Translate

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ Ι.Χ.Ε



Οι παραπάνω τιμές είναι  οι ανώτερες που μπορεί να προκύψουν και αφορούν ασφάλιστρα 6μηνης διάρκειας!

Το ασφάλιστρο είναι με διαφορά το οικονομικότερο στην αγορά!

Το βασικό πακέτο  περιλαμβάνει:


   ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
   ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ
   ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ
   ΘΡΑΥΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ Έως 1000€
   ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΟΔΗΓΟΥ Έως 10.000€
   ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗ
   ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ
   Με δυνατότητα προαιρετικών καλύψεων :
ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 
ΟΔΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Το πλήρες πακέτο  περιλαμβάνει τις επιπλέον καλύψεις:
ΚΑΛΥΨΗ ΠΥΡΟΣ
ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
ΟΛΙΚΗ- ΜΕΡΙΚΗ ΚΛΟΠΗ
ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΛΟΠΗΣ
ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ(ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ) 
ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ 
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ BONUS MALUS  
ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ 

Με δυνατότητα προαιρετικών καλύψεων:
ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ(ΜΙΚΤΗ)

ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ 
ΖΗΜΙΕΣ ΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΚΛΟΠΗ
ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ


*Τα τιμολόγια δεν υπόκεινται σε κριτήρια τιμολόγησης όπως ημερομηνία
γέννησης,έκδοσης διπλώματος,και έτους κατασκευής οχήματος και απαιτούν τα
ελάχιστα των δικαιολογητικών,τα οποία είναι η άδεια κυκλοφορίας και το
δίπλωμα οδήγησης.
Μπορείτε να πάρετε προσφορά αναφέροντας μόνο τα κυβικά του οχήματος σας με τους εξής τρόπους:
Στέλνοντας email: karlaftisc@gmail.com
Τηλεφωνώντας :  211 4039370  κιν. 6938 009 777
Συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ
 Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Η ασφάλεια του παιδιού στο αυτοκίνητο



Κανόνες που πρέπει να τηρούνται για το κάθισμα του αυτοκινήτου
Η χρήση του παιδικού καθίσματος είναι υποχρεωτική, διότι προβλέπεται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), όμως πάνω από όλα είναι μια ένδειξη αγάπης προς το παιδί σας.
Στις ευρωπαϊκές χώρες προβλέπεται γενικά από το νόμο, όλοι οι επιβάτες να χρησιμοποιούν τα κατάλληλα συστήματα συγκράτησης όταν μετακινούνται με αυτοκινητο. ζώνη ασφαλείας για τους ενήλικες και παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου για τα παιδιά.
Σύμφωνα με την νομοθεσία, στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η μεταφορά παιδιών με αυτοκίνητο από τη γέννηση και μέχρι να φτάσουν σε ύψος 1,5 μέτρο πρέπει να γίνεται πάντα με ένα σύστημα συγκράτησης κατάλληλο για το ύψος και το βάρος τους*.
Ανάστημα κάτω από το 1,50 μέτρο

Όλα τα παιδιά ύψους μικρότερου του 1,50 μέτρου, πρέπει να ταξιδεύουν πάντα με καθισματάκι αυτοκινήτου

*Ομάδα 0+: τοποθετείτε πάντα προς την αντίθετη κατεύθυνση πορείας. Αν το μπροστινό κάθισμα διαθέτει αερόσακο, απενεργοποιήστε τον πριν τοποθετήσετε το παιδικό κάθισμα.
Ανάστημα όμοιο ή ανώτερο από το 1,50 μέτρο

Κανονικές ζώνες περιλαμβάνονται στο αυτοκίνητο

* Το πιο διαδεδομένο κριτήριο στην Ευρώπη. Ελέγξτε τους ισχύοντες κανονισμούς της χώρας σας.





Το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου σώζει τη ζωή του παιδιού
Όταν το παιδί ταξιδεύει χωρίς παιδικό κάθισμα, κινδυνεύει να πεταχτεί από το κάθισμα και να χτυπήσει βίαια πάνω στο ταμπλό, το παρμπρίζ ή τα μπροστινά καθίσματα. Σε αυτή τη περίπτωση, ο κίνδυνος θανατηφόρου ή πολύ σοβαρού τραυματισμού, είναι επτά φορές μεγαλύτερος σε σύγκριση με ένα παιδί που μεταφέρεται σωστά.
Ο λόγος για τον οποίο καθίσταται απαραίτητη η χρήση του παιδικού καθίσματος, μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητός με ένα απλό παράδειγμα. Ένα παιδί βάρους 15 κιλών που ταξιδεύει μέσα σε ένα αυτοκίνητο, το οποίο εμπλέκεται σε ένα ατύχημα με μετωπική σύγκρουση στα 50 χιλιόμετρα την ώρα, ασκεί μία δύναμη ίση με 416 κιλά.<>
Τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου χρησιμοποιούνται συχνά με εσφαλμένο τρόπο. Η έλλειψη πληροφοριών σχετικά με το προїόν και την συναρμολόγησή του και η ακαταλληλότητα του παιδικού καθίσματος, μπορούν όντως να παίξουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο.FAQ

Τα πιο συχνά σφάλματα στη χρήση του παιδικού καθίσματος είναι
Ζώνες σε επαφή με τον λαιμό
Μπερδεμένες ή χαλαρές ζώνες
Διαγώνια ζώνη κάτω από τον βραχίονα
Παιδικό κάθισμα ή πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό
Παιδικό κάθισμα τοποθετημένο με πολύ χαλαρό τρόπο


Οι κανόνες για τους παραγωγούς & η ετικέτα έγκρισης

Όλες οι εταιρείες παραγωγής παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου πρέπει να τηρούν τις προδιαγραφές της Ευρωπαїκής Οδηγίας ECE R44 που καθορίζει τα κριτήρια σχεδιασμού, έγκρισης και παραγωγής.
Κάθε προїόν, πριν εισαχθεί στην αγορά, υποβάλλεται σε μια ειδική διαδικασία έγκρισης από πιστοποιημένα εργαστήρια που εγγυάται στον καταναλωτή ότι το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου πληροί τις προβλεπόμενες από το νόμο παραμέτρους.
Κάθε παιδικό κάθισμα, κατασκευασμένο και εγκεκριμένο σύμφωνα με τους κανονισμούς, διαθέτει την ετικέτα έγκρισης.
Αυτή η πορτοκαλί ετικέτα αποτελεί ένα είδος δελτίου ταυτότητας του παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου και δείχνει τα βασικά χαρακτηριστικά του. Πριν από την αγορά, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε για την ύπαρξη της ετικέτας πάνω στο προїόν. Συνήθως είναι κολλημένη στο πίσω μέρος ή στη βάση του παιδικού καθίσματος και αναγνωρίζεται εύκολα από το πορτοκαλί της χρώμα.
Τα μεταχειρισμένα δεν είναι εγγυημένα

Η χρήση μεταχειρισμένων παιδικών καθισμάτων δεν συνιστάται, διότι μπορεί να έχουν υποστεί μη ορατή ζημιά ή φθορά.
Είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε παιδικά καθίσματα που έχουν εμπλακεί σε κάποιο ατύχημα. Δυναμικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε εγκεκριμένα εργαστήρια, τα οποία προσομοιώνουν τα τροχαία ατυχήματα, έχουν αποδείξει ότι ορισμένα τμήματα του παιδικού καθίσματος που έχουν ήδη υποστεί μία σύγκρουση, μπορούν να σπάσουν πιο εύκολα.
Επιπλέον, τα μεταχειρισμένα παιδικά καθίσματα, συχνά δεν διαθέτουν το εγχειρίδιο οδηγιών που είναι απαραίτητο για τη σωστή τοποθέτηση και χρήση.

Ο πιο ικανός σκύλος-βοηθός στον κόσμο!





Όταν η Βρετανίδα Kate Cross έμεινε σχεδόν παράλυτη από μια σπάνια ασθένεια δεν μπορούσε να φανταστεί πώς θα τα έβγαζε πέρα στην καθημερινότητα της, αφού δεν είχε κανέναν για να την βοηθήσει στις δουλειές. Μερικοί φίλοι τής συνέστησαν να πάρει έναν σκύλο-βοηθό και την παρέπεμψαν σε ένα ειδικό κέντρο.
Εκεί γνώρισε τον Byron, ένα γλυκύτατο λαμπραντόρ που ερωτεύτηκε αμέσως. Αυτό ήταν! Οι δυο τους ζουν μαζί και το σκυλί κάνει όλες τις δουλειές για την ιδιοκτήτριά του! Σούπερ μάρκετ, χρήματα από το ΑΤΜ, ρούχα στο πλυντήριο, νερό και φαγητό στο μπολ του, πληρωμή στο ταμείο… Δείτε τη δράση του καρέ-καρέ και θα καταλάβετε.

Η ακτινογραφία ενός ανθρώπου 445 κιλών σοκάρει!






Οι ακτινογραφίες του Βρετανού Keith Martin σοκάρουν. Ο νεαρός ζυγίζει 445 κιλά και οι γιατροί του συνέστησαν να αδυνατίσει τάχιστα καθώς αν συνέχιζε έτσι δεν θα είχε πάνω από 2 χρόνια ζωής, χώρια που δεν μπορεί καν να σταθεί όρθιος. Στο πλαίσιο των εξετάσεων ο Keith απεικονίστηκε ψηφιακά και η ακτινογραφία του σώματός του πραγματικά προκαλεί σοκ. Σήμερα ο Βρετανός έχει χάσει 160 περίπου κιλά και συνεχίζει την προσπάθειά του, ενώ σηκώθηκε όρθιος και προετοιμάζεται για να χειρουργηθεί προκειμένου να δεχτεί γαστρικό bypass και να αδυνατίσει παραπάνω.
Δείτε...

Σε εφαρμογή από αύριο ο νέος νόμος για την ασφάλιση των αυτοκινήτων



Νέο θεσμικό πλαίσιο που αφορά την ασφάλιση αυτοκινήτου τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου και οι κάτοχοι οχημάτων πρέπει να έχουν φροντίσει έγκυρα και πριν λήξει το συμβόλαιο τους να το ανανεώσουν και να έχουν προκαταβάλει το ασφάλιστρο .

Συγκεκριμένα από την 1 Ιουλίου τίθεται σε εφαρμογή από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες ο Ν. 4261/14, που προβλέπει ότι ο ασφαλισμένος θα πρέπει να καταβάλει το κόστος του ασφαλίστρου μέχρι την λήξη του, χωρίς πλέον να έχει την δυνατότητα αποπληρωμής του έως και 30 ημερών μετά.
Ετσι πλέον η έναντι τρίτων ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης του κυρίου ή κατόχου αυτοκινήτου για ατυχήματα από την κυκλοφορία αυτού αρχίζει μόνον με την καταβολή ολόκληρου του οφειλομένου ασφαλίστρου στον ασφαλιστή, πριν από την οποία απαγορεύεται η παράδοση του ασφαλιστηρίου στον ασφαλισμένο ή τον λήπτη της ασφάλισης.
Η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να αντιτάξει τη λήξη της ασφαλιστικής σύμβασης έναντι του ζημιωθέντος τρίτου μετά την πάροδο 16 ημερών από την επομένη της ημερομηνίας που ορίζεται με το ασφαλιστήριο ότι λήγει η ισχύς της, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ή ενημέρωση του λήπτη της ασφάλισης ή/και του ασφαλισμένου.
Επιπλέον για όσους ιδιοκτήτες δεν φροντίσουν να ανανεώσουν η να ασφαλίσουν έγκαιρα το αυτοκίνητο τους και εντοπιστούν θα να πληρώσουν υψηλά πρόστιμα έως και 750 ευρώ.
Ακόμη ο νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα προβλέπει αυστηρές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις για τους κατόχους όπως αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 10 μέρες, αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για 3 χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής.
Επίσης επιβάλλεται πρόστιμο με πράξη της Αστυνομικής Αρχής 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα, αλλά και φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Έρχονται εξαγορές και συγχωνεύσεις


 
Οι εξαγορές και συγχωνεύσεις μεγάλων ασφαλιστικών ομίλων είναι προ των πυλών καθώς η οδηγία Solvensy II σε συνδυασμό και με τις γενικότερες μακροοικονομικές εξελίξεις διαμορφώνουν νέα δεδομένα στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά.

Το συμπέρασμα αυτό έγινε εμφανές σε όσους παρακολούθησαν το πρόσφατο συνέδριο που οργάνωσε στη Μάλτα η Incurance Europe. Οι αποδόσεις από τις επενδύσεις των ασφαλιστικών εταιρειών συρρικνώνονται καθώς η διεθνής οικονομία εξακολουθεί να κινείται σε περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων. Παράλληλα η νέα οδηγία Solvensy II δημιουργεί νέες αυξημένες απαιτήσεις σε κεφάλαια τα οποία ωστόσο δεν μπορούν εύκολα να εξευρεθούν καθώς οι επενδυτές δεν έλκονται από τον ασφαλιστικό κλάδο στον βαθμό που δεν διαβλέπουν και ικανοποιητικές αποδόσεις. Με βάση τα παραπάνω οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές φαντάζουν μονόδρομος για το εγγύς μέλλον για πολλές ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες. Ανάλογες βέβαια θα είναι οι εξελίξεις και στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.


Πηγή:nextdeal.gr

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ Ι.Χ.Ε



Οι παραπάνω τιμές είναι  οι ανώτερες που μπορεί να προκύψουν και αφορούν ασφάλιστρα 6μηνης διάρκειας!

Το ασφάλιστρο είναι με διαφορά το οικονομικότερο στην αγορά!

Το βασικό πακέτο  περιλαμβάνει:


   ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
   ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ
   ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ
   ΘΡΑΥΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ Έως 1000€
   ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΟΔΗΓΟΥ Έως 10.000€
   ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗ
   ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ
   Με δυνατότητα προαιρετικών καλύψεων :Νομικής προστασίας και Οδικής Βοήθειας.

Το πλήρες πακέτο  περιλαμβάνει τις επιπλέον καλύψεις:

ΚΑΛΥΨΗ ΠΥΡΟΣ
ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
ΟΛΙΚΗ- ΜΕΡΙΚΗ ΚΛΟΠΗ
ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΛΟΠΗΣ
ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ(ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ) 
ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ 
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ BONUS MALUS  
ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ 
Με δυνατότητα προαιρετικών καλύψεων:
ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ(ΜΙΚΤΗ)

ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ 
ΖΗΜΙΕΣ ΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΚΛΟΠΗ
ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ


*Τα τιμολόγια δεν υπόκεινται σε κριτήρια τιμολόγησης όπως ημερομηνία
γέννησης,έκδοσης διπλώματος,και έτους κατασκευής οχήματος και απαιτούν τα
ελάχιστα των δικαιολογητικών,τα οποία είναι η άδεια κυκλοφορίας και το
δίπλωμα οδήγησης.
Μπορείτε να πάρετε προσφορά αναφέροντας μόνο τα κυβικά του οχήματος σας με τους εξής τρόπους:
Στέλνοντας email:  eimaiasfalis@gmail.com
Τηλεφωνώντας :  211 4039370  κιν. 6938 009 777
Συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας πατώντας εδώ
 Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Tα σήματα κυκλοφορίας έχουν… πλάκα!



perierga.gr - Οι πινακίδες οδικής σήμανσης γίνονται χιουμοριστικά έργα τέχνης!

Η οδική σήμανση ξαφνικά, απέκτησε φιλοσοφικό περιεχόμενο και οι πινακίδες στους δρόμους… καλλιτεχνική υπόσταση, αναγκάζοντας τους πεζούς να χαμογελάσουν, θέλουν δεν θέλουν!

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΚΑΙ ΦΘΗΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Ι.Χ ΚΑΙ BRAND ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ?

Το ασφάλιστρο είναι με διαφορά το οικονομικότερο στην αγορά!
Τo τιμολόγιo δεν υπόκεινται σε κριτήρια τιμολόγησης όπως ημερομηνία
γέννησης,έκδοσης διπλώματος,και έτους κατασκευής οχήματος και απαιτούν τα
ελάχιστα των δικαιολογητικών,τα οποία είναι η άδεια κυκλοφορίας και το
δίπλωμα οδήγησης.

Μπορείτε να πάρετε προσφορά αναφέροντας μόνο τα κυβικά του οχήματος σας η τους φορολογήσιμους ίππους με τους εξής τρόπους:
Στέλνοντας email: eimaiasfalis@gmail.com
Τηλεφωνώντας : 211 4039370 κιν. 6938 009 777
Συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://christoskarlaftis.weebly.com

ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ?


Οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι είναι μια μεγάλη ομάδα του πληθυσμού με ιδιαιτερότητες.
Η ασφάλισή τους πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά.
Είναι δεδομένο ότι η ιδιωτική ασφάλιση υγείας είναι απαραίτητη εφόσον υπάρχει η δυνατότητα. Αυτό ισχύει για όλα άτομα που αναζητούν την μακροχρόνια εξασφάλισή τους σε θέματα υγείας.

Μια μεγάλη ομάδα του πληθυσμού στην Ελλάδα αντιμετωπίζει κάποια κοινά προβλήματα

Μακροχρόνια άνεργοι όπου η ασφάλιση από τον ΟΑΕΔ έχει λήξει
Άτομα που δουλεύουν ανασφάλιστοι
Ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν πληρώνουν τον ΟΑΕΕ
Τελειόφοιτοι φοιτητές άνω των 25 όπου βγαίνουν από το οικογενειακό βιβλιάριο
Νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες όπου δεν έκαναν ακόμα έναρξη στον ΟΑΕΕ και δουλεύουν ''μαύρα'' (π.χ. ιδιαίτερα μαθήματα)
Όλα τα παραπάνω άτομα έχουν ένα ακόμα κοινό χαρακτηριστικό πέραν της έλλειψης ασφάλισης... Μειωμένο εισόδημα και οικονομική δυνατότητα.


Με γνώμονα το γεγονός ότι η περίθαλψη είναι αγαθό που πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο προσιτό, οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν εξελίξει οικονομικά προγράμματα νοσηλείας.

Την ανάγκη αυτή καλύπτει το...
πρόγραμμα Premioum Νοσοκομειακό 1500 της Eurolife


Το πρόγραμμα αυτό είναι ξεκάθαρο και απλό.

Καλύπτει σε ανασφάλιστους όλα τα έξοδα σε ένα δημόσιο νοσοκομείο χωρίς απαλλαγή σύμφωνα με το τιμολόγιο των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ)
Καλύπτει όλα τα έξοδα νοσηλείας σε ιδιωτικό νοσοκομείο μετά την αφαίρεση του εκπιπτώμενου ποσού των 1500€ Ουσιαστικά με το πρόγραμμα αυτό ο ασφαλισμένος αντικαθιστά τις παροχές νοσηλείας ενός δημόσιου ταμείου με πολύ μικρότερο κόστος.


Τι μου εξασφαλίζει

100% κάλυψη εξόδων μετά την αφαίρεση του εκπιπτόμενου ποσού των 1.500 ευρώ για τις αναγνωρισμένες δαπάνες σε νοσοκομείο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, 80% στο εξωτερικό (πλην Ευρώπης, ΗΠΑ και Καναδά) και 70% σε ΗΠΑ και Καναδά.
100% κάλυψη εξόδων σε Δημόσια Νοσοκομεία για τις αναγνωρισμένες δαπάνες χωρίς οικονομική συμμετοχή του Ασφαλισμένου (Δεν εφαρμόζεται το εκπιπτόμενο ποσό), όπως:


Μονόκλινο δωμάτιο και διατροφή σε Α’ θέση νοσηλείας ή δίκλινο δωμάτιο και διατροφή Β’ θέση νοσηλείας κατ’ επιλογή
Δαπάνες νοσοκομείου
Δαπάνες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών σε εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου
Δαπάνες μεταμοσχεύσεων
Δαπάνες νοσηλείας μέρας
Αμοιβή αποκλειστικής νοσοκόμας
Αμοιβή χειρουργών, αναισθησιολόγων και λοιπών ειδικοτήτων σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος (σε μη συμβεβλημένα νοσοκομεία ισχύει πίνακας που καθορίζει το ανώτατο όριο αμοιβών)
Εξοδα συνοδού
Εξοδα πριν και μετά τη νοσηλεία που σχετίζονται με το περιστατικό νοσηλείας
Δαπάνες ασθενοφόρου
Ειδικά επιδόματα (επίδομα συμμετοχής άλλου φορέα, ημερήσιο επίδομα νοσηλείας, χειρουργικό επίδομα)
500 ευρώ εφάπαξ επίδομα για φυσιολογικό τοκετό ή καισαρική τομή
Ετήσιο προληπτικό έλεγχο υγείας (check up)
Επείγουσα ιατρική βοήθεια στην Ελλάδα και το εξωτερικό
Έως 500.000 ευρώ το χρόνο ανά ασφαλιστική περίοδο, ανά περιστατικό νοσηλείας. Μη υποχρεωτική χρήση Ταμείου Κοινωνικής Ασφάλισης
Αποζημίωση με:
Απευθείας εξόφληση, στα συμβεβλημένα νοσοκομεία
 Εξόφληση μετά την προσκόμιση των πρωτότυπων τιμολογίων/αποδείξεων, στα μη συμβεβλημένα νοσοκομεία
Εύκολη έναρξη ασφάλισης, ακόμη και χωρίς ιατρικές εξετάσεις
Μικρή περίοδος αναμονής από την έναρξη του προγράμματος (άρθρο 5)
Τηλεφωνικό κέντρο 24 ώρες, 7 ημέρες την εβδομάδα για πληροφορίες σχετικά με τις ασφαλιστικές καλύψεις κάθε προγράμματος και οδηγίες για τις διαδικασίες πριν και μετά τη νοσηλεία
Ετήσια διάρκεια προγράμματος με δυνατότητα ανανέωσης στη λήξη του για μια ασφαλιστική περίοδο κάθε φορά, με τους ίδιους όρους και παροχές (σύμφωνα με το άρθρο 9 των Ειδικών Όρων του Ασφαλιστηρίου)
Η κάλυψη παρέχεται με Πρόσκαιρη ασφάλιση ζωής
Δυνατότητα κάλυψης εξαρτώμενων μελών
Πόσο κοστίζει ?
Για παράδειγμα:

Άνδρας 35 ετών που επιλέγει ετήσια καταβολή του ασφαλίστρου, καλείται να πληρώνει ετήσιο ασφάλιστρο 383,31 ευρώ (δεν συμπεριλαμβάνονται ο φόρος ασφαλίστρων και το κόστος της βασικής ασφάλισης ζωής) για Α’ θέση νοσηλείας ή 294,14 ευρώ (δεν συμπεριλαμβάνονται ο φόρος ασφαλίστρων και το κόστος της βασικής ασφάλισης ζωής) για Β’ θέση νοσηλείας
Καλέστε στα 211-4039370 κιν. 6938 009 777 η συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ για ένα προσωπικό ραντεβού ώστε να προσεγγίσουμε εξατομικευμένα τις ανάγκες σας.

Συνεχίζεται η άνοδος στην παραγωγή ασφαλίστρων ζωής


Ανοδική τάση παρουσιάζει η παραγωγή ασφαλίστρων των ασφαλιστικών εταιριών για τον κλάδο ζωής μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 με αύξηση 3,6% σε αντιστοιχία με το ίδιο διάστημα του 2013 ενώ συνολικά η παραγωγή ασφαλίστρων μέσα στο ίδιο διάστημα παρουσιάζει μείωση 3,6% με τον κλάδο κατά ζημιών να έχει πτώση 8,3%.

Αναλυτικά
Η ΕΑΕΕ συνεχίζει την έρευνα σχετικά με την παραγωγή ασφαλίστρων (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων συμβολαίων) και την επιστροφή ασφαλίστρων λόγω ακυρώσεων ανά μήνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων-μελών της.
Στο πλαίσιο αυτό, ενσωματώθηκαν στην έρευνα τα στοιχεία μηνός Απριλίου του 2014. Συνολικά ανταποκρίθηκαν 58 ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη οι οποίες συγκέντρωναν το 91,3% της παραγωγής ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και το 98,7% των ασφαλίσεων Ζωής το 2012. Από τις ανωτέρω επιχειρήσεις, οι 21 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις Ζωής και 48 στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά (κατόπιν προσαρμογής των δεδομένων του προηγούμενου χρονικού διαστήματος με νεώτερες απαντήσεις), από τη σύγκριση των δηλώσεων παραγωγής ασφαλίστρων των μηνών Ιανουαρίου έως Απριλίου 2014 των ανωτέρω 58 επιχειρήσεων με τις αντίστοιχες της ίδιας περιόδου για το 2013 των ιδίων επιχειρήσεων, προκύπτουν τα παρακάτω:

Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία της έρευνας προκύπτουν από τις δηλώσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, οι οποίες δεν έχουν ελεγχθεί από ορκωτούς ελεγκτές.
Στον πίνακα που ακολουθεί καταγράφονται οι μηνιαίες μεταβολές των ασφαλίσεων Ζωής και Ζημιών, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2013:

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τον μήνα Απρίλιο του 2014, οι ασφαλίσεις Ζωής παρουσίασαν αύξηση παραγωγής σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013. Είναι ο δεύτερος μήνας του 2014 και ο πέμπτος μήνας από τον Αύγουστο του 2013 που καταγράφεται αύξηση στις ασφαλίσεις Ζωής σε μηνιαία βάση.

Πηγή:asfalisinet.gr

Αξιολόγηση στην Υγεία: Σε διαρκή κινητικότητα το 15% του προσωπικού



Οι σημερινοί προϊστάμενοι - σχεδόν στο σύνολό τους - εκτελούν καθήκοντα με ανάθεση από τους διοικητές και είναι ευάλωτοι σε κομματικές - πολιτικές πιέσεις.

Αλλάζει ο χάρτης στην ιεραρχία των εργαζομένων στην Υγεία.

Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων επιφέρει σημαντικές αλλαγές και ανακατατάξεις, με το 30% των προϊσταμένων να χάνουν τη θέση τους, εξαιτίας της χαμηλής βαθμολόγησης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας εργαζομένων στην Υγεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία έχει προκηρύξει για την Τετάρτη 24ωρη πανελλαδική απεργία, οι αλλαγές που θα επέλθουν με το νέο σύστημα αξιολόγησης είναι οι εξής:

Οι μετανάστες που προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ δεν θα καλύπτονται ιατροφαρμακευτικά


Οι μετανάστες που προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ δεν θα καλύπτονται ιατροφαρμακευτικά με βάση τη σχετική απόφαση και έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ με ημερομηνία 3 Ιουνίου. Αυτό προκύπτει από όσα ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης σχετικά με το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων πολιτών.

Συγκεκριμένα, στην σχετική απόφαση ορίζεται ότι οι ανασφάλιστοι Έλληνες πολίτες, οι πολίτες ελληνικής καταγωγής, οι πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι στερούνται των προϋποθέσεων έκδοσης βιβλιαρίου ανασφάλιστου και δεν είναι ασφαλισμένοι σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, είναι δικαιούχοι δωρεάν πολυήμερης ή βραχείας νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι το μόνο που απομένει πλέον είναι μια τυπική απόφαση της διοικήσεως του κάθε νοσοκομείου από την αρμόδια τριμελή επιτροπή η οποία απαρτίζεται από τον Διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας ως Πρόεδρος και τους Συντονιστή-Διευθυντή του κάθε τομέα και Διευθυντή της οικονομικής υπηρεσίας ως μέλη.

«Η Επιτροπή αυτή πρέπει να αξιολογήσει το αίτημα του ανασφάλιστου. Πρόκειται για μια τυπική διαδικαστική πράξη αφού ο νόμος ορίζει ποιοι πληρούν τις προϋποθέσεις».

Παράλληλα ο κ. Βορίδης, αναφερόμενος στο ζήτημα του κέρδους των φαρμακοποιών, έκανε σαφές ότι η σχετική απόφαση του Υπουργείου θα ανακοινωθεί «μέσα στις επόμενες ημέρες».

Πηγή:iatrokostypos.com

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


















            Για να πάρετε προσφορά Πατήστε ΕΔΩ

Επανέρχεται ο 13ος μισθός ως μπόνους παραγωγικότητας



Σαρωτικές αλλαγές στο κράτος προετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού από το 2015 θα αλλάξουν όλα στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, στις μετατάξεις αλλά και στην αξιολόγηση του προσωπικού σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου έδωσε έμφαση στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο. Μία από τις βασικές αλλαγές θα είναι η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα που σηματοδοτεί την επαναφορά του 13ου μισθού ως ετήσιου μπόνους μόνο για τους παραγωγικούς υπαλλήλους.

O εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα στις τελευταίες επαφές που είχε στην Αθήνα με κυβερνητικά στελέχη την άνοιξη έθεσε το θέμα της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να αμείβεται ένας εκπαιδευτικός με 750 ευρώ το μήνα και ο κλητήρας του υπουργείου Οικονομικών με 1.700 ευρώ μισθό.

Σύμφωνα με το σχέδιο που ετοιμάζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο 13ος μισθός αναμένεται να επανέλθει ως μπόνους μόνο για όσους έχουν πετύχει το 90% των στόχων που έχουν τεθεί, ενώ αντίθετα οι μη παραγωγικού υπάλληλοι θα έχουν μειώσεις στις αποδοχές τους. Στο πλαίσιο του σχεδίου θα υπάρξει θεσμοθέτηση του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας μέσω ΑΣΕΠ, που θα καταργήσει τις μετατάξεις. Αυτές θα πραγματοποιούνται πλέον μέσω ετήσιων διαγωνισμών υπό τον έλεγχο και τη μοριοδότηση της ανεξάρτητης αρχής.

Στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου είναι:
- Η αξιολόγηση του προσωπικού σε όλο το Δημόσιο με το νέο σύστημα της ποσόστωσης για να μην λαμβάνουν όλοι «άριστα» όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Αυτό το μεταβατικό στάδιο αξιολόγησης θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου σε όλο τον κρατικό μηχανισμό.
-Η ολοκλήρωση της μνημονιακής δέσμευσης για την απομάκρυνση 15.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει περίπου 9.000 απολύσεις, ενώ μέχρι το φθινόπωρο εκτιμάται ότι θα απολυθούν 4.000 υπάλληλοι που είναι σε διαθεσιμότητα και δεν θα μπορέσουν να βρουν θέση για να επανατοποθετηθούν και περίπου 2.000 εργαζόμενοι από τις ΔΕΚΟ ύστερα από αξιολόγηση και μείωση δομών ή καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών.
-Η κατάθεση του νομοσχεδίου για την επιλογή των προϊσταμένων στο Δημόσιο. Εισάγεται η διαδικασία επιλογής μέσω ΑΣΕΠ με συνέντευξη και γραπτές εξετάσεις.

Πηγή: newsbeast.gr

Τι αλλάζει στις εφημερίες των νοσοκομείων με εντολή τρόικας!





Ένα νέο σύστημα εξυπηρέτησης των εκτάκτων περιστατικών στα νοσοκομεία αναμένεται να εφαρμόσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας καθώς οι δανειστές μας απαιτούν αλλαγές εδώ και τώρα.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αλλάζουν όλα τους επόμενους μήνες στη λειτουργία των νοσοκομείων με τις γνωστές σε όλους μας εφημερίες να αποτελούν σύντομα παρελθόν.
Το νέο σύστημα έχει ήδη σχεδιασθεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας και θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.

Ωστόσο είναι πιθανό να χρειαστεί και το ...πράσινο φως της τρόικας καθώς οι δανειστές μας έχουν ζητήσει να εφαρμοσθεί κάτι πιο ευέλικτο το οποίο να ...κοστίζει και λιγότερο.
Ειδικότερα τους επόμενους μήνες αναμένεται να καταργηθεί το σύστημα των εφημεριών και να υιοθετηθεί ένας νέος τρόπος εξυπηρετησης των εκτάκτων περιστατικών.

Αντ αυτού θα αρχίσουν να λειτουργούν και να εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) σε 8 νοσοκομεία της Αθήνας και σε 4 της Θεσσαλονίκης.
Στην Αθήνα τα περιστατικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης θα απευθύνονται μεταξύ άλλων στα νοσοκομεία: Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Γεώργιος Γεννηματάς, Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Αττικόν, και πιθανώς στο Θριάσειο.

Από εκεί το εξειδικευμένο προσωπικό θα κατευθύνει τους ασθενείς αν χρειάζεται σε άλλα νοσοκομεία σε περίπτωση που χρήζουν νοσηλείας. Η μεταφορά τους θα γίνεται με το ΕΚΑΒ.
Ωστόσο για τα σχέδια του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη αγκάθι αποτελεί η έλλειψη προσωπικού ειδικά νοσηλευτικού που θα πρέπει να βρίσκεται σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των ΤΕΠ επί ποδός. Γι αυτό και το σχέδιο αναμένεται να υλοποιηθεί μετά την πρόσληψη των επικουρικών γιατρών ώστε να μπορούν να καλυφθούν έστω οι ανάγκες σε γιατρούς.

Πηγή:iatropedia.gr

Κατεβάζουν ρολά την Τετάρτη γιατροί – εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

http://www.iatronet.gr/photos/news/hospcoridstrike-660.jpg
Το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) απαιτεί την επείγουσα κάλυψη των ελλείψεων σε νοσηλευτικό - παραϊατρικό προσωπικό, γιατρούς, αναλώσιμα, αντιδραστήρια και φάρμακα.


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη νοσοκομεία, Πρόνοια και ΕΚΑΒ.

Γιατροί και εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 18 Ιουνίου, με βασικό αίτημα να αποσυρθούν τα κριτήρια αξιολόγησης του προσωπικού του ΕΣΥ.

Το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) απαιτεί την επείγουσα κάλυψη των ελλείψεων σε νοσηλευτικό - παραϊατρικό προσωπικό, γιατρούς, αναλώσιμα, αντιδραστήρια και φάρμακα.

Η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει στις 11 Ιουνίου στην κινητοποίηση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το «μαύρο» που επέβαλε η μνημονιακή συγκυβέρνηση στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη σωστή αντιμετώπιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, του εργαστηριακού ελέγχου και της νοσηλείας των ανασφάλιστων κατοίκων της χώρας, μαζί με τους άλλους κοινωνικούς φορείς και τα κοινωνικά ιατρεία - φαρμακεία και καλεί τις Ενώσεις να ορίσουν ημερομηνία διαμαρτυρίας σε συνεννόηση με την ΟΕΝΓΕ.

Συντονίζει τον αγώνα των Ενώσεων που κινητοποιούνται για την καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών και προχωρά τη διαδικασία προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα του ειδικού ιατρικού μισθολογίου.
Χειρουργεία

Εκφράζει, επίσης, την αντίθεσή της στην προώθηση διατάξεων για την εφαρμογή ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και τη μετακίνηση του ορίου συνταξιοδότησης των γιατρών του ΕΣΥ στα 67 έτη.
Πηγή:iatronet.gr

Χωρίς γιατρούς κινδυνεύουν να μείνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ


http://www.iatronet.gr/photos/news/eopyydocexam-660.jpg 
Οι συμβάσεις του Οργανισμού με τους γιατρούς λήγουν στο τέλος Ιουνίου και δεν έχει υπάρξει ακόμη καμία ενέργεια, προκειμένου να υπογραφούν νέες.


Εμπλοκή φαίνεται ότι υπάρχει με την υπογραφή νέων συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους συμβεβλημένους γιατρούς.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ) κατήγγειλε τη Δευτέρα ότι οι συμβάσεις λήγουν στο τέλος Ιουνίου και παρά τις πολλαπλές προσπάθειες της Ένωσης για υπογραφή νέων, αυτό δεν έχει γίνει ακόμη εφικτό.

Οι γιατροί προειδοποιούν ότι εκατομμύρια ασφαλισμένοι του Οργανισμού κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατρική περίθαλψη!

Τα θέματα αυτά επρόκειτο να λυθούν στο πλαίσιο της επιτροπής διαπραγμάτευσης, που λειτουργεί με ευθύνη του ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί, ωστόσο, η επιτροπή συνεδρίασε μία φορά και ο διάλογος έχει διακοπεί με δική της ευθύνη.

Το προεδρείο της ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ είχε καταθέσει στην επιτροπή τις προτάσεις της, με σκοπό να γίνει από κοινού η επεξεργασία ενός επίσημου προσχεδίου της νέας σύμβασης.

Λίγο πριν την οριστική λήξη των συμβάσεων, η επιτροπή δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια για το συγκεκριμένο θέμα.
Αδιάφορη

Η ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ κάνει λόγο για “αδιάφορη στάση” του Οργανισμού και της επιτροπής διαπραγμάτευσης, που τελεί υπό την εποπτεία του, προειδοποιώντας ότι δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τις συνέπειες που θα έχει η στάση αυτή στους ασφαλισμένους.

Το προεδρείο της Ένωσης ζητεί συνάντηση με τον νέο υπουργό Υγείας, προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα και να υπογραφούν νέες συμβάσεις.

Επισημαίνει, δε, ότι εκκρεμεί από τον Ιανουάριο του 2012 η εξόφληση οφειλόμενων ποσών από τον ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς, τονίζοντας ότι η υπομονή των γιατρών έχει εξαντληθεί.



Πηγή:iatronet.gr

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Καταργεί τους δωρεάν παιδικούς σταθμούς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή


http://www.topontiki.gr/photos/570x/paidikoi%20stathmoi1402562103.jpg 
Την έντονη αντίδραση των δημάρχων της χώρας προκάλεσε η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να τερματίσει τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς. Από το Σεπτέμβριο, όλοι οι γονείς, ακόμη και οι άνεργοι θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν αντίτιμο που θα κυμαίνεται από 20 έως 40 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «απειλεί με τερματισμό της δωρεάν φιλοξενίας χιλιάδων βρεφών και νηπίων σε παιδικούς σταθμούς, επιμένοντας να ισχύσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μία έστω και συμβολική οικονομική συμμετοχή των γονέων, ακόμη κι αν είναι άνεργοι».

«Το επιτακτικό αίτημα της Επιτροπής αποκαλύφθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) δια του αρμοδίου προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και δημάρχου Νεάπολης –Συκεών Σίμου Δανιηλίδη. Ο κ.Δανιηλίδης, με τον οποίο συμφώνησαν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι, χαρακτήρισε λάθος ένα τέτοιο μέτρο, καθώς αφορά γονείς οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό είναι άνεργοι και διαβιούν στα όρια της φτώχειας» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της εφημερίδας.

«Η ΚΕΔΕ» σύμφωνα με την εφημερίδα «έχει χαρακτηρίσει επιτακτική την ανάγκη να συνεχισθεί το πρόγραμμα στην ερχόμενη σχολική χρονιά και διεκδικεί τη διάθεση ποσού 250.000.000 ευρώ αφενός για να καλυφθούν «οι χιλιάδες επιπλέον αιτήσεις που θα υπάρξουν λόγω της κρίσης, αφετέρου για να διορθωθούν οι μεγάλες μειώσεις που υπήρξαν στις τιμές των κουπονιών».

«Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα αίτησης έχουν διάφορες κατηγορίες γονέων με παιδιά σε προσχολική ηλικία οι οποίες μοριοδοτούνται ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Από τη στιγμή που η αίτηση του γονέα γίνεται δεκτή, εκείνος δικαιούται ένα «κουπόνι» μέσω του οποίου καλύπτεται –δωρεάν έως τώρα- η συμμετοχή του παιδιού στο πρόγραμμα φιλοξενίας του παιδικού σταθμού. Όμως, πλέον, όπως ανέφερε ο κ. Δανιηλίδης, οι ευρωπαϊκές αρχές μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου ζητούν επιτακτικά να συμβάλουν έστω και με ένα μικρό ποσό οι γονείς (πχ. 20-40 ευρώ το μήνα) επικαλούμενοι «λόγους λειτουργικότητας και ανταποδοτικότητας του συστήματος» αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.


Πηγή:Ελεύθερος Τύπος

ΕΣΝΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ


http://www.esne.gr/images/head.jpg


Ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος από το 1995 πρωτοστάτησε στη δημιουργία του ΝΠΔΔ – φορέα ελέγχου του επαγγέλματος (ΕΝΕ). Από το 2004 που ιδρύθηκε η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, παρακολουθεί την πορεία της ασκώντας όποτε θεώρησε απαραίτητο εποικοδομητική κριτική. Το 2010 με το Ν. Ν.3868/2010 διορθώθηκαν κάποιες στρεβλώσεις του ιδρυτικού νόμου κυρίως ως προς το εκλογικό σύστημα αλλάζοντας το άκρατο πλειοψηφικό ενιαίο ψηφοδέλτιο με την απλή αναλογική. Με την εφαρμογή του νόμου αυτού στις εκλογές του 2011 εκλέχθηκαν και μέλη από τους συνδυασμούς που μειοψήφησαν στα όργανα.

Σήμερα, λίγο πριν τις εκλογές, που κανονικά πρέπει να γίνουν τέλος Ιουνίου, η διοίκηση της ΕΝΕ προωθεί με τη συμφωνία του ΥΥΚΑ την αλλαγή και πάλι του υφιστάμενου νομικού πλαισίου σε αντιδημοκρατικές κατευθύνσεις. Έτσι στο άρθρο 26 του νομοσχεδίου "Προσαρμογή στο εθνικό δίκαιο της Εκτελεστικής Οδηγίας 2012/25/ΕΕ της Επιτροπής της 9ης Οκτωβρίου 2012 για τη θέσπιση διαδικασιών ενημέρωσης σχετικά με την ανταλλαγή, μεταξύ των κρατών μελών, ανθρώπινων οργάνων που προορίζονται για μεταμόσχευση - Ρυθμίσεις για την Ψυχική Υγεία και την Ιατρικών Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και λοιπές διατάξεις." που βρίσκεται προς συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της βουλής με τίτλο «Ρυθμίσεις Ενώσεως Νοσηλευτών Ελλάδος» προτείνονται:
Η συνένωση και ουσιαστικά η κατάργηση του Περιφερειακού τμήματος ΕΝΕ Κρήτης αλλά και άλλων ΠΤ. Ενός τμήματος που την τελευταία τριετία χωρίς την υποστήριξη της κεντρικής διοίκησης κατάφερε να συσπειρώσει τους Νοσηλευτές της Κρήτης, να συνεργαστεί με όλους τους φορείς , να έχει εκπαιδευτικό και εθελοντικό έργο κοινωνικής προσφοράς το οποίο αναγνωρίζεται από την τοπική κοινωνία. Η πρόταση αυτή χωρίς τη συμφωνία των ενδιαφερομένων τμημάτων και αποφάσεων των Γενικών τους συνελεύσεων θεωρείται λανθασμένη.
Προτείνει την αντιδημοκρατική αλλαγή του εκλογικού συστήματος από απλή αναλογική σε ενιαίο πλειοψηφικό σύστημα χωρίς μάλιστα κανέναν περιορισμό στη σταυροδοσία, κάτι που δίνει τη δυνατότητα σε έναν μηχανισμό να καταλάβει ΟΛΕΣ τις έδρες των οργάνων. Στο ίδιο άρθρο υπάρχουν και άλλες αλλαγές που αφορούν την εκλογική διαδικασία και οι οποίες επίσης είναι αντιδημοκρατικές.
Προτείνει δυο νέους σκοπούς της ΕΝΕ δηλαδή την εποπτεία και μοριοδότηση εκπαιδευτικών και επιστημονικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης νοσηλευτικής εκπαίδευσης καθώς και τη δημιουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Δύο. Και οι δυο προαναφερόμενοι σκοποί πρέπει να εξεταστούν μέσα στο υπάρχον περιβάλλον και δεν μπορεί να αποτελούν προτεραιότητα ενός ρυθμιστικού οργάνου τη στιγμή μάλιστα που αυτό δεν έχει καταφέρει να συσπειρώσει την πλειοψηφία των Νοσηλευτών. Άλλωστε κάτι ανάλογο είχε νομοθετηθεί το 2009 με το Ν.3754/2009 και καταργήθηκε το 2011 με το Ν.3868/2010.
Παρεμβαίνει στο θέμα περί προβαδίσματος στις κρίσεις των Νοσηλευτών στο δημόσιο τομέα τη στιγμή που αυτή είναι άσχετη με το λοιπό περιεχόμενο και τον τίτλο του άρθρου «Ρυθμίσεις Ενώσεως Νοσηλευτών Ελλάδος» ενώ ταυτόχρονα ανάλογη γενικότερη ρύθμιση συμπεριλαμβάνεται στην παράγραφο 2 του αμέσως επόμενου άρθρου 27.

Ο ΕΣΝΕ θεωρεί απαράδεκτα όλα τα ανωτέρω και καλεί όλα τα μέλη του να δηλώσουν την αντίθεσή τους υπογράφοντας στο διαδικτυακό ψήφισμα ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ

Επίσης καλεί όλους τους φορείς της Νοσηλευτικής να συντονίσουν τις δυνάμεις τους έτσι ώστε το άρθρο 26 να αποσυρθεί και η πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ να ενσκήψει στα θέματα που αφορούν την ΕΝΕ βοηθώντας στην δημοκρατική θωράκιση και ενδυνάμωση του ρυθμιστικού μας φορέα.

Έρχεται η αξιολόγηση στα νοσοκομεία! Τι ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι


http://www.iatropedia.gr/images/cache/e16dc6496b784c6ad24152c3f5901a06.w600.h340.z1.jpg 
Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους των εργαζομένων στα νοσοκομεία καθώς το προσωπικό ετοιμάζει αντιδράσεις για το σύστημα αξιολόγησης που επιχειρεί να εφαρμόσει στο ΕΣΥ η κυβέρνηση.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με γενικές συνελεύσεις αλλά και συλλογή υπογραφών επιχειρούν το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία να μπλοκάρουν το τεστ αξιολόγησης που προσπαθεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει άρον άρον στο ΕΣΥ.

Το προσωπικό των νοσοκομείων επισημαίνει ότι η διαδικασία θα ακολουθηθεί μόνο και μόνο για να γίνουν απολύσεις στα νοσοκομεία γι αυτό και η βαθμολόγηση βγάζει προαποφασισμένα αποτελέσματα. Πάντως αυτό που ζητούν στις επαφές που έχουν με τα συναρμόδια υπουργεία είναι να ακολουθηθεί μια διαφορετική διαδικασία για γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό σε σχέση με το υπόλοιπο δημόσιο.
Αίτημα που είναι πιθανό να γίνει τελικά αποδεκτό από την κυβέρνηση.

Πάντως δεν είναι τυχαίο ότι το 75% των υπαλλήλων θα πρέπει όπως και να χει να βαθμολογηθούν ως μέτριοι ή κακοί υπάλληλοι με βάση το σύστημα που θα ακολουθηθεί. Αυτό άλλωστε προβλέπει ο σχετικός νόμος με τα άρθρα 20-32 του συστήματος συγκριτικής αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Γι αυτό και στους εργαζόμενους έχει προκληθεί κύμα αντιδράσεων με τις τελευταίες ημέρες να θεωρούντια ιδιαίτερα κρίσιμες για το τι ακριβώς θα γίνει.

Είναι ενδεικτικό ότι για πρώτη φορά υπήρχει μαζική συμμετοχή στις Γενικές συνελεύσεις που γίνονται στα νοσοκομεία όπου και οι εργαζόμενοι αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Πηγή:iatropedia.gr

Νοσοκομείο Καρδίτσας: Ανεστάλησαν οι τακτικές ορθοπεδικές επεμβάσεις!

http://www.iatronet.gr/photos/news/kardsurg-660.jpg
Μέχρι να βρεθεί η πολυπόθητη χρηματοδότηση για να αναγκαία υλικά, η διοίκηση έχει δώσει εντολή να καλύπτονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.


Σημαντικές ελλείψεις σε γιατρούς και υλικό, καταγγέλλουν οι γιατροί του νοσοκομείου Καρδίτσας.

Αποδίδουν το πρόβλημα στη μειωμένη χρηματοδότηση και τις αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις πολλών συναδέλφων τους.

Το νοσοκομείο – σημειώνουν – οφείλει την λειτουργία του στις υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού.

Λειτουργεί 365 ημέρες σε καθεστώς γενικής εφημερίας, χωρίς νευρολόγο, γαστρεντερολόγο, ψυχίατρο και δερματολόγο.

Η μοναδική παιδίατρος και η επικουρική βοηθός της, η μοναδική γυναικολόγος, η μοναδική οφθαλμίατρος και οι δύο ουρολόγοι έχουν ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια και τις αντοχές τους.

Η μονάδα τεχνητού νεφρού λειτουργεί με ένα επικουρικό νεφρολόγο και αποσπασμένους γενικούς γιατρούς.

Από τις 15 θέσεις επικουρικών γιατρών που ζήτησε η διοίκηση του νοσοκομείου από το υπουργείο Υγείας, έχουν καλυφθεί μόλις δύο και παραμένουν σε προκήρυξη άλλες τρείς. Για κάλυψη μόνιμων οργανικών θέσεων γιατρών δεν γίνεται καμία αναφορά από τους υπεύθυνους.
Χειρουργεία

Σύμφωνα με τους γιατρούς, την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση του νοσοκομείου αναγκάστηκε (λόγω έλλειψης κονδυλίων ) να αναστείλει όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία (ολικές αρθροπλαστικές) της Ορθοπεδικής κλινικής μέχρι να βρεθεί η πολυπόθητη χρηματοδότηση για να αναγκαία υλικά.

Μέχρι τότε θα καλύπτονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Η σοβαρή βλάβη στον αξονικό τομογράφο, σε συνδυασμό με την χρονοβόρα διαδικασία απόκτησης νέου αξονικού 16 τομών ενταγμένου στο ΕΣΠΑ, δυσχεραίνει αφάνταστα το έργο των κλινικών ιατρών.
Πηγή:iatronet.gr

Το 80% των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται το Δημόσιο και τις κρατικές δομές υγείας


 

Η πλειονότητα των Ελλήνων θεωρεί τη ρύπανση του περιβάλλοντος, τα χημικά κατάλοιπα στα τρόφιμα και το κάπνισμα ως τους πιο επικίνδυνους παράγοντες για την υγεία τους. Τα παραπάνω παρουσιάστηκαν μαζί με άλλα στοιχεία κατά τη διάρκεια του 2nd European Risk Summit.

Παράλληλα, οκτώ στους δέκα πιστεύουν ότι η ελληνική πολιτεία και οι κρατικές δομές υγείας δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τους κινδύνους που απειλούν την υγεία. Αλλά και για τον ιδιωτικό τομέα, οι Έλληνες δεν φαίνεται να έχουν καλύτερη άποψη, αφού σε ποσοστό που ξεπερνά το 60% εκτιμούν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τους κινδύνους που απειλούν την υγεία. Από την κριτική δεν γλιτώνουν ούτε οι επιστήμονες, με έναν στους δύο να θεωρεί ότι οι άδικοι δεν παρουσιάζουν με έγκυρο και αξιόπιστο τρόπο τους σχετικούς κινδύνους!

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία αφορά πανελλαδικό δείγμα 1.227 ατόμων και παρουσίασε η Έφη Σίμου, επιστημονική υπεύθυνη του Τομέα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής, στην ερώτηση τι θεωρείτε πιο επικίνδυνο για την υγεία σας το 98% των ερωτηθέντων θεωρεί πιο επικίνδυνο τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Ακολουθούν με ποσοστό 95,8% τα χημικά κατάλοιπα στα τρόφιμα και με ποσοστό 91% το κάπνισμα. Οι Έλληνες σε ποσοστό 87,4% θεωρούν τις επιδημίες πιο επικίνδυνο για την υγεία τους και αμέσως μετά σε ποσοστό 82,4% τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και το παθητικό κάπνισμα.

Δύσπιστοι όσον αφορά την υγεία τους

Αναφορικά με ερωτήσεις που αφορούν «τους κινδύνους που απειλούν την υγεία», το 80,3% πιστεύει ότι η ελληνική πολιτεία και οι κρατικές δομές υγείας δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τους κινδύνους που απειλούν την υγεία. Αντίστοιχα, ποσοστό 61,3% πιστεύει ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κινδύνους που απειλούν την υγεία. Επιπρόσθετα, ποσοστό 49,6% απάντησε ότι οι ειδικοί επιστήμονες δεν παρουσιάζουν με έγκυρο και αξιόπιστο τρόπο τους κινδύνους που απειλούν την υγεία. Ποσοστό 66% πιστεύει ότι η παρουσίαση των κινδύνων για την υγεία από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν γίνεται με έγκυρο και αξιόπιστο τρόπο.

Τέλος, το 66% των πολιτών εμπιστεύεται τα εμβόλια και το 78,7% δήλωσε ότι τα διατροφικά σκάνδαλα που προβάλλονται στα MME έχουν επηρεάσει τις καταναλωτικές του συνήθειες στα τρόφιμα.


Πηγή:iatrikostypos.com

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Κατά των απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ και υπέρ της ολοήμερης λειτουργίας η ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.

http://iatrikostypos.com/media/k2/items/cache/fa20e427b4b5a3bb652d5db84a693a0b_XL.jpg

Κατά των απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ τάσσεται και η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.), καταγγέλλοντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, διότι για μια ακόμη φορά επιχειρεί να εισάγει μία μείζονα μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ, χωρίς τον απαιτούμενο στρατηγικό σχεδιασμό και χωρίς τη διασφάλιση των απαραίτητων πόρων για την υλοποίησή της.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναλυτικά αναφέρει:

«Το υπουργείο Υγείας επιχειρεί χονδροειδώς την κατηγοριοποίηση των πολιτών ανάλογα με την τσέπη τους, με πρόσχημα τη δήθεν εξυπηρέτησή τους, όταν ζητά από αυτούς να καταβάλουν χρήματα ή να προσφύγουν στην ιδιωτική ασφάλιση για να μπορέσουν να παρακάμψουν τις λίστες αναμονής. Ταυτόχρονα, προωθεί καταφανώς τη χρόνια παθογένεια των πελατειακών σχέσεων, που ταλανίζει επί δεκαετίες το χώρο της υγείας.

Αξίζει ακόμα να αναφερθεί πως το υπουργείο θέλει να εφαρμόσει τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη στελέχωση των δομών, αδιαφορώντας παντελώς για την ασφάλεια των ασθενών και την ποιότητα φροντίδας που παρέχεται, καθώς τα νοσοκομεία στενάζουν από τη γενικότερη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ δεν έχει υπάρξει κανενός είδους προετοιμασία σε ότι αφορά μια σειρά από λοιπές, υποστηρικτικές υπηρεσίες των χειρουργείων, όπως η αποστείρωση, η αιμοδοσία, οι μονάδες ΜΕΘ & ΜΑΦ, τα γραφεία προμηθειών υλικού κ.α.

Θέση της Πα.Σ.Ο.Νο.Π. είναι πως το υπουργείο υγείας θα πρέπει αφενός να διασφαλίζει την ίση πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας για όλους τους πολίτες χωρίς αποκλεισμούς και αφετέρου να μεριμνά για την ασφάλεια και την ποιότητα που τους παρέχεται ανεξάρτητα από οικονομικούς διαχωρισμούς.

Η Ομοσπονδία προτάσσει την ολοήμερη λειτουργία των χειρουργείων ως απάντηση στην αυξημένη ζήτηση αντίστοιχων υπηρεσιών, με αναγκαία συνθήκη την κάλυψη όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων στελέχωσης και λειτουργίας υποστηρικτικών υπηρεσιών, που δυστυχώς σήμερα δεν πληρούνται. Οποιαδήποτε άλλη απόπειρα, μόνο ως σκοπιμότητα ή άγνοια κινδύνου μπορεί να δικαιολογηθεί».
Πηγή:iatrikostypos.com

Φάρμακα τέλος τον Σεπτέμβριο στο ΕΣΥ! Στεγνώνουν από ρευστό τα νοσοκομεία


http://www.iatropedia.gr/images/cache/f04741698101cf9bbfa215b556ccb8ad.w600.h340.z1.jpg 
Την αγωνία τους για τους μειωμένους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων εκφράζουν οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί δεδομένου ότι σύντομα θα αρχίσει και η κάλυψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας.
Μόλις μέχρι το Σεπτέμβριο φθάνουν τα κονδύλια του ΕΣΥ για φάρμακα προειδοποιούν οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί με ανοικτή τους επιστολή στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.
Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά: «εκφράζουμε την αγωνία μας για την επικείμενη διαδικασία κάλυψης της νοσοκομειακής περίθαλψης των ανασφάλιστων από τα νοσηλευτικά ιδρύματα του ΕΣΥ.

Μη γνωρίζοντας το ακριβές ύψος αυτής της δαπάνης αναρωτιόμαστε για τον τρόπο κάλυψής της από τα Νοσοκομεία, δεδομένου ότι οι προϋπολογισμοί τους, οι οποίοι με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις φτάνουν μέχρι τον Σεπτέμβρη, δεν επαρκούν για τις τρέχουσες ανάγκες και ήδη, γι’ αυτό το λόγο, πολλοί ασθενείς παραπέμπονται στον ΕΟΠΥΥ για νοσοκομειακά φάρμακα».

Οι φαρμακοποιοί των νοσοκομείων τονίζουν ότι η συρρίκνωση της υγειονομικής δαπάνης έχει τραγικές επιπτώσεις ιδιαίτερα στους χρόνιους ασθενείς που συχνά οδηγούνται σε αναβολή και διακοπή της θεραπείας τους «με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους».

Και είναι ενδεικτικό όπως λένε ότι η «λειτουργία των Δημόσιων Νοσοκομείων βρίσκεται σε ΚΙΝΔΥΝΟ, οδηγώντας σε μεγάλες περιπέτειες τη Δημόσια Υγεία».
Τόσο οι φαρμακοποιοί του ΕΣΥ όσο και οι γιατροί (ΟΕΝΓΕ) που αντίστοιχα έχουν προειδοποιήσει για τα λιγοστά κονδύλια, υπογραμμίζουν ότι η κάλυψη των ανασφάλιστων θα πρέπει να γίνει απ ευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πηγή:iatropedia.gr

Βαράει διάλυση και ο Ευαγγελισμός. Σε κίνδυνο οι ασθενείς λόγω έλλειψης κλινών και προσωπικού


 
Μια τριτοκοσμική εικόνα νοσοκομείου στην οποία τα δεκάδες ράντζα στους διαδρόμους και οι εκατοντάδες ασθενείς και οικείοι αναμένουν βοήθεια από το ελάχιστο προσωπικό, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του ιδρύματος Ηλίας Σιώρας.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο «Ευαγγελισμός», το μεγαλύτερο νοσοκομείο του ΕΣΥ στην Ελλάδα, με τους 500.000 εξωτερικούς ασθενείς και τους 52.000 νοσηλευόμενους ανά έτος, παρουσιάζει τραγικές ελλείψεις προσωπικού, την ίδια στιγμή που υπάρχουν εκατοντάδες κενές οργανικές θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Όπως τόνισε, όλες οι ειδικές μονάδες νοσηλείας του νοσοκομείου λειτουργούν με αριθμό γιατρών και νοσηλευτών, ο οποίος βρίσκεται πολύ κάτω από τα όρια ασφαλείας. Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Σιώρας, στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 51 ψυχικά ασθενείς σε τμήμα δυναμικότητας 20 κρεβατιών. Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζει το «Αγία Όλγα» και το «Σωτηρία» ενώ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» -σημειώνει– είναι έτοιμη ψυχιατρική κλινική δυναμικότητας 30 κλινών και δεν λειτουργεί ακόμα για άγνωστους λόγους.

Την ίδια ώρα, δεν έχουν αναπτυχθεί δημόσιες κοινοτικές δομές (ξενώνες) για την παρακολούθηση ασθενών που δεν χρειάζονται απαραιτήτως νοσηλεία σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον κ. Σιώρα, «η ψυχιατρική μεταρρύθμιση, αντί να οδηγήσει αυτήν την ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα ασθενών σε δωρεάν δημόσιες δομές, τους οδηγεί στο έλεος ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων, καθώς όλο το βάρος πέφτει στις τσέπες των ασθενών και των συγγενών τους, αλλά και στο υγειονομικό και λοιπό προσωπικό».


Πηγή:freepen.gr

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Α ρε Μάνα



Ήταν χειμώνας, έξω έκανε κρύο ήταν η στιγμή που γεννήθηκα και που γεννήθηκες και εσύ. Πιο μπροστά ήσουν κοριτσάκι...όταν με γέννησες έγινες Μάνα...

Μέχρι τα πέντε μου χρονιά κρεμόμουν από πάνω σου σε κάθε ευκαιρία, καθόσουν δίπλα μου και μου ζωγράφιζες ήλιους και λουλούδια και ουρανιά τόξα, με έπαιρνες αγκαλιά και με κανάκευες.

Από εκείνη την ηλικία και μετά έγινα αχάριστος. Μου ήταν όλα δεδομένα, γιατί δεν ένιωθα την ανάγκη να σου πω ευχαριστώ κάθε μέρα που έβρισκα φαγητό μετά το σχολείο.

Δεν σκέφτηκα να σε ευχαριστήσω ποτέ για τα σιδερωμένα μπλουζάκια, ούτε για τα όμορφα μπαλώματα που έκανες στα παντελόνια μου κι ας σ' έβγαιναν τα μάτια, κι ας τρυπούσες τα δάκτυλα σου, να ήμουν καθαρός και περιποιημένος σ' ένοιαζε. Το μόνο που ήξερα ήταν να γκρινιάζω που έκανες πάλι ρεβίθια που δεν μ' άρεζαν, που ανακάτευες τα μακαρόνια με την σάλτσα, που δεν βρήκα σιδερωμένο το μπλουζάκι που ήθελα.....θύμωνα που κατέβαζες το ποστερ με την Ζωή Λάσκαρη με εκείνο το μπικίνι και ήμουν έξω φρένων που έψαχνες τι κρύβω κάτω απ' τα βιβλία του σχολείου..στο λέω τώρα, Μικι Μαους......ούτε μου έκανε εντύπωση ότι το δωμάτιο μου ήταν πάντα καθαρό. Ακατάστατο αλλά καθαρό....α ρε Μάνα....

Το μόνο σου παράπονο ήταν η αχαριστία μου και που δεν σου είπα ούτε ένα ευχαριστώ.....τα δικά μου παράπονα ότι δεν μου ικανοποιούσες τις 5.248 επιθυμίες μου και δεν με κατάλαβες ποτέ.......


Πικάσο - Μητέρα και παιδί 1902

Με κτυπούσαν τα αλλά παιδάκια και πονούσες πιο πολύ εσύ....με έπαιρνες αγκαλιά και με προστάτευες....Όταν μεγαλώνοντας γυρνούσα αργά τα βράδια, σε έβρισκα σκυμμένη στα σκοτεινά να με προσμένεις βουβή, ξάγρυπνη και χλωμή. . . α ρε Μάνα . . .

Μεγάλωσα ρε Μάνα και θυμάμαι το ρολό κιμά με το αυγό στην μέση, το ξεμάτιασμα σου κάθε φορά που με πονούσε το κεφάλι, τα σεμεδακια που έκανες και μου λεγες ότι όταν αποφασίσω να νοικοκυρευτώ είναι για την προίκα μου....Μεγάλωσα ρε Μάνα και κατάλαβα ότι είχες ξεχάσει τους πόνους του τοκετού και μου λεγες ότι ποτέ δεν ξέχασες το πρώτο κλάμα του μωρού σου, το δικό μου κλάμα . . .

Δεν σε ρώτησα ποτέ γιατί τα χέρια σου ήταν ροζιασμένα και γιατί είχες μαύρους κύκλους κάτω απ τα μάτια σου, εσύ καταλάβαινες ότι δεν έλεγα . . . α ρε Μάνα . . .

Μεγάλωσα και δεν σου είπα ποτέ ότι σε αγαπώ . . .

Σε ευχαριστώ γιατί έκανες όλη την παιδική μου ηλικία να μυρίζει γαζια και αγιόκλημα... Σε ευχαριστώ γιατί μέσα στα μάτια σου αντίκρισα το πρώτο δάκρυ της χαράς σου για μένα... Σ ευχαριστώ παρότι δεν είχες πλούτη υλικά να μου δώσεις, μου 'δωσες όμως τα πλουσιότερα δώρα που πήρα στην ζωή μου, το φιλί και την αγκαλιά της Μάνας!!

Είμαι σίγουρος ότι εκεί ψηλά που είσαι μυρίζει παντού γαζιες και αγιοκλήματα . . .

Σε αγαπώ, σε ευχαριστώ και συγγνώμη ρε Μάνα . . .

Αφιερωμένο σε όλες τις Μάνες του κόσμου!!!

~ Χάρης Ανεμούδης

Πηγή:antikleidi.com

Η ζωή στη μήτρα: 9 μήνες σε 4 λεπτά !




Το θαύμα της ζωής, από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι τη γέννηση, σ' ένα εκπληκτικό βίντεο τεσσάρων λεπτών.




Κόλλησε στο αεροδρόμιο γιατί ο γιος του ζωγράφισε το διαβατήριο!



Ποτέ μην δίνεις στο παιδί του επίσημα έγγραφα και κυρίως μαζί με μπογιές! Αυτό το δίδαγμα βγαινει από την ταλαιπωρία ενός ταξιδιώτη που κόλλησε στο αεροδρόμιο της Νότιας Κορέας και δεν μπόρεσε να ταξιδέψει αφού ο 4χρονος γιος του… περιποιήθηκε το διαβατήριό του! Σαν άλλος Ντα Βίντσι ζωγράφισε το επίσημο έγγραφο με αποτέλεσμα να μην ξεχωρίσουν ούτε τα στοιχεία αλλά ούτε και η φωτογραφία του πατέρα. Οι Αρχές του αεροδρομίου δεν δέχτηκαν να γίνει επιβίβαση με αποτέλεσμα πατέρας και γιος να περάσουν μεγάλη ταλαιπωρία. Τουλάχιστον βέβαια ο μπαμπάς πλέον ξέρει τι θα γίνει ο γιος του όταν μεγαλώσει!








perierga.gr - Κόλλησε στο αεροδρόμιο γιατί ο γιος του ζωγράφισε το διαβατήριο!
Πηγή:perierga.gr

Καταργείται σιωπηρά ο νόμος Κατσέλη;



Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ήρθε στο φως της δημοσιότητας το νέο σχέδιο που ετοιμάζει η «τρόικα» της Ελλάδος (Κυβέρνηση – ΤτΕ – Τράπεζες) για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων στεγαστικών, επιχειρηματικών, καταναλωτικών, ελευθέρων επαγγελματιών και την επιστροφή στην ομαλότητα της χρηματοδότησης της αγοράς.

Η αρχή είχε γίνει με τον νόμο 4224/2013 όπου οι δανειολήπτες μπορούσαν να ρυθμίσουν τα χρέη τους και να προστατέψουν την πρώτη κατοικία τους εφόσον κατέθεταν αίτηση προς τις τράπεζες και προσκόμιζαν κατόπιν ειδοποίησης τα δικαιολογητικά που απαιτούσε ο νόμος. Η ισχύς της προστασίας ήταν μόνο για το έτος 2014, ενώ όποιος δεν κατέθεσε αίτηση η πρώτη κατοικία του κινδυνεύει. Με το συγκεκριμένο καθεστώς, αίρεται η γενική και απροσδιόριστη προστασία της πρώτης κατοικίας για όλους τους δανειολήπτες συνολικά που είχαν ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις από το 2008 μέχρι σήμερα και τίθενται κριτήρια για την αναστολή των πλειστηριασμών για όλο το 2014.

Στη ρύθμιση του νόμου αυτού εντάσσονται όλα τα δάνεια των τραπεζών και συγκεκριμένα στεγαστικά-επισκευαστικά, πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά και επαγγελματικά. Η ρύθμιση αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας και όχι το είδος του δανείου.

Όμως η ρύθμιση αυτή προστατεύει το δανειολήπτη μόνο για το έτος 2014. Βέβαια, εάν κάποιος ήθελε και δεν μπορούσε να ενταχθεί στα συγκεκριμένα κριτήρια του νόμου, είχε τη δυνατότητα να προσφύγει στα ειρηνοδικεία της χώρας με τη διαδικασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Τι θα γίνει από 1-1-2015;
Το ερώτημα που τίθεται είναι

Υπό προϋποθέσεις η ιδιωτική ασφάλιση στα απογευματινά χειρουργεία


Αμοιβές ιατρών που θα ξεπερνούν -κατ΄ ανώτατο- δυόμιση φορές τα τιμολόγια των κρατικών νοσοκομείων έχουν προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες του iw, οι ασφαλιστές στον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία τα κρατικά χειρουργεία για την κάλυψη των αναγκών ασφαλισμένων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Ειδικότερα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκπρόσωποι της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος έχουν προτείνει στον υπουργό οι αμοιβές ιατρών, αναισθησιολόγων και νοσηλευτικού προσωπικού να είναι αυξημένες από μιάμιση έως και δυόμιση φορές έναντι των κρατικών τιμολογίων.

Κύκλοι της αγοράς, σχολιάζοντας την προώθηση της σχετικής ρύθμισης στη βουλή, δήλωσαν στο iw ότι σε αυτή τη φάση υλοποιείται το πρώτο και ίσως δυσκολότερο βήμα για το άνοιγμα των κρατικών νοσοκομείων στην ιδιωτική ασφάλιση, καθότι η εισαγωγή ασθενών με κάλυψη ιδιωτικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου για επεμβάσεις σε κρατικά χειρουργεία συνεπάγεται και τη νοσηλεία τους στα κρατικά νοσοκομεία και, άρα, το πλήρες άνοιγμα του δημόσιου τομέα υγείας στην ιδιωτική ασφάλιση.

Τονίζουν βέβαια ότι, έπονται πολλά ακόμη για να λειτουργήσει ορθά η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία. Θα πρέπει, για παράδειγμα, να αναβαθμιστούν οι κρατικές κλινικές, να καθοριστούν οι αμοιβές, τα ιατρικά πρωτόκολλα και κυρίως να διασφαλιστεί ότι τα κρατικά νοσοκομεία, στα οποία σήμερα γίνεται το αδιαχώρητο, είναι σε θέση να υποδεχθούν και ασθενείς του ιδιωτικού τομέα, διότι στην αντίθετη περίπτωση τα προβλήματα που θα ανακύψουν, κυρίως για τους ασφαλισμένους των ταμείων, θα είναι πολλά και σοβαρά.

Αναλυτικότερα, τα βασικότερα σημεία του νομοσχεδίου προβλέπουν τα εξής:

- Δυνατότητα συμμετοχής όλων των ιατρών του ΕΣΥ στην απογευματινή λειτουργία των χειρουργείων.

- Κάλυψη του κόστους λειτουργίας των χειρουργείων από τους ασφαλισμένους σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

- Καθορισμός με υπουργική απόφαση του ύψους των αμοιβών των χειρουργών, των όρων και των προϋποθέσεων συμμετοχής του νοσηλευτικού προσωπικού στη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, καθώς και του καθεστώτος ολοήμερης λειτουργίας των μονάδων.

- Σύσταση Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ανάδειξη του ιατρικού προσωπικού της χώρας.

- Εποπτεία του προαναφερόμενου ταμείου από τον εκάστοτε διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Τέλος, με το νομοσχέδιο νομιμοποιείται η αμοιβή φαρμακευτικής εταιρείας προς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δημόσιων νοσοκομείων. Ειδικότερα, στη σχετική ρύθμιση γίνεται αναφορά σε "τιμητική αμοιβή" για τη συμμετοχή ιατρών και νοσηλευτών σε συνέδρια.

Πηγή:insuranceworld.gr

Εκσυγχρονίζεται το νοσοκομείο Καλαμάτας


 
Νέο σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό παρέλαβε σήμερα το νοσοκομείο Καλαμάτας στο πλαίσιο της ουσιαστικής αναβάθμισής του.

Ειδικότερα, πρόκειται για την προμήθεια έξι μόνιτορ με κεντρικό σταθμό για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και άλλων έξι μόνιτορ με κεντρικό σταθμό για τη Μονάδα Εμφραγμάτων.

Ο ιατροτεχνολογικός αυτός εξοπλισμός θεωρείται πολύ σημαντικός για την ομαλή λειτουργία των δύο κρίσιμων κλειστών τμημάτων νοσηλείας, αφού και τα υφιστάμενα μηχανήματα που έχει το νοσοκομείο και ξεπερασμένα είναι τεχνολογικά και λόγω παρέλευσης 15ετίας δεν υποστηρίζονται τεχνικά.

Η προμήθεια του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αυτού, έγινε με χρήματα του ΕΣΠΑ από το ΠΕΠ Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 184.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι από το 2010 που άρχισαν να λειτουργούν, στη Μονάδα Εμφραγμάτων και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχουν νοσηλευτεί 1.441 και 550 άτομα αντίστοιχα. 


Πηγή:medicalnews.gr

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ασφαλιστής στην Δράμα εξαπάτησε δύο ασφαλιστικές και 104 ιδιώτες


 
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΑΣ εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος 2 ασφαλιστικών εταιρειών και 104 ιδιωτών και σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 50χρονου ημεδαπού, για απάτη, πλαστογραφία και κλοπή

Ειδικότερα η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει :
Ο δράστης ασκώντας το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου, εξέδιδε πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων σε ανυποψίαστους πελάτες τουΤο ύψος της ζημίας για τις εταιρείες και τους ιδιώτες ξεπερνάει τις 40.000 ευρώ
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος 50χρονου ημεδαπού, για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της κλοπής.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 50χρονος, ασκώντας το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου, διέπραξε απάτες σε βάρος δύο ασφαλιστικών εταιρειών και 104 πελατών του, καταρτίζοντας πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων.
Αναλυτικότερα, ο δράστης, με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, είτε κατάρτιζε πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια, είτε νόθευε γνήσια κενά ασφαλιστήρια συμβόλαια, που είχε αφαιρέσει από τα γραφεία ασφαλιστικής εταιρείας, με την οποία συνεργαζόταν στο παρελθόν και στη συνέχεια τα διέθετε στους ανυποψίαστους πελάτες του ως γνήσια, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Στο πλαίσιο της εγκληματικής του δράσης, που προσδιορίζεται από το 2011, ο 50χρονος κατάφερε να εξαπατήσει 104 ιδιώτες, στους οποίους εξέδωσε 146 πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων των δύο εταιρειών, αποκομίζοντας από αυτούς, διάφορα χρηματικά ποσά.
Το ύψος της ζημίας για τις εταιρείες και τους ιδιώτες ξεπερνάει τις 40.000 ευρώ.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο γραφείο του δράστη, στη Δράμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
1 εκτυπωτής
1 πολυμηχάνημα
146 πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια
26 κενά γνήσια ασφαλιστήρια συμβόλαια
1 πλαστή πράσινη κάρτα
3 μπλοκ αποδείξεων
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Πηγή:asfalisnet.gr

Χάος στις ψυχιατρικές κλινικές του ΕΣΥ! Ασθενείς στοιβαγμένοι, εργαζόμενοι σε απόγνωση



Μπορεί από τη μία η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ανακοινώνει ότι κατόρθωσε και γλίτωσε μερικά εκατομμύρια ευρώ από τον εντοπισμό παράνομων επιχορηγήσεων σε μονάδες ψυχικής υγείας, από την άλλη όμως οι ψυχιατρικές κλινικές των νοσοκομείων φαίνεται ότι έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

ΟΙ εργαζόμενοι άλλωστε καιρό τώρα καταγγέλλουν ότι τα ψυχιατρικά τμήματα των νοσοκομείων, δεν έχουν όχι μόνο προσωπικό αλλά και κρεβάτια να νοσηλεύσουν τους ασθενείς.
Αποτέλεσμα είναι οι ψυχικά πάσχοντες να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο και παρά την ιδιαιτερότητα των νοσημάτων τους, να κοιμούνται ακόμη και σε ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων.

Είναι ενδεικτική η εικόνα που μεταφέρει ο Ηλίας Σιώρας, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών Πειραιάς (ΕΙΝΑΠ). Οι ασθενείς στοιβάζονται ο ένας επάνω στον άλλο καθώς πολλές κλινικές δεν έχουν τον απαιτούμενο αριθμό κλινών, έχουν έλλειψη προσωπικού ενώ κάποιες άλλες δε λειτουργούν καθόλου.

Και η εικόνα αυτή είναι γνωστή στους εργαζόμενους εδώ και καιρό. Παρ αυτά λύση δεν έχει δοθεί.
Σύμφωνα με τον κ.Σιώρα, ο Ευαγγελισμός με δυναμικότητα 20 κλινών νοσηλεύει σήμερα 51 ασθενείς! Αντίστοιχη εικόνα υπάρχει στο Αγία Όλγα, στο Σωτηρία, κλπ. Μετά το κλείσιμο πολλών δημόσιων ψυχιατρείων έχουν απομείνει μόνο λίγες κλίνες.
Στο Νοσοκομείο Γεννηματάς είναι έτοιμη ψυχιατρική κλινική δυναμικότητας 30 κλινών και δεν λειτουργεί ακόμα για άγνωστους λόγους.

«Δεν έχουν αναπτυχθεί δημόσιες κοινοτικές δομές «ξενώνες» για τη παρακολούθηση ασθενών που δεν χρειάζονται απαραιτήτως νοσηλεία σε νοσοκομείο.
Η λεγόμενη «ψυχιατρική μεταρρύθμιση» αντί να οδηγήσει αυτή την ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα ασθενών σε δωρεάν δημόσιες δομές, τους στοιβάζει σε νοσηλεία με απαράδεκτες συνθήκες ή ακόμα και στο δρόμο, στο έλεος ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων» καταγγέλλει ο κ.Σιώρας.

Πηγή:iatropedia.gr