Translate

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Καταργείται η θεώρηση βιβλιαρίων υγείας από 1ης Ιουνίου


 
Τέλος στις ουρές για τη θεώρηση των βιβλιαρίων  υγείας καθώς εφαρμόζεται νέο σύστημα με το οποίο οι πάροχοι υγείας επιβεβαιώνουν ηλεκτρονικά την ασφαλιστική ικανότητα των ασφαλισμένων.

Ακόμη, από τον φετινό Νοέμβριο, οι νέοι ασφαλισμένοι, δηλαδή όσοι ασφαλίστηκαν μετά την 1/1/1994, θα μπορούν να βλέπουν στον υπολογιστή τους το σύνολο της ασφάλισής τους από την πρώτη ημέρα του ασφαλιστικού βίου τους.


Περιορίζεται δραστικά ο χρόνος που απαιτείται για την απονομή των συντάξεων καθώς, ακόμη και σε περιπτώσεις σύνθετης διαδοχικής ασφάλισης θα χρειάζονται μόνο λίγες ημέρες για την έκδοση της σύνταξης, ενώ τώρα απαιτούνται μήνες έως και τρία χρόνια.

Η θεώρηση των βιβλιαρίων υγεία καταργείται από την 1η Ιουνίου του 2014 Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, έκανε λόγο για...

Μέσα στο Μάιο τα «ραβασάκια» της εφορίας για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα



Μέσα στον μήνα Μάιο θα φθάσουν τα ραβασάκια της εφορίας σε όσους έχουν ανασφάλιστα αυτοκίνητα και εμφανίζονται στις σχετικές διασταυρώσεις της εφορίας με την βάση των ασφαλισμένων αυτοκινήτων της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικές δηλώσεις έκανε χθες ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μετά τη συνάντηση που είχε γενικό γραμματέα εσόδων Χάρη θεοχάρη.
Επίσης αναφερόμενος στο θέμα της παρακράτησης του 20% από τις προμήθειες των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών ο κ. Χατζηθεοδοσίου είπε ότι o κ. Θεοχάρης αντιμετώπισε θετικά το αίτημα του επιμελητηρίου να μην ισχύσει η παρακράτηση 20% επί της προμήθειας του ασφαλιστή και αναμένεται η απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Μοιράζει…ρευστό ο Άδωνις!


http://www.iatropedia.gr/images/cache/33bf2277b16f8e68e9d5333515461990.w600.h340.z1.jpg 
Μερίδιο από τα χρήματα που θα δώσει η κυβέρνηση ως ενίσχυση σε αδύναμους πολίτες θα πάρει και ο τομέας της Υγείας. Πως θα μοιραστούν τα χρήματα

Ένα μικρό κομμάτι του «κοινωνικού μερίσματος» θα φθάσει τελικά και στην Υγεία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα εισπράξει 20 εκατ. ευρώ για να τα διαθέσει στην περίθαλψη 400.000 ανασφάλιστων και ηλικιωμένων με χαμηλά εισοδήματα.

Με το κονδύλι αυτό θα πρέπει να δοθεί πρόσβαση στις συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες στην νοσοκομειακή αλλά και φαρμακευτική περίθαλψη.
Τα χρήματα ωστόσο δε φθάνουν καθώς σήμερα υπάρχουν εκατομμύρια άνεργοι χωρίς ασφάλιση και πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες ενώ χιλιάδες ηλικιωμένοι δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα φάρμακα τους.

Πάντως αργά η γρήγορα η κυβέρνηση θα πρέπει να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα καθώς σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη είναι δέσμευση απέναντι στην τρόικα να βρεθεί τρόπος χορήγησης δωρεάν περίθαλψης σε όλους τους ανασφάλιστους.

Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί εκτιμούν ότι τα πολυιατρεία στο ΠΕΔΥ σύντομα θα παρέχουν φροντίδα κυρίως σε ανασφάλιστους καθώς θα διαθέτουν μόνο τις βασικές ειδικότητες της ιατρικής ενώ οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα εξυπηρετούνται από τον ιδιωτικό τομέα και τους γιατρούς που θα είναι συμβεβλημένοι.





  Δήμητρα Ευθυμιάδου

Σε λειτουργία οι μονάδες του ΠΕΔΥ



Ξεκινάει σήμερα η λειτουργία των μονάδων υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) στην Αττική.

Στο ΠΕΔΥ θα είναι, προς το παρόν, δυνατή μόνο η συνταγογράφηση φαρμάκων και η κλινική εξέταση των ασθενών, καθώς είναι απαραίτητη η στελέχωση των μονάδων με περισσότερο ιατρικό προσωπικό.

Από τις Υγειονομικές Περιφέρειες έχει σταλεί εγκύκλιος προς τους υπευθύνους των μονάδων υγείας, προκειμένου να παραλάβουν τις σφραγίδες των τοπικών ιατρείων και να καταρτίσουν πρόγραμμα ραντεβού των γιατρών.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

“Για να πουληθούν τα φάρμακα πρέπει να εφεύρουμε αρρώστιες”!

http://enallaktikidrasi.com/wp-content/themes/endrasi-parent/framework/timthumb/timthumb.php?src=http%3A%2F%2Fenallaktikidrasi.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F07%2Ffarmakoviomixanies.jpg&h=292&w=612&zc=1&q=60

Από το περιοδικό Holistic Life

Η Γαλλική εφημερίδα “Monde Diplomatique” τον Μάιο του 2006 (σελ. 34-35) εντυπωσιάζει και ταρακουνά τις συνειδήσεις του ιατρικού κλάδου με το δισέλιδο άρθρο της με τίτλο: “Pour vendre les medicαments, inventons des mαlαdies”(«Για να πουληθούν τα φάρμακα, πρέπει να εφεύρουμε αρρώστιες») των Ray Mounihan (ειδικευμένου δημοσιογράφου της υγείας στο British Medical Journal) και Αlan Cassels (ερευνητή της πολιτικής των φαρμάκων στο Πανεπιστήμιο της Victoria – Canada).

Η στρατηγική του marketing των πολύ μεγάλων παραγωγών φαρμάκων, βάζει στόχο από εδώ και πέρα τους…

Μητέρα: Θεαματική Μείωση της Νεογνικής Θνησιμότητας



Σε ποσοστό ρεκόρ της τάξης του 0,86‰ (τοις χιλίοις) περιορίστηκε η νεογνική θνησιμότητα στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του ΜΗΤΕΡΑ το 2013, ενώ σημειώνεται κατακόρυφη μείωση των λοιμώξεων στη Μονάδα την τριετία 2011-2013. Αξίζει να σημειωθεί επιπλέον, ότι από τα παιδιά που γεννιούνται στο ΜΗΤΕΡΑ, επιβιώνει το 99,86%, ενώ από τα παιδιά που χρήζουν εισαγωγής στη ΜΕΝΝ επιβιώνει το 99,4%.

Η νεογνική θνησιμότητα (θάνατοι νεογνών τις πρώτες 4 εβδομάδες ζωής) διεθνώς θεωρείται ως ο πλέον αξιόπιστος δείκτης παροχής υψηλών υπηρεσιών υγείας στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και ένας από τους καλύτερους δείκτες υπηρεσιών υγείας σε εθνικό επίπεδο.

Στην Ελλάδα η νεογνική θνησιμότητα ήταν...

Φυσιολογική σύλληψη και εγκυμοσύνη μετά τα 40



Η αλλαγή νοοτροπίας της κοινωνίας για τις γυναίκες που παντρεύονται σε μεγαλύτερες ηλικίες απ' αυτή που επικρατούσε πριν από 40 χρόνια, ο σύγχρονος τρόπος ζωής με την γυναίκα όχι μόνο να εργάζεται, αλλά να κατακτά υψηλές θέσεις, οι επικρατούσες οικονομικές συνθήκες, αλλά και τα άλματα της ιατρικής οδηγούν πολλές γυναίκες που διανύουν την 5η δεκαετία της ζωής τους να επιθυμούν να αποκτήσουν ένα παιδί. Κατά πόσο όμως είναι εφικτό;

Από βιολογικής πλευράς είναι γνωστό ότι η γυναίκα...

Παράνομες κρίθηκαν οι κατασχέσεις-εξπρες στις καταθέσεις οφειλετών

http://www.kontranews.gr/media/k2/items/cache/5459fdebc623d8908312fbf56cc3b92a_XL.jpg
«Βόμβα» μεγατόνων στα θεμέλια των σχεδίων της τρόικας που θέλει να μας πάρει τα σπίτια και τις περιουσίες με διαδικασίες-εξπρές αποτελεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει παράνομες τις κατασχέσεις από την εφορία αν δεν έχει προηγηθεί ενημέρωση των οφειλετών.

Η υπ’ αριθμόν 366/2014, που χαρακτηρίζεται ιστορική από ανθρώπους του νομικού κόσμου, ουσιαστικά βάζει φρένο στη διαδικασία των κατασχέσεων στα χέρια τρίτων από τραπεζικούς λογαριασμούς καταχρεωμένων πολιτών.

Οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων αφορούν κυρίως τραπεζικές καταθέσεις και ενοίκια, αφού σύμφωνα με τον νέο νόμο...

Τα οφέλη ενός συμβολαίου νοσοκομειακής περίθαλψης.

Δημιουργώντας και διατηρώντας ένα συμβόλαιο νοσοκομειακής περίθαλψης τα οφέλη είναι αρκετά. Από τα πιο σημαντικά είναι η αξιοπρέπεια του να νοσηλευτώ σε κάποιο ίδρυμα υγειονομικής περίθαλψης όπου οι γιατροί να είναι καταξιωμένοι και έμπειροι, οι συνθήκες υγιεινής να είναι σε υψηλό επίπεδο, τα ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και εγκαταστάσεις να καθιστούν την διαμονή κατάλληλη.


Κερδίζω λοιπόν την δυνατότητα να επιλέξω το ΠΟΥ, το ΠΟΤΕ και το με ΠΟΙΟΝ.

Αναφερόμενοι στο ΠΟΥ εννοούμε την επιλογή του νοσοκομείου – κλινικής σε όποια χώρα και αν βρίσκεται.

Αναφερόμενοι στο ΠΟΤΕ εννοούμε την επιλογή της άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος υγείας χωρίς αυτό να εξαρτάται από λίστες αναμονής ή άλλες κοινωνικές συνθήκες – αναταραχές.

Αναφερόμενοι στο με ΠΟΙΟΝ εννοούμε την επιλογή του πιο κατάλληλου και εξειδικευμένου γιατρού για την λύση του προβλήματος υγείας που έχω.


Συμπέρασμα

Έχοντας ένα συμβόλαιο νοσοκομειακής περίθαλψης κερδίζω την ψυχική μου ηρεμία όταν δεν το χρησιμοποιώ και την αξιοπρέπεια ως ασθενής όταν το ενεργοποιώ.

 Καλέστε στα 211-4039370 κιν. 6938 009 777 η συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ για ένα προσωπικό ραντεβού ώστε να προσεγγίσουμε εξατομικευμένα τις ανάγκες σας.




ΟΓΑ: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21



Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21 για τα Οικογενειακά Επιδόματα του έτους 2014, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΓΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση Α21 μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του περιβάλλοντος TaxisNet και αφού έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση (Ε1).

Όπως διευκρινίζει η ανακοίνωση, όσοι υπέβαλαν αίτηση το έτος 2013 για τη χορήγηση Οικογενειακών Επιδομάτων, πρέπει να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία, διορθώνοντας ή συμπληρώνοντας στο Α21 τυχόν αλλαγές, που εμφανίζουν τα στοιχεία τους.

Μετά την οριστική υποβολή του Α21, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους και για τα τυχόν δικαιολογητικά που πρέπει να αποστείλουν στον ΟΓΑ, μέσω της ειδικής εφαρμογής με τίτλο: «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων», που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).

Τέλος, η ανακοίνωση επισημαίνει ότι οι δικαιούχοι των Οικογενειακών Επιδομάτων του 2013, από την Παρασκευή 21 Μαρτίου, μπορούν να εκτυπώνουν τη σχετική βεβαίωση που απαιτείται για την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης (Ε1), εισάγοντας τον ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ στην ειδική εφαρμογή με τίτλο: «Εκτύπωση Βεβαίωσης Οικογενειακών Επιδομάτων για Φορολογική Χρήση», που βρίσκεται στον διαδικτυακό τόπο του ΟΓΑ (www.oga.gr).

"Τρέχουν" φήμες για νέα λουκέτα …ενώ φουντώνει ο ανταγωνισμός στην ασφαλιστική αγορά



Ενώ φουντώνει ο ανταγωνισμός στην ασφαλιστική αγορά και όλοι προεξοφλούν αλλαγές και ανακατατάξεις στο χάρτη των ασφαλιστικών εταιριών μέσα στο χρόνο που διανύουμε, οι φήμες επαναφέρουν το θέμα των «κόκκινων» εταιριών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο reporter.gr υπάρχουν φήμες για «λουκέτο» σε δύο Ελληνικές Ασφαλιστικές εταιρίες, που όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα μετά «από τους ελέγχους της Τράπεζας της Ελλάδος επιβεβαιώθηκε ότι οι εταιρίες αυτές είναι στο “κόκκινο” με μηδενικά αποθεματικά.»
Ωστόσο στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και για προσπάθεια κοινοπρακτικού σχήματος μεταξύ ελληνικών ασφαλιστικών εταιριών!
Πέρα όμως από αυτές τις φήμες το ζητούμενο για την αγορά και κύρια τους καταναλωτές είναι το θέμα της εποπτείας και πως αυτό διασφαλίζει καταναλωτές και συνεργάτες των εταιριών, αν υπάρχουν υπάρχουν εταιρίες που από ελέγχους έχουν προκύψει «μηδενικά αποθεματικά» και είναι σε λειτουργία !

Πηγή:asfalisnet.gr

Το πρώτο νοσοκομείο που χρησιμοποιεί Skype σε ασθενείς

http://www.virus.com.gr/site/media/k2/items/cache/e1a5260e14d121b13781ae5a05e2a9ed_L.jpg

Το πρώτο νοσοκομείο στην Ευρώπη που θα χρησιμοποιεί το Skype για online συμβουλές γιατρών σε ασθενείς αποτελεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του North Staffordshire.


Σύμφωνα με τους επικεφαλείς του νοσοκομείου του North Staffordshire, η online υπηρεσία βίντεο κλήσης, μπορεί να μειώσει τα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία έως και 35%.
Όπως υποστηρίζουν, η αξιοποίηση του Skype στις υπηρεσίες του νοσοκομείου θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση χρόνου θεραπευτικών συμβούλων, βοηθά σημαντικά τους ασθενείς που δεν μπορούν να πάρουν άδεια από την εργασία τους, ενώ απελευθερώνει χώρο στις θέσεις στάθμευσης των αυτοκινήτων.
Εφόσον εγκριθεί η πρόταση, θα γίνει το πρώτο νοσοκομείο του Ηνωμένου Βασιλείου που χρησιμοποιήσει το Skype σε τηλεδιάσκεψη με τους ασθενείς, ενώ στις προτάσεις του νοσοκομείου του Staffordshire περιλαμβάνεται και η επικοινωνία γιατρών με ασθενείς μέσω email.
Η διαβούλευση με τους ασθενείς μέσω Skype θα μπορούσε να αποτρέψει έως και 180.000 προσελεύσεις ετησίως. Προς το παρόν, αξιωματούχοι παραδέχονται ότι ο σχεδιασμός είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αλλά έχει τη δυνατότητα να μειώσει τα ετήσια ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία κατά 35%.

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

«ΠΕΤΑΞΤΕ» ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΑΞΙΕΣ!


 
Τρεις επιστήμονες του Ινστιτούτου Υπολογιστικής Κοσμολογίας του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Durham στη Βρετανία δημιούργησαν ένα βίντεο, ένα 3D animation για την ακρίβεια, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να ταξιδέψει στο Σύμπαν. Πιο συγκεκριμένα το animation επιτρέπει στον χρήστη να... πετάξει μέσα στα εκατομμύρια των γαλαξιών που έχουμε εντοπίσει στον Κόσμο. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν δεδομένα του προγράμματος GAMA και εικόνες του προγράμματος SDSS δημιουργώντας ένα πραγματικά εκπληκτικό αποτέλεσμα.


Δείτε το video ΕΔΩ

25η Μαρτίου: Αλήθειες και Μύθοι



«Η ιστορία με το πέρασμα του χρόνου διαστρεβλώνεται, ενώ ο μύθος εξελίσσεται στο σημείο που γίνεται πραγματικότητα», έλεγε ο Ζαν Κοκτώ. Αγία Λαύρα, Κρυφό Σχολειό, Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄. Τι έγινε, τι δεν έγινε, που ξεκινά ο μύθος, που σταματά η Ιστορία. Μύθοι σύμφωνα με τους λεγόμενους «αναθεωρητές», αλήθειες σύμφωνα με τους λεγόμενους «ορθόδοξους». Ας καταγράψουμε τις απόψεις και τα επιχειρήματα των δύο πλευρών.

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά

http://enallaktikidrasi.com/wp-content/themes/endrasi-parent/framework/timthumb/timthumb.php?src=http%3A%2F%2Fenallaktikidrasi.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F09%2Fcharlie-chapplin.jpg&h=382&w=612&zc=1&q=60

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, μπόρεσα να καταλάβω ότι ο συναισθηματικός πόνος και η θλίψη, απλώς με προειδοποιούσαν να μη ζω κόντρα στην αλήθεια μου. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, κατάλαβα...

Ιδιωτική ασφάλεια υγείας: Όσα πρέπει να γνωρίζετε


«Συνήθως ελέγχουμε το ιατρικό ιστορικό του ενδιαφερόμενου και αυτό γίνεται γιατί εμείς προσπαθούμε να παίρνουμε υγιείς ασφαλισμένους, σε αντίθεση με τον ΕΟΠΥΥ ή το ΙΚΑ. Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις, κάποιος να ζητήσει να ασφαλιστεί και η εκάστοτε ασφαλιστική να τον απορρίψει.

Όσο μάλιστα περνάνε τα χρόνια, αυτό γίνεται ακόμα πιο σύνηθες. Οι ασφαλιστικές δεν θέλουν κάποιον ο οποίος, για παράδειγμα, έχει ζάχαρο ή ιστορικό καρδιακών νοσημάτων»

Τι θα πρέπει να προσέξω;

Αρχικά, προτού...

Τα ψιλά γράμματα στις ιδιωτικές ασφάλειες υγείας που πρέπει να προσέξετε


Η σταδιακή υποβάθμιση των καλύψεων του ΕΟΠΥΥ (αύξηση ιδίας συμμετοχής στα φάρμακα) αναδεικνύει την ανάγκη πολλών ασφαλισμένων να στραφούν στις ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες προσφέρουν προγράμματα νοσοκομειακής και εξω-νοσοκομειακής περίθαλψης. Ποιοι είναι όμως οι όροι των συμβολαίων που πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα;

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


 Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό...

ΕΛΑ ΡΕ ΠΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ LIKE...

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTtAgP5UghQFN7eRW7CY5HUp74lOM89GMv5VR35FVr8hgs4tCNa

Εμφανίζονται σαν τις μύγες τον Αύγουστο. Σου ζητάνε την βοήθειά σου γιατί ξαφνικά σκέφτηκαν πως πρέπει να βοηθήσουν το κοινωνικό σύνολο , την τοπική τους κοινωνία.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων...
αγνοούν όχι μόνο τα προβλήματα της περιοχής τους αλλά δεν γνωρίζουν παρά μόνο τις διευθύνσεις των κομματικών γραφείων που είναι μέλη.
Και επειδή η μόδα με το χρίσμα του κόμματος αρχίζει και φθίνει μας προέκυψαν τελευταίως και υπερκομματικοί.
Πρόκειται για κάτι απίστευτους τύπους που θέλουν να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι και «απαιτούν» από σένα να τους βοηθήσεις. Μπορεί να μη σου είχαν μιλήσει ΠΟΤΕ όμως τώρα που θα ασχοληθούν με τα κοινά άρχισαν σιγά-σιγά να γίνονται κοινωνικοί. Ενδιαφέρονται ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις και σου τάζουν λαγούς με πετραχήλια.
Όλα αυτά βέβαια θα συμβούν εφόσον εκλεγούν και θα είναι στα πράγματα. Μέχρι τότε εσύ, θα πρέπει να πείσεις τους φίλους και τους συγγενείς σου να τους ψηφίσουν και να βοηθήσουν τον προεκλογικό τους αγώνα.

Φίλε μην τσιμπάς γιατί οι άμισθοι δημοτικοί σύμβουλοι θα σε ξεχάσουν την επόμενη μέρα της εκλογής τους. Αφού δεν σου μίλαγαν χρόνια πως περιμένεις πως θα αλλάξουν χαρακτήρα. Είναι λυπηρό που όλοι αυτοί δεν αντιλαμβάνονται πως ο κόσμος έχει ξυπνήσει. Σε θεωρούν χαζό και το χειρότερο για αυτούς είναι πως δεν αντιλαμβάνονται την δική τους «γύμνια». Μπορεί να μην ξέρουν να μιλήσουν κάποιοι έχουν διαβάσει μόνο καμιά αθλητική εφημερίδα αλλά όταν θα εκλεγούν ως δια μαγείας θα σου λύσουν όλα σου τα προβλήματα. Τελικά στην Ελλάδα δεν αλλάζει ΤΙΠΟΤΑ και ακόμα και σήμερα που μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού μας βιώνει ανθρωπιστική κρίση οι υποψήφιοι σύμβουλοι(αυτοί με την αθλητική είπαμε) εξακολουθούν να σε αντιμετωπίζουν ως ιθαγενή.
Νισάφι πια είμαστε περισσότερο έξυπνοι και βαρεθήκαμε τις υποσχέσεις χωρίς κανένα αντίκρισμα.
Ελα ρε που θες και like

Ασφαλίσεις Ζωής από τη Eurolife ERB Ασφαλιστική


http://www.eurolife.gr/EFGImages/synergasia/eurolife_Synergasia_LANDING_items.png 
Στη Eurolife ERB Ασφαλιστική διερευνούμε συνεχώς τις ανάγκες του πελάτη και της οικογένειάς του. Προσαρμόζουμε τις ασφαλιστικές λύσεις μας στα μέτρα του στην ιδανική σχέση ποιότητας-τιμής.

Αποζημιώνουμε με άμεσες, γρήγορες και διαφανείς διαδικασίες, σύμφωνα με τους ξεκάθαρους όρους των συμβολαίων μας. Μόνο τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε καταβάλει πάνω από 170.000.000€ σε αποζημιώσεις.

Πιστεύουμε ότι η σωστή εξυπηρέτηση του πελάτη στηρίζεται στη δημιουργία προσωπικών σχέσεων. Με αυτό τον προσανατολισμό έχουμε συντονίσει τις διαδικασίες μας και οργανώνουμε την εσωτερική δομή μας.

Σύγχρονες λύσεις

Απαντάμε στις ανάγκες του πελάτη με εξελιγμένες ασφαλιστικές λύσεις στην ιδανική σχέση ποιότητας-τιμής.

Δυναμική


 Είμαστε ο 3ος όμιλος σε παραγωγή ασφαλίστρων στην Ελλάδα. Έχουμε υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια, σταθερή κερδοφορία και υψηλή απόδοση

Αξιοπιστία
Τηρούμε τις υποσχέσεις μας. Σχεδιάζουμε προϊόντα με ξεκάθαρους όρους και αποζημιώνουμε με άμεσο, γρήγορο και διαφανή τρόπο.


Πελατοκεντρική οργάνωση

Εφαρμόζουμε μια πρότυπη οργανωτική δομή, προσανατολισμένη στην προσωπική εξυπηρέτηση.

Καλέστε στα 211-4039370 κιν. 6938 009 777 η συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας πατώντας ΕΔΩ για ένα προσωπικό ραντεβού ώστε να προσεγγίσουμε εξατομικευμένα τις ανάγκες σας.

Πάνω από 7000 διαμεσολαβούντες χρωστάνε ακόμα ασφάλιστρα πελατών στις εταιρίες Ομίλου ΑΣΠΙΣ…


 
 Συνεχίζεται από τους αρμόδιους της εκκαθάρισης του Ομίλου ΑΣΠΙΣ η προσπάθεια συγκέντρωσης των οφειλών προς ΑΣΠΙΔΑ από διαμεσολαβούντες. Υπερβαίνουν τις 7000 αυτοί που καθημερινά δέχονται εξώδικα και αγωγές για εξόφληση οφειλών τους από δάνεια και ασφάλιστρα. Η «βιομηχανία» εξώδικα-αγωγές-κατασχέσεις θα ενταθεί έως το τέλος του 2014 λόγω και της συμπλήρωσης πενταετίας που οδηγεί σε παραγραφές απαιτήσεων. Γεγονός είναι ότι υπάρχουν και πολλές αμφισβητήσεις και πολλές οφειλές.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στο χώρο των πρακτόρων και μέχρι στιγμής το αρμόδιο συνδικαλιστικό σωματείο της ΠΟΑΔ δεν έχει πάρει κάποια πρωτοβουλία λήξεως της εκκρεμότητος εκ μέρους της διαμεσολάβησης ούτε έχει κάνει κάτι η ΕΑΔΕ ή ο ΣΕΜΑ…

Το πρόβλημα της ηθικής ΔΕΝ το έλυσαν οι επί πολλά χρόνια πρόεδροι… Ποιοι δάγκωσαν το μήλο της Εύας δεν το μάθαμε ακόμη, αλλά μάλλον σύντομα θα δούμε ονόματα… και αν ήταν πράσινο μήλο ή κόκκινο ή και αν το πράσινο μήλο παραπλανά και είναι κόκκινο…

Πολλοί διαμεσολαβούντες ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να κοιτάξουν στα μάτια τον πελάτη και όσες ημερίδες και αν κάνει ο ΣΕΜΑ πολλοί θα αναρωτιούνται εάν ο Μεσίτης Ασφαλίσεων επιχειρεί ηθικά και υπεύθυνα. Πώς να κοιτάξουν στα μάτια τον πελάτη τους όλοι αυτοί οι ασφαλιστές και διευθυντές του Agency που μετέτρεψαν τα παλαιά ισόβια συμβόλαια σε ετήσια; Ας αφήσουν τις δικαιολογίες ότι πήραν εντολές. Οι πελάτες είναι αδύνατο να πιστέψουν ότι οι υπήρξαν διαμεσολαβούντες που αντί να προστατέψουν το συμφέρον των πελατών προτίμησαν αλλαγές σε βάρος συμβολαίων ή το χειρότερο ακυρώσεις συμβολαίων με ταυτόχρονη νέα έναρξη για να κερδίσουν προμήθειες ή κάποιο συνέδριο ή ταξίδι. Η ΔΕΙΑ που ξεκίνησε ελέγχους μάθαμε ερευνά και τέτοια ζητήματα και παραγωγές που σχετίζονται με αμοιβαία κεφάλαια. 
 Πηγή:nextdeal.gr



ΟΟΣΑ: Ουραγός η Ελλάδα στις δαπάνες Υγείας

http://www.iatronet.gr/photos/news/hospgraphdown-660.jpg Το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, σπάνε οι κοινωνικοί δείκτες στην Ελλάδα.

Εμφανίζει δαπάνες Υγείας κάτω από τον μέσο όρο των χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).


Η χώρα μας βρίσκεται οριακά πάνω από χώρες όπως η Τσεχία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Εσθονία...



Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Οργανισμού, σε κάθε Έλληνα αναλογούν ετησίως...

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Χοληστερόλη και κοινές παρανοήσεις


http://www.e-cardio.gr/innet/UsersFiles/sa/images/Lipids_logo.jpg 
Υπάρχει η καλή και η κακή χοληστερόλη. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι συμβαίνει με την χοληστερόλη, πως επηρεάζει την υγεία σας και πώς να ελέγχετε τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα σας. Παρακάτω θα δείτε τους μύθους αλλά και το τι πραγματικά ισχύει όσον αφορά τη χοληστερόλη.


Οι επιλογές μου για τη διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα ευθύνονται για τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα μου.


Η διατροφή και η σωματική δραστηριότητα συμβάλουν γενικά στα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, όπως και η χοληστερόλη που παράγεται φυσικά στον οργανισμό μας. Η ποσότητα της LDL (κακής) χοληστερόλης στο αίμα καθορίζεται από...

«Χειροπέδες» σε ψυχίατρο της Αθήνας που συνταγογραφούσε παράνομα ναρκωτικά - Πως είχε στήσει το κόλπο


 
Στο φως της δημοσιότητας έφερε η Ελληνική Αστυνομία μία υπόθεση παράνομης συνταγογράφησης και διακίνησης ναρκωτικών, στην οποία «πρωταγωνιστούν» ένας ψυχίατρος από την Αθήνα και ένα ζευγάρι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία...

ΠΕΔΥ - Ανοίξαμε, μα δεν σας περιμένουμε

http://iatrikostypos.com/media/k2/items/cache/7553b1a3586d3d0c2f6948467b44c6ea_L.jpg

Αποτυχημένη, όπως αναμενόταν, η πρεμιέρα του ΠΕΔΥ, με κλειστές πόρτες και άδεια γραφεία. Οι γιατροί προσήλθαν με προσωρινές διαταγές ανά χείρας και η κυβέρνηση επιμένει να παίζει με την υγεία των ασφαλισμένων.

Παίζει εν ου παικτοίς η συγκυβέρνηση. Με την υγεία του Έλληνα πολίτη. Διαφημίζει την έναρξη λειτουργίας της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στις 20 Μαρτίου –χθες- και αφήνει τον πολίτη που τρέχει να γράψει τα φάρμακά του ή να βρει το γιατρό του αντιμέτωπο με κλειστές πόρτες ιατρείων, άφαντους γιατρούς και προσωπικό, ανοργανωσιά και προχειρότητα.

Περίπου δέκα το πρωί στο πολυϊατρείο της Νέας Ιωνίας. Μια ομάδα σαστισμένων ασφαλισμένων...

Mε το Ε1 η υποβολή του εντύπου Α21 για τα Οικογενειακά Επιδόματα



Η Διοίκηση του ΟΓΑ ενημερώνει ότι με την υποβολή του Ε1, ταυτόχρονα ξεκίνησε και η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21 για τα Οικογενειακά Επιδόματα του έτους 2014.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση Α21 μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του περιβάλλοντος TaxisNet και αφού έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση (Ε1).

Διευκρινίζεται ότι, όσοι υπέβαλαν αίτηση το έτος 2013 για τη χορήγηση Οικογενειακών Επιδομάτων, πρέπει να...

Λουκέτα σε ιδιωτικές κλινικές λόγω οφειλών ΕΟΠΥΥ ...προβληματισμός και στις ασφαλιστικές εταιρίες



Ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ , κλινικάρχες , εργαζόμενοι αλλά και ασφαλιστικές εταιρίες προβληματίζονται έντονα για την επερχόμενη κατάσταση στις μικρές και μεσαίες ιδιωτικές κλινικές που απειλούνται με “λουκέτο”.
Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο , οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές κλινικές είναι απλήρωτοι για μήνες και οι κλινικές απειλούνται είτε με λουκέτο, είτε οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα καλούνται να πληρώνουν όλα τα έξοδα για την νοσηλεία τους .
Ηδή αναστολή λειτουργίας ανακοίνωσε η Ψυχιατρική Κλινική «Παλλάδιο» ύστερα από 40 χρόνια λειτουργίας, εξαιτίας των οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Είναι η τρίτη κλινική που κλείνει από το 2013 και τις αρχές του 2014.
Η Ένωση Ψυχιατρικών Κλινικών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της τονίζει...

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Μπάχαλο η πρώτη ημέρα στο ΠΕΔΥ! Όλα τα παρατράγουδα

http://www.iatropedia.gr/images/cache/480a3393c9627105e602f055d463ca97.w600.h340.z1.jpg

Μονάδες υγείας χωρίς γιατρούς και διευθυντές να ψάχνουν να βρούν τα κλειδιά είναι μερικά από τα παρατράγουδα που σημειώνονται από το πρωί, πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΠΕΔΥ-ου.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στις Μονάδες υγείας που άνοιξαν τις πόρτες τους σήμερα το πρωί, μετά από ενάμιση μήνα περίπου, είναι η έλλειψη οργάνωσης με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν όσοι ασφαλισμένοι έσπευσαν έξω από τα πολυιατρεία.

Οι αρμόδιοι περιφερειάρχες υγείας δεν είχαν οργανώσει τίποτα με συνέπεια οι επικεφαλείς των Μονάδων να μην γνωρίζουν ούτε καν τον αριθμό των γιατρών και των εργαζομένων που θα προσέρχονταν να αναλάβουν καθήκοντα.

Ενδεικτικό της κωλυσιεργείας και του μπάχαλου που επικρατούσε ήταν το γεγονός ότι αρκετοί επικεφαλείς των Μονάδων δεν είχαν τα κλειδιά για να ανοίξουν τα ιατρεία.

Έτσι περίμεναν καρτερικά να τους τα φέρουν, ώστε να ξεκλειδώσουν τις Μονάδες, για να μπεί μέσα το προσωπικό. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στην περιοχή των Αμπελοκήπων η διευθύντρια κλειδώθηκε μέσα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι είχε καταγραφθεί ο εξοπλισμός αλλά και τα εργαστήρια φαίνεται ότι το ΠΕΔΥ θα αργήσει να ανοίξει τις πόρτες του.

Να σημειωθεί ότι με βάση τους σχεδιασμούς τα πολυϊατρεία θα είναι ανοικτά σε αυτή τη φάση από τις 7 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα ενώ για την 24ωρη λειτουργία τους φαίνεται ότι θα περάσει πολύς καιρός ακόμη...

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ξεκίνησαν οι αποζημιώσεις για το boeing «φάντασμα»



Άφαντο παραμένει για 11η ημέρα το «Boeing 777 - 200ER» με τους 239 αγνοούμενους επιβαίνοντες. Οι αρχές εξετάζοντας όλα τα πιθανά σενάρια προσανατολίζονται στην περίπτωση της αεροπειρατείας, δεδομένου ότι τα στοιχεία δείχνουν πως με ανθρώπινη παρέμβαση έκλεισαν τα συστήματα εντοπισμού και εν συνεχεία υπήρξε επικοινωνία του συγκυβερνήτη με τον πύργο ελέγχου.
Οι έρευνες κατευθύνονται πλέον προς το νότιο Ινδικό Ωκεανό, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι κάτοικοι του νησιού Κούντα Χουβάντου, είδαν στις 8 Μαρτίου μεγάλο αεροσκάφος με κόκκινες γραμμές να πετά σε ασυνήθιστα χαμηλό ύψος.

Οι πρώτες αποζημιώσεις

Όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο του το iw, βασικός πάροχος ασφαλιστικής κάλυψης είναι η Allianz και τη διαμεσολάβηση είχε αναλάβει η Willis. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters η Allianz Global Corporate & Specialty και οι υπόλοιποι συνασφαλιστές έχουν ήδη ξεκινήσει να καταβάλλουν αποζημιώσεις για την εξαφάνιση του μαλαισιανού αεροπλάνου.

Σε δήλωση εκπροσώπου της Allianz μάλιστα αναφέρεται «ότι αυτό έγινε σε συνεργασία με τη Willis» επισημαίνοντας ότι «αποτελεί συνήθη πρακτική της αγοράς και είναι σαν διαδικασία σύμφωνη με όσα ορίζονται στο συμβόλαιο της εταιρείας σε περίπτωση που το αεροπλάνο δεν μπορεί να εντοπιστεί». Σύμφωνα με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt οι αποζημιώσεις εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ για το αεροσκάφος και τους επιβαίνοντες

ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ


http://www.stager.gr/images/logo.png

 
Η εταιρεία STAGER από το 1976 με συνεχή και δυναμική παρουσία στον ελλαδικό χώρο
δραστηριοποιείται στον τομέα εγκατάστασης, επισκευής, ανακαίνισης και συντήρησης ανελκυστήρων και παντός τύπου ανυψωτικών μηχανημάτων.


Για τους όλους τους φίλους μας παρέχει:

Επιπλέον έκπτωση 20% στο κόστος συντήρησης του ανελκυστήρα σας.
Δωρεάν έλεγχος πιστοποίησης ανελκυστήρα
Δωρεάν κάλυψη αστικής ευθύνης.


Εκμεταλευτείτε την προσφορά τηλεφωνώντας στην STAGER αναφέροντας απλά το
όνομα της σελίδας eimaiasfalis.gr


Υπεύθυνη επικοινωνίας Γιώτα Ηλιοπούλου τηλ. 210 9019957

210 9021368   210 9022056










Επισκεφθείτε την STAGER πατώντας ΕΔΩ

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ Όσα πρέπει να γνωρίζετε





Ταλαιπωρία, ουρές, δημόσια νοσοκομεία ανήμπορα να διαχειριστούν τον… χείμαρρο ασθενών, ενοποιήσεις ταμείων που περιπλέκουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα και αφήνουν τον ασφαλισμένο... ανασφαλή. Η διάχυτη αβεβαιότητα που κυριαρχεί
στον κλάδο της υγείας και πιο συγκεκριμένα σε αυτόν των ασφαλιστικών ταμείων του δημοσίου και στη δημόσια περίθαλψη κάνει ολοένα και περισσότερο κόσμο να σκέφτεται σοβαρά την πιθανότητα να επενδύσει σε άλλες, συμπληρωματικές λύσεις ιδιωτικού τύπου, όπως αυτή της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας.

Το όφελος και οι καλύψεις 


 Στην ερώτηση «γιατί ιδιωτική ασφάλιση υγείας;» λοιπόν, η απάντηση είναι απλή: για καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση σε περίπτωση νοσηλείας. Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες διαθέτουν προγράμματα υγείας τα οποία...

ΜΕ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ 25€ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ










https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjaNtnK6AMX-Ol08R26YCK2HCjet_bvzuqPKYzEzbIrft6RGsF1hOsHtAaoDg1B1_ic-znHG0Gg6bxnt2Eej-APrc9Sj1rzvznWhA9jObJwryNpfBdqpkDIfbKAjwd4GrQ1jo4yuP9y44w/s1600/8094_587451327941402_1502862398_n.jpg
 

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ 25€


Η νοσοκομειακή περίθαλψη έχει εκτιμηθεί ως πολυτέλεια τα προηγούμενα χρόνια, λόγω κόστους. Σήμερα, αναδεικνύεται σε είδος πρώτης ανάγκης, ενώ και οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν προσφέρει προτάσεις με ιδιαίτερα εφικτό κόστος.

Οι προτάσεις μας, μέσα από το πλήθος των επιλογών, σας προσφέρουν:

Ισόβια νοσοκομειακή περίθαλψη.
Επιλογή θέσης νοσηλείας (από 3κλινο έως σουίτα)
Ετήσιο προληπτικό έλεγχο υγείας (Checkup)
Κάλυψη χειρουργικών επεμβάσεων χωρίς διανυκτέρευση
Κάλυψη εξόδων διερεύνησης και αντιμετώπισης έκτακτου περιστατικού
Κάλυψη εξόδων που πραγματοποιούνται προ και μετά νοσηλείας
Συντονιστικό Κέντρο για Επείγουσα Υγειονομική Μεταφορά και Ιατρικές Συμβουλές
Ελεύθερη επιλογή νοσοκομείου
Απευθείας πληρωμή των εξόδων στο Νοσοκομείο
Αρχική ασφάλιση από 30 ημερών έως 65 ετών (και αργότερα σε κάποιες περιπτώσεις)
Πλήθος επιλογών από αναγνωρισμένες εταιρίες
Προτάσεις που συνδυάζονται με τον κοινωνικό φορέα
Κάλυψη στο εξωτερικό (Ευρώπη, ΗΠΑ & Καναδά)
Δυνατότητα πλήρους κάλυψης εξόδων τοκετού μετά από μόλις 10 μήνες ασφάλισης
Κάλυψη προϋπαρχουσών ασθενειών

Εάν επιθυμείτε μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για προγράμματα υγείας καλέστε μας ΕΔΩ και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Νέα Προϊόντα Υγείας της Generali



Δύο νέα καινοτόμα ασφαλιστικά προϊόντα υγείας που ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των καταναλωτών, σχεδίασε και προωθεί στην ελληνική αγορά η Generali.

Η Generali μελετώντας προσεκτικά και σε βάθος τις εξελίξεις στο δημόσιο και ιδιωτικό σύστημα υγείας, σχεδίασε και προτείνει δύο νέα ασφαλιστικά προγράμματα εξωνοσοκομειακής και νοσοκομειακής περίθαλψης, το Health Keeper και το νέο, ανανεωμένο Medical Safety, για την πλήρη κάλυψη των αναγκών του έλληνα καταναλωτή.

Με το Health Keeper η Generali σχεδίασε τον απόλυτο «Φύλακα Υγείας» του ασφαλισμένου, προσφέροντας ολοκληρωμένη εξωνοσοκομειακή κάλυψη, σε πανελλαδικό δίκτυο με το ελάχιστο δυνατό κόστος!

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα το οποίο...

Αλαλούμ με εξώδικα οφειλών σε ασφαλιστές για την Ασπίς Πρόνοια



Εξώδικα σε ασφαλιστικούς συμβούλους συνεργάτες της ασφαλιστικής εταιρίας Ασπίς Πρόνοια που έχει ανασταλεί η λειτουργία της άρχισε να στέλνει ο εκκαθαριστής της εταιρίας .
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το insuraneforum.gr ο εκκαθαριστής της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ Γεώργιος Ραουνάς σήμερα αποστέλλει σε δεκάδες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές στην Βόρεια Ελλάδα εξώδικες γνωστοποιήσεις με τις οποίες ζητάει την επιστροφή των καταβληθέντων μή δεδουλευμένων ασφαλίστρων στην υπο εκκαθάριση ασφαλιστική εταιρία.
Το κύριο πρόβλημα που συναντάνε οι δικαστικοί επιμελητές είναι οτι περισσότερο απο το 50% των πρώην συνεργατών – διαμεσολαβητών της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ δέν βρίσκονται πιά στο επάγγελμα και ώς εκ τούτου δεν υπάρχει έδρα/διεύθυνση για να παραδοθούν τα εξώδικα.
Επίσης θα πρέπει να τονίσουμε πως πολλοί διαμεσολαβητές απο αυτούς που παρέλαβαν τα εξώδικα μας ενημέρωσαν οτι τα ποσά που ζητάει ο εκκαθαριστής δέν έχουν ουδεμία σχέση με τα πραγματικότητα.

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Απάτη από γιατρό του ΙΚΑ 100.000 ευρώ!!!



Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών με αφορμή μηνυτήρια αναφορά του ΙΚΑ σχετικά με ιατρό του ιδρύματος, ιατρικό επισκέπτη και τέσσερις φαρμακοποιούς, οι οποίοι πλαστογραφούσαν συνταγές ανύποπτων πολιτών, συνταγογραφώντας σκευάσματα υψηλού κόστους για συγκεκριμένη ασθένεια από την οποία οι υποτιθέμενοι ασθενείς πολίτες δεν έπασχαν, εκτελούσαν δε τις συνταγές, προξενώντας ζημία στο ΙΚΑ υπερβαίνουσα ήδη το ποσό των 100.000 ευρώ, άσκησε ποινική δίωξη.


Η δίωξη είναι για πλαστογραφία μετά χρήσεως από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ, απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ, άμεση συνέργεια από κοινού στα παραπάνω και χρήση πλαστού εγγράφου κατ’ εξακολούθηση κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε με παραγγελία διενέργειας κύριας ανάκρισης.

Εκτόξευση των ιδιωτικών ασφαλίσεων υγείας λόγω ΕΟΠΥΥ, εισφορών και νοσοκομείων


Στροφή στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας προκαλούν οι αλλεπάλληλες αλλαγές στον τομέα της δημόσιας ασφάλισης υγείας τόσο στον φορέα των ασφαλιστικών ταμείων υγείας τον ΕΟΠΥΥ όσο και στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως προκύπτει από τα ετήσια στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ), φαίνεται µία εντυπωσιακή αύξηση στην παραγωγή των ασφαλίστρων Υγείας, σε αντίθετη με την κάμψη που παρατηρείται γενικότερα στην αγορά και κύρια στις ασφαλίσεις ζωής και συντάξεων.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι όπως ανέφερε κορυφαίο στέλεχος της αγοράς η εταιρία του , με σημαντικά μεγάλα μερίδια στην αγορά , στους στρατηγικούς στόχους των πωλήσεων δίνει προτεραιότητα στις ασφαλίσεις υγείας .

Παράλληλα οι ασφαλιστικές εταιρίες συνεχώς αναπροσαρμόζουν ή δημιουργούν νέα προγράμματα παροχής ασφαλίσεων υγείας κύρια με ετήσια ανανεωνόμενα συμβόλαια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της παραγωγής των ασφαλιστικών εταιριών για το 2013, η συνολική παραγωγή του κλάδου της Ζωής έφθασε περίπου το 1,2 δισ. ευρώ, έχοντας υποχωρήσει κατά 14,1% σε σχέση µε ένα χρόνο νωρίτερα. Αντίθετα οι ασφαλίσεις Υγείας αυξήθηκαν κατά 22,3% έναντι του 2012, µε τη συνολική παραγωγή τους να ανέρχεται στα 76,6 εκατ. ευρώ.


Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ αν και μονοπώλιο στον χώρο της υγείας σε αντιστοιχία με τις όλο και συρρικνωμένες παροχές σε κόστος ασφαλίστρων, που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι στα ταμεία, είναι ιδιαίτερα ακριβός .
Μάλιστα αν γίνει η σύγκριση των παροχών μίας ιδιωτικής ασφάλισης υγείας με αυτή του ΕΟΠΥΥ, σε ορισμένες καλύψεις, τα ασφάλιστρα που καταβάλλονται μέσω της μηνιαίας εισφοράς στα ταμεία αντιστοιχούν στο κόστος μια ετήσιας ιδιωτικής ασφάλισης υγείας .

Πρόστιμα κατάθεσης πινακίδων, αδήλωτου γάμου και απώλειας ταυτότητας



Ακόμα πιο ψηλά θέτει τον πήχυ του παραλογισμού η τρόικα. Οι νέες απαιτήσεις περιλαμβάνουν εφάπαξ φόρο σε όσους έχουν καταθέσει τις πινακίδες και 100 ευρώ πρόστιμο για όσους δεν δηλώνουν γάμο, θάνατο ή απώλεια αστυνομικής ταυτότητας, μέσα σε διάστημα 10 ημερών.

Οι νέοι τρόποι που “σκαρφίζονται” οι τροϊκανοί για την κάλυψη οικονομικών κενών που έχουν δημιουργηθεί από τους ίδιους ξεπερνάνε κάθε προηγούμενο. Οι παραπάνω πρωτάκουστες προτάσεις προέρχοναι από την...

Η διαδικασία για να εισπράξετε το επίδομα παιδιών


Τρία απλά βήματα περιλαμβάνει η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν περίπου 800.000 οικογένειες για να λάβουν τα νέα επιδόματα τέκνων. Πρώτα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, εν συνεχεία να μαζέψουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τέλος να υποβάλουν ηλεκτρονικά το έντυπο Α21 που έχει τη μορφή αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης.

Εάν έχετε προστατευόμενα τέκνα και με βάση τα εισοδήματα που αποκτήσατε το 2012 είστε δικαιούχοι των νέων οικογενειακών επιδομάτων θα πρέπει, για να εισπράξετε τα επιδόματα, να ακολουθήσετε τα ακόλουθα «βήματα»:

Πότε θα πληρωθεί το επίδομα παιδιών



Τον Απρίλιο θα εισπράξουν περίπου 700.000 οικογένειες με ένα ή περισσότερα παιδιά το οικογενειακό επίδομα, το ύψος του οποίου φτάνει και στα 40 ευρώ τον μήνα για κάθε παιδί ανάλογα με το εισόδημα.

Τον Απρίλιο θα καταβληθεί το ποσό που αντιστοιχεί στο πρώτο τρίμηνο.

Θα ακολουθήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και τον Ιούλιο θα γίνει η καταβολή της 2ης δόσης εφόσον βεβαίως διαπιστωθεί μέσω των φορολογικών δηλώσεων ότι οι δικαιούχοι εξακολουθούν να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

1. Τον Απρίλιο, θα εισπράξουν το ποσό που αντιστοιχεί στο πρώτο τρίμηνο του 2014, όσοι πήραν οικογενειακό επίδομα και το 2013. Αν μετά την υποβολή των δηλώσεων αποδειχτεί ότι δεν δικαιούνται το ποσό επειδή αυξήθηκαν τα εισοδήματά τους μέσα στο 2013, τότε θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα

2. Οι γονείς με παιδιά που δεν πήραν επίδομα το 2013 επειδή δεν πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια, θα περιμένουν μέχρι τον Ιούλιο προκειμένου να υποβάλλουν τη σχετική δήλωση Α21. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα καταβληθούν δύο δόσεις μαζεμένες τον Ιούλιο.


Δείτε αν δικαιούστε επίδομα παιδιών και πόσο

ΠΕΔΥ: Όλοι στις θέσεις τους αύριο

http://www.iatronet.gr/photos/news/bezaseopyy-660.jpg

Στις θέσεις τους πρέπει να βρίσκονται από αύριο οι γιατροί και το προσωπικό των παλαιών πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ.

Το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) ξεκινά σταδιακά τη λειτουργία του, όπως αναφέρει σχετική εγκύκλιος του αρμόδιου υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα.

Σε πρώτη φάση, τα πολυϊατρεία θα είναι ανοιχτά από τις 7.00 π.μ. έως τις 7.00 μ.μ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας 'Έθνος', το προσωπικό που δεν υπαγόταν διοικητικά σε κάποια από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ οφείλει να...

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//5A3D8E8A9668B92302220656AE7E6272.jpg

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο Πέμπτη 19 Μαρτίου τα νοσοκομεία μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται «για την επικείμενη απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο» και διεκδικεί την πρόσληψη μόνιμου Υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία, τα οποία «αποδεκατίστηκαν από προσωπικό κατά τα μνημονιακά έτη».



Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ολι Ρεν: Δεν θα πάρουν όλοι σύνταξη!



«Βόμβα μεγατόνων» ρίχνει ο Όλι Ρεν στο συνταξιοδοτικό, δηλώνοντας ουσιαστικά ότι δεν θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις συνταξιοδότησης «με βάση τα νέα δεδομένα». Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της «Δράσης» και ευρωβουλευτή των Φιλελευθέρων και Δημοκρατικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, για τις 360.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν συσσωρευτεί στα ταμεία Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης, ο κοινοτικός Επίτροπος απαντά, ότι «οι αιτήσεις αυτές δεν θα εγκριθούν. Ως εκ τούτου δεν θα έχουν δημοσιονομικές επιπτώσεις».

Σημειώνει άλλωστε, ότι «επιπλέον, η εξέταση των εκκρεμών αιτήσεων για τις εφάπαξ παροχές καλύφθηκε με...

Να τι αποκαλύπτει το βάδισμα των γυναικών!



Ένα από τα μεγαλύτερα και άγνωστα κεφάλαια της γυναικείας σεξουαλικότητας αποτελεί ο γυναικείος οργασμός.
Σύμφωνα με έρευνες της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (Ε.Μ.Α.Σ.), το 10% των γυναικών δεν έχει νιώσει ποτέ οργασμό.
Μάλιστα ένα ποσοστό που αγγίζει το...

Αυτό είναι το ακριβότερο συμβόλαιο ζωής στον κόσμο!


Άγνωστος δισεκατομμυριούχος της Σίλικον Βάλεϊ αγόρασε το ακριβότερο συμβόλαιο ζωής στον κόσμο, αξίας 201 εκατομμυρίων δολαρίων, και φυσικά μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Το προηγούμενο ακριβότερο συμβόλαιο ήταν εκείνο του κινηματογραφικού και μουσικού μεγαλοπαραγωγού David Geffen το 1990, έναντι μόλις… 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν επτά μήνες και σε αυτές συμμετείχαν 19 ασφαλιστικές εταιρείες.
Άλλωστε «καμία στον κόσμο δεν θα μπορούσε να αναλάβει μόνη της τέτοιο ρίσκο», σύμφωνα με τον Dovi Frances, πρόεδρο της SG LLC με έδρα τη Σάντα Μπάρμπαρα.

Ο ίδιος, που μεσολάβησε στη συμφωνία και εκπροσωπεί τον κροίσο, δήλωσε ότι το ετήσιο ασφάλιστρο ανέρχεται σε λίγα εκατομμύρια δολάρια. Εξήγησε ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες θα αποκομίσουν κέρδος επενδύοντάς το άμα τη εισπράξει και πως κίνδυνο, φυσικά, γι’ αυτές αποτελεί το να αποβιώσει στο άμεσο μέλλον ο ασφαλισμένος. Ο D. Francis αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητα ή έστω την ηλικία του πελάτη του, επικαλούμενος προσωπική του επιθυμία, ενώ πρόσθεσε πως «θέλει οι συγγενείς του να συνεχίσουν να εργάζονται σκληρά»

Τι είναι ασφάλιση αστικής ευθύνης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBOQi2B6JD6NgSVRTmpX6jmDte2sdubmhJ8bTu3W3_0tRX4Nbu01Z30mWU0EA4qnVKdAVn0lnKWY3sxkyFusFOqqShm6P_UbY8UCXcnUrqMM5FvLhFubXponT9Gmk_kF2TLxh0sdhsdRI/s1600/8094_587451327941402_1502862398_n.jpg Σύμφωνα με τον ορισμό της Αστικής Ευθύνης ως νομικού όρου πρόκειται για την περίπτωση όπου κάποιος …προξενεί με πράξη ή παράλειψή του, από αμέλεια, σωματική βλάβη ή/και υλική ζημιά σε τρίτο και υποχρεούται να την αποκαταστήσει.
Το γενικό και ευρύ νόημα του ορισμού αυτού δεν οριοθετεί με σαφή τρόπο τις απαιτήσεις που μπορεί να θέσει ο εκάστοτε θιγόμενος σε βάρος του υπαίτιου που προκάλεσε την ζημιά.

Η κάλυψη της Γενικής Αστικής Ευθύνης προς τρίτους για Επιχειρήσεις καθώς & για Οικογενειάρχες, όπως και αυτή της Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης για τυχόν λάθη ή παραλήψεις δική μας ή των υπαλλήλων μας κατά την άσκηση της εργασίας μας προς τρίτους, μπορεί να αποτελέσει...

ΖΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ




Ο στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε και να εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα των πελατών μας ώστε να νιώθουν ήσυχοι σε οποιαδήποτε ατυχία αντιμετωπίσουν στο μέλλον.
Δραστηριοποιούμαστε σε όλους τους Κλάδους Ασφάλισης με ιδιαίτερη έμφαση στον κλάδο Ζωής μέσα από εξατομικευμένες μελέτες που υποβάλλουμε.

Μέσω της εμπειρίας μας...