηκε στο δείκτη ζημιών της Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχημάτων (από 47,1% το 2012 σε 60% το 2013 προβληματίζει την ασφαλιστική αγορά για το μέλλον».


Πόλεμος για το άρθρο 43 στο νομοσχέδιο Βορίδη



«Η Πα.Σ.Ο.Νο.Π., σε περίπτωση που δεν δημιουργηθεί κλάδος που θα περιλαμβάνει ΟΛΟ το νοσηλευτικό προσωπικό (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ), μαίες και επισκέπτες υγείας, καλεί το νοσηλευτικό προσωπικό να εκτελεί ΜΟΝΟ τα καθήκοντα που του αναλογούν. Σε αντίθετη περίπτωση ο κάθε εμπλεκόμενος θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν για τη διάλυση του ΕΣΥ».
Τάδε έφη τα μέλη ΔΣ της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού ως αντίδραση το άρθρο 43 που προωθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, και που δημιουργεί άλλα δεδομένα εξέλιξης για τους νοσηλευτές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν χθες και η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά) στην οποία χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι «στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας και στο άρθρο 43, συνιστάται ειδικός κλάδος νοσηλευτών, επισκεπτών, μαιών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μόνο, αποκλείοντας τους Βοηθούς Νοσηλευτών ΔΕ, υποβαθμίζοντας το ρόλο τους στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και ευτελίζοντας την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια. Ο αποκλεισμός των συναδέλφων, η μισθολογική και βαθμολογική τους υποβάθμιση, η ένταξή τους από το νοσηλευτικό στο βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, αποχαρακτηρίζοντάς τους από βοηθούς νοσηλευτές, είναι λίγα από αυτά που θα βρουν μπροστά τους οι συνάδελφοι με την ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης.

Ουσιαστικά, τυπικά και με βούλα, με την επικαιροποίηση της επίμαχης διάταξης του 1992, βγάζετε εκτός νοσηλευτικού κλάδου περί τις 15.000 εργαζομένων στο χώρο της Υγείας , που προσφέρουν πραγματικά νοσηλευτικό έργο.
Ένα από τα πιο άγρια εκμεταλλευόμενα τμήματα του εργατικού δυναμικού στο χώρο των υπηρεσιών Υγείας, καθώς θεωρούνται τυπικά μη νοσηλευτές αλλά βοηθοί νοσηλευτών, επιτελούν πραγματικό νοσηλευτικό έργο, αμείβονται λιγότερο για ίδια εργασία λόγω της διαφορετικής εκπαιδευτικής βαθμίδας στην οποία ανήκουν, και στήριξαν και στηρίζουν τα νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες υγείας για δεκαετίες.

Ζητούμε την απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου και την έναρξη διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς για δημιουργία Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού ΕΣΥ και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αίτημά τους».

Από την άλλη πλευρά ωστόσο υπάρχουν οι νοσηλευτές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που όπως είναι φυσικό βλέπουν με καλό μάτι την αναβάθμιση του ρόλου τους.

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε την ανακοίνωση της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ):

«Ενόψει της ψήφισης από την ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Δευτέρα 22/12/2014, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, στο οποίο περιλαμβάνεται το άρθρο 43 περί της δημιουργίας κλάδων Νοσηλευτών, Μαιών και Επισκεπτών του ΕΣΥ, σημειώνουμε τα ακόλουθα:
Καταρχήν η δημιουργία κλάδου νοσηλευτών ΕΣΥ, αποτελεί ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών για τα μέλη μας, κάτι που αν και περιγράφηκε από το άρθρο 102 του Ν. 2071/92, δυστυχώς δεν εκδόθηκε το προβλεπόμενο Π.Δ μέσα στην οριζόμενη τριετία, ώστε να υλοποιηθεί η πρόβλεψη του εν λόγω νομοθετήματος.

Σήμερα, μετά από 22 χρόνια, οι 33.000 νοσηλευτές της χώρας, χαιρετίζουν με αίσθημα δικαίωσης το περιεχόμενο του άρθρου 43 και δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι θα στηρίξουν την εν θέματι νομοθετική πρωτοβουλία, μιας και θα επιλύσει πολλά θεσμικά ζητήματα του κλάδου.

Σημειώνουμε δε, ότι η δημιουργία κλάδων υπαλλήλων, αποσκοπεί στην ανάδειξη των ιδιαίτερων εκείνων χαρακτηριστικών μιας συγκεκριμένης ομοειδούς κατηγορίας εργαζομένων, που φέρουν τον ίδιο επαγγελματικό τίτλο και την ίδια άδεια άσκησης επαγγέλματος και γενικώς αποτελούν ένα απόλυτα ομοιογενές σύνολο, δυνάμενο να υπαχθεί σε κοινούς κανόνες, που να ρυθμίζουν τα πάσης φύσεως ζητήματα της εν γένει υπηρεσιακής τους κατάστασης.

Υπ’αυτήν την έννοια η ένταξη στον ίδιο κλάδο υπαλλήλων με διαφορετικά, ήτοι μη κοινά χαρακτηριστικά, όπως λανθασμένα προβάλλεται από ορισμένους, θα μπορούσε βασίμως να εκληφθεί ως παραβιάζουσα την αρχή της ισότητας και της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων, ενόψει της όμοιας αντιμετώπισης ουσιωδώς διαφορετικών περιπτώσεων.

Ενόψει των ανωτέρω παρατηρήσεων, όσον αφορά τους νοσηλευτές, η προαναφερθείσα νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, δέον όπως κατατείνει στη δημιουργία ενόςαμιγούς κλάδου, στον οποίο θα ενταχθούν αποκλειστικώς και μόνον νοσηλευτές, ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο της συσσώρευσης ενός ανομοιογενούς πλήθους υπαλλήλων, που θα καταστήσει εν τοις πράγμασι αφενός τον κλάδο άνευ αντικειμένου, αφετέρου την όποια προσπάθεια θέσπισης κοινών κανόνων ανέφικτη και ανεδαφική.

Σημειωτέον, ότι οι επίμαχες παρατηρήσεις καταλαμβάνουν και την περίπτωση της από κοινού ένταξης στον ίδιο κλάδο των Νοσηλευτών Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μαζί με τουςΒοηθούς Νοσηλευτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρόκειται για υπαλλήλους με εντελώς διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, διακριτά επαγγελματικά δικαιώματα και διαφορετικό επαγγελματικό τίτλο και άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Οι υπέρμαχοι μιας τέτοιας στρεβλής άποψης περί της συμπερίληψης των ΔΕ Βοηθών των Νοσηλευτών στον κλάδο νοσηλευτών του ΕΣΥ, προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι πρόκειται για διαφορετικές κατηγορίες εργαζομένων, όπως συμβαίνει με τους Φαρμακοποιούς και τους Βοηθούς Φαρμακοποιών.
Έτσι, στον κλάδο των Φαρμακοποιών του ΕΣΥ, περιλαμβάνονται μόνον οι Φαρμακοποιοί και όχι οι Βοηθοί αυτών. Στον κλάδο Ιατρών του ΕΣΥ, περιλαμβάνονται μόνον οι γιατροί. Στον κλάδο Νοσηλευτών του ΕΣΥ, πρέπει να περιλαμβάνονται μόνον Νοσηλευτές (βλ. Ν 1579/85, άρθρο 6) και όχι οι Βοηθοί τους.
Συμπερασματικά, η μοναδική προκρινόμενη λύση, που είναι συνάμα και η μόνη συνταγματικώς ανεκτή, είναι αυτή της δημιουργίας ενός αμιγούς κλάδου των Νοσηλευτών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Με βάση τα παραπάνω, παρακαλούμε όπως ασκήσετε το ιερό δικαίωμα που σας έδωσε η ψήφος των 33.000 νοσηλευτών της χώρας με σύνεση και έχοντας καταστεί γνώστες όλου του πλαισίου που αφορά το ειδικό τούτο θέμα, αποφεύγοντας να ενδώσετε σε επικίνδυνες απλουστεύσεις».
Πηγή:iatropedia.gr

Η Πρόσθετη Αξία (Value Plus) στη Διαμεσολάβηση!

 logos


Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, στις 10 η ώρα το πρωϊ, θα παρουσιαστεί στο Hilton η κοινοπραξία των τεσσάρων μεγάλων και γνωστών μονάδων, της Life Plan Insurance, της Mega Brokers, της Victory Promise και της Παρόν Ασφαλιστική, υπό την επωνυμία Value Plus.
Η κίνηση αυτή αποδεικνύει ότι ο δρόμος των συνεργασιών και των συνενώσεων, ανεξάρτητα από μεγέθη, αποτελεί τον μόνο σοβαρό δρόμο της διαμεσολάβησης, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής και να επιτελέσει τον ουσιαστικό της ρόλο. Η επιθετική πολιτική που ασκείται τόσο από τις τράπεζες μέσω του bancassurance, όσο και από αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες μέσω των Direct πωλήσεων, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθεί από μεμονωμένους ανεξάρτητους διαμεσολαβητές.
Τα τέσσερα επιτυχημένα διαμεσολαβητικά σχήματα στέλνουν ένα μήνυμα, ότι οι συνεργασίες, οι συνενώσεις και οι συνέργειες αποφασίζονται με καθαρά επιχειρηματικά κριτήρια και μάλιστα “εν ψυχρώ” και όχι “θερμώ”, όταν τα προβλήματα διογκώνονται. Οι αναμενόμενες αλλαγές στο σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς εντός του 2015 θα φέρουν σε ισχυρή θέση όσους διαμεσολαβητές κινηθούν έξυπνα, γρήγορα, μεθοδικά, με όραμα και πάντα στην κατεύθυνση των συνεργασιών.
 Πηγή:insurancedaily.gr

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


 





ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  ( (ΑΠΟ 25€  ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ 15€ ΓΙΑ  ΠΑΙΔΙΑ)
Η νοσοκομειακή περίθαλψη έχει εκτιμηθεί ως πολυτέλεια τα προηγούμενα χρόνια, λόγω κόστους. Σήμερα, αναδεικνύεται σε είδος πρώτης ανάγκης, ενώ και οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν προσφέρει προτάσεις με ιδιαίτερα εφικτό κόστος.

Οι προτάσεις μας, μέσα από το πλήθος των επιλογών, σας προσφέρουν:
 
Ολοκληρωμένη νοσοκομειακή περίθαλψη.
Επιλογή θέσης νοσηλείας (από 3κλινο έως σουίτα)
Ετήσιο προληπτικό έλεγχο υγείας (Checkup)
Κάλυψη χειρουργικών επεμβάσεων χωρίς διανυκτέρευση
Κάλυψη εξόδων διερεύνησης και αντιμετώπισης έκτακτου περιστατικού
Κάλυψη εξόδων που πραγματοποιούνται προ και μετά νοσηλείας
Συντονιστικό Κέντρο για Επείγουσα Υγειονομική Μεταφορά και Ιατρικές Συμβουλές
Ελεύθερη επιλογή νοσοκομείου
Απευθείας πληρωμή των εξόδων στο Νοσοκομείο
Αρχική ασφάλιση από 30 ημερών έως 65 ετών (και αργότερα σε κάποιες περιπτώσεις)
Πλήθος επιλογών από αναγνωρισμένες εταιρίες
Προτάσεις που συνδυάζονται με τον κοινωνικό φορέα
Κάλυψη στο εξωτερικό (Ευρώπη, ΗΠΑ & Καναδά)
Δυνατότητα πλήρους κάλυψης εξόδων τοκετού μετά από μόλις 10 μήνες ασφάλισης
Κάλυψη προϋπαρχουσών ασθενειών

Εάν επιθυμείτε μια ολοκληρωμένη ενημέρωση  για προγράμματα υγείας
χωρίς καμμία δέσμευση από την πλευρά σας καλέστε στα:
6938 009 777 - 211 4039370 Εναλλακτικά πατήστε ΕΔΩ και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Υπερσυνεργασία τεσσάρων γραφείων στη διαμεσολάβηση insuranceworld.gr



Υπερ- συνεργασία με φιλόδοξα σχέδια πραγματοποιούν τέσσερις εταιρείες διαμεσολάβησης επιχειρώντας να απαντήσουν στις νέες συνθήκες που επικρατούν στην ασφαλιστική αγορά. Πρόκειται για τις MEGA BROKER, VICTORY PROMISES, LΙFE PLAN, και “ΠΑΡΟΝ” οι επικεφαλής των οποίων μέσα στις επόμενες ημέρες, εκτός απροόπτου, θα προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο συνεργασίας θα διαρθρωθεί σε πολλά επίπεδα και ο κάθε “εταίρος” θα αποδώσει το υφιστάμενο συγκριτικό πλεονέκτημα στην κοινή υπηρεσία. Υγεία, σύνταξη, επενδύσεις αλλά και άλλες συναφείς ασφαλίσεις θα πρωταγωνιστήσουν στην ομαδική προσπάθεια η οποία αναμφισβήτητα αποκτά και διαπραγματευτική δύναμη. Τεχνογνωσία, πελατολόγια, ειδικεύσεις, θα συνεισφέρουν στον κοινό δρόμο που οι εταιρείες ξεκινούν. Κατά τις ίδιες πληροφορίες τα νομικά πρόσωπα θα διατηρήσουν την αυτόνομη οντότητά τους οπότε
και η συνεργασία θα εστιάσει στην αξιοποίηση των ισχυρών τους χαρακτηριστικών χωρίς αυτό να εμπίπτει σε απαγορευτικές από την νομοθεσία περί ανταγωνισμού κινήσεις. Την δραστηριοποίησή τους στον κλάδο ΖΩΗΣ θα τον υποστηρίξουν και με πρότυπες διαδικασίες εκπαίδευσης.
Να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή, -σημ: έχουν προηγηθεί και άλλες- αποτελεί την ελληνική απάντηση της διαμεσολάβησης στην παγκοσμιοποίηση του ασφαλιστικού προϊόντος και την ανάγκη να δημιουργηθούν νέα σχήματα.

 

Γιάννης Βερμισσώ
Δευθυντής Σύνταξης του Περιοδικού Insurance World και του insuranceworld.gr

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

"ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ"Τι πρέπει να γνωρίζουμε?



Όταν κάνουμε συμβόλαιο Πυρός-κλοπής κατοικίας ζητούμε να ενημερωθούμε τι ακριβώς καλύπτει και υπό ποιες προυποθέσεις. Ζητούμε να ενημερωθούμε για την έννοια της συνασφάλισης, παλαιότητας, διάρρηξης, κακόβουλης βλάβης κλέφτη κλπ. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι καλό όταν οι όροι ασφάλισης είναι καλοί. Όταν συγκρίνουμε συμβόλαια ασφάλισης δεν πρέπει να περιοριζόμαστε μόνο στο κόστος αλλά στην σχέση κόστους και όρων κάλυψης με παράλληλο έλεγχο της φερεγγυότητας της ασφαλιστικής εταιρείας. Οι διαβεβαιώσεις του ασφαλιστή μας πριν την σύναψη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου έχουν πραγματική ισχύ μόνο όταν αναγράφονται στους όρους κάλυψης. Η άγνοια των θεμάτων αυτών ευθύνεται κατά μεγάλο μέρος για την δυσαρέσκεια ορισμένων προς τις ασφαλιστικές εταιρείες.
 Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι ασφαλίζουμε πάντοτε την κατασκευαστική αξία μιας οικοδομής και όχι την εμπορική της αξία. Δηλαδή δεν μας ενδιαφέρει πόσο πωλήθηκε ή αγοράσθηκε ένα ακίνητο, αλλά ποιο ήταν το ποσό που δαπανήθηκε για να κατασκευασθεί.

Είναι υποχρεωτικό να ασφαλίσω το σπίτι μου μέσω της τράπεζας που έχω πάρει το δάνειο?

Βάση της εγκυκλίου της τράπεζας της Ελλάδος που εξεδόθηκε στις 14 μαίου του 2013 και έχει κοινοποιηθεί σε όλες τις διοικήσεις των τραπεζών,όταν ο δανειολήπτης προσκομίσει στην τράπεζα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που πληρεί τις καλύψεις τις δανειακής σύμβασης,αυτό θα πρέπει να γίνεται δεκτό χωρίς καμμία καθυστέρηση δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ

Το πρόγραμμα κατοικίας της Groupama Φοίνιξ  δημιουργήθηκε για να καλύψει κατά 100% της ανάγκες σας, και σας παρέχει ολοκληρωμένη προστασία (για ενυπόθηκο η μη).

Με κόστος μόλις 1,35€ για κάθε 1000€ ασφαλιζόμενου κεφαλαίου δηλαδή δάνειο η κατοικία αξίας 100.000€ στοιχίζει 135€ ετησίως και είναι το πληρέστερο και οικονομικότερο ασφαλιστήριο πυρός της αγοράς,και περιλαμβάνει τις εξής καλύψεις:
  • ΠΥΡΚΑΓΙΑ -ΚΕΡΑΥΝΟΣ
  • ΕΥΡΕΙΑ ΕΚΡΗΞΗ
  • ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΑΠΟ ΔΑΣΟΣ
  • ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΝΟ
  • ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΑΡΑΧΕΣ-ΣΤΑΣΕΙΣ-ΑΠΕΡΓΙΕΣ-ΟΧΛΑΓΩΓΙΕΣ
  • ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
  • ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΑΠΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΛΟΠΗΣ(έως 1500€ ανά γεγονός και ετησίως)
  • ΠΛΥΜΜΥΡΑ-ΘΥΕΛΛΑ-ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
  • ΧΙΟΝΙ-ΧΑΛΑΖΙ-ΠΑΓΕΤΟΣ
  • ΘΡΑΥΣΗ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
  • ΠΤΩΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ
  • ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ
  • ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΣΥΝΤΡΙΜΜΑΤΩΝ
  • ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ
  • ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΟΜΟΡΩΝ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ(έως 10.000/ανά ζημιά και αθροιστικά)
  • ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΕ ΑΞΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ (για κτίρια έως 25 ετών)
  • ΣΕΙΣΜΟΣ (απαλλαγή 2% επί του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου)
Για περαιτέρω διευκρινήσεις τηλεφωνήστε στα 6938 009 777 - 211 4039370  εναλλακτικά πατήστε ΕΔΩ και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας.

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Υποχρεωτική η προσκόμιση ασφαλιστηρίου για την άρση ακινησίας αυτοκινήτου





Αυξημένο ενδιαφέρον για την άρση ακινησίας ΙΧ αναμένεται μέσα στην επόμενη χρονιά καθώς το υπουργείο οικονομικών εξετάζει την καθιέρωση καταβολή τελών κυκλοφορίας με το μήνα .

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι με περσινή εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων προς όλες τις ΔΟΥ αναφέρεται ότι εκτός των δικαιολογητικών που απαιτούνται είναι απαραίτητη η προσκόμιση ασφαλιστήριου συμβολαίου για τους μήνες που θα τεθεί για κυκλοφορία το αυτοκίνητο προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες
Η σχετική εγκύκλιος αναφέρει :
Υποχρέωση ή μη ασφάλισης των οχημάτων στις περιπτώσεις χορήγησης προσωρινής άδειας κυκλοφορίας (Μ) καθώς και στις περιπτώσεις άρσης της ακινησίας τους.

Με αφορμή γραπτά και προφορικά ερωτήματα που έχουν τεθεί στην Υπηρεσία μας, αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, διευκρινίζονται με την παρούσα τα
ακόλουθα:
1.Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 26 του Ν. 4141/2013 ((81 Α) η υποχρέωση ασφάλισης υφίσταται διαρκώς από τη χορήγηση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας, χωρίς να εξαρτάται από την εν τοις πράγμασι κίνηση ή λειτουργία του αυτοκινήτου, εκτός αν έχει τηρηθεί η διαδικασία της ακινησίας.
2.Κατά τη ρητή διατύπωση των προαναφερθεισών διατάξεων η μόνη περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρχει υποχρέωση ασφάλισης οχήματος είναι εκείνη της θέσεως αυτού σε κατάσταση ακινησίας. Κατά συνέπεια στις περιπτώσεις που η κατάσταση αυτή αίρεται, έστω και προσωρινά, κατόπιν αιτήσεως του ιδιοκτήτη του με την χορήγηση της προσωρινής άδειας κυκλοφορίας <<Μ>> για τις περιπτώσεις που μνημονεύονται στην εγκύκλιό μας ΠΟΛ 1132/3-12-2003, υπάρχει υποχρέωση ασφάλισης του οχήματος επειδή αυτό τίθεται σε κυκλοφορία έστω και προσωρινά, εφόσον στους σκοπούς της ως άνω διάταξης, όπως φαίνεται και από την εισηγητική έκθεση του νόμου είναι και η «… πάταξη του φαινομένου της κυκλοφορίας ανασφάλιστων οχημάτων …» (άρθρο 27 παρ. 3 της ως άνω εισηγητικής έκθεσης).
3.Ενόψει των ανωτέρω από λήψεως της παρούσας, δεν θα χορηγείται, στο εξής προσωρινή άδεια κυκλοφορίας <<Μ>>, στους κατόχους αυτοκινήτων οχημάτων για τις
περιπτώσεις που μνημονεύονται στην εγκύκλιό μας ΠΟΛ 1132/2003, εφόσον προηγουμένως δεν προσκομίζεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ασφαλιστήριο συμβόλαιο από
Αθήνα,29 Ιουλίου 2013 ΠΟΛ. 1273 το οποίο να προκύπτει ότι το εν λόγω όχημα είναι ασφαλισμένο κατά το χρονικό διάστημα κατά το οποίο αυτό θα κυκλοφορήσει.
Περεταίρω, δεν θα αίρεται η ακινησία οχήματος εάν ο κάτοχος, που αιτείται την άρση, δεν προσκομίσει προηγουμένως το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, στην αρμόδια για την ακινησία Δ.Ο.Υ.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων στο οποίο κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλείται να ενημερώσει τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Περιφερειών, για την ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 26 του ν. 4141/2013 στις ανάλογες περιπτώσεις αρμοδιότητάς του.


Πηγή:asfalisinet.gr

Νοσοκομείο Χίου: Τέλος τα τηλεφωνικά ραντεβού για εργαστηριακές εξετάσεις






Με την μακροσκελή λίστα αναμονής των τηλεφωνικών ραντεβού για μικροβιολογικές εξετάσεις αλλά και το εμφιαλωμένο νερό που χρησιμοποιούν στα μαγειρεία «τα έβαλε» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, Γ. Επιτροπάκης Όπως αποκαλύπτουν παράγοντες του νησιού αλλά και ο ίδιος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε προ ημερών στα τοπικά ΜΜΕ, από τις 7/1/2015 η διαδικασία των τηλεφωνικών ραντεβού και συνεπώς η λίστα που υπάρχει μέχρι στιγμής, παύει να ισχύει!

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ευφάνταστου διοικητή, ο πολίτης θα προσέρχεται στη γραμματεία του νοσοκομείου και δείχνοντας το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό του, θα κάνει την ίδια ημέρα τις εξετάσεις.

Με αυτόν τον τρόπο η διοίκηση ευελπιστεί ότι από τη μία θα μειωθεί ο αριθμός όσων προστρέχουν για εξετάσεις κατά 25% αλλά από την άλλη πλευρά θα αυξηθεί ο αριθμός των εξεταζόμενων κατά 20%, φθάνοντας και τις 80 εργαστηριακές εξετάσεις την ημέρα! Άγνωστο με ποιους γιατρούς και αναλώσιμα υλικά…

Όσο για το… εμφιαλωμένο νερό, ο κ. Επιτροπάκης έχει αποστείλει έγγραφο (το οποίο επισυνάπτουμε) με το οποίο καλεί τους μάγειρες να χρησιμοποιούν καθημερινά μόνο μια 6άδα μπουκαλιών που έχει μάλιστα και συγκεκριμένο κόστος. Το δυσβάσταχτο ποσό των 1,7 ευρώ!

Δείτε εδώ το έγγραφο:

Πηγή:iatropedia.gr

Νέα ΕΡΕΥΝΑ-ΣΟΚ από τη Βρετανία για το ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ



Μελέτη του University College of London (UCL) τεκμηριώνει ότι ως... ασφαλέστερο υποκατάστατο του παραδοσιακού τσιγάρου, το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να σώσει χιλιάδες ζωές. Συγκεκριμένα, η έρευνα αναφέρει ότι στην Βρετανία θα μπορούσαν να σωθούν περισσότερες από 50.000 ζωές εφόσον οι καπνιστές επιλέξουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αντί των συμβατικών, επιβεβαιώνοντας έτσι και πρόσφατη μελέτη της αντίστοιχης Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου (Office for National Statistics), σύμφωνα με την οποία τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά από καπνιστές και πρώην καπνιστές.

Σύμφωνα με την πρωτοβουλία Action on Smoking and Health (ASH), οι «ατμιστές» όπως χαρακτηριστικά λέγονται οι καπνιστές ηλεκτρονικού τσιγάρου, ανέρχονται σε 2,1 εκατομμύρια. Από αυτούς, το ένα τρίτο είναι πρώην συμβατικοί καπνιστές, ενώ τα δύο τρίτα συνεχίζουν να καπνίζουν παράλληλα με το «άτμισμα». Στο κρίσιμο ερώτημα του εάν το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί έμμεσο τρόπο έναρξης του καπνίσματος από μη καπνιστές, τα στοιχεία κατέδειξαν ότι μόνο το 0,14% των συνολικών χρηστών ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν κάπνιζαν, τεκμηριώνοντας έτσι την επιστημονική άποψη ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο απευθύνεται αποκλειστικά σε καπνιστές.

Στην ίδια έρευνα του UCL που δημοσιεύτηκε στο British Journal of General Practice, οι ερευνητές Robert West και Jamie Brown ανέφεραν ότι περισσότεροι από τους μισούς χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου «ατμίζουν» με σκοπό να κόψουν το κάπνισμα, μία επιλογή που όπως οι ίδιοι λένε, θα μπορούσε να τους σώσει την ζωή.

Οι δύο επιστήμονες σημειώνουν ότι 6.000 πρώιμοι θάνατοι το χρόνο θα μπορούσαν να αποφευχθούν για κάθε εκατομμύριο καπνιστών που ξεκινούν το «άτμισμα» αντί του καπνίσματος. Δεδομένου λοιπόν ότι οι καπνιστές στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 9 εκατομμύρια, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που θα μπορούσαν να σώσουν τη ζωή τους επιλέγοντας ηλεκτρονικά τσιγάρα αντί συμβατικών ανέρχεται σε 54.000.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η έρευνα του John Britton, Διευθυντή του Κέντρου Σπουδών για τον Καπνό και το Αλκοόλ στο Ηνωμένο Βασίλειο (UK Centre for Tobacco and Alcohol Studies) που μάλιστα ανεβάζει σε εκατοντάδες χιλιάδες τους πρώιμους θανάτους που θα εξέλιπαν λόγω της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο, σημειώνει η έρευνα, αποτελεί μία εναλλακτική πηγή λήψης νικοτίνης χωρίς την εξαιρετικά καρκινογόνο πίσσα, χωρίς μονοξείδιο του άνθρακα και με το 1/20 της τοξικότητας του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Τέλος το δημόσιο ΕΣΥ: Άρχισαν να «νοικιάζονται» από ιδιώτες και βοηθοί θαλάμων στα νοσοκομεία!


 http://www.healthreport.gr/images/ArticleImages/108/1582bbe5-4df1-4842-82d9-6d79dde4d3ad.jpg



Στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δημοσίων νοσοκομείων φαίνεται πως προχωρά αργά και σταθερά η κυβέρνηση καθώς πλέον ακόμη και οι βοηθοί θαλάμων προσλαμβάνονται από …ιδιωτικές εταιρείες.

Μετά τον τομέα της καθαριότητας, της σίτισης αλλά και των φρούρησης όλα δείχνουν πως σιγά σιγά η κυβέρνηση θα παραχωρήσει μεγάλα κομμάτια του ΕΣΥ σε ιδιώτες.


Οι δεσμεύσεις της στην τρόικα περιλαμβάνουν μείωση του κόστους λειτουργίας των νοσοκομείων αλλά και περικοπή του κόστους. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι σιγά σιγά θα «αγοράζονται» φθηνά εργατικά χέρια μέσω ιδιωτικών εταιρειών όπως στην περίπτωση με τις καθαρίστριες που …νοικιάζονται με λίγα ευρώ μισθό, ενώ οι εταιρείες εισπράττουν τις συμβάσεις από τα νοσοκομεία.


Η αρχή έγινε από το ΠΑΓΝΗ της Κρήτης όπου υπεγράφη νέα σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία καθαριότητας που θα αναλάβει τα καθήκοντα των βοηθών θαλάμων, όπως καταγγέλλει το Σωματείο των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.


Στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο εργολάβος καθαριότητας επέκτεινε τη δραστηριότητά του και με την εκχώρηση των καθηκόντων των βοηθών θαλάμων κάτι που ερμηνεύεται ως μία επιπλέον κατάργηση ειδικότητας στο ΕΣΥ.


«Δυστυχώς, η εκχώρηση καθηκόντων των βοηθών θαλάμων, ειδικότητας νοσηλευτικής υπηρεσίας σε ιδιωτική εταιρεία καθαριότητας με την υπογραφή της νέας σύμβασης, αντί πρόσληψης μόνιμου προσωπικού και χωρίς να αποσαφηνίζονται οι υποχρεώσεις για τα συγκεκριμένα καθήκοντα και να διατίθεται το ανάλογο προσωπικό, εγκυμονεί από τη μια σοβαρούς κινδύνους για το νοσοκομείο και από την άλλη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας» προειδοποιεί το Σωματείο των Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.


Και αυτό φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στην τρόικα ότι το 2015 δε θα γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις ενώ ταυτόχρονα θα κουρευτούν τα κονδύλια κατά 160 εκατ. ευρώ.



Έλενα Μπρέγιαννη
www.healthreport.gr

Συνταξιοδοτικά προγράμματα τι επιλογές έχω?


 




Yπάρχουν τεσσάρων κατηγοριών συνταξιοδοτικά προγράμματα:

Α. Κλασικού τύπου και περιοδικών καταβολών:
Ο ασφαλισμένος καταβάλλει ένα συγκεκριμένο ποσό κατά τακτά χρονικά διαστήματα (πχ 600 ευρώ κάθε χρόνο), η ασφαλιστική εταιρία διαχειρίζεται αυτά τα κεφάλαια κατά το δοκούν και απλά, εγυυάται μια ελάχιστη ετήσια απόδοση η οποία μπορεί να φτάσει έως και το 3,25%. Αν την υπερβεί, τότε συνήθως η ασφαλιστική εταιρία καρπούται μέρος της υπεραπόδοσης.
Σε ένα τέτοιο προϊόν, τα πλεονεκτήματα είναι αρκετά...

. Πιέζεται ο πελάτης να αποταμιεύσει για να καταβάλλει τα ασφάλιστρά του, ποσά που σε διαφορετική περίπτωση ενδεχομένως να κατανάλωνε.
. Προσφέρει μια ελάχιστη εγγυημένη ετήσια απόδοση, πολλαπλάσια από αυτή των επιτοκίων ταμιευτηρίου. ’ρα, τα άτομα χαμηλής εισοδηματικής τάξεως, που δεν έχουν τη δυνατότητα να καρπώνονται τα επιτόκια των δεσμευμένων καταθέσεων, όχι μόνο πιέζονται για να αποταμιεύσουν, αλλά και οι αποταμιεύσεις τους αυτές, απολαμβάνουν υψηλότερη απόδοση.
. Ο ασφαλισμένος δικαιούται ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης για ασφάλιστρα έως και 1.100 ευρώ το χρόνο. ’ρα, στην παραπάνω κατηγορία πελατών, η πραγματική απόδοση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.
Από την άλλη πλευρά βέβαια, υπάρχουν και δύο σαφή μειονεκτήματα. Το πρώτο είναι ότι δεν επενδύεται ολόκληρο το ποσό, καθώς -κυρίως στην αρχή της επένδυσης- ο πελάτης επιβαρύνεται με προμήθειες και έμμεσους φόρους, με αποτέλεσμα οι θεωρητικές υπεραποδόσεις που αναφέραμε προηγουμένως να ψαλιδίζονται. Και δεύτερον, ότι επιμηκύνεται η περίοδος της επένδυσης, μειώνοντας έτσι τη ρευστότητα του επενδυτή.

Β. Κλασικού τύπου, εφ' άπαξ καταβολής:
Το ποσό, το καταβάλλει ο πελάτης εφ' άπαξ (πχ 35.000 ευρώ) και επίσης απολαμβάνει της ελάχιστης εγγυημένης απόδοσης που φτάνει έως και το 3,35%. Εδώ τα πράγματα είναι σαφώς διαφορετικά. Το κίνητρο για αποταμίευση δεν υπάρχει, καθώς το κεφάλαιο είναι ήδη συγκεκτρωμένο. Ο πελάτης απολαμβάνει μία μόνο χρονιά το φορολογικό κίνητρο και όχι κάθε χρόνο. Και επιπλέον, ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να καρπωθεί υψηλότερες αποδόσεις από αυτή του 3,35% (εγγυημένη απόδοση από το ασφαλιστικό πρόγραμμα), είτε μέσα από τις προσθεσμιακές καταθέσεις (τα ετησίως δεσμευμένα κεφάλαια προσφέρουν απόδοση έως και 4%), είτε μέσω της απόκτησης ενός ομολόγου (με βάση τις τρέχουσες συνθήκες, αποδόσεις από 3,5% έως και 5% ανάλογα με τον εκδότη του ομολόγου και τη διάρκειά του). Και όλα αυτά μάλιστα, χωρίς να χρειαστεί ο πελάτης να καταβάλλει προμήθειες προς την ασφαλιστική εταιρία και έμμεσους φόρους υπέρ του δημοσίου.
Απέναντι σ' αυτά τα μειονεκτήματα, τα συνταξιοδοτικά ασφαλιστικά προγράμματα εφ' άπαξ καταβολής έχουν να αντιτείνουν δύο επιχειρήματα:
. Η απόδοση του 3,35% είναι η ελάχιστη δυνατή και όχι απαραίτητα η πραγματική. Σε περίπτωση μιας μεγάλης αύξησης των επιτοκίων στο μέλλον, ο κάτοχος των ομολόγων θα υποχρεωθεί σε μεγάλη κεφαλαιακή ζημιά, σε αντίθεση με τον κάτοχο του ασφαλιστικού συμβολαίου. Σε περίπτωση μιας σημαντικής ανόδου των χρηματιστηριακών αγορών, ο κάτοχος του συνταξιοδοτικού προγράμματος θα καρπωθεί σε ένα βαθμό το αναλογούν όφελος, σε αντίθεση με τον καταθέτη των τραπεζών και τον κάτοχο ομολόγων.
. Το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα μπορεί να συνδυαστεί με ένα επιπλέον ασφαλιστικών καλύψεων, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες κάθε πελάτη.

Γ. Unit linked περιοδικών καταβολών:

Οι διαφορές των προγραμμάτων αυτών από τα κλασικού τύπου περιοδικών καταβολών, είναι ότι στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει ελάχιστη εγγυημένη απόδοση και ότι τα κεφάλαια του ασφαλισμένου τοποθετούνται σύμφωνα με την επιθυμία του (συνήθως προσφέρεται στον πελάτη η δυνατότητα να κατανείμει το κεφάλαιό του σε μια σειρά από αμοιβαία κεφάλαια της ασφαλιστικής εταιρίας). Στην περίπτωση των προϊόντων unit linked, ο πελάτης είναι εκείνος που αναλαμβάνει τον κίνδυνο, ενώ από την άλλη πλευρά, καρπώνεται στο ακέραιο το σύνολο της απόδοσής του.
Το κρίσιμο σημείο στην περίπτωση αυτή είναι η ικανότητα του πελάτη να επιλέξει τον κατάλληλο συνδυασμό αμοιβαίων κεφαλαίων.
Σύμφωνα με πολλούς, θα πρέπει στα συνταξιοδοτικά προγράμματα να αποφεύγονται επενδύσεις που συνεπάγονται υψηλό κίνδυνο όπως για παράδειγμα, τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια. Υπήρξαν για παράδειγμα περίοδοι (2000-2002) όπου η ραγδαία υποχώρηση των μετοχών διεθνώς, περιόρισε δραστικά τα ποσά των συντάξεων που προέκυψαν μέσω των unit linked προγραμμάτων.
Υπάρχει όμως και ο αντίλογος, που λέει ότι μπορεί μεν οι μετοχικές επενδύσεις να συνεπάγονται υψηλότερο κίνδυνο, ωστόσο σε βάθος χρόνου (π.χ., 15 χρόνια, και τα συνταξιοδοτικά προγράμματα διαθέτουν τέτοιο βάθος χρόνου) αποδίδουν πολύ περισσότερο από τις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος, όπως οι καταθέσεις και τα ομόλογα. Και κάτι τέτοιο, έχει ισχύσει τον τελευταίο αιώνα σε όλες σχεδόν τις οικονομίες του κόσμου, σε επίπεδο μέσου όρου του χρηματιστηρίου, ή σε επίπεδο Γενικού Δείκτη αν θέλετε. Ο μετοχικός κίνδυνος επίσης, περιορίζεται εκ του γεγονότος ότι καταβολές γίνονται κάθε χρόνο, άρα αποκτώνται μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και όταν το χρηματιστήριο είναι ψηλά και όταν αυτό βρίσκεται χαμηλά. ’ρα, ο επενδυτικός κίνδυνος περιορίζεται.
Σύμφωνα με τους υποστηρικτές των προγραμμάτων τύπου unit linked, οι ασφαλιστικές εταιρίες στα κλασικού τύπου συνταξιοδοτικά προγράμματα, επιλέγουν τοποθετήσεις αρκετά χαμηλού ρίσκου και αυτό γιατί όντας υποχρεωμένες να καταβάλουν μια ελάχιστη απόδοση της τάξεως του 3,35%, σε καμιά περίπτωση δεν τις συμφέρει να ρισκάρουν. Έτσι, οι υποστηρικτές των προγραμμάτων unit linked πιστεύουν ότι μέσω μια επιθετικότερης πολιτικής χαρτοφυλακίου, οι αποδόσεις στο τέλος του συνταξιοδοτικού προγράμματος θα είναι υψηλότερες και μάλιστα τις υπεραποδόσεις αυτές θα τις καρπωθούν εξ' ολοκλήρου οι πελάτες.

Δ. Unit linked εφ' άπαξ καταβολής:


 Ακριβώς όπως η παραπάνω περίπτωση, με τη διαφορά ότι το ποσό καταβάλλεται από τον πελάτη εφάπαξ.

Εάν επιθυμείτε ραντεβού για ενημέρωση 6938 009 777
Εναλλακτικά πατήστε ΕΔΩ και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας.

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Παραμένει κλειστή η μονάδα λοιμώξεων στο Παίδων “Αγία Σοφία”


Παραμένει κλειστή η μονάδα λοιμώξεων στο Παίδων “Αγία Σοφία”
 


Η μονάδα του 'Μακκά" έχει 21 κλίνες, σε ξεχωριστό κτήριο και με ξεχωριστούς θαλάμους, όπως θάλαμο αρνητικής πίεσης.


Να ανοίξει η μονάδα λοιμώξεων του νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία”, η οποία παραμένει κλειστή από το καλοκαίρι, ζητούν οι εργαζόμενοι του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο.

Με επιστολή τους προς τη διοίκηση και το σωματείο, τονίζουν το κενό που έχει προκληθεί στη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος:

“Η μονάδα του 'Μακκά', με δύναμη 21 κλίνες σε ξεχωριστό κτήριο και με ξεχωριστούς θαλάμους, όπως θάλαμο αρνητικής πίεσης, παραμένει κλειστή, παρά την ενημέρωση που είχαμε ότι θα ανοίξει το Νοέμβρη.

Από τότε που έκλεισε, τα νεογνά και παιδιά με λοιμώδη νοσήματα όπως Aids, μηνιγγίτιδες, ελονοσία, ανεμοβλογιά και κοκκύτης νοσηλεύονται στις κλινικές με ότι κινδύνους περικλείει αυτό!

Η διοίκηση στερεί τα μέσα και τη δυνατότητα στο ήδη εξουθενωμένο και λειψό νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό των κλινικών να παρέχει την εξειδικευμένη φροντίδα μιας μονάδας, να βάλει φραγμό στην εξάπλωση μιας ασθένειας”.
Λοιμώδεις

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το “Μακκά” δημιουργήθηκε το 1900 ως περίπτερο λοιμωδών νόσων.

Η προσφορά του είναι πλούσια και στην εκπαίδευση γιατρών και νοσηλευτών. Η εκπαίδευση των ιατρών όσον αφορά τα λοιμώδη νοσήματα σταματάει να γίνεται στο νοσοκομείο, που είναι και το μεγαλύτερο δημόσιο παιδιατρικό νοσοκομείο και μεταφέρεται σε νοσοκομεία ενηλίκων!


Πηγή:iatronet.gr

Φουντώνουν τα σενάρια για πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσα στο 2015


 


Εάν και εφόσον επιβεβαιωθούν τα σενάρια και οι προβλέψεις ότι επίκειται πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσα στο 2015 θα είναι το μεγαλύτερο deal στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, καθώς η εταιρία που θα την αποκτήσει θα είναι πιο ισχυρός παίκτης για τα επόμενα χρόνια σε μια αναδυόμενη αγορά, όπως πλέον χαρακτηρίζεται η ελληνική .

Ήδη η Εθνική Τράπεζα βασικός μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής ανέθεσε στην Morgan Stanley και στην Deutsche Bank να προχωρήσουν στην αποτίμηση της εταιρίας . Θέμα που προκάλεσε και ερώτηση στη Βουλή από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ .
Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας και μέσα στο τρέχον έτος έχει σημαντική αύξηση της κερδοφορίας ενώ έχει βελτιώσει σημαντικά τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, ο οποίος στο α΄ εξάμηνο 2014 διαμορφώθηκε στο 608% έναντι 288% το αντίστοιχο διάστημα του 2013
Παράλληλα έχουν γίνει σημαντικές ανατάξεις σε επίπεδο στελεχών και διοίκησης και γενικότερη αναδιάρθρωση του παραγωγικού της δικτύου με καλά αποτελέσματα στην αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων μέσα στο 2014.
Επιπλέον στον σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς, σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία της ΕΑΕΕ για το 10μηνο του 2014, υπάρχει σημαντική μείωση των απωλειών στο σύνολο της αγοράς, σε επίπεδα παραγωγής , με τον κλάδο γενικών ασφαλίσεων να είναι σε αρνητικό πρόσημο σε σύγκριση με το 2013, αλλά τον κλάδο ζωής να κινείται με διψήφιο ποσοστό ανοδικά έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2013, με τις ασφαλίσεις υγείας και τα επενδυτικά ασφαλιστικά προγράμματα να πρωταγωνιστούν σε αυτή την «κούρσα».
Τα στοιχεία αυτά συνηγορούν πλέον ότι ο ασφαλιστικός κλάδος βρίσκεται σε ανάκαμψη και τους ενδιαφερόμενος πολυεθνικούς παίκτες να βλέπουν το «φιλέτο» της αγοράς, όπως θεωρείται η Εθνική Ασφαλιστική, ως καλή ευκαιρία επέκτασης τους.
Με αυτά τα δεδομένα για την Εθνική Τράπεζα , που είναι ο κύριος μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής , η νέα χρονιά θεωρείται κομβική , όπως εκτιμούν άνθρωποι της αγοράς, να προωθήσει τις διαδικασίες πώλησης προσδοκώντας ικανοποιητικό τίμημα εξαγοράς αλλά και άμεσης απεμπλοκής της από τον ασφαλιστικό κλάδο, κάτι άλλωστε που επιτάσσουν και οι κανόνες των σχεδίων αναδιάρθρωσης των τραπεζών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή:asfalisinet.gr

Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα



Σε ένα νέο μέτρο προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών για να βρει έσοδα και επιπλέον να δώσει την ευκαιρία σε κατόχους ΙΧ σε ακινησία να τα θέσουν σε κυκλοφορία ανάλογα με τις ανάγκες τους, χωρίς να καταβάλουν ετήσια τέλη κυκλοφορίας .

Σύμφωνα με δημοσιεύματα πρόκειται για διόρθωση προηγούμενης ρύθμισης που επιτρέπει αναλογική πληρωμή τελών κυκλοφορίας αν κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ θέσει σε κυκλοφορία ενδιάμεσα του έτους ακινητοποιημένο ΙΧ .
Τώρα στα σχέδια μπαίνει η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας να γίνεται με το μήνα και όχι για του επόμενους μήνες μετά την άρση της ακινησίας μέχρι την λήξη του χρόνου.
Υπενθυμίζεται ότι για φέτος όπως και κάθε χρόνο οι πινακίδες κυκλοφορίας εφόσον οι κάτοχοι ΙΧ δεν πληρώσουν για τα τέλη κυκλοφορίας για την νέα χρονιά πρέπει να καταθέσουν πινακίδες μέχρι της 31 Δεκεμβρίου .