Translate

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Δεκάδες ασφάλειες - μαϊμού πώλησε 48χρονος στην Πάφο



 





Δεκάδες φαίνεται να είναι τα πλαστά ασφαλιστικά συμβόλαια τα οποία εξέδωσε ο 48χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη στην Πάφο.

Πολύ περισσότερα από ότι υπολογιζόταν είναι τα πλαστά ασφαλιστικά συμβόλαια τα οποία εξέδωσε ο 48χρόνος αλλοδαπός, που συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση στην Πάφο.

Αυτό προέκυψε σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου Νίκο Τσαπή από τις έρευνες, που συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς:

"Διαπιστώθηκε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε εκδώσει ακόμη 74 συμβόλαια ασφάλειας αυτοκινήτων τα οποία δεν είναι καταχωρημένα στις ασφαλιστικές εταιρείες".

Τα συμβόλαια αφορούν μία ασφαλιστική εταιρεία και διερευνάται κατά πόσον ο ύποπτος εφάρμοζε την ίδια τακτική και με άλλες εταιρείες: "Το ποσό που απέσπασε φτάνει τις 15 χιλιάδες ευρώ. Προτρέπονται οι πολίτες να αποτείνονται σε εγκεκριμένα γραφεία ασφαλιστικών εταιρειών".

Το πρωί ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Δικαστήριο Πάφου, το οποίο διέταξε την κράτηση του για οκτώ ημέρες.


Νωρίτερα.

Υπόθεση πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες διερευνά η Αστυνομία Πάφου εναντίον 48χρονου Ρουμάνου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 48χρονος φέρεται, κατά την περίοδο Μαΐου και Αυγούστου 2014, να εξέδωσε συνολικά 74 ασφαλιστήρια συμβόλαια δύο ασφαλιστικών εταιρειών, έναντι χρηματικής αμοιβής, από διάφορους πελάτες.
Για τα πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια, ο 48χρονος φέρεται να εισέπραξε από τους πελάτες το συνολικό ποσό των €15.038.

Εναντίον του 48χρονου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
Πηγή:ant1iwo.com

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

To Σεπτέμβριο τα ραβασάκια για τα ανασφάλιστα οχήματα


CAR_FINE

Νέες υποσχέσεις έλαβε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος από το υπουργείο Οικονομικών ότι το Σεπτέμβριο, τελικά, θα αρχίσει η αποστολή ειδοποιητηρίων από την αρμόδια γενική γραμματεία προς τους ανασφάλιστους οδηγούς προκειμένου να ασφαλίσουν τα οχήματά τους, αλλά και να καταβάλλουν το παράβολο των 250 ευρώ που προβλέπει ο νόμος ως ποινή.


Ήδη πέρασαν 18 μήνες από τη θεσμοθέτηση του νέου πλαισίου, δίχως στο μεταξύ το υπουργείο να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα, με αποτέλεσμα, τόσο η ασφαλιστική αγορά, όσο και το κράτος να στερούνται έσοδα, σε μια περίοδο που λόγω της κρίσης η ρευστότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Η ενεργοποίηση της σχετικής διαδικασίας θα υποχρεώσει τους ιδιοκτήτες περίπου 600.000 ανασφάλιστων οχημάτων να καταβάλλουν στις εφορίες το παράβολο των 250 ευρώ, αλλά και να ασφαλιστούν, ενώ η τροχαία έχει τους τελευταίους μήνες εντείνει τους ελέγχους στους δρόμους για τον εντοπισμό ανασφάλιστων ΙΧ αυτοκινήτων και δικύκλων.

Ανώτατοι παράγοντες της αγοράς τονίζουν στο IW ότι, η μη ασφάλιση 600.000 οχημάτων στερεί από τις ασφαλιστικές εταιρείες ετήσια έσοδα που υπερβαίνουν τα 250 εκατ. ευρώ, αλλά και δεκάδες εκατ. ευρώ έσοδα από το δημόσιο ταμείο, λόγω μη καταβολής του ΦΠΑ, αλλά και των φόρων θα αναλογούσαν στα δυνητικά κέρδη των ασφαλιστικών εταιρειών.

Σημειώνεται ότι, προ κρίσης τα ανασφάλιστα οχήματα ξεπερνούσαν σε αριθμό το 1 εκατ., ωστόσο όμως το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες κάτοχοι οχημάτων κατέθεσαν τις πινακίδες τους δηλώνοντας αδυναμία συντήρησης των αυτοκινήτων τους, αλλά και καταβολής των τελών κυκλοφορίας, περιόρισε όχι μόνο το στόλο των κυκλοφορούντων οχημάτων, αλλά και τον αριθμό των ανασφάλιστων οδηγών.

Πηγή:insuranceworld.gr

Ζωγράφος με Αλτσχάιμερ κάνει το σκίτσο του για 5 χρόνια!


perierga.gr - Ζωγράφος με Αλτσχάιμερ κάνει το σκίτσο του για 5 χρόνια!



Όταν Αμερικανός καλλιτέχνης William Utermöhlen διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ το 1995, αποφάσισε να κάνει την καλύτερη δυνατή χρήση του περιορισμένου χρόνου και της μνήμης του. Για πέντε χρόνια έφτιαχνε πορτραίτα του εαυτού του πριν ξεχάσει εντελώς πώς είναι ο εαυτός του! Μέσα από αυτή τη μοναδική σειρά από αυτο-προσωπογραφίες, όλοι κατανοούν την πτώση του καλλιτέχνη σε άνοια, αφού το μυαλό του σιγά σιγά αδυνατούσε να σκεφτεί πως ήταν το πρόσωπό του!

 Οι λεπτομέρειες στα έργα του εξανεμίστηκαν και έγιναν πιο αφηρημένα. Σύμφωνα με τον Δρ Bruce Miller, νευρολόγο στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας: «Το Αλτσχάιμερ επηρεάζει το βρεγματικό λοβό, σημείο ιδιαίτερα σημαντικό για την οπτικοποίηση και στη συνέχεια την τοποθέτηση της εικόνας σε έναν καμβά. Η τέχνη γίνεται πιο αφηρημένη, οι εικόνες είναι θολές και ασαφείς, πιο σουρεαλιστικές…». Ο William σταμάτησε να ζωγραφίζει το 2000 και πέθανε το 2007, σε ηλικία 74 ετών. Οι αυτοπροσωπογραφίες του αλλά και άλλα έργα του έχουν εκτεθεί σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο.


perierga.gr - Ζωγράφος με Αλτσχάιμερ κάνει το σκίτσο του για 5 χρόνια!
1996
perierga.gr - Ζωγράφος με Αλτσχάιμερ κάνει το σκίτσο του για 5 χρόνια!
1997
perierga.gr - Ζωγράφος με Αλτσχάιμερ κάνει το σκίτσο του για 5 χρόνια!
1998
perierga.gr - Ζωγράφος με Αλτσχάιμερ κάνει το σκίτσο του για 5 χρόνια!
1999
perierga.gr - Ζωγράφος με Αλτσχάιμερ κάνει το σκίτσο του για 5 χρόνια!
2000
perierga.gr - Ζωγράφος με Αλτσχάιμερ κάνει το σκίτσο του για 5 χρόνια!


Τα επαγγέλματα με σίγουρη δουλειά για τα επόμενα χρόνια



 




Μπορεί στην Ευρώπη, λόγω της κρίσης, η ανεργία στους νέους να χτυπά κόκκινο ξεπερνώντας το 25%, ταυτόχρονα όμως υπάρχει μια αδυναμία εξεύρεσης εξειδικευμένων στελεχών, κυρίως στον τομέα της τεχνολογίας. Είθισται να λέγεται πως μεσούσης μιας κρίσης αναφύονται ευκαιρίες για τους τολμηρούς ή διορατικούς. Σε γενικές γραμμές αυτή είναι η αλήθεια, αν και στην περίπτωση της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τις δυτικές αγορές ουσιαστικά από το 2008 και μέχρι σήμερα λίγα χαρακτηριστικά ταιριάζουν με αυτά παλαιότερων.

Ενα δεδομένο πάντως που ισχύει και στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η ανεργία αποτελεί τη μεγάλη πληγή των οικονομιών και των κοινωνιών που βιώνουν την κρίση, καθώς πλήττει τον παραγωγικό κορμό και πρωτίστως τους νέους. Ο δε κύκλος της ανεργίας μοιάζει φαύλος, καθώς όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό ανεργίας σε μια οικονομία τόσο πιο πολύ πλήττεται το ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας και καθίσταται δυσχερέστερη η όποια προσπάθεια ανάπτυξης, που με τη σειρά της θα γεννήσει θέσεις εργασίας. Το παράδοξο της τωρινής κρίσης, πάντως, ιδίως στις προηγμένες οικονομίες, είναι το ότι η υψηλή ανεργία συνδυάζεται με μια πρωτοφανή αδυναμία εξεύρεσης εξειδικευμένων στελεχών από επιχειρήσεις οι οποίες κόντρα στο ρεύμα επεκτείνονται. Κι αυτό είναι κυρίως ένα πρόβλημα της Ευρώπης συνολικά, με τους εργοδότες να εστιάζουν στην αναγκαιότητα ριζικής και άμεσης αλλαγής του εκπαιδευτικού συστήματος στη Γηραιά Ηπειρο.

Ενδεικτικό είναι σχετικό αφιέρωμα της έγκριτης οικονομικής εφημερίδας «Financial Times» που φιλοξένησε τις εκτιμήσεις της βρετανικής ένωσης εργοδοτών (CBI), σύμφωνα με την οποία έως το 2022 πάνω από 9 εκατομμύρια Βρετανοί θα έχουν σπουδάσει και θα εξασκούν επαγγέλματα χαμηλής ειδίκευσης, για τα οποία η ζήτηση βαίνει συνεχώς φθίνουσα. Ακόμα χειρότερα, εκατοντάδες χιλιάδες νέοι Βρετανοί θα σπουδάσουν επαγγέλματα που σε βάθος τριακονταετίας -δηλαδή πολύ πριν αυτοί ολοκληρώσουν την επαγγελματική τους διαδρομή- δεν θα υφίστανται πλέον! Ακόμα και σε ορίζοντα πενταετίας, στη Βρετανία θα υπάρχουν περί τα 3,7 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας χαμηλής ειδίκευσης, την ώρα που οι ενδιαφερόμενοι να τις καλύψουν υπολογίζονται σε 9,2 εκατομμύρια. Με δυο λόγια, ένας στους τρεις Βρετανούς δεν θα βρίσκει θέση απασχόλησης.

Την ίδια στιγμή, η CBI εκτιμά πως ακόμα και σήμερα δύο στις πέντε εταιρείες αδυνατούν να βρουν προσωπικό με τα απαραίτητα προσόντα, με τις μεγαλύτερες ελλείψεις να παρουσιάζονται σε ειδικότητες που έχουν άμεση σχέση με τις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανολογία και τα μαθηματικά.

H υπόθεση φυσικά και δεν απασχολεί μόνο τη Βρετανία. Ηδη τα στατιστικά δείχνουν πως στην ηπειρωτική Ευρώπη, όπου η ανεργία των νέων ξεπερνά το 25% του συνόλου, οι εργοδότες δυσκολεύονται να βρουν εργαζομένους με τα απαραίτητα προσόντα, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως από την προσφορά εργασίας δεν λείπουν μόνο οι θεωρητικοί αλλά και οι εξειδικευμένοι τεχνικοί και τεχνίτες. Με δυο λόγια, στην Ευρώπη καταγράφεται ήδη σοβαρή έλλειψη ακόμα και σε εξειδικευμένες θέσεις χειρωνακτικής εργασίας! Με δεδομένη τη συνεχή και αλματώδη επέκταση της τεχνολογίας και τη συνεπακόλουθη ανάγκη η βιομηχανική παραγωγή να ακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις, υπολογίζεται ότι στην Ευρώπη για κάθε απόφοιτο στους τομείς των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανολογίας και των μαθηματικών οι εταιρείες χρειάζονται 5 με 6 εργαζομένους ανάλογης τεχνικής ειδίκευσης. Κι εδώ εστιάζεται το θέμα σε επίπεδο παιδείας και οργανωμένων σχεδίων κάθε χώρας ως προς την εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού της. Για παράδειγμα, στις χώρες με τη μεγαλύτερη βιομηχανική άνθηση παρατηρείται και το χαμηλότερο -αναλογικά με την υπόλοιπη Ευρώπη- ποσοστό ανεργίας. Ο λόγος για τη Γερμανία και την Αυστρία, οι οποίες όμως θεωρείται πως έχουν και τα πλέον αποδοτικά προγράμματα σπουδών, τα πιο στενά συνδεδεμένα με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Το πρόβλημα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες -και κυρίως αυτές του Νότου που αντιμετωπίζουν και τα σοβαρότερα οικονομικά προβλήματα και έχουν αναγκαστεί να περικόψουν ακόμα και κονδύλια για την παιδεία- έγκειται στο ότι δεν υπάρχει ακόμα η απαραίτητη στροφή της ανώτερης και ανώτατης παιδείας σε επαγγέλματα και ειδικεύσεις της σύγχρονης οικονομίας. Αντιθέτως, είναι αναγκασμένες να τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις και προσπαθούν να καλύψουν τα κενά επιχειρώντας να καταρτίσουν το προσωπικό τους αφού προηγουμένως το έχουν ήδη προσλάβει! Στη Γερμανία και σε αρκετές χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης καταρτίζονται πανεπιστημιακά προγράμματα για να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη οι εταιρείες προσλαμβάνουν πτυχιούχους και απλούς εργάτες και κατόπιν χρησιμοποιούν κοινοτικά ή εθνικά κονδύλια για να τους επιμορφώσουν στις σύγχρονες ανάγκες και τις τεχνικές της αγοράς!

Οι εργοδοτικές ενώσεις στην Ευρώπη ήδη ζητούν μετ’ επιτάσεως τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγική διαδικασία. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις δείχνουν διατεθειμένες να συνδράμουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις ακόμα και υλικά -χρηματικά- ώστε να προωθήσουν νέες επιλογές καριέρας στους νέους φοιτητές και μαθητές.

Οι ίδιοι οι εργοδότες εξάλλου παρατηρούν πως η φύση της δουλειάς που οι ίδιοι προσφέρουν έχει αλλάξει με την πάροδο των ετών και αναμένεται να αλλάξει έτι περαιτέρω στη συνέχεια. Για παράδειγμα, σύμφωνα πάντα με το εκτενές αφιέρωμα των «FT» που χρησιμοποιούν ως βάση αναφοράς τη βρετανική αγορά εργασίας, στην αυτοκινητοβιομηχανία τις τελευταίες δεκαετίες η ειδικότητα που είχε τη μεγαλύτερη ζήτηση και προσέφερε τα περισσότερα χρήματα και προοπτικές ανέλιξης στην ιεραρχία ήταν αυτή του μηχανολόγου μηχανικού. Σήμερα τα αυτοκίνητα έχουν με τη σειρά τους περάσει στην ψηφιακή εποχή σε σημείο ώστε σχεδόν όλες τους οι λειτουργίες να ελέγχονται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Συνεπώς είναι απόλυτα λογικό πως η καλύτερη θέση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία σήμερα είναι αυτή του ηλεκτρονικού μηχανικού.

Ωστόσο τα πανεπιστήμια της Γηραιάς Ηπείρου εξακολουθούν να βγάζουν περισσότερους μηχανολόγους απ’ ό,τι ηλεκτρονικούς μηχανικούς. Οπως επίσης παράγουν στρατιές δικηγόρων, γιατρών, πολιτικών μηχανικών και αρχιτεκτόνων οι οποίο πολύ απλά δεν έχουν πού να απορροφηθούν. Μέχρι ενός σημείου το παράδοξο αυτό δικαιολογείται από το γεγονός πως η πλήρης μετάβαση στα νέα δεδομένα των οικονομιών των περισσοτέρων ευρωπαϊκών χωρών δεν έχει ακόμα συντελεστεί. Ως εκ τούτου ακόμα και τώρα ο μέσος μισθός ενός υπαλλήλου γραφείου χωρίς καμία εξειδίκευση είναι υψηλότερος από τον αντίστοιχο ενός εξειδικευμένου τεχνίτη εργοστασίου. Αυτό όμως αλλάζει με γοργούς ρυθμούς…

Τα επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση και μικρή προσφορά

Επιστρέφοντας στον αρχικό προβληματισμό, το ερώτημα που ανακύπτει είναι ποια επαγγέλματα είναι αυτά που αναζητούν οι εργοδότες και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους λόγω έλλειψης επαρκούς διαθέσιμου δυναμικού. Οι εργοδοτικές ενώσεις της Ευρώπης, σε συνεργασία με ειδικές εταιρείες αναλύσεων και πανεπιστημιακές σχολές σε Βρετανία και ηπειρωτική Ευρώπη, κατέληξαν σε μια λίστα επαγγελμάτων που έχουν όλα τα εχέγγυα και τις προοπτικές να προσφέρουν καριέρα και σταθερές θέσεις εργασίας για τις επόμενες δεκαετίες. Αυτά είναι τα εξής:

Μηχανικός Βιοϊατρικής (Biomedical Engineer):


Στην ουσία πρόκειται για έναν συνδυασμό μηχανικού και… γιατρού. Είναι μια μοντέρνα ειδικότητα για την οποία προσφέρονται κυρίως εργαστηριακές θέσεις εργασίας. Ο μηχανικός βιοϊατρικής συνεργάζεται με κλασικούς γιατρούς και χρησιμοποιεί τις γνώσεις και την πείρα τους για να κατασκευάσει ή να εξελίξει σύγχρονα ιατρικά και παραϊατρικά μηχανήματα, να αναπτύξει νέες μεθόδους νοσηλείας ή ακόμα και νέους τρόπους χορήγησης φαρμάκων. Μόνο στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι η ζήτηση για μηχανικούς βιοϊατρικής θα αυξηθεί κατά περισσότερο από 70% την επόμενη δεκαετία.

Αναλυτής Συστημάτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Computer Systems Analyst):
Μπορεί να μην ακούγεται ως νέο επάγγελμα, αλλά επί της ουσίας η νέα τεχνολογία έχει αλλάξει ακόμα και το προφίλ του αναλυτή συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ενδεικτικό είναι πλέον το γεγονός πως η σχετική ειδικότητα αποτελεί πια βασική ειδικότητα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς κύκλους σπουδών σε όλες τις χώρες. Το ζήτημα είναι ότι η Ευρώπη γενικότερα ακόμα και τώρα υπολείπεται σε προσφορά τέτοιων στελεχών έναντι της αμερικανικής αγοράς, γεγονός που σημαίνει πως οι πιθανότητες εύρεσης απασχόλησης για εξειδικευμένους αναλυτές είναι πολύ σημαντικές και σε βάθος χρόνου.

Καλλιτέχνης Πολυμέσων (Multimedia Artist):

Αυτή είναι όντως μια νέα επαγγελματική κατηγορία που αναμένεται να έχει τεράστια ζήτηση στο εγγύς αλλά και στο απώτερο μέλλον. Οσο η τεχνολογία εξελίσσεται τόσο τα νέα Μέσα πρωταγωνιστούν στην επικοινωνία, την ψυχαγωγία, ακόμα και την εκπαίδευσή μας. Τα παραδοσιακά Μέσα υποχωρούν και πλέον αναδύεται η ανάγκη για στελέχη που θα μπορούν να χειρίζονται και «εικαστικά» τα νέα πολυμέσα. Οι multimedia artists σχεδιάζουν νέα Μέσα, νέες σελίδες και sites στο Ιντερνετ, αλλά και το εικαστικό περιβάλλον λειτουργίας της νέας γενιάς των ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Αρχιτέκτονας Δικτύων (Network Architect):

Αρχιτέκτονες Δικτύου ή Αρχιτέκτονες Συστημάτων Δικτύων και Επικοινωνιών. Δεν χρειάζεται καν επεξήγηση η ειδικότητα. Οσο εξαπλώνονται τα νέα Μέσα και το Διαδίκτυο τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ανάγκη για εξειδικευμένα στελέχη που θα μπορούν να βάζουν τάξη στο χάος! Η ειδικότητα ουσιαστικά περιγράφει τα στελέχη εκείνα που σχεδιάζουν και υλοποιούν συστήματα πληροφορικής και επικοινωνιών. Τέτοια στελέχη έχει ανάγκη όχι μόνο ο ιδιωτικός αλλά και ο κρατικός/δημόσιος τομέας κάθε χώρας.

Πληροφορικός Ψηφιακής Εικόνας:

Κι αυτή η ειδικότητα δεν χρειάζεται μεγάλη επεξήγηση. Χρειάζεται όμως ως ειδικότητα σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης και σε εκατοντάδες εταιρείες που ασχολούνται και δραστηριοποιούνται στον χώρο της επικοινωνίας ή της ψυχαγωγίας. Και δεν έχουμε πολλούς τέτοιους ακόμα…

Πέραν αυτών και όσο κι αν φαίνεται λιγότερο πιθανό με βάση όλα τα παραπάνω, οι Ευρωπαίοι εργοδότες πιστεύουν πως σε βάθος χρόνου θα υπάρχει πάντα ανάγκη για εξειδικευμένα στελέχη σε περισσότερο παραδοσιακά επαγγέλματα, που όμως εσχάτως δεν είχαν την προτίμηση των υποψήφιων φοιτητών, τουλάχιστον όχι σε αριθμό ικανό να καλύψει τη ζήτηση. Τέτοια επαγγέλματα είναι του οικονομολόγου, του φοροτεχνικού-λογιστή, του ορκωτού ελεγκτή, του ηλεκτρονικού ή/και του ηλεκτρολόγου.
Παράλληλα υπάρχουν κάποιες ειδικότητες που, καίτοι προσέλκυαν μέχρι πρότινος το ενδιαφέρον των νέων, εσχάτως παρουσιάζουν έλλειψη στελεχών. Ο λόγος για γεωπόνους, τεχνολόγους γεωργίας και τροφίμων, κτηνιάτρους.

Κομμώτριες και φυσιοθεραπευτές
Τέλος, υπάρχουν τα κλασικά επαγγέλματα που εν πολλοίς προϋποθέτουν χειρωνακτική εργασία, αλλά για δεκαετίες δεν τα προτιμούσαν οι νέοι. Μόλις τα τελευταία χρόνια ανακάμπτουν ως επιλογές καριέρας με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμα κορεστεί η αγορά. Αυτά είναι τα επαγγέλματα του νοσηλευτή, του φυσιοθεραπευτή, του κομμωτή (!), του μάγειρα-ζαχαροπλάστη (σ.σ.: προφανώς όχι στην Ελλάδα) και του επιπλοποιού.

Διοικητική ενοποίηση όλων των ταμείων και 7 ανατροπές σε συντάξεις και ασφάλιση



Έκθεση φωτιά που θα φέρει τα πάνω κάτω στα ασφαλιστικά ταμεία έχει το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) με την οποία η κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί άμεσα με την τρόικα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία και με την σχετική έκθεση οδηγό η κυβέρνηση φέρεται να υιοθετεί τις παρακάτω 7 ανατροπές που είναι οι εξής:
1. Δημιουργία ενός Tαμείου (ΙΚΑ). Εναλλακτικά προτείνει τρία Tαμεία: ΙΚΑ (μισθωτών), OΓA, ΟΑΕΕ (αυτοαπασχολουμένων), στο οποίο θα υπαχθεί το ΕΤΑΑ και μέρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. 2. Οι εισφορές θα καταβάλλονται κάθε μήνα. 3. Διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης και ανταποδοτικότητα εισφορών. 4. Ενιαίος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων- ίδια όρια ηλικίας. 5. Το «μάρμαρο» θα πληρώσουν όσοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, αλλά δεν έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα. 6. Kατάργηση μεταξύ κλάδων και επαγγελμάτων του δικαιώματος αναγνώρισης πλασματικών ετών συνταξιοδότησης (μέχρι και 7 χρόνια). 7. Διασύνδεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Oφειλών (ΚΕΑΟ) με το ΤΑΧΙS, προκειμένου τα Tαμεία να έχουν πρόσβαση στην περιουσία φυσικών προσώπων που οφείλουν εισφορές. Tο KEΠE ωστόσο προτείνει να μη θιγούν τα ώριμα και θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα

Πηγή:asfalisinet.gr

Τελικά πότε πληρώνουμε και πότε όχι τους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Δείτε τι ισχύει


 http://www.iatropedia.gr/images/cache/a21bb9518c971e6eb25b1323e5faecf1.w600.h340.z1.jpg






Σύγχυση επικρατεί στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για το πότε πληρώνουν και πότε όχι τους συμβεβλημένους γιατρούς!

Μάλιστα δεν είναι λιγές οι φορές, όπως έχει καταγγείλει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ πως παρατηρείται το φαινόμενο αρκετοί γιατροί να κλείνουν το πλαφόν των δωρεάν επισκέψεων ήδη από τις πρώτες μέρες του μήνα με συνέπεια οι ασθενείς ασφαλισμένοι να μην ξέρουν πότε να πληρώσουν και πότε όχι τους ιδιώτες γιατρούς του Οργανισμού.

Δεν είναι λίγες οι φορές που καταγγελίες φθάνουν ακόμη και στο γραφείο του υπουργού Υγείας ότι ασθενείς ενώ πηγαίνουν σε συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ αναγκάζονται να πληρώνουν.

Παρότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Οργανισμού όλα τα ονόματα των γιατρών και τις επισκέψεις που έχουν ήδη πραγματοποιήσει οι γιατροί ώστε να γνωρίζει ο κάθε ασθενής αν έχει ξεπεραστεί ή όχι το πλαφόν, σε κάποιες περιπτώσεις οι ασφαλισμένοι πληρώνουν χωρίς να πρέπει.

Θέμα βέβαια που απασχολεί χιλιάδες ασθενείς δεδομένου πως δεν μπορούν ακόμη να επισκεφθούν τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ τα οποία υπολειτουργούν και περιορίζονται στην έκδοση συνατγών φαρμάκων.

Όμως η ιατρική επίσκεψη σε συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ ΔΕΝ απαιτεί καμία πληρωμή εκτός αν:

1. Υπάρχουν ιατρικές πράξεις και άρα νόμιμη συμμετοχή 15%.

2. Η επίσκεψη είναι εκτός πλαφόν των 300 πια επισκέψεων και έχει ενημερωθεί γι’ αυτό ο ασφαλισμένος. Να σημειωθεί ότι οι δωρεάν επισκέψεις έχουν αυξηθεί ξανά μέχρι το τέλος Ιουνίου.

3. Ο ασφαλισμένος επιθυμεί την παροχή υπηρεσιών που ΔΕΝ έχουν κοστολογηθεί από τον ΕΟΠΥΥ και άρα ο γιατρός δικαιούται να ζητήσει νόμιμα αμοιβή γι’ αυτές.

4.Ο ασφαλισμένος επιλέξει με δική του πρωτοβουλία να επισκεφθεί το γιατρό εκτός των ωρών λειτουργίας του ιατρείου και έχει συμφωνήσει για ιδιωτική επίσκεψη.

Με βάση τις διευκρινήσεις τόσο του υπουργείου Υγείας όσο και του ΕΟΠΥΥ:

1. Εκτός από τις περιπτώσεις με 15% συμμετοχή σε πράξεις (όπου το ηλεκτρονικό σύστημα βγάζει ακριβώς το ποσό που νομίμως επιβαρύνεται ο ασθενής) δεν υπάρχει διατίμηση στην τιμή επίσκεψης. Αυτό σημαίνει ότι νομίμως ο κάθε γιατρός δικαιούται να ζητήσει όποιο ποσό επιθυμεί από τον ασθενή αν συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι για τους οποίους ο ΕΟΠΥΥ δεν εμπλέκεται στο κόστος της παροχής ιατρικών υπηρεσιών.

2. Είναι επίσης γνωστό ότι εκτός των συμβεβλημένων όλοι οι υπόλοιποι ιδιώτες γιατροί έχουν νόμιμα το δικαίωμα πιστοποίησης από το ΕΟΠΥΥ και συνεπώς τη δυνατότητα να δίνουν φάρμακα και εξετάσεις μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Οι παραπάνω γιατροί όμως πληρώνονται νομίμως ιδιωτικά μόνο από τον ασθενή και ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει καμιά σχέση με το κόστος της επίσκεψης.

Να σημειωθεί ότι τους συμβεβλημένους γιατρούς μπορούν οι ασφαλισμένοι να τους επισκέπτονται δωρεάν ενώ μπορούν να τους εντοπίσουν μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr).

Πηγή:iatropedia.gr

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Επέλαση των πολυεθνικών ασφαλιστικών εταιριών στην Ελλάδα



Αυξάνεται σημαντικά ο έλεγχος της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς από τις θυγατρικές των πολυεθνικών ασφαλιστικών πού ήρθαν τα προηγούμενα χρόνια μέσω εξαγορών, αλλά και των εξαγορών που κάνουν οι θυγατρικές ασφαλιστικών που βρίσκονταν ήδη στην Ελλάδα.

Ήδη μέσα στην τελευταία 15ετία στην Ελλάδα εγκαταστάθηκαν τρείς μεγάλοι πολυεθνικοί Ομιλοι μέσω των εξαγορών Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιριών. Από αυτές τις εξαγορές οι δύο ασφαλιστικές ήταν θυγατρικές τραπεζών ( Αlpha Ασφαλιστική, και Φοίνιξ Εμπορική) και η τρίτη καθαρά ιδιωτική ασφαλιστική ( Interamerican) που πουλήθηκε σε πολυεθνική.
Eτσι, τώρα με την εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από τον γερμανικό όμιλο της ERGO μειώνεται σημαντικά ο αριθμός των Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιριών, ενώ ορατές είναι πλέον δύο ακόμα εξαγορές μεγάλων ασφαλιστικών που ανήκουν σε ελληνικά χέρια, έστω και αν είναι θυγατρικές τραπεζών ( Εθνική Ασφαλιστική, Eurolife) .
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς εάν και αυτές οι δυο ελληνικές ασφαλιστικές περάσουν σε πολυεθνικές ασφαλιστικές τότε η καθαρά ελληνικές ασφαλιστικές που μένουν στην αγορά είναι ελάχιστες από πλευράς αριθμού και μεγεθών .
Μάλιστα περιορίζονται οι περισσότερες στον κλάδο των Γενικών Ασφαλίσεων και μόνο τέσσερεις από αυτές δραστηριοποιούνταν και στους δύο κλάδους ( Γενικών και Ασφαλίσεων ζωής).
Ως προς τις μελλοντικές εξαγορές οι εκτιμήσεις είναι ότι θα γίνουν από πολυεθνικές ασφαλιστικές που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και δεν διαφαίνεται να υπάρχει πρόθεση εισόδου νέου πολυεθνικού παίκτη.
Μάλιστα οι πληροφορίες και τα σενάρια φέρουν τους μελλοντικούς εξαγοραστές των δύο εναπομενόντων τραπεζικών ασφαλιστικών εταιριών να θέλουν να συνδυάσουν τις εξαγορές αυτές με το πλεονέκτημα της συνεργασίας με τα δίκτυα των δύο τραπεζών που ανήκουν οι ασφαλιστικές.
Επιπλέον και οι δύο πολυεθνικές που εικάζεται ότι διατηρούν έντονο το ενδιαφέρον για μελλοντικές εξαγορές στην Ελλάδα, αν και ιδιαίτερα μεγάλες, στερούνται πρόσβασης σε μεγάλα τραπεζικά δίκτυα για την προώθηση και μέσω αυτών των καναλιών διανομής των προϊόντων τους.
Ο παραπάνω παράγοντας φαίνεται να έπαιξε και καθοριστικό ρόλο στην πρόσφατη εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από τον όμιλο Ergo μια και υπήρχε συνεργασία με την πωλήτρια Τράπεζα Πειραιώς.
Τώρα ως προς τα κίνητρα των εξαγορών άνθρωποι της ασφαλιστικής αγοράς δεν βλέπουν να απορρέουν από το ενδεχόμενο να μετατραπεί σύντομα η ιδιωτική ασφάλιση σε «Ελ Ντοράντο» ευκαιριών . Άλλωστε το γεγονός ότι δεν υπήρχε ενδιαφέρον για την τελευταία πώληση από εταιρία που βρίσκεται εκτός Ελλάδος, επιβεβαιώνει την παραπάνω εκτίμηση.
Αν και Ελλάδα παραμένει μια χώρα με πολύ χαμηλή ασφαλιστική συνείδηση και με πολύ χαμηλά κατά κεφαλήν ασφάλιστρα και ως προς το ΑΕΠ μπορεί να αποδειχθεί μελλοντικά ενδιαφέρουσα αναδυόμενη αγορά. Και αυτή η εκτίμηση απορρέει από τις αλλαγές που συντελούνται λόγω της οικονομικής κρίσης στα κοινωνικά ασφαλιστικά ταμεία και στον τομέα της υγείας.
Ετσι πολυεθνικοί ασφαλιστικοί όμιλοι που βρίσκονταν από παλιά ή ήρθαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα γνωρίζοντας εκ των έσω την αγορά και έχοντας επενδύσει κεφάλαια βλέπουν αυτές τις εξαγορές ως εφαλτήριο να αυξήσουν τα μερίδια τους και να κερδίσουν από την μελλοντική ανάπτυξη του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα.

Πηγή:asfalisinet.gr

Στο ναδίρ η χρηματοδότηση των Δημοσίων Νοσοκομείων! Πόσο έπεσε η δαπάνη στο ΕΣΥ το 2014;

http://www.iatropedia.gr/images/cache/5779b607a839e0a039f07956cd1633bf.w600.h340.z1.jpg

Μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο όλο και λιγότερα χρήματα διαθέτει ο κρατικός κορβανάς για τη λειτουργία των νοσοκομείων.

Οι δαπάνες μήνα με το μήνα μειώνονται και δεν είναι τυχαίο ότι οι εργαζόμενοι και οι γιατροί διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν πια ούτε τα βασικά υλικά στη διάθεσή τους. Οι ασθενείς αναζητούν ακόμη και βασικό υγειονομικό υλικό στα γειτονικά φαρμακεία ενώ κάποιοι φέρνουν ακόμη και σεντόνια από το σπίτι τους.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι οι καταγγελλίες των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Όπως αναφέρουνσ ε σχετική τους δήλωση ''οι λειτουργικές δαπάνες φέτος είναι μειωμένες πάνω από 50% σε σχέση με το έτος 2010. Οι δυσχέρειες είναι εμφανείς στη παροχή των υπηρεσιών αφού στέρεψε το υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό''

Άλλωστε την τραγική κατάσταση στο ΕΣΥ επεσήμανε πρόσφατα και ο εντεταλμένος του Γερμανικού Υπουργείου Υγείας για την παρακολούθηση των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα Βόλφγκανγκ Τσέλερ.

Είναι ενδεικτικό ότι με βάση τα επίσημα αποτελέσματα των Οικονομικών δεικτών, το 2014 σε σύγκριση με το 2013 έχουμε συνεχιζόμενη μείωση των δαπανών αγαθών - πρώτων και
βοηθητικών υλών αλλά και υπηρεσιών, στο σύνολο των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.

Αναλυτικότερα

•Μείωση δαπανών στο Ε.Σ.Υ. κατά 9% το 1ο 3μηνο του 2014 σε σχέση με το 1ο 3μηνο του 2013
•Μείωση δαπανών των τεσσάρων (4) κατηγοριών (Φάρμακο, Υγειονομικό & Ορθοπεδικό Υλικό, Αντιδραστήρια) κατά 12,22%
•Μείωση δαπανών για αγορά υπηρεσιών κατά 4,35%

Και δεν είναι μόνο τα κουρέματα. Τα νοσοκομεία χρωστούν σε προμηθευτές και παρόχους καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα των Οικονομικών Υποχρεώσεων προς τρίτους:

•Οι Ανεξόφλητες Υποχρεώσεις προς τρίτους, μέχρι 31.03.2014 ήταν 1,3δις€

•Οι Ληξιπρόθεσμες Υποχρεώσεις προς τρίτους, μέχρι και 31.03.2014, ήταν 950εκ€.

Πηγή:iatropedia.gr

Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ οι πίνακες με τη δαπάνη εξετάσεων στον ΕΟΠΥΥ



 Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ οι πίνακες με τη δαπάνη εξετάσεων στον ΕΟΠΥΥ




Με την ίδια απόφαση, εισάγονται κατευθυντήριες οδηγίες, οι οποίες προέκυψαν από διάλογο με εκπροσώπους της ιατρικής κοινότητας και εδράζονται στην ελληνική και διεθνή ιατρική βιβλιογραφία.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργού Υγείας, με την οποία καθορίζεται το όριο συνταγογράφησης των διαγνωστικών εξετάσεων στον ΕΟΠΥΥ.

Με την απόφαση του κ. Βορίδη, κατανέμεται ο προϋπολογισμός του Οργανισμού για διαγνωστικές εξετάσεις ανά νομό και ανά πάροχο σε όλη την χώρα.

Τα κριτήρια κατανομής είναι αναλογικά, ανά πληθυσμό – ανάγκες και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κάθε παρόχου την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με την ίδια απόφαση εισάγονται κατευθυντήριες οδηγίες, οι οποίες προέκυψαν από διάλογο με εκπροσώπους της ιατρικής κοινότητας και εδράζονται στην ελληνική και διεθνή ιατρική βιβλιογραφία.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Δημήτρης Κοντός σχολίασε την Τρίτη ότι “...η εποχή των ανοιχτών, ανεξέλεγκτων προϋπολογισμών στην Υγεία έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί”.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, η εποχή που κάθε γιατρός, ανεξάρτητα από ειδικότητα, συνταγογραφούσε όσες εξετάσεις ήθελε σε όσους ασθενείς επιθυμούσε και μάλιστα σε αριθμούς ιλιγγιώδεις, πρέπει να αποτελέσει γρήγορα παρελθόν:

“Η πρακτική αυτή οδήγησε σε τεράστια ελλείμματα τους κλάδους υγείας των Ταμείων, αλλά και του ΕΟΠΥΥ στην συνέχεια, μετά την ενοποίηση τους”.
Ανάγκες

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εκτιμά ότι οι ρυθμίσεις διασφαλίζουν την επάρκεια των αναγκών των ασφαλισμένων, την τήρηση του προϋπολογισμού του Οργανισμού και την όσο γίνεται δικαιότερη κατανομή στους παρόχους:

“Σήμερα, εισάγουμε κατευθυντήριες οδηγίες, αναδρομικό κλινικό έλεγχο, κατανομή πλαφόν ανά νομό και ανά πάροχο και όπου απαιτείται εκπτώσεις (rebate) και επιστροφή (clawback) έτσι ώστε να τηρηθεί ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ.

Αύριο, εγκαθιστούμε διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα, κλινικό έλεγχο σε πραγματικό χρόνο και κλειστούς προϋπολογισμούς χωρίς rebate και clawback”.

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

Πηγή:iatronet.gr

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

27 απίστευτες απομιμήσεις από την Κίνα







Μια σειρά από πραγματικά εμπνευσμένες απομιμήσεις…

Τα μυστικά για σύνταξη με δωρεάν ένσημα ανεργίας, ασθένειας και αυτασφάλιση




Ενσημα ανεργίας, χρόνος ασθένειας, προαιρετική ασφάλιση (αυτασφάλιση) και αναγνώριση των κενών διαστημάτων εργασίας μπορούν να αξιοποιήσουν χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΙΚΑ για να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, ιδίως στην περίπτωση που έχουν μείνει άνεργοι και θέλουν ένα ή δυο χρόνια για να βγούν στη σύνταξη.



Η αξιοποίηση των τεσσάρων παραπάνω χρόνων κρύβει μυστικά αλλά και παγίδες:


1. Ο χρόνος ασθένειας μπορεί να αξιοποιηθεί χωρίς πληρωμή και είναι μέχρι 200 ημέρες για ένα έτος για όσους συμπληρώνουν με το χρόνο αυτό τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης για σύνταξη ως το 2010. Προσοχή όμως γιατί η ασθένεια θα πρέπει να υπάρχει μια δεκαετία πριν το 2010. Από το 2011 και μετά και προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης για σύνταξη με τις προϋποθέσεις που ισχύουν από τη χρονιά αυτή και μετά, υπολογίζονται μέχρι 300 ημέρες ασθένειας, οποτεδήποτε. Προσοχή ο χρόνος ασθένειας δεν υπολογίζεται για να συμπληρωθούν οι 100 ημέρες ασφάλισης που πρέπει να έχει ένας ασφαλισμένος την τελευταία πενταετία για μειωμένη σύνταξη.

2. Ο χρόνος ανεργίας, αξιοποιείται με τις ίδιες προϋποθέσεις όπως ο χρόνος ασθένειας, με τη διαφορά ότι ισχύει και για να συμπληρωθούν τη μια από τις πέντε τελευταίες χρονιές οι 100 ημέρες για τη μειωμένη σύνταξη. Για παράδειγμα ένας ασφαλισμένος στο ΙΚΑ για να πάρει μειωμένη σύνταξη σήμερα θα πρέπει να είχε 100 μέρες ασφάλισης κάθε χρόνο τα 5 προηγούμενα έτη. Αν όμως για κάποιο λόγο δεν είχε για έναν χρόνο τα 100 ένσημα, τότε το δικαίωμα για μειωμένη χάνεται, εκτός και αν στο χρόνο αυτό ήταν άνεργος, οπότε και οι 100 ημέρες συμπληρώνονται από τα «ένσημα της ανεργίας». Αυτή είναι η πιο απλή περίπτωση και συνήθως καλύπτεται από τους ασφαλισμένους και τις ασφαλισμένες που σπεύδουν να συνταξιοδοτηθούν με «μειωμένη».

3. Αυτασφάλιση: Υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις ασφαλισμένων οι οποίοι ακόμη και με τα ένσημα ανεργίας δεν συμπληρώνουν τις 100 ημέρες για κάθε ένα από τα 5 τελευταία έτη προκειμένου να πάρουν μειωμένη. Για παράδειγμα ένας άνεργος που είχε τις 100 ημέρες μόνον για τα 3 από τα 5 έτη. Ο εν λόγω ασφαλισμένος δεν μπορεί να πάρει μειωμένη γιατί στα 2 έτη της τελευταίας 5ετίας δεν έχει τις προϋποθέσεις των 100 +100 ενσήμων. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα ένσημα μπορούν να αναζητηθούν από αυτασφάλιση, δηλαδή από την επιλογή του εργαζόμενου να πληρώσει ο ίδιος την ασφάλισή του στο ΙΚΑ αν μείνει άνεργος. Εδώ όμως χρειάζεται προσοχή γιατί το αίτημα για αυτασφάλιση πρέπει να γίνει άμεσα και όχι μεταγενέστερα του χρόνου που επήλθε η ανεργία. Για παράδειγμα σήμερα ένας άνεργος μπορεί να ζητήσει αυτασφάλιση για να καλύψει με ένσημα τον χρόνο ασφάλισης από εδώ και πέρα και όχι για να συμπληρώσει το κενό ενσήμων του 2010, ή του 2013! Επίσης το κόστος της αυτασφάλισης διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία του ασφαλισμένου.

4. Κενό ασφάλισης. Όταν ένας εργαζόμενος διακόπτει την εργασία του, είτε λόγω ανεργίας, είτε για άλλη αιτία, μπορεί να αναγνωρίσει το κενό που μεσολαβεί μέχρι να ξαναβρεί δουλειά, εφόσον το διάστημα από τη διακοπή της ασφάλισης μέχρι την επανέναρξη δεν υπερβαίνει τις 25 μέρες, δηλαδή έναν πλήρη μήνα εργασίας. Την αναγνώριση του χρόνου αυτού, που γίνεται με αίτηση εξαγοράς στο ταμείο που είναι ασφαλισμένοι με κόστος 167 ευρώ το μήνα για την κύρια ασφάλισης και 57 ευρώ/μήνα για την επικουρική δικαιούνται όσοι συνταξιοδοτούνται με τα όρια ηλικίας που ισχύουν από το 2011 και μετά και με την προϋπόθεση να έχουν ήδη 3.600 ημέρες ασφάλισης. Χρήση των συγκεκριμένων διατάξεων δεν μπορούν να κάνουν οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου, οι οποίοι πριν το διορισμό τους είχαν ασφάλιση στο ΙΚΑ. Για παράδειγμα ασφαλισμένος με κενό διάστημα ασφάλισης από 10.2.2012 μέχρι 20.4.2012 μπορεί να αναγνωρίσει 25 ημέρες ασφάλισης μόνο για το μήνα Μάρτιο του 2008, διότι και στο μήνα Φεβρουάριο και στο μήνα Απρίλιο είχε ασφάλιση.

Σύνταξη για λίγους με 1.500 «επιδοτούμενα ένσημα» από ΟΑΕΔ
Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθεί ένας άνεργος σε πρόγραμμα προαιρετικής ασφάλισης του ΟΑΕΔ, εφόσον όμως είναι άνεργος άνω των 12 μηνών. Στο πρόγραμμα αυτό υπάγονται όσοι πρόκειται να βγούν σε πλήρη σύνταξη και όχι μειωμένη και θα πρέπει είτε να απέχουν έως 5 χρόνια από το όριο ηλικίας πλήρους σύνταξης, είτε να τους λείπουν έως 1.500 ημέρες ασφάλισης για να συνταξιοδοτηθούν. Το κόστος ασφάλισής τους καλύπτεται από τον ΟΑΕΔ, αλλά αν για οποιονδήποτε λόγο διακόψουν την επιδοτούμενη ασφάλισή τους, τότε θα γυρίσουν πάλι στο μηδέν και τα ένσημα που είχαν αποκτήσει θα χαθούν.
Οι άνεργοι που δύνανται να ενταχθούν στο πρόγραμμα προαιρετικής ασφάλισης με αίτησή τους στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ του τόπου κατοικίας τους, θα πρέπει:

Α) να έχουν συμπληρώσει οι άνδρες το 60ο έτος της ηλικίας τους και οι γυναίκες το 55ο έτος της ηλικίας τους (για τους ασφαλισμένους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα το όριο ηλικίας είναι 55 και 50 αντίστοιχα), το οποίο θα βεβαιώνεται από την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.

Β) να έχουν εγγραφεί ως άνεργοι στον ΟΑΕΔ και να κατέχουν δελτίο ανεργίας για δώδεκα (12) τουλάχιστον συνεχείς μήνες πριν την υποβολή της αίτησης υπαγωγής, να εξακολουθούν να είναι άνεργοι και να κατέχουν κάρτα ανεργίας ανανεωμένη ανά τρίμηνο.

Γ) ο υπολειπόμενος για τη συμπλήρωση των κατά περίπτωση ελάχιστων προϋποθέσεων θεμελίωσης πλήρους σύνταξης στο ΙΚΑ και στους αντίστοιχους φορείς επικουρικής ασφάλισης αριθμός ημερομισθίων δεν υπερβαίνει τα 1.500 κατ' ανώτατο όριο , τα οποία θα βεβαιώνονται με σχετική βεβαίωση από τα οικεία φορείς ασφαλιστικής κάλυψης.
Στο πρόγραμμα αυτό έχουν ενταχθεί περίπου 2.000 άνεργοι και απομένουν λίγες αιτήσεις μέχρι να καλυφθεί ο αριθμός όσων μπορεί να χρηματοδοτήσει ο ΟΑΕΔ.

Πηγή:money-money.gr

Συναγερμός στη Γερμανία για το πρώτο ύποπτο κρούσμα Έμπολα




 

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία καθώς μια γυναίκα αποτελεί το πρώτο ύποπτο κρούσμα Έμπολα στη χώρα.

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η 30χρονη γυναίκα κατέρρευσε σε γραφείο εύρεσης εργασίας στο προάστιο Πανκάου του Βερολίνου.

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό λίγο πριν τις 11 το πρωί της Τρίτης και έσπευσαν στο σημείο. Η γυναίκα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δήλωσε πως είχε βρεθεί πριν από μια εβδομάδα σε χώρα της Αφρικής που έχουν καταγραφεί κρούσματα του φονικού ιού.

Στο κτίριο βρίσκονταν την ώρα του συμβάντος περίπου 600 άτομα, ορισμένα εκ των οποίων μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο, ενώ τα στοιχεία όλων καταγράφηκαν.

Πηγή: protothema.gr

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ




 
Τι ζητάω

Να μου καλύπτουν όλα τα έξοδα για διαγνωστικές εξετάσεις, πλήρες ετήσιο check-up και προγεννητικό έλεγχο σε συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα.

 Τι μου εξασφαλίζει

100% κάλυψη εξόδων για διαγνωστικές εξετάσεις στα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα
Έως 2.000 ευρώ το χρόνο

Προληπτικός έλεγχος check-up μία φορά το χρόνο:
Γενική αίματος, γενική ούρων, χοληστερίνη, σάκχαρο, Τ.Κ.Ε., ουρία, ουρικό οξύ, τριγλυκερίδια, HDL, LDL, κρεατίνη, αλκαλική φωσφατάση, γ-GT, ολικά λιπίδια, σίδηρος, φερριτίνη, γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη, επιφανειακό αντιγόνο, ολικά λευκώματα ορού, SGOT και SGPT

Προγεννητικός έλεγχος
Ομάδα Αίματος & Rhesus, Αντισώματα Ερυθράς IgG, Αντισώματα Ερυθράς IgM, Αντισώματα CMV IgG, Αντισώματα CMV IgM, Επιφανειακό Αντιγόνο(HbsAg), Αντισώματα HIV, Αντισώματα Toxoplasma gondii IgG, Αντισώματα Toxoplasma gondii IgM, Αντιγόνα για Χλαμύδια (C.trachomatis), Σάκχαρο, Ουρία, Κρεατινίνη, Γενική Αίματος, Ηλεκτροφόρηση Αιμοσφαιρίνης, Γενική Ούρων, Καλλιέργεια Κολπικού για κοινά μικρόβια, Καλλιέργεια Τραχηλικού για Μυκόπλασμα.


Έως 20 ιατρικές επισκέψεις, ανά ασφαλιστική περίοδο, στο ιατρείο, με συμμετοχή του ασφαλισμένου 8 ευρώ


Έως 20 ιατρικές επισκέψεις, ανά ασφαλιστική περίοδο, στο σπίτι, με συμμετοχή του ασφαλισμένου 15 ευρώ


Νοσηλεία στο σπίτι, με συμμετοχή του ασφαλισμένου 5 ευρώ


Τηλεφωνικό κέντρο 24 ώρες, 7 ημέρες την εβδομάδα.


Ετήσια διάρκεια προγράμματος με δυνατότητα ανανέωσης στη λήξη του για μια ασφαλιστική περίοδο κάθε φορά. Η Εταιρία διατηρεί το δικαίωμα στη λήξη του Ασφαλιστηρίου να τροποποιεί τους Όρους, τις Παροχές και το ύψος αυτών για το σύνολο των Ασφαλισμένων (σύμφωνα με το άρθρο 9 των Ειδικών Όρων του Ασφαλιστηρίου)


Η κάλυψη παρέχεται με Πρόσκαιρη ετησίως ανανεούμενη ασφάλιση ζωής με ελάχιστο κεφάλαιο 1.000€.


Δυνατότητα κάλυψης εξαρτώμενων μελών


Ανώτατη ηλικία έναρξης ασφάλισης τα 70 έτη 

 Πόσο κοστίζει?

230€ ετησίως επιπλέον του κόστους της βασικής κάλυψης 
Η καταβολή του ασφαλίστρου μπορεί να γίνεται κάθε 3, 6 η 12 μήνες

Τι πρέπει να κάνω


Τηλεφωνήστε στα 211 4039370 η 6938 009 777 για ένα ραντεβού ώστε να προσεγγίσουμε εξατομικευμένα τις ανάγκες σας.
Εναλλακτικά πατήστε ΕΔΩ και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας.

Οδηγώ οικονομικά...οδηγώ οικολογικά...οδηγώ με ασφάλεια!







Αλήθεια μπορούμε να οδηγάμε οικολογικά και οικονομικά; Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Είναι στο χέρι όλων μας να βοηθήσουμε την τσέπη μας αλλά και το περιβάλλον να… ανασάνει.

Πάμε να δούμε πώς μπορούμε να γλιτώσουμε χρήματα από τη βενζίνη και πώς θα γίνουμε οδηγοί οικολόγοι...

1. Εκμεταλλευτείτε την κινητική ενέργεια του αυτοκινήτου σας και αφήστε το ειδικά στις κατηφόρες να κινείται χωρίς να πατάτε γκάζι.
2. Φροντίστε να διατηρείτε σταθερή ταχύτητα με χαμηλές στροφές του κινητήρα. Μην πατάτε γκάζι-φρένο κάθε δευτερόλεπτο.
3. Ελαττώνετε ταχύτητα πρώτα με φρένο και αν κριθεί απαραίτητο, μετέπειτα με ταχύτητα.
4. Προσοχή στο κλιματιστικό και στις θερμοκρασίες που το θέτετε. Μια καλή θερμοκρασία θεωρούνται οι 25 βαθμοί Κελσίου.
5. Μην ξεχνάτε να ελέγχετε τα ελαστικά σας σε συχνή βάση. Όταν η πίεση των ελαστικών είναι χαμηλή απαιτείται μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου.
6. Μην ξεχνάτε να αλλάζετε έγκαιρα ταχύτητα, μη ζορίζετε το αυτοκίνητό σας.
7. Αφαιρέστε από τα αυτοκίνητό σας το περιττό βάρος, καθώς επηρεάζει την απόδοσή του.
8. Επειδή στη μετακίνηση με το αυτοκίνητο πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί αλλά και τυπικοί, σάς προτείνουμε να επισκεφθείτε την σελίδα μας πατώνταςΕΔΩ θα βρείτε το οικονομικότερο ασφάλιστρο της αγοράς.

Leo Buscaglia: 10 λέξεις για να μας συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής

http://enallaktikidrasi.com/wp-content/uploads/2014/04/1017137_219451158250174_748594501_n-612x382.jpg

Ο Λέο Μπουσκάλια μέσα από το βιβλίο του «Να ζεις, ν’ αγαπάς, να μαθαίνεις» μας δίνει 10 λέξεις οδηγό για να μας συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής μας.

1. ΟΡΘΗ ΓΝΩΣΗ, για να μας δώσει τα απαραίτητα εργαλεία για το ταξίδι.

2. ΣΟΦΙΑ, για να χρησιμοποιήσουμε τη συσσωρευμένη γνώση του παρελθόντος με τρόπο που θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε την παρουσία μας, το «τώρα».

3. ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ, για να δεχόμαστε τους άλλους που έχουν ίσως διαφορετικό τρόπο από το δικό μας, με λεπτότητα και κατανόηση, καθώς προχωράμε μαζί τους ή αναμεσά τους ή γύρω τους στο δρόμο της ζωής μας.

4. ΑΡΜΟΝΙΑ, για να μπορούμε να δεχόμαστε τη φυσική ροή της ζωής.

5. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, για να συνειδητοποιήσουμε και να αναγνωρίσουμε νέες λύσεις και άγνωστα μονοπάτια στο δρόμο μας.

6. ΔΥΝΑΜΗ, για να αντισταθούμε στο φόβο και να προχωρήσουμε μπροστά, παρά την αβεβαιότητα, χωρίς εγγυήσεις ή πληρωμή.

7. ΓΑΛΗΝΗ, για να στεκόμαστε γερά στα πόδια μας.

8. ΧΑΡΑ, για να είμαστε πάντα γεμάτοι τραγούδια, γέλια και χορούς.

9. ΑΓΑΠΗ, ο σίγουρος οδηγός προς το υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας που είναι ικανός να φτάσει ο άνθρωπος.

10. ΕΝΟΤΗΤΑ, κι αυτό μας ξαναφέρνει εκεί απ’όπου ξεκινήσαμε, τη θέση όπου είμαστε ένα με τον εαυτό μας και με όλα τα άλλα πράγματα.

Πηγή:enallaktikidrasi.com

Πλαφόν και στις διαγνωστικές εξετάσεις ΑΠΕ-ΜΠΕ


http://www.amna.gr/photos/201408/19-1525181925125.jpg


Ανά νομό και ανά πάροχο θα κατανέμεται ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις, για τις οποίες με υπουργική απόφαση καθορίζεται όριο συνταγογράφησης, με στόχο «τη διαχείριση των κλειστών προϋπολογισμών του ΕΟΠΥΥ και την αποδοτικότερη αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται ανά κατηγορία παρόχων».
Τα κριτήρια θα είναι αναλογικά, ανά πληθυσμό-ανάγκες αλλά και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κάθε παρόχου την προηγούμενη χρονιά. Παράλληλα, όπως αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ, εισάγονται κατευθυντήριες οδηγίες που προέκυψαν μέσα από εκτεταμένο διάλογο με εκπροσώπους της ιατρικής κοινότητας και εδράζονται στην ελληνική και διεθνή ιατρική βιβλιογραφία.



Πηγή:amna.gr

Δείτε πόσες μπουκιές χρειάζονται τη μέρα για να αδυνατίσετε!


 http://cdn7.bbend.net/media/k2/items/cache/ec2061c9fdbb1387d129bac7995b57e2_L.jpg?t=-62169984000




 
Ένα πρωτότυπο gadget που μοιάζει με ρολόι μετρά κυριολεκτικά τις... μπουκιές σας και είναι ο νέος σύμμαχός σας στο αδυνάτισμα. Ονομάζεται Bite Counter και δημιουργήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Κλέμσον της Νότιας Καρολίνας.

Το Bite Counter υπολογίζει τις συνολικές ποσότητες φαγητού που καταναλώνουμε, καταγράφοντας τις κινήσεις του χεριού προς το στόμα.



Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως 100 μπουκιές την ημέρα είναι ιδανικές για να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα στο αδυνάτισμα.

Στο πλαίσιο της μελέτης που πραγματοποίησαν, παρακολούθησαν 77 εθελοντές για δύο εβδομάδες. Κατά μέσο όρο, ο αριθμός των θερμίδων σε κάθε μπουκιά ήταν 17 για τους άνδρες και 11 για τις γυναίκες. Υπολόγισαν λοιπόν πως οι 100 μπουκιές αντιστοιχούν περίπου σε 1.700 θερμίδες για τους άνδρες και 1.100 για τις γυναίκες, αριθμός που μπορεί να εγγυηθεί την απώλεια βάρους.

Πιλοτική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το ίδιο πανεπιστήμιο έδειξε ότι όσοι έχουν επίγνωση της ποσότητας φαγητού που καταναλώνουν είναι πιο πιθανό να καταφέρουν να χάσουν τα περιττά κιλά, σε σύγκριση με όσους δεν υπολογίζουν τις μπουκιές τους.

Η ερευνητική ομάδα σκοπεύει να εξελίξει το Bite Counter ώστε να μπορεί να μετρά την ταχύτητα κατανάλωσης φαγητού, υπολογίζοντας πόσος χρόνος μεσολαβεί ανάμεσα στις μπουκιές. Η ταχύτητα με την οποία καταναλώνουμε το φαγητό μας είναι σημαντικός παράγοντας για τον έλεγχο και τη διαχείριση του βάρους, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Όταν τρώμε αργά μπορούμε να χωνέψουμε πιο εύκολα, ενώ μειώνεται ο κίνδυνος γαστρικής παλινδρόμησης των οξέων και απορροφώνται καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουμε.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Η αληθινή φιλία είναι δύναμη ζωής!


Perierga.gr - Η αληθινή φιλία είναι δύναμη ζωής




Είναι μια ακόμη διαφήμιση με κοινωνικό μήνυμα από αυτές που πραγματικά δημιουργούν αίσθηση. Ο νεαρός πρωταγωνιστής προσπαθεί με την κιθάρα του να συγκεντρώσει χρήματα και αρχικά γίνεται αντικείμενο χλευασμού. Η συνέχεια όμως είναι συγκινητική. Ένα σενάριο βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Είναι βέβαια ένα διαφημιστικό μήνυμα ασφαλιστικής εταιρείας, αλλά ανεξάρτητα από αυτό, τα μυνήματα που περνά αγγίζουν την ψυχή και αν κρίνουμε από την απήχηση στο διαδίκτυο προσέθεσε ένα λιθαράκι στο να γίνουμε λίγο καλύτερη κοινωνία
 
 

ΖΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ




Ο στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε και να εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα των πελατών μας ώστε να νιώθουν ήσυχοι σε οποιαδήποτε ατυχία αντιμετωπίσουν στο μέλλον.

Δραστηριοποιούμαστε σε όλους τους Κλάδους Ασφάλισης με ιδιαίτερη έμφαση στον κλάδο Ζωής μέσα από εξατομικευμένες μελέτες που υποβάλλουμε.

Το πιο σημαντικό μέσα σε αυτό το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί είναι η υγιής σχέση με τους πελάτες μας αλλά και με τις Ασφαλιστικές Εταιρίες με τις οποίες συνεργαζόμαστε.
Εκπροσωπούμε τις περισσότερες και πιο φερέγγυες ασφαλιστικές εταιρίες της αγοράς.
Έτσι μπορούμε να σας εγγυηθούμε την εύρεση αξιόπιστων λύσεων στην:
Aσφάλιση Υγείας- Αυτοκινήτου - Μοτοσυκλέτας - Σκάφους - Κατοικίας - Επιχείρησης και λοιπών ασφαλίσεων και κυρίως στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. 

Τηλεφωνήστε στα 211 4039370 η 6938 009 777 για ένα ραντεβού ώστε να προσεγγίσουμε εξατομικευμένα τις ανάγκες σας.
Εναλλακτικά πατήστε ΕΔΩ και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας.

Η αξία ενός συμβολαίου υγείας!



Τα Προγράμματα Υγείας για ενήλικες εξασφαλίζουν στον ασφαλισμένο οικονομική υποστήριξη και αναπλήρωση της απώλειας εισοδήματός του σε περίπτωση που κάποια ασθένεια ή ατύχημα τον αναγκάσει να νοσηλευτεί ή να παραμείνει εκτός εργασίας για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε συνεργασία πάντα με τους μεγαλύτερους και τους πιο αξιόπιστους Ασφαλιστικούς Ομίλους της αγοράς, σας παρέχουν μια σειρά από προγράμματα τα οποία μπορούν να καλύψουν τις πολυδάπανες σύγχρονες νοσηλείες τόσο σε ιδιωτικές κλινικές της Ελλάδος και του εξωτερικού, όσο και σε κρατικά νοσοκομεία.
Εξασφαλίζοντας ανθρώπινες συνθήκες περίθαλψης, ποιοτικές υπηρεσίες με το λιγότερο δυνατό κόστος .

Τηλεφωνήστε στα 211 4039370 η 6938 009 777 για ένα ραντεβού ώστε να προσεγγίσουμε εξατομικευμένα τις ανάγκες σας.
Εναλλακτικά πατήστε ΕΔΩ και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας.

Ποιοί απαλλάσσονται από τον φόρο ακινήτων – Δείτε τα κριτήρια









Στις πρώτες κινήσεις για «κούρεμα» του ΕΝΦΙΑ προχωρά η κυβέρνηση εντός των επόμενων ημερών με την έκδοση απόφασης για εκπτώσεις, ακόμα και απαλλαγή από τον φόρο ευπαθών κοινωνικών ομάδων και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές και λιγότερη ταλαιπωρία για τους φορολογούμενους.

Την ίδια ώρα η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη με δηλώσεις στο ραδιόφωνο «Σκάι» επιβεβαίωσε το πρώτο θέμα του «Εθνους» για σχέδιο ελαφρύνσεων και αύξηση των δόσεων στον φόρο ακινήτων, λέγοντας ότι «και ο ΕΝΦΙΑ βρίσκεται στις φοροελαφρύνσεις που συζητά η κυβέρνηση». Θέμα αλλαγών με αιχμή την υπερφορολόγηση των οικοπέδων θέτει και το ΠΑΣΟΚ ζητώντας συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών με χθεσινή ανακοίνωση αναγνωρίζει αδικίες στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και υπόσχεται «διορθωτικές παρεμβάσεις το ταχύτερο».

Απλοποίηση
Με απλοποίηση των διαδικασιών και λιγότερη ταλαιπωρία η απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου που θα υπογραφεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα προβλέπει υπό προϋποθέσεις μείωση κατά 50% του ποσού του φόρου για ανέργους και χαμηλά εισοδήματα και πλήρη απαλλαγή για πολύτεκνους και όσους έχουν σεισμόπληκτα ακίνητα.

Στις πρώτες κινήσεις για «κούρεμα» του ΕΝΦΙΑ προχωρά η κυβέρνηση εντός των επόμενων ημερών. Στη φωτογραφία, ο Αντ. Σαμσράς με τον Γκ. Χαρδούβελη

Αναλυτικότερα:

Θα χορηγείται έκπτωση 50% στον φορολογούμενο, τον ή τη σύζυγο και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του επί του ποσού του φόρου που βεβαιώθηκε αν διαπιστώνεται οικονομική αδυναμία πληρωμής της συνολικής οφειλής, εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

α) το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή την σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος

β) το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα ο υπόχρεος δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του, λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας, δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ. και δεν έχουν ή δεν ευθύνονται με ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχουν ρυθμιστεί προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Διαγράφεται ο φόρος για οικογένειες με τρία παιδιά και πάνω και για όσους έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

α) Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος

β) το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων της οικογένειας, λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας, δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ. και δεν έχουν ή δεν ευθύνονται με ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχουν ρυθμιστεί προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Απαλλαγή από τον φόρο το Σεπτέμβριο ετοιμάζει το υπουργείο για όσους έχουν σεισμόπληκτο ακίνητο, και αρμόδια στελέχη λένε ότι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα πρέπει να αγνοήσουν το εκκαθαριστικό που έχει αναρτηθεί στο Taxis. Αντίθετα, όσοι εκτός από το σεισμόπληκτο ακίνητο κατέχουν και άλλο θα πρέπει να πληρώσουν τη δόση του Αυγούστου και μετά θα γίνει συμψηφισμός.

Για τις επιχειρήσεις θα προβλέπεται αναστολή πληρωμής του ΕΝΦΙΑ για ένα έτος που μπορεί να επαναχορηγηθεί μέχρι τρεις φορές εντός διαστήματος 10 ετών από τη χορήγηση της πρώτης αναστολής εφόσον ο συνολικός κύκλος εργασιών κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος δεν υπερβαίνει το δεκαπλάσιο του συνολικού φόρου και έχει παρουσιάσει μείωση άνω του 30% σε σχέση με το προηγούμενο προς αυτό φορολογικό έτος και η επιχείρηση δεν έχει ή δεν ευθύνεται για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΡΟΪΚΑ
Ποιες φοροελαφρύνσεις θα τεθούν

Πακέτο φορολογικών ελαφρύνσεων για καταναλωτές, μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς και περισσότερες και χαμηλότερες δόσεις για την πληρωμή των χρεών στην Εφορία, ετοιμάζει η κυβέρνηση και θα θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα τον Σεπτέμβριο για να υπάρξει συμφωνία τόσο για το περιεχόμενο όσο και για το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων.

Ειδικότερα, στα διορθωτικά μέτρα περιλαμβάνονται:
Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης από τον ερχόμενο Οκτώβριο έτσι ώστε να δοθεί μεγάλη ανάσα στα νοικοκυριά. Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες δείχνουν ξεκάθαρα τις αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα του Δημοσίου από την αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο και σύμφωνα με στέλεχος του οικονομικού επιτελείου θα αποτελέσουν ακράδαντο επιχείρημα απέναντι στην τρόικα.

Η διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και το 2015 καθώς το μέτρο τονώνει την αγορά και ταυτόχρονα αυξάνει τα έσοδα του Δημοσίου.

«Ψαλίδισμα» της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για μισθωτούς και συνταξιούχους κατά 30%-50%. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι η έγκριση της τρόικας σε ένα τέτοιο μέτρο θα είναι δύσκολη υπόθεση καθώς θα προκαλέσει μεγάλες απώλειες εσόδων.

Επέκταση της ρύθμισης για τον συμψηφισμό χρεών μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών για πάσης φύσεως φόρους με στόχο να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά.

Αύξηση του αριθμού των δόσεων για την εξόφληση των χρεών στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία για να διευκολυνθούν οι οφειλέτες να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους που σήμερα αδυνατούν λόγω της οικονομικής στενότητας και των υψηλών ποσών για τμηματική εξόφληση των χρεών. Το σενάριο που προκρίνεται προβλέπει αύξηση στις 70 ή και σε ορισμένες περιπτώσεις και στις 100 των μηνιαίων δόσεων για χρέη από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές ανάλογα με το οικονομικό προφίλ του οφειλέτη, από 12 που προβλέπει σήμερα η πάγια ρύθμιση.

Πηγή:ethnos.gr

Έρχονται τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ! Πόσo θα πληρώνουν οι ασθενείς

Ανοίγουν τις πύλες τους το Σεπτέμβριο τα απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ, στα πρότυπα των απογευματινών ιατρείων.

Έτσι όσοι ασθενείς πρέπει να χειρουργηθούν άμεσα και δεν μπορούν να περιμένουν σε λίστες αναμονής ενώ επιθυμούν να επιλέξουν και τον γιατρό που θα τους χειρουργήσει, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν και το απόγευμα καταβάλλοντας τη σχετική αμοιβή.
http://www.iatropedia.gr/images/cache/d21adcc641c1158eed5e1c375bbcacb0.w600.h340.z1.jpg



Το νομοσχέδιο που είχε συνταχθεί από τον Άδωνι Γεωργιάδη προωθείται αντίστοιχα και από τον Μάκη Βορίδη και προβλέπει να μπορούν ασθενείς που θα επιλέγουν να πάνε στο ΕΣΥ και όχι στον ιδιωτικό τομέα να χειρουργούνται απόγευμα αλλά με αμοιβή.

Πρόκειται για μια ρύθμιση που είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό και φαίνεται πως τώρα θα γίνει πράξη από τον Σεπτέμβριο.

Πάντως οι αμοβές των γιατρών θα προκαθοριστούν και θα καταβάλλονται από τους ασθενείς που θα επιλέγουν το νοσοκομείο και το γιατρό, είτε με την ιδιωτική τους ασφάλεια είτε με χρήματα από την τσέπη τους.

Αντίστοιχα τα τελευταία χρόνια λειτουργούν τα απογευματινά ιατρεία όπου οι ασθενείς για να δούνε συγκεκριμένο γιατρό πληρώνουν με δικά τους χρήματα.

Οι αμοιβές των χειρουργών, οι όροι συμμετοχής του προσωπικού και οι προϋποθέσεις της ολοήμερης λειτουργίας των χειρουργείων θα καθορισθούν με απόφαση του υπουργού Υγείας.

Βέβαια είναι και πολλά τα αγκάθια που προκύπτουν.

Τα αγκάθια

-Τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας δε διαθέτουν ούτε το απαραίτητο προσωπικό για την πρωινή τους λειτουργία

-Για να ανοίξουν απόγευμα χειρουργικές αίθουσες θα πρέπει να παραταθούν βάρδιες γιατρών, νοσηλευτών και άλλων απαραίτητων εργαζομένων γεγονός που σημαίνει επιπλέον κόστος για το ΕΣΥ. Όμως σήμερα δεν μπορούν καλά καλά να πληρωθούν οι εφημερίες και οι υπερωρίες.

-Είναι άγνωστο πως θα γίνει ταυτόχρονη χρέωση του χειρουργείου με ιδιωτικά κριτήρια (καταβολή κόστους από ασθενή) αλλά και χρέωση Κλειστού Ενοποιημένου Νοσηλίου (ΚΕΝ), που συνήθως γίνεται στο ΕΣΥ όταν υπάρχει νοσηλεία ασθενούς.

-Τι θα γίνει με όσους δε διαθέτουν χρήματα να χειρουργηθούν με διαδικασίες εξπρές το απόγευμα, δεδομένου πως υπάρχει η εκτίμηση ότι οι χειρουργοί θα ρίξουν όλο το βάρος τους στους ιδιωτικούς ασθενείς.

-Η πώληση ελκυστικών πακέτων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να περιλαμβάνει και το απαραίτητο δωμάτιο Α' θέσης, γεγονός που αποκλείει όλους τους υπόλοιπους από μια καλύτερη φιλοξενία.

-Πως θα πληρώνονται όσοι συμμετέχουν στην απογευματινή διαδικασία. Και το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους χειρουργούς που θα μπαίνουν στα χειρουργεία αλλά και το λοιπό προσωπικό.

-Ποιες θα είναι οι δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην γίνεται είσπραξη μαύρου χρήματος από γιατρούς που θα επισπεύδουν τα χειρουργεία για τους έχοντες και είναι πιθανό να τους χειρουργούν τις πρωινές ώρες;

-Την ώρα που σήμερα δεν επαρκούν τα κρεβάτια και πολλοί ασθενείς νοσηλεύονται σε ράντζα, πως θα διατηρούνται κενές κλίνες για να νοσηλεύονται όσοι πληρώνουν και χειρουργούνται το απόγευμα;

Πηγή:iatropedia.gr

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Σε ελληνικά νοσοκομεία τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα


Σε ελληνικά νοσοκομεία τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα
 






Τα νοσοκομεία μας, στρατιωτικά και πολιτικά είναι ανοικτά και έτοιμα να υποδεχτούν τα παιδιά της Γάζας και της ευρύτερης περιοχής”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.


Την πρόθεση της χώρας μας να φιλοξενήσει σε ελληνικά νοσοκομεία παιδιά που έχουν τραυματιστεί στις εχθροπραξίες στη Γάζα, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών.

Προσερχόμενος στο έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στην αποκατάσταση των παιδιών, αλλά και ενηλίκων, που έχουν τραυματιστεί, ως θύματα της κατάστασης στη Γάζα:

“Τα νοσοκομεία μας, στρατιωτικά και πολιτικά είναι ανοικτά και έτοιμα να υποδεχτούν τα παιδιά της Γάζας και της ευρύτερης περιοχής”, είπε χαρακτηριστικά.

Για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ειδικά στη Γάζα, τάχθηκε υπέρ της λύσης στη βάση δύο κρατών, που θα ζουν το ένα δίπλα στο άλλο, με επιστροφή στα σύνορα του 1967 και με αποδοχή και της αιγυπτιακής πρωτοβουλίας και του αμερικανικού σχεδίου για την ειρήνευση στην περιοχή.


Πηγή:iatronet.gr

Μουσικός καθοδηγούσε τους χειρουργούς παίζοντας βιολί την ώρα του χειρουργείου


Μουσικός καθοδηγούσε τους χειρουργούς παίζοντας βιολί την ώρα του χειρουργείου
 




Μουσικός που εμφάνιζε τρέμουλο, το οποίο αποτελούσε εμπόδιο στην καριέρα του, έπαιζε βιολί την ώρα του χειρουργείου για να διευκολύνει την τοποθέτηση ηλεκτροδίου στον εγκέφαλό του.


Ο τρόμος (τρέμουλο) που παρουσίαζε ένας μουσικός ήταν τόσο ελαφρύς που θα μπορούσε να τον αγνοήσει αν έκανε άλλο επάγγελμα. Ωστόσο, για έναν βιολιστή ακόμα και ο παραμικρός τρόμος αποτελεί τέλος για την καριέρα του.

Μια από τις περισσότερο υποσχόμενες αγωγές για τον τρόμο είναι η εν τω βάθει εγκεφαλική διέγερση. Χειρουργοί εμφυτεύουν ένα μικροσκοπικό ηλεκτρόδιο στον θάλαμο του εγκεφάλου.

Όταν το ρεύμα ανοίγει, ο θάλαμος ’’απενεργοποιείται’’ και ο τρόμος σταματά.

Το ηλεκτρόδιο πρέπει να τοποθετηθεί με ακρίβεια και συχνά ο ασθενής είναι ο καλύτερος οδηγός. Οι ασθενείς συχνά είναι ξύπνιοι κατά τη διάρκεια της επέμβασης στον εγκέφαλο, επομένως οι χειρουργοί μπορούν να δουν σε πραγματικό χρόνο αν και πώς ανταποκρίνεται ο τρόμος καθώς τοποθετούν το ηλεκτρόδιο.

Ο τρόμος του μουσικού ήταν τόσο ελαφρύς ωστόσο, που ο χειρουργός του στη Mayo Clinic ανησυχούσε μήπως δεν θα μπορούσε να διαπιστώσει αν τοποθετούσε κατάλληλα το ηλεκτρόδιο. Τότε, οι μηχανικοί της Mayo Clinic σχεδίασαν επιταχυνσιόμετρο για να το τοποθετήσουν στο τέλος του δοξαριού. Θα μετέφραζε τον τρόμο του μουσικού σε γράφημα, σε οθόνη υπολογιστή την οποία οι χειρουργοί θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο. Ο μουσικός έπρεπε να παίξει βιολί, καθώς οι χειρουργοί πραγματοποιούσαν την επέμβαση στον εγκέφαλό του.

Οι χειρουργοί απόλαυσαν ιδιωτικό κονσέρτο, καθώς εργάζονταν και ο μουσικός μπορούσε να έχει και πάλι την καριέρα του.

Πηγήiatronet.gr

Προβλήματα υγείας στις διακοπές: Πώς αντιμετωπίζονται;


Προβλήματα υγείας στις διακοπές: Πώς αντιμετωπίζονται;




Ορισμένες φορές οι διακοπές μπορεί να συνοδευτούν και από ‘’ατυχήματα’’. Με την απαραίτητη πρόβλεψη, προστασία και προσοχή σας, πολλά από αυτά μπορούν εύκολα να αποφευχθούν ή και να θεραπευτούν σύντομα, χωρίς δυσάρεστες συνέπειες

Yπάρχουν κάποιοι “ύποπτοι” που παραμονεύουν και μπορεί να μας χαλάσουν ξαφνικά τις διακοπές, που όλοι έχουμε τόσο ανάγκη. Ας δούμε ποια είναι τα μικροπροβλήματα υγείας που εμφανίζονται τους καλοκαιρινούς μήνες και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα αποφύγουμε ή να τα ….διαχειριστούμε, χωρίς να αλλάξουμε τα σχέδιά μας.

Προσοχή στις διάρροιες. 
 Καλό είναι να προσέχετε τι τρώτε όταν είστε μακριά από το σπίτι, καθώς την περίοδο των διακοπών, πολλοί τρώνε σχεδόν μόνιμα φαγητό εκτός σπιτιού. Φροντίστε να κρίνετε όσο μπορείτε καλύτερα τους χώρους τους οποίους επιλέγετε για τη διατροφή σας οι ενήλικες, αλλά και τα παιδιά. Πάρτε μαζί σας οπωσδήποτε βοηθήματα του εντέρου και χάπια θεραπείας για τη διάρροια.

Τσιμπήματα εντόμων.
Τα απλά τσιμπήματα, είναι απλώς ενοχλητικά, προκαλούν κνησμό και εξαφανίζονται εύκολα και γρήγορα. Τα προβλήματα με τα κουνούπια ειδικά, ξεκινούν στις αρχές του καλοκαιριού και όταν είναι πολλά, δημιουργούν μια ενοχλητική εμφάνιση με κόκκινα σημάδια στο σώμα. Η βιταμίνη Β12 βοηθά στην απομάκρυνση των εντόμων, αλλάζοντας τη γεύση του αίματος και κάνοντάς τη δυσάρεστη για τα κουνούπια. Φυσικά, θα πρέπει να έχετε παντού μαζί σας, ειδικές αντισταμινικές αλοιφές ή τζελ και οπωσδήποτε χάπια για την αλλεργία. Εάν εμφανιστεί πυρετός, πρήξιμο και πόνος σε κάποιο σημείο στο σώμα σας μετά από τσίμπημα εντόμου, καλό θα είναι να απευθυνθείτε σε κάποιο γιατρό, για να αποφασίσει εάν χρειάζεστε περαιτέρω λήψη φαρμάκων.
Εξανθήματα, εκζέματα, δερματικά προβλήματα.
  Λόγω της ζέστης και της εφίδρωσης στο σώμα σας, μπορεί να παρουσιάσετε σε κάποια σημεία δερματικές παθήσεις, όπως έκζεμα. Εάν το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο, κυκλοφορούν στην αγορά ειδικά προϊόντα ψύξης, που επιδρούν καταπραϋντικά στο δέρμα, οπότε ακόμα και αν δεν είχατε ποτέ τέτοιου είδους προβλήματα, καλό θα είναι να έχετε κάτι ανάλογο στη βαλίτσα σας. Σε πιο δύσκολες περιπτώσεις, κάποιος γιατρός μπορεί να σας συστήσει ειδική θεραπεία, για πιο γρήγορη ανακούφιση.

Κοινό κρυολόγημα και αλλεργικό συνάχι. Συμβαίνει πολύ συχνά στις διακοπές. Η αλλαγή περιβάλλοντος, ο αέρας, ο ήλιος, η θάλασσα, ο κλιματισμός στα ξενοδοχεία, ακόμα και η φύση, μπορεί να προκαλέσουν συνάχι, που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό μέσα στο καλοκαίρι, ιδιαίτερα εάν βρισκόμαστε σε διακοπές. Εάν είστε αλλεργικό άτομο, καλό θα είναι να έχετε μαζί σας ό,τι χρειάζεται – κυρίως αντισταμινικά- για πιο γρήγορη αντιμετώπιση και κατασταλτική δράση. Στο κοινό κρυολόγημα, απλά προφυλαχθείτε κάποιες ημέρες, με απλά παυσίπονα, ξεκούραση και σωστή διατροφή, περιμένοντας…να περάσει.

Τα εγκαύματα είναι ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο στις διακοπές. ΄Ολοι γνωρίζουμε τις συνέπειες και το βαθμό επικινδυνότητας της έκθεσης στον ήλιο, όπως και την προστασία που χρειαζόμαστε. Οι μακροχρόνιες συνέπειες της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, είναι η πρόωρη γήρανση του δέρματος, αλλά και το μελάνωμα. Να παραμένετε στον ίσκιο την περισσότερη ώρα που βρίσκεστε στη θάλασσα, να φοράτε αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, καπέλο και γυαλιά. Επίσης να κολυμπάτε συχνά στα ενδιάμεσα διαστήματα και να ανανεώνετε τα προϊόντα προστασίας σας. Τα ίδια ισχύουν και για τα παιδιά.

Η ξηροδερμία είναι επίσης ένα άλλο πρόβλημα του καλοκαιριού και προκαλείται από αφυδάτωση του δέρματος, λόγω παρατεταμένης ηλιοθεραπείας ή χλωρίου πισίνας. Η έντονη ξηροδερμία μπορεί επίσης να εμφανίσει πιτυρίδα, οπότε απαραίτητη είναι η χρήση ενός ειδικού σαμπουάν με θεραπευτικές ιδιότητες για το πλύσιμο του τριχωτού της κεφαλής. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε ειδικά προϊόντα που θα προστατεύουν το κεφάλι σας από τις ακτίνες του ήλιου. Για αυτό και το καπέλο λειτουργεί πάντα σαν ασπίδα προστασίας για το κεφάλι και τα μαλλιά.

Αυτά ήταν μερικά από τα μικρά “ατυχήματα” που μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν μέσα στο καλοκαίρι. Με την απαραίτητη πρόβλεψη, προστασία και προσοχή σας, πολλά από αυτά μπορούν εύκολα να αποφευχθούν ή και να θεραπευτούν σύντομα, χωρίς δυσάρεστες συνέπειες.

Πηγή:iatronet.gr

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ ΓΙΑ ΙΧΕ



Τα τιμολόγια δεν υπόκεινται σε κριτήρια τιμολόγησης όπως ημερομηνία γέννησης,έκδοσης διπλώματος,και έτους κατασκευής οχήματος και απαιτούν τα ελάχιστα των δικαιολογητικών,τα οποία είναι η άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα οδήγησης. 
Μπορείτε να πάρετε προσφορά αναφέροντας μόνο τα κυβικά του οχήματος σας με τους εξής τρόπους:

Στέλνοντας email: karlaftisc@gmail.com 


Τηλεφωνώντας : 211 4039370 κιν. 6938 009 777 


Συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ



Παράδοση με courier Δωρεάν.
Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση. 



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1MCjf4RUzh-d8YDZTXvfYphNfR3H0N0JvHceC0sj_3UNC5mfUnTuM-6rRHQglPy0M2zgp2Fgp-E5tA3ccQ6F4k2l4nEOFwokmaOPfyBVfCmtZmVB-91X5YPjo-ud91Otdmf_6qf40uf4/s640/%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%91+%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%9F%CE%9D+2.jpg

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Ποιοι διοικητές νοσοκομείων παίρνουν κάτω από τη βάση;



Εν αναμονή της τρόικας φύλλο και φτερό γίνονται το τελευταίο διάστημα τα οικονομικά των νοσοκομείων καθώς οι δανειστές μας επιβάλουν συνεχή παρακολούθηση των προυπολογισμών.

Όπως προκύπτει από τα οικονομικά δεδομένα κάποιοι διοικητές δεν τηρούν κατά γράμμα τα προβλεπόμενα και πως θα μπορούσαν άλλωστε αφού οι προυπολογισμοί είναι κουρεμένοι μέχρι εκεί που ...δεν πάει.
Συνέπεια είναι φυσικά πολλά νοσοκομεία να μη διαθέτουν ούτε για δείγμα κάποια υλικά αλλά ακόμη και φάρμακα.

Αποτέλεσμα είναι άλλα νοσοκομεια να εμφανίζονται να έχουν καλύτερη και άλλα χειρότερη απόδοση με βάση τις καταγραφές που γίνονται στο σύστημα ESY-NET το οποίο καταγράφει λεπτομερώς την κάθε κίνηση που σχετίζεται με εισαγωγές, αγορές αλλά και προϋπολογισμούς.

Εκείνα με τη χειρότερη βαθμολογία θεωρούνται όσα δεν έχουν αποδώσει τα μέγιστα σύμφωνα με τις κλίνες που διαθέτουν αλλά και τα κονδύλια που έχουν ξοδευτεί.

Δείτε παρακάτω τη λίστα με τους πιο καλούς και πιο κακούς μαθητές...

Τα 10 πιο αποδοτικά νοσοκομεία
Κατάταξη Νοσοκομείων δυναμικότητας κλινών > 600 Νοσοκομεία με υψηλή αποδοτικότητα (με αλφαβητική σειρά)

Γ.Ν. "ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ"
Γ.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ "ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ"
Γ.Ν. ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ "ΣΩΤΗΡΙΑ"
Γ.Ν.Α. "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"


Κατάταξη Νοσοκομείων δυναμικότητας κλινών 400 – 600

Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ "ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ"
Γ.Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ "ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ - ΠΑΝΑΝΕΙΟ"
Γ.Ν.Α. "ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ"
Γ.Ν.Α. "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ"
Γ. ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ "Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ"
Γ.Ν.Α. "ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ - ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ" Ε.Ε.Σ.



Κατάταξη Νοσοκομείων με χαμηλή αποδοτικότητα
Νοσοκομεία με χαμηλή αποδοτικότητα * (με αλφαβητική σειρά)

Γ.Ν. ΑΙΓΙΟΥ
Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ "ΚΑΤ"
Γ.Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ "Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ"
Γ.Ν. ΘΗΒΩΝ
Γ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ"
Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ "ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ"
Γ.Ν. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ "Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"
Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Πηγή:iatropedia.gr

Νέες δραματικές περικοπές στο ΕΣΥ! Κόβονται φάρμακα, αυξάνονται νοσήλια, εξετάσεις. Όλες οι αλλαγές!



Παρελθόν θα αποτελεί σε λίγο καιρό από ότι φαίνεται η δωρεάν δημόσια υγεία στην Ελλάδα. Πλέον οι δανειστές μας δεν δείχνουν κανένα έλεος και απαιτούν κατά τα πρότυπα του γερμανικού ΕΣΥ να μπει ''τσεκούρι'' σε νοσήλια, εξετάσεις, φάρμακα.

Έτσι οι ασφαλισμένοι ,σε αυτούς τους δύσκολα οικονομικά καιρούς, για να βρούν την γιατρεία τους θα υποχρεωθούν να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη, για να πληρώσουν φάρμακα, εξετάσεις και νοσήλια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Τελεσίγραφο έχουν αποστείλει οι δανειστές μας στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας προκειμένου να μειωθούν πάση θυσία οι δαπάνες.

Οι αλλαγές που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο είναι σαρωτικές καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δέχεται και τις πιέσεις των σοφών του γερμανικού μοντέλου υγείας για να αλλάξουν όλα εδώ και τώρα.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να αυξηθούν τα νοσήλια μέσα από την δημιουργία ενός Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων. Τι σημαίνει αυτό για τον ασθενή;

Ο ασθενής, είτε επισκέπτεται ένα δημόσιο νοσοκομείο, είτε ένα ιδιωτικό, θα γνωρίζει από την εισαγωγή του πόσα θα πληρώνει βάσει ενός τιμολογίου το οποίο θα είναι κομμένο και ραμμένο ανάλογα με την ασθένεια και όχι με τον ασθενή και στην συνέχεια θα αποζημιώνεται το νοσηλευτήριο.

Το νέο σύστημα θα μπει σε εφαρμογή στα Νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας το 2015.

Παράλληλα το υπουργείο υγείας προχωρά στη συγκρότηση της Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων ΑΕ( ΕΣΑΝ ΑΕ) , η οποία θα μεριμνά για τη συλλογή των αντίστοιχων αρχείων κόστους νοσηλείας από ιδιωτικές κλινικές.

Έρχεται τσεκούρι

Σε ότι αφορά στα φάρμακα και τις εξετάσεις οι περικοπές αναμένεται να είναι άμεσες για να συγκρατηθεί η φαρμακευτική δαπάνη στα 2 δις ευρώ.

Για άλλη μια φορά οι Έλληνες ασθενείς έρχονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση καθώς για να πάρουν ένα πρωτότυπο φάρμακο που τους έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός θα πρέπει να πάρουν και την ευθύνη αλλά να πληρώσουν και από την τσέπη τους.

Την ίδια στιγμή οι ασθενείς φαίνεται ότι πληρώνουν το μάρμαρο στο πλαφόν συνταγογράφησης που έχει υποβληθεί σε κάθε γιατρό

Έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που επιδίδονται σε ένα ατέρμονο κυνήγι για την ανεύρεση γιατρού που θα έχει τη δυνατότητα να τους χορηγήσει τα φάρμακα.

Το μεγάλο χτύπημα όμως στους ασφαλισμένους θα έρθει μέσα από τον ΕΟΠΥΥ καθώς συγκεκριμένα ασφαλιστικά ταμεία θα χρειασθεί να αυξήσουν τις μηνιαίες εισφορές τους.

Πηγή:iatropedia.gr

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Τι μου εξασφαλίζει ένα πρόγραμμα υγείας?




Τα Προγράμματα Υγείας για ενήλικες εξασφαλίζουν στον ασφαλισμένο οικονομική υποστήριξη και αναπλήρωση της απώλειας εισοδήματός του σε περίπτωση που κάποια ασθένεια ή ατύχημα τον αναγκάσει να νοσηλευτεί ή να παραμείνει εκτός εργασίας για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε συνεργασία πάντα με τους μεγαλύτερους και τους πιο αξιόπιστους Ασφαλιστικούς Ομίλους της αγοράς, σας παρέχουμε μια σειρά από προγράμματα τα οποία μπορούν να καλύψουν τις πολυδάπανες σύγχρονες νοσηλείες τόσο σε ιδιωτικές κλινικές της Ελλάδος και του εξωτερικού, όσο και σε κρατικά νοσοκομεία.
Εξασφαλίζοντας ανθρώπινες συνθήκες περίθαλψης, ποιοτικές υπηρεσίες με το λιγότερο δυνατό κόστος .

Τηλεφωνήστε στα 211 4039370 η 6938 009 777 για ένα ραντεβού ώστε να προσεγγίσουμε εξατομικευμένα τις ανάγκες σας.
Εναλλακτικά πατήστε ΕΔΩ και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας.

“Δεν είναι βαρύς, είναι ο αδελφός μου” λέει οκτάχρονο παιδί που κουβάλησε τον παράλυτο αδελφό του σε όλο το τρίαθλο

“Δεν είναι βαρύς, είναι ο αδελφός μου” λέει οκτάχρονο παιδί που κουβάλησε τον παράλυτο αδελφό του σε όλο το τρίαθλο



Τα δύο αδέλφια,ο Νώε και ο Λουκάς,είναι αχώριστοι κάτι το οποίο εξηγεί και το πώς κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν ένα τρίαθλο μαζί,με τον Νώε να σπρώχνει και να τραβάει τον παράλυτο αδελφό του μέχρι το τέλος.


Ο Λουκάς που είναι ηλικίας 6 ετών πάσχει από ένα σπάνιο γενετικό νόσημα που ονομάζεται νευροπάθεια Lissencephay.Η πάθηση αυτή επηρεάζει αρκετά τις κινητικές του ικανότητες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπατήσει,να μην μπορεί να κάτσει,όπως και να μιλήσει ή να φάει μόνος του χωρίς βοήθεια. Όμως όλα αυτά δεν εμπόδισαν ποτέ τον οχτάχρονο αδελφό του,Νώε,από το να παίξουν μαζί,να κάνουν ποδήλατο ή σκι μαζί,ακόμη και να ολοκληρώσουν ένα τρίαθλο μαζί.



“Όλα μου αρέσουν σ’αυτόν.Είναι τέλειος.Είναι ακριβώς όπως όλα τα παιδιά εκεί έξω” είπε ο Νώε.Και οι δυο έχουν την συνήθεια να παρακολουθούν μαζί κινούμενα σχέδια.



Αυτή η στάση ζωής είναι που έκανε τα δυο παιδιά να προπονηθούν μαζί για τρεις μήνες,με τον Νώε να τραβάει τον Λουκά για 200 μέτρα στην θάλασσα,με τον Νώε να κάνει ποδήλατο μαζί του για άλλα 200 μέτρα και να τέλος να σπρώχνει τον αδελφό του στο τρέξιμο για ένα μίλι. Το αποτέλεσμα; Τα αγόρια κατάφεραν να τερματίσουν με χρόνο μόλις 54 λεπτά.



Η μητέρα τους είπε στην New York Daily News πόσο περήφανη είναι για τα αγόρια της.”Ήταν μια εμπειρία λίγο ψυχοφθόρα αλλά ταυτόχρονα και συναρπαστική.Στα σίγουρα είμαστε πολύ περήφανοι.Σαν γονείς ήταν απίστευτο να βλέπουμε ένα τόσο συγκινητικό θέαμα.Είναι αχώριστοι και πάντα είχαν αυτό το απίστευτο συναισθηματικό δέσιμο.Όταν ο Νώε μπαίνει στο δωμάτιο βλέπουμε τα μάτια του Λουκά να λάμπουν”.

Τα 6 πιο “ακριβά” φυσικά φαινόμενα για τους ασφαλιστές το 2013

natural_disasters

Περισσότερες από 300 καταστροφές, οι οποίες προκλήθηκαν είτε από ανθρώπινες ενέργειες είτε από φυσικά φαινόμενα, σημειώθηκαν το 2013. Περίπου 26.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι συνολικές απώλειες ανήλθαν σε 140 δις και οι ασφαλισμένες σε 45 δις.

Ο τυφώνας Haiyan που έπληξε τις Φιλλιπίνες το Νοέμβριο ήταν σύμφωνα με τους επιστήμονες ένας από τους πιο ισχυρούς τυφώνες που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως. Περίπου 4 εκατ. άνθρωποι έμειναν άστεγοι και 7.500 έχασαν τη ζωή τους. Μεγάλο αριθμό θυμάτων είχαν και οι πλημμύρες στα Ιμαλάια, όπου σκοτώθηκαν 6.000 άνθρωποι ανάμεσα τους και πολλοί τουρίστες.

Σύμφωνα με μελέτη της Swiss Re oι 6 πιο ακριβές ασφαλισμένες καταστροφές για το 2013 είναι:
• Οι πλημμύρες που ξεκίνησαν το Μάιο σε Γερμανία, Τσεχία,Αυστρία και Σλοβακία οδήγησαν σε αποζημιώσεις 4,1 δις και κόστισαν τη ζωή σε 25 ανθρώπους
• Οι σφοδρές χαλαζοπτώσεις σε Γερμανία και Γαλλία που ξεκίνησαν τον Ιούλιο, είχαν σαν αποτέλεσμα οι ασφαλισμένες απώλειες να φτάσουν τα 3,8 δις δολάρια
• Τον Ιούνιο έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλυμμήρες στον Καναδά οι οποίες προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές που ανέρχονται σε 1,8 δις δολάρια
• Οι τυφώνες που κατεγράφησαν το Μάιο στις Ηνωμένες πολιτείες οδήγησαν σε αξιώσεις 1,7 δις δολ. , ενώ 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
• Παρόμοια φαινόμενα σημαειώθηκαν στις ΗΠΑ και το Μάρτιο, δημιουργώντας απώλειες 1,6 δις
• 7.435 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον τυφώνα Haiyan και τις καταιγίδες στις Φιλιπίνες, το Βιετνάμ και το Παλό το Νοέμβριο του 2013. Οι ασφαλισμένες απώλεις ανήλθαν σε 1,4 δις.

Πάνω από 2 δις θα καταβάλλουν οι ασφαλιστικές για τα αεροπορικά δυστυχήματα



Περισσότερα από 2 δις δολάρια θα καταβάλλει η ασφαλιστική βιομηχανία για τα αεροπορικά δυστυχήματα που συνέβησαν το 2014.

Τα δυστυχήματα που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα καθιστούν το τρέχον έτος τη χειρότερη χρονιά της τελευταίας δεκαετίας όσον αφορά τις ανθρώπινες απώλειες, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να οδηγήσουν σε αλλαγές όσον αφορά την πολιτική που ακολουθεί η ασφαλιστική βιομηχανία σε αυτό τον κλάδο. Ήδη υπάρχουν εταιρείες που προσανατολίζονται σε αυξήσεις ασφαλίστρων.

Σύμφωνα με τους Financial Times οι ασφαλιστικές ζητούν πληροφορίες για τις εναέριες διαδρομές και υπάρχει πιθανότητα να επανεξετάσουν τις καλύψεις τους σε περιοχές όπου εξελίσσονται εμπόλεμες συρράξεις και εμφύλια διαμάχη.

Συνολικά 680 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το 2014. Θυμίζουμε ότι το Μάρτιο εξαφανίστηκε η πτήση MH370 των μαλαισιανών αερογραμμών με 239 επιβάτες, ο μαλαισιανό αεροσκάφος που κατερρίφθη τον Ιούλιο στην Ουκρανία με 295 επιβάτες, την συντριβή αεροσκάφους στην Ταιβάν με 48 νεκρούς και την τραγωδία με το Αλγερινό σκάφος στο οποίο επέβαιναν 116 άνθρωποι και συνετρίβη στην περιοχή Τιλέμσι του Μάλι.