Translate

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Σκάνδαλο στις Ψυχιατρικές Μονάδες στις πλάτες των ασθενών! Πως λήστευαν τα κρατικά κονδύλια

http://www.iatropedia.gr/images/cache/b1ace9e6e8676a7a7ee84111440df207.w600.h340.z1.jpg

Σοβαρές παρατυπίες εντόπισαν οι ελεγκτές του υπουργείου Υγείας στις επιχορηγήσεις των Ψυχιατρικών Μονάδων όπου ασθενείς εμφαίζονται να βρίσκονται την ίδια ώρα σε διαφορετικές μονάδες και να λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας. Έρχονται πρόστιμα για τους επιτήδειους και παραπομπή στον Εισαγγελέα δια χειρός Ζέττα Μακρή.

Σε φαντάσματα μετέτρεψαν τους ψυχικά πάσχοντες διάφοροι επιτήδειοι προκειμένου να εισπράξουν κονδύλια των επιχορηγήσεων για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

Όπως προέκυψε από δειγματοληπτικό έλεγχο...

Δωρεάν μαστογραφίες στην Αμαλιάδα



Σε δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν οι γυναίκες του δήμου Ήλιδας, καθώς από αύριο, ανήμερα την Πρωτομαγιά, και για δύο ημέρες θα βρίσκεται στην Αμαλιάδα η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Η κινητή μονάδα θα βρίσκεται έξω από το...

Με τον παρά μου, θα έχω την υγειά μου

http://iatrikostypos.com/media/k2/items/cache/bbf17e1bd48d46f1430dd02362e19359_L.jpg

Την ώρα που καθημερινά αποδεικνύεται ότι τα δικαιώματα και οι ανάγκες του λαού στην Υγεία δεν... χωράνε στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έρχονται οι υπουργοί Υγείας της Ε.Ε. στην άτυπη σύνοδο να ονομάσουν υποχρέωση των κρατών τη διασφάλιση της καθολικής πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη και να παραδεχτούν ότι υπάρχει... χώρος βελτίωσης προς την κατεύθυνση αυτή.

Επιπλέον, στο ζήτημα των μεταναστών που καθημερινά αποκλείονται από το δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη, οι υπουργοί εξήραν την αναγκαιότητα πρόσβασης τους –πάση θυσία– σε υπηρεσίες Υγείας, με έμφαση στη φροντίδα των περισσότερο ευάλωτων ομάδων, όπως είναι οι έγκυοι και τα μικρά παιδιά.


«Νέα πραγματικότητα»
Δεν άργησαν παρ' όλα αυτά να επαληθευτούν τα πραγματικά σχέδια της Ε.Ε. και της συγκυβέρνησης. Δια στόματος υπουργού Υγείας, επεξηγήθηκε ότι «το οικονομικό περιβάλλον έχει δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα και κατά συνέπεια απαιτείται να προσαρμόσουμε τα συστήματα υγείας σε αυτή και να συνεχίσουμε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

Στόχος των Ευρωπαίων υπουργών –όπως είπε– είναι η διασφάλιση της ανθεκτικότητας των συστημάτων Υγείας σε μια σειρά τομέων, όπως είναι τα φαρμακευτικά προϊόντα, η φαρμακευτική δαπάνη και η τιμολόγηση των φαρμάκων, το καλάθι των βασικών υπηρεσιών κυρίως για την κάλυψη πιο ευάλωτων ομάδων, η επένδυση στην πρόληψη και κατ' επέκταση η μείωση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης και η αξιολόγηση των συστημάτων υγείας.

Στην καλύτερη περίπτωση, ο Ευρωπαίος πολίτης θα έχει ένα βασικό πακέτο παροχών περίθαλψης τόσο ανεπαρκές, που...

Αναστολή χρηματοδότησης για 500 ΝΠΙΔ


http://s.kathimerini.gr/resources/2014-04/eurwtsalakwmena--2-thumb-large.jpg 
Κλείνει από αύριο η στρόφιγγα της κρατικής χρηματοδότησης για περίπου 500 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που δεν έχουν απογραφεί, ενώ άμεσες θα είναι και οι συνέπειες για τους εργαζομένους σε αυτά καθώς πλέον οι μισθοί τους θα βρίσκονται «στον αέρα».

Μοιάζει απίστευτο κι όμως, εν έτει 2014 και μετά τέσσερα έτη Μνημονίου, η ελληνική Πολιτεία εξακολουθεί να μη γνωρίζει επακριβώς τον αριθμό των επιχειρήσεων - οργανισμών που έχει συστήσει, αλλά και το πλήθος των απασχολουμένων σε αυτά.

Η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιδιώκουν να βάλουν τέλος σε...

Έχετε ΙΧ με Ξένες Πινακίδες; Τότε σας Ενδιαφέρει

http://www.insurancedaily.gr/blog/wp-content/uploads/2014/04/%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B1.jpg

Με απόφαση του, ο Υφυπουργός Οικονομικών, Γεώργιος Μαυραγάνης, βάζει τέλος στη κατακόρυφη αύξηση τις κυκλοφορίας αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες από Έλληνες φορολογουμένους. Η απόφαση ορίζει ότι προκειμένου τα εν λόγο αυτοκίνητα να κυκλοφορούν, θα πρέπει...

ΕΟΠΥΥ: Δωρεάν νοσηλείες και εξετάσεις σε ιδιωτικά κέντρα έως και τέλος Ιουνίου!

http://www.iatropedia.gr/images/cache/3544a30c90738b62aa26fccccba32f6a.w600.h340.z1.jpg

Παράταση στις συμβάσεις όλων των παρόχων έως το τέλος Ιουνίου έδωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ενώ ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για νέες συμβάσεις που θα περιλαμβάνουν και τις πληρωμές των ιδιωτικών κλινικών και των κέντρων.
Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός,

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

"STAGER" ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

http://www.stager.gr/images/logo.png  Η εταιρεία STAGER από το 1976 με συνεχή και δυναμική παρουσία στον ελλαδικό χώρο
δραστηριοποιείται στον τομέα εγκατάστασης, επισκευής, ανακαίνισης και συντήρησης ανελκυστήρων και παντός τύπου ανυψωτικών μηχανημάτων.

Για τους όλους τους φίλους μας παρέχει:

Έκπτωση 20% στο κόστος συντήρησης του ανελκυστήρα σας.
Δωρεάν έλεγχος πιστοποίησης ανελκυστήρα
Δωρεάν κάλυψη αστικής ευθύνης.



Εκμεταλευτείτε την προσφορά τηλεφωνώντας στην STAGER αναφέροντας απλά το
όνομα της σελίδας eimaiasfalis.gr " ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ "

Υπεύθυνη επικοινωνίας Γιώτα Ηλιοπούλου τηλ.: (+30) 210 9019957 - 210 9021368
210 9022056


Επισκεφθείτε την STAGER πατώντας ΕΔΩ

Φοβούνται μεγάλο κραχ στα ασφαλιστικά ταμεία και ετοιμάζουν νέο ψαλίδι στις συντάξεις



Άρον- άρον δανειστές και τρόικα ζητούν εδώ και τώρα νέες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης, καθώς δεν πείθονται από τους εξωραϊσμούς που παρουσιάζει η κυβερνητική πλευρά σε σχέση με «νοικοκύρεμα» των ασφαλιστικών ταμείων.

Τα τεράστια ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία που επέτεινε η οικονομική κρίση , η αύξηση της ανεργίας , η ανασφάλιστη εργασία , η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα που οι δανειστές φοβούνται ότι θα προκαλέσει νέα μαύρη τρύπα στα δημόσια οικονομικά.

Προκειμένου να αποφευχθούν νέες ταμειακές απαιτήσεις θέτουν επιτακτικά...

Στο ΕΣΥ με ιδιωτική ασφάλιση! Τι μελετά ο Άδωνις

http://www.iatropedia.gr/images/cache/8736ba487651f72ebf558895bfb5349c.w600.h340.z1.jpg

Τη χρυσή τομή για μια συνεργασία μεταξύ δημοσίων νοσοκομείων και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, αναζητούν Άδωνις Γεωργιάδης και εκπρόσωποι του κλάδου.
Στόχος να νοσηλεύονται στο ΕΣΥ και ασθενείς που έχουν ιδιωτική ασφάλιση αλλά με καλύτερους όρους. Τα προσκόμματα που προκύπτουν είναι πολλά δεδομένων των προβλημάτων που παρουσιάζουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία.

Πάντως η συνεργασία ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και ΕΣΥ τέθηκε επί τάπητος σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με...

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Να τι βλέπουν οι γιατροί των ΚΕΠΑ και κόβουν ποσοστά αναπηρίας!!!

099890


Ο ανάπηρος ζητιάνος έβγαλε πόδια και… περπάτησε. Ένα απίστευτο βίντεο για το τι μπορεί να σκαρφιστεί κάποιος προκειμένου να κερδίζει χρήματα εκμεταλλευόμενος την συμπόνια των συνανθρώπων του!
Δείτε το video ΕΔΩ



Πηγή:newsitamea.gr

Εκτός κινδύνου η 9χρονη που τραυματίστηκε στο λούνα παρκ!!!

http://static.newsitamea.gr/wp-content/uploads/2014/04/172.jpg

Ξέφυγε του κινδύνου το 9χρονο κοριτσάκι το οποίο τραυματίστηκε νωρίτερα την Κυριακή σε λούνα παρκ στην περιοχή του Ελληνικού.

Το ανήλικο κορίτσι, το οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων, έπαιζε στην πισίνα του λούνα παρκ με τον 13χρονο αδελφό του. Τα δύο παιδιά βρίσκονταν μέσα σε πλαστικές μπάλες τις οποίες πήρε ο αέρας με αποτέλεσμα να βγουν εκτός πισίνας. Δυστυχώς, το αγοράκι τραυματίστηκε θανάσιμα από το χτύπημα.

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ



ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
 

Σε συνεργασία με όλες τις μεγάλες και αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες, μπορούμε να προσφέρουμε τα οικονομικότερα ασφάλιστρα αυτοκινήτου, με πολλές καλύψεις. Εξάμηνη ασφάλιση απο 120€

Τα ασφάλιστρα διαμορφώνονται ανάλογα με την ηλικία του οδηγού, την παλαιότητα του οχήματος αλλά και την οδηγική του εμπειρία.
 

To ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα σας αποσταλεί στο χώρο σας χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση με τη διαδικασία της αντικαταβολής.

ΖΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ


Ο στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε και να εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα των πελατών μας ώστε να νιώθουν ήσυχοι σε οποιαδήποτε ατυχία αντιμετωπίσουν στο μέλλον.
Δραστηριοποιούμαστε σε όλους τους Κλάδους Ασφάλισης με ιδιαίτερη έμφαση στον κλάδο Ζωής μέσα από εξατομικευμένες μελέτες που υποβάλλουμε.
Μέσω της εμπειρίας μας...

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Πόσοι είναι οι ανασφάλιστοι στη χώρα μας


 
Κανείς δε γνωρίζει πόσοι είναι ακριβώς οι ανασφάλιστοι στην Ελλάδα. Πιθανά, και με βάση τα τελευταία στοιχεία, να κυμανθούν μεταξύ των 1,9 και 2,4 εκ.». Αυτό έχει δηλώσει ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας ουσιαστικά για ένα τρομακτικό πρόβλημα, με τον αριθμό των ανασφάλιστων, που επισκέπτονται τα Κοινωνικά Ιατρεία & Φαρμακεία των Δήμων να αυξάνεται ραγδαία, αφού...

Βγαίνει πλαφόν για τις ανατιμήσεις στα συμβόλαια υγείας


Συμφωνία ΤτΕ, ΕΑΕΕ και Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή για τους δείκτες στους οποίους θα βασιστεί ο μαθηματικός τύπος

Ένα βήμα πιο κοντά βρίσκονται Τράπεζα της Ελλάδος και υπουργείο Ανάπτυξης για τον προσδιορισμό του μαθηματικού τύπου βάσει του οποίου θα υπολογίζεται το πλαφόν για τις αυξήσεις ασφαλίστρων στα προγράμματα Υγείας που διαθέτουν στην αγορά οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Πηγές του iw αναφέρουν ότι, μετά από διαπραγματεύσεις με...

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Τέλος τα επικουρικά ασφαλιστικά ταμεία και οι συντάξεις


 
Οι σχεδιαζόμενες εδώ και δύο χρόνια αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα των ασφαλιστικών ταμείων από την κυβέρνηση και τους δανειστές φέρεται να παίρνουν «σάρκα και οστά» μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Όπως γνωρίζουμε πάνω από ένα χρόνο τώρα, με τις αλλαγές αυτές έρχεται το τέλος των επικουρικών ασφαλιστικών ταμείων στην Ελλάδα και όσα ταμεία λειτουργούσαν μέχρι τώρα, με τις αλλαγές αυτές, θα ενσωματωθούν στα κύρια ταμεία ασφάλισης.
Αυτό σημαίνει αυτόματα...

“Καμπανάκι” για τα νοσοκομεία της βορειοανατολικής Αττικής

http://www.iatronet.gr/photos/news/sismanoglio-660.jpg

Ο σύλλογος εργαζομένων στο δήμο Χαλανδρίου αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τα προβλήματα στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής.


Σε αποδυνάμωση οδηγείται το “Σισμανόγλειο”, το οποίο απογυμνώνεται συνεχώς από ιατρικό και λοιπό προσωπικό.

Η βορειοανατολική Αττική καλύπτεται πλέον με...

Υψηλό ρίσκο θνησιμότητας στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα


http://www.iatronet.gr/photos/news/hospemerg-660.jpg 
Η χώρα μας βρίσκεται σε μία από τις τελευταίες θέσεις στον ΟΟΣΑ, με μόλις 3,3 νοσηλευτές ανά 1.000 κατοίκους, όταν ο μέσος όρος των χωρών του Οργανισμού είναι 8,8 νοσηλευτές ανά 1.000 κατοίκους!
 

Απόγνωση προκαλούν τα στοιχεία για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Πρόσφατη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο έγκριτο περιοδικό “Lancet”, δείχνει ότι η θνησιμότητα στο χώρο των νοσοκομείων αυξάνεται έως και...

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΠΑΣΟΝΟΠ: Να μην συμμετέχουν οι νοσηλευτές στη διαδικασία αξιολόγησης


http://www.naftemporiki.gr/fu/p/752859/638/399/0x00000000009b08f8/2/nosokomeio-agia-olga-giatros-giatroi.jpg 
Την πεποίθηση ότι οι συνάδελφοί τους νοσηλευτές θα αρνηθούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία αξιολόγησης σημειώνει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) καταγγέλλοντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για «την εισαγωγή της κατ’ όνομα και μόνο «Αξιολόγησης» ως τη μείζονα μεταρρύθμιση στο Δημόσιο».

Συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό που...

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Στηρίζουμε «το Χαμόγελο του Παιδιού» με τον πιο απλό αλλά μοναδικό τρόπο!

10254042_716322065087189_1892025054270055534_n

Δεν χρειάζεται πάντα να προσφέρουμε κάτι ακριβό ή φανταχτερό για να εξασφαλίσουμε ένα χαμόγελο…Φέτος συσκευάζουμε κάτι πιο πολύτιμο…Τα συναισθήματά μας! Διότι τα συναισθήματα όλων μας είναι αληθινά! Προσφέροντας τα πασχαλινά μας δώρα μέσα στη συσκευασία αγάπης «Χαμογελάμε μαζί…» που διατίθεται σε όλα τα συνεργαζόμενα φαρμακεία. Η συσκευασία αγάπης είναι ένα πολυτελές κόκκινο πακέτο που με τη χρήση του προσφέρει αυτόματα 1 ευρώ στο οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Το μόνο που χρειάζεται είναι να ζητήσουμε από το φαρμακείο να συσκευάσει δωρεάν τα δώρα μας στην εν λόγω συσκευασία!

Μη διστάσετε λοιπόν! Ζητήστε από το φαρμακοποιό σας τη Συσκευασία Αγάπης και προσφέρετε έτσι απλά 1 ευρώ στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και χαμογελάστε κι εσείς μαζί του!

Είναι τόσο απλό και μοναδικό!

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Περί... ασφάλειας Πασχαλινών Ειδών



Οδηγίες προς τους καταναλωτές σχετικά με την Ασφάλεια των Πασχαλινών Ειδών δημοσιοποίησε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ). Αναλυτικότερα, οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν υπόψιν τα εξής:

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Πώς θα πάρετε πίσω τα χρήματα από κατάσχεση της εφορίας



Τη δυνατότητα να ζητήσουν πίσω τα χρήματα που τους έχει κατάσχει η εφορία, ανοίγει εγκύκλιος Θεοχάρη, για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως δυσκολία βιοπορισμού, μακροχρόνια ανεργία ή προβλήματα υγείας.

Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορούν οι οφειλέτες να ζητούν με αίτησή τους στη ΔΟΥ την αποδέσμευση μέρους τουλάχιστον των κατασχεθέντων ποσών. Ο προϊστάμενος της εφορίας θα κρίνει ποιο ποσό θα πρέπει να τους επιστρέψει.

Η εγκύκλιος προβλέπει πότε μπορεί ο φορολογούμενος να ζητήσει μείωση των ποσών που κατάσχονται από τους μισθούς, τις συντάξεις, τα ενοίκια, τις καταθέσεις και τυχόν άλλα έσοδα και εισοδήματά τους. Η μείωση μπορεί να φθάσει μέχρι και...

Κρύβουν παγίδες τα Συνταξιοδοτικά προγράμματα?


Οι συνήθεις «παγίδες»
των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων

Μετά τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές, θα «ανοίξει» το ασφαλιστικό θέμα. Το πρόβλημα είναι εμφανές και όχι μόνο ελληνικό: σύμφωνα με τους ειδικούς, όλοι οι κοινωνικοί εταίροι (κράτος, εργαζόμενοι, εργοδότες) θα πρέπει να «βάλουν το χέρι στην τσέπη», προκειμένου να γίνει κατορθωτό να διατηρηθεί μια ελάχιστα αποδεκτή, κοινωνικού χαρακτήρα, σύνταξη.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, αναβαθμισμένος είναι και ο ρόλος των ασφαλιστικών εταιριών,καθώς ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας αποκτούν συνταξιοδοτικά προγράμματα, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια σχετική ευημερία όταν τελικά θα αποχωρήσουν από την ενεργό δράση.

Οι «παγίδες» των προγραμμάτων

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διατρέχει ο υποψήφιος πελάτης ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος είναι...

Πότε πληρώνουμε και πότε όχι τους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Δείτε τι ισχύει


http://www.iatropedia.gr/images/cache/6be16dff0ddcec1f6867652a7238c69d.w600.h340.z1.png 
Στις 300 αυξήθηκαν τελικά οι δωρεάν επισκέψεις που έχουν στη διάθεση τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ σε κάθε γιατρό. Ένα πλαφόν που θεωρείται αρκετά μεγάλο για να ξεπεραστεί ειδικά στις ειδικότητες γιατρών που δεν έχουν μεγάλη "κίνηση".


Ωστόσο σύγχυση επικρατεί σε πολλούς ασφαλισμένους σχετικά με το τι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους όταν επισκέπτονται συμβεβλημένο γιατρό του ΕΟΠΥΥ. Δεν είναι λίγες οι φορές που καταγγελίες φθάνουν ακόμη και στο γραφείο του υπουργού Υγείας ότι ασθενείς ενώ πηγαίνουν σε συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ αναγκάζονται να πληρώνουν.

Παρότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει αναρτήσει...

Φαγητό με…delivery στους ασθενείς του ΕΣΥ! Έρχονται λουκέτα σε μαγειρεία νοσοκομείων


 
Λουκέτα ακόμη και στα μαγειρεία των νοσοκομείων ετοιμάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να εξοικονομηθούν κονδύλια. To… delivery για να μπορούν να σιτίζονται οι ασθενείς θα αναλάβουν τα κοντινά νοσοκομεία
 

Πολυτέλεια θεωρείται πλέον όπως φαίνεται ακόμη και η παρασκευή φαγητού για τα δημόσια νοσοκομεία και τους ασθενείς καθώς...

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Από Σύμβουλος… Ηγέτης;



Λένε, ότι στατιστικές έρευνες έχουν δείξει, ότι οδηγοί με το μεγαλύτερο ποσοστό σε τροχαία, είναι αυτοί, που έχουν το επάγγελμα του χειρουργού. Η έρευνες αυτές το αποδίδουν, στο ότι ο χειρουργός ως επάγγελμα, μαθαίνει να επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο ή πεδίο, η όρασή του. Στο σημείο που χειρουργεί. Στην οδήγηση αντίθετα, η όραση επιβάλλεται να έχει ευρύτατο πεδίο, δηλαδή, να βλέπει μακριά και κοντά, δεξιά και αριστερά, αλλά και μπροστά και πίσω, ώστε, να υπάρχει η αμεσότητα αντίληψης του οδηγού, που με την σειρά της, να οδηγήσει στα άμεσα αντανακλαστικά.

Αυτές τις έρευνες, ας προσπαθήσουμε να τις προσαρμόσουμε στη πολιτική.. odigisi 150x150 Από Σύμβουλος... Ηγέτης;Η πολιτική είναι σαν την οδήγηση…

Νέο Καθεστώς Ασφάλισης των Ι.Χ. – στη Βουλή το Νέο Νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ

Κατατέθηκε  στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών υπό τον τίτλο «πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και την προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (ενσωμάτωση της οδηγίας 2013/36/ΕΕ), κατάργηση του ν. 3601/2007 και άλλες διατάξεις».

Με βάση το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου, οι βασικές αλλαγές που επέρχονται στην ασφάλιση των ΙΧ είναι:

Οι πέντε ασφαλιστικές απάτες που κοστίζουν σε όλους τους οδηγούς


 
 Οι απάτες αυξάνουν τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου σε βάρος όλων των οδηγών, υποστηρίζουν οι Βρετανοί ασφαλιστές ενώ η Automobile Association κάνει λόγο για αύξηση 89% και έως τις 840 λίρες στα ασφάλιστρα τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Ιδού τα πέντε συνηθέστερα… κόλπα:

Ιδιωτικοποιούνται τα εργαστήρια των νοσοκομείων; Δείτε το έγγραφο που άναψε φωτιές


http://www.iatropedia.gr/images/cache/7255d62a030e8697a783ca2e5e990a38.w600.h340.z1.jpg 
Σε αναστάτωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι πολλών νοσοκομείων καθώς πλέον έχουν βάσιμες υποψίες ότι ξεκινά η διαδικασία να δοθούν οι εργαστηριακές εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτό που καιρό τώρα ψιθυριζόταν ότι με εντολή τρόικας και με το επιχείρημα της εξοικονόμησης κονδυλίων, πολλές υπηρεσίες του ΕΣΥ θα δοθούν στον ιδιωτικό τομέα, φαίνεται ότι δεν απέχει πολύ.

Οι εργαζόμενοι είναι σε αναστάτωση εδώ και λίγες ημέρες καθώς φαίνεται πως ξεκινά διαγωνιστική διαδικασία για τις εργαστηριακές εξετάσεις ώστε να δοθούν σε ιδιώτες μ ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το προσωπικό των νοσοκομείων.

Ένα έγγραφο της Επιτροπής Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας...

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Μαύρη άποψη για τους ασφαλιστές


Ξαφνιάζει δυσάρεστα όσους είναι έστω και ελάχιστα εξοικειωμένοι με την έννοια της ασφάλισης και τον ρόλο των ασφαλιστών η τελευταία διαφημιστική απόπειρα εταιρείας direct ασφαλίσεων. Τολμούμε να πούμε ότι δημιουργεί ακόμα και ερωτηματικά για τη δεοντολογία της. Αναφερόμαστε στο διαφημιστικό spot της Hellas Direct, που τονίζει την ειδοποιό διαφορά της από τις άλλες ασφαλιστικές εταιρείες και η οποία συνίσταται στο ότι δεν χρησιμοποιεί… μεσάζοντες!!! (sic)

Είναι προφανές ότι, υποτιμώντας τη στοιχειώδη έννοια του ασφαλιστή όλων των βαθμίδων, εκείνοι που επέλεξαν και ενέκριναν τη διαφημιστική πρόταση «ασφάλιση χωρίς μεσάζοντες» αποκαλύπτουν, πέρα από την προβληματική σχέση τους με τα ασφαλιστικά, και θολές προθέσεις.

Αφενός, πιστεύουμε ότι δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στην ασφαλιστική βιομηχανία σχήματα που ψαρεύουν στα θολά νερά των εντυπώσεων.

Αφετέρου, επειδή σε όλα τα επαγγέλματα εμφανίζονται περιστασιακά κάποιοι με εργολαβική προσδοκία, πιστεύουμε ότι οι βιοπορούντες στην ασφάλιση με συνέπεια και συνέχεια πρέπει να υπερασπίζονται τα θέσφατα. Περιμένουμε να δούμε την ευαισθησία των Ασφαλιστικών Εταιρειών και βεβαίως, πρωτίστως, των Διαμεσολαβούντων.

Το πλεονέκτημα της Hellas Direct ότι δεν χρησιμοποιεί «μεσάζοντες» πρέπει να θεωρηθεί ύβρις.

Πηγή:  www.aagora.gr

ΖΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ


 
































 Καλέστε στα 211-4039370 κιν. 6938 009 777 η συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ για ένα προσωπικό ραντεβού ώστε να προσεγγίσουμε εξατομικευμένα τις ανάγκες σας.








Τέλος τα εξωτερικά ιατρεία στο Αττικόν! Στο πόδι οι εργαζόμενοι



Από τη Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου στο Αττικό Νοσοκομείο αναστέλλεται επ’ αόριστον η λειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, του Ακτινολογικού Τμήματος και των υπόλοιπων Εργαστηρίων, των Τακτικών Χειρουργείων και των τακτικών Εισαγωγών.
Το Σωματείο εργαζόμενων του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης προκηρύσσει από Δευτέρα 14 Απρίλη επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας 7-9 το πρωί, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας 9-11 και στη συνέχεια Συνελεύσεις.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για τις τραγικές ελλείψεις του νοσοκομείου αλλά και για απλήρωτα δεδουλευμένα.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το σωματείο των εργαζομένων του «Αττικόν»: «Αιτία για όλα αυτά είναι η απαξιωτική, προκλητική, αυταρχική στάση της διοίκησης του νοσοκομείου και των πολιτικών προϊσταμένων τους, που όχι μόνο απαξιώνουν τη δουλειά μας, όχι μόνο ανέχονται το νοσοκομείο μας να βουλιάζει από τα ράντζα, τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό (9.500 οφειλόμενα ρεπό και Κανονικές Άδειες του 2013!), σε φάρμακα και υλικά, όχι μόνο μας κοροϊδεύουν και μας απειλούν καθημερινά αλλά και μας αφήνουν απλήρωτους Πασχαλιάτικα».

Σύμφωνα με το σωματείο δεν έχουν καταβληθεί αμοιβές για εφημερίες 5 μηνών, για νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες και απογευματινά.

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Από το ΙΚΑ σε ένα μήνα η εξυπηρέτηση και των ασφαλισμένων του δημοσίου (ΟΠΑΔ



Με τη δημοσίευση του Ν.4254/2014 (ΦΕΚ Α` 85/7-4-2014) καταργείται ο ΟΠΑΔ και δημιουργούνται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δύο αυτοτελείς τομείς, ο Τομέας Ασφαλισμένων Δημοσίου και ο Τομέας Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων.

Με την ίδια διάταξη το σύνολο του προσωπικού του, μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, τίθεται αυτοδίκαια σε καθεστώς διαθεσιμότητας, για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός, και στη συνέχεια μεταφέρεται σε οργανικές θέσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας του προσωπικού, η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων θα γίνεται από τις Υπηρεσίες του τ. ΟΠΑΔ, που αναφέρονται στον επισυναπτόμενο πίνακα και θα αφορά μόνο περιστατικά που...

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

5 κριτήρια για να επιλέξετε φερέγγυα ασφαλιστική εταιρεία


Η επιλογή μιας αξιόπιστης, φερέγγυας ασφαλιστικής εταιρείας, όμως, είναι το «Α» και το «Ω» στη διαδικασία λήψης της απόφασης σύναψης ενός συμβολαίου σύνταξης.

Στην αγορά υπάρχουν δεκάδες εταιρείες και εκ των πραγμάτων δεν έχουν όλες την δυνατότητα να ανταποκριθούν στην σοβαρότητα ενός μακροπρόθεσμου προγράμματος όπως είναι αυτό της σύνταξης. Γι αυτό άλλωστε δεν το προσφέρουν όλες.


Το θετικό είναι ότι τους μεγαλύτερους κινδύνους αφερεγγυότητας πλέον τους απορροφά και τους εξαλείφει ο Επόπτης της Ασφαλιστικής Αγοράς που είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία λειτουργεί με μεγάλη αυστηρότητα και συνεχείς ελέγχους, αποτρέποντας κακώς κείμενα του παρελθόντος.


Παρόλα αυτά, έχοντας ως αρχή την πρόληψη, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε κάποια βασικά κριτήρια επιλογής της ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία θα εμπιστευτούμε τα χρήματά μας. Αυτά λοιπόν είναι τα εξής:

Το Χαμόγελο του Παιδιού Εξέτασε 4.431 Παιδιά το Α’ Τρίμηνο του 2014



Από τις αρχές του 2014, το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», με την υποστήριξη της Johnson & Johnson, βρέθηκε στην Πάτρα, τον Πύργο, την Μεσσήνη, την Καλαμάτα, το Γύθειο, το Αιγάλεω, το Δήμο Πύλης (Τρίκαλα) όπου πραγματοποίησε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε 1.433 παιδιά.

Παράλληλα, η κινητή Οδοντιατρική Μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρέθηκε στα Εξάρχεια, στη Σκύρο και στο Μαρούσι πραγματοποιώντας οδοντιατρικές εξετάσεις σε 2.690 παιδιά του Δήμου.

Επίσης, η κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέφτηκε τα Εξάρχεια πραγματοποιώντας...

Παραλύει το «Σισμανόγλειο»: 61 γιατροί του πρώην ΙΚΑ σε διαθεσιμότητα

http://iatrikostypos.com/media/k2/items/cache/cdfba9618635d24c0273d29f26ce08e1_L.jpg

Εξήντα ένας (61) γιατροί του νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» προερχόμενοι από τα πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ, τίθενται σε διαθεσιμότητα από την Τετάρτη 9 Απριλίου και το νοσοκομείο αναπόφευκτα παραλύει.

Το σωματείο εργαζομένων στο «Σισμανόγλειο» τονίζει:
«Τα νέα επώδυνα μέτρα που ψηφίστηκαν με το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνουν και μια σειρά ρυθμίσεις που δίνουν τη χαριστική βολή στα νοσοκομεία και στα εργασιακά δικαιώματα των υγειονομικών.

250 γιατροί των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ σε διαθεσιμότητα
Για δεύτερη φορά τίθενται σε διαθεσιμότητα μέσα σε έξι μήνες 250 γιατροί των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ (εκ των οποίων οι 61 του νοσοκομείου μας). Αιφνιδιαστικά χωρίς γιατρούς θα ΠΑΡΑΛΥΣΟΥΝ - ΚΛΕΙΣΟΥΝ πολλά νοσηλευτικά τμήματα του Νοσοκομείου μας (Α΄ και Β΄ Παθολογική, Αιμοδυναμικό, Γαστρεντερολογικό, Ψηφιακός Αγγειογράφος, κ.α), θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια ασθενών κι εργαζομένων».

Όπως επισήμανε στον «Ιατρικό Τύπο» ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο «Σισμανόγλειο» Νίκος Μαλίνογλου:

«Από την Τρίτη 8 Απριλίου ξεκινάνε τα προβλήματα αν...

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Χωρίς εργαστηριακές εξετάσεις οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ! Ρευστό τέλος

http://www.iatropedia.gr/images/cache/79999c598b3d537f84d2530d234abc38.w600.h340.z1.jpg

Στέρεψε το Ταμείο του ΕΟΠΥΥ καθώς τελειώνει το κονδύλι που διαθέτει για φέτος ο Οργανισμός για τις εξετάσεις των ασφαλισμένων του. Στον αέρα οι ασθενείς...

Από την τσέπη τους είναι πιθανό να...

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Πρόστιμο 850.000 ευρώ σε 5 ασφαλιστικές για αυθαίρετες αυξήσεις ασφαλίστρων που έφθαναν ακόμα και το 33%



Χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 850.000 ευρώ επέβαλε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε πέντε ασφαλιστικές εταιρείες για αυθαίρετες αυξήσεις των ασφαλίστρων σε συμβόλαια νοσοκομειακής κάλυψης και μη καταβολή Φ.Π.Α. επί των εξόδων νοσηλείας των καταναλωτών.

Σύμφωνα με το capital, πρόκειται για τις εταιρείες...

"Good Stories" Η διαφήμιση Ταυλανδέζικης Ασφαλιστικής



http://www.in2life.gr/dm_pictures/taiad-680_332491_164QP1.jpg

Ένας μοναχικός άντρας μοιράζεται το φαγητό του με τον αδέσποτο σκύλο της γειτονιάς. Δίνει τα τελευταία του χρήματα στο κοριτσάκι που επαιτεί στην άκρη του δρόμου. Βοηθά στα κρυφά την ηλικιωμένη γειτόνισσά του και νοιάζεται για την γλάστρα που έχει ξεραθεί στο πεζοδρόμιο. Και οι περαστικοί τον κοιτάζουν περίεργα, σαν να είναι τρελός που ασχολείται με τους άλλους. Είναι οι εικόνες του νέου video που έγινε viral στο διαδίκτυο και προκαλεί ταυτόχρονα το χαμόγελο και το δάκρυ μας με το συγκινητικό του μήνυμα, καθώς στο τέλος έρχεται η αποζημίωση για τον νεαρό άνδρα. Δείτε το video παρακάτω:




Το video που πραγματεύεται την μεταδοτικότητα της καλής διάθεσης και την αξία όσων δεν μπορούν να αγοράσουν τα χρήματα ονομάζεται «Good Stories», και αποτελεί διαφήμιση ταϊλανδέζικης ασφαλιστικής εταιρίας.

ΜΗΤΕΡΑ: Βραβεύεται για το εργασιακό του περιβάλλον



Το Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ είναι το μοναδικό νοσοκομείο στην Ελλάδα για το 2014 που βραβεύεται για το εργασιακό του περιβάλλον, καθώς περιλαμβάνεται στις πρώτες θέσεις των εταιρειών στην κατάταξη Best work places 2014.

Η έρευνα που διεξάγεται στην Ελλάδα, από το Great Place to Work Institute Hellas σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School, ανέδειξε το ΜΗΤΕΡΑ στην όγδοη θέση της κατάταξης 22 εταιρειών με πάνω από 250 εργαζόμενους, με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

Το ΜΗΤΕΡΑ είναι το δεύτερο κατά σειρά νοσοκομείο του Ομίλου ΥΓΕΙΑ- μετά το ΥΓΕΙΑ- που βραβεύεται για το εργασιακό του περιβάλλον. Διακρίθηκε μεταξύ των εταιρειών αυτών φέτος, μετά από έρευνα στην οποία συμμετείχαν συνολικά...

Ράβε ξήλωνε στο θέμα του Ομίλου Ασπίς! Ένα διαχρονικό και διακομματικό έγκλημα.

 Από τον Σεπτέμβριο του 2009 έχουμε αλλάξει 4-5 κυβερνήσεις. Τότε, είχαμε κυβέρνηση Καραμανλή, στη συνέχεια είχαμε παντοδύναμη κυβέρνηση Παπανδρέου, μετά κυβέρνηση Παπαδήμου, μετά την υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου και από το 2012 κυβέρνηση Σαμαρά και μάλιστα για έναν σχεδόν χρόνο τρικομματική κυβέρνηση και στη συνέχεια δικομματική. Τι άλλαξε την πενταετία αυτή στην ελληνική κοινωνία, στην ελληνική πολιτική ζωή, στην ελληνική οικονομία; Τα πάντα! Ποιος θα φανταζότανε απόλυση δημοσίου υπαλλήλου; Ποιος θα φανταζότανε μείωση μισθών και κατακρήμνιση συντάξεων; Ποιος θα φανταζότανε...

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Γιατί οι άντρες πεθαίνουν πριν από τις γυναίκες;



Οι άντρες πεθαίνουν πιο γρήγορα από τις γυναίκες, για το λόγο αυτό, άλλωστε, υπάρχουν περισσότερες χήρες στον πλανήτη από… χήρους (στατιστικά αποδεδειγμένο)! Πολλές έρευνες έχουν διεξαχθεί ανά τον κόσμο που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, αλλά εδώ θα προσθέσουμε άλλον έναν… Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους...

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Όλοι ερχόμαστε σε επαφή με την ασφαλιστική αγορά, αφού κάποιες από τις ασφαλίσεις είναι υποχρεωτικές από το νόμο. Πιο γνωστή από όλες, η ασφάλιση της αστικής ευθύνης του αυτοκινήτου. Είτε το θέλουμε, είτε όχι, οι ασφαλίσεις κάθε μορφής αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινής μας ζωής. Άλλοι έχουν αναπτυγμένη ασφαλιστική συνείδηση και πιστεύουν στο αγαθό της ασφάλισης, άλλοι τις θεωρούν «αναγκαίο κακό» και άλλοι τις απορρίπτουν, χωρίς καμία συζήτηση.
Σύμφωνα με τις έρευνες, που κατά καιρούς γίνονται, ο καταναλωτής έχει μάλλον αρνητική άποψη για την ασφαλιστική αγορά, είτε γιατί σε κάποια περίπτωση δεν αποζημιώθηκε και αναγκάστηκε να τρέχει στα δικαστήρια, είτε γιατί...

ΗΠΑ: Μπουκώνουν τα παιδιά με ψυχοφάρμακα

http://enallaktikidrasi.com/wp-content/themes/endrasi-parent/framework/timthumb/timthumb.php?src=http%3A%2F%2Fenallaktikidrasi.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F07%2Fdrugsandkid.jpg&h=382&w=612&zc=1&q=60


ΣΕ 20.000.000 ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝΤΑΙ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΩΡΑ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ! Επιστημονική μελέτη καταδεικνύει τα κορυφαία 10 ψυχοφάρμακα που προκαλούν στους λήπτες τους βίαιη συμπεριφορά. Το Ινστιτούτο Ασφάλειας Φαρμακευτικών Πρακτικών (The Institute for Safe Medication Practices – ISMP), προσφάτως δημοσίευσε στο επιστημονικό περιοδικό PloS, μια επιστημονική μελέτη η οποία καταδεικνύει ποιες είναι εκείνες οι φαρμακευτικές ουσίες που προκαλούν στους λήπτες τους την εκδήλωση βίαιων συμπεριφορών. Μεταξύ των δέκα πιο επικίνδυνων από αυτές περιλαμβάνονται τα αντικαταθλιπτικά Pristiq (desvenlafaxine), Paxil (paroxetine) και Prozac (fluoxetine).

Έχουν εγείρει έναν έντονο προβληματισμό, οι ακραία αρνητικές παρενέργειες πολλών δημοφιλών αντικαταθλιπτικών και νευροληπτικών, καθώς,