Translate

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Πώς να υπολογίσετε τον Δείκτη Μάζας Σώματος





 Το υπερβάλλον σωματικό βάρος σχετίζεται με ποικίλα προβλήματα υγείας. Είναι λοιπόν σημαντικό να γνωρίζουμε αν το βάρος μας είναι φυσιολογικό ή όχι, ακόμη και αν νομίζουμε ότι είναι.

Πέρα από διαγνωστικές μεθόδους όπως μια λιπομέτρηση, ένας εύκολος τρόπος για να έχετε μια πρώτη εικόνα είναι να υπολογίσετε το δικό σας Δείκτη Μάζας Σώματος. Αρκεί να διαιρέσετε το βάρος σας σε κιλά με το ύψος στο τετράγωνο.

Αν για παράδειγμα...

Οι τροχονόμοι θα συλλαμβάνουν και για χρέη στην εφορία


Μια νέα αρμοδιότητα αποκτούν πλέον οι άνδρες και οι γυναίκες της τροχαίας καθώς εκτός από κλήσεις για τροχονομικές παραβάσεις θα μπορούν πλέον να ελέγχουν αν έχετε χρέη στην εφορία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία τη δυνατότητα αυτή θα έχουν τα πληρώματα των περιπολικών που διαθέτουν λογισμικό για να συνδέονται με το σύστημα TAXIS και έτσι να ενημερώνονται απευθείας για το φορολογικό προφίλ του ελεγχόμενου.

Όταν, λοιπόν, οι τροχονόμοι θα εντοπίζουν πολίτες που χρωστούν περισσότερα από 5.000 ευρώ στο Δημόσιο, τότε θα έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε συλλήψεις και να οδηγούν τους οφειλές στο αυτόφωρο.

Εκτός αγοράς οδηγούνται πολλές εταιρίες ελληνικές με το χαμηλό τιμολόγιο, το PSI και τις πρασινοκόκκινες κάρτες!


http://www.nextdeal.gr/media/k2/items/cache/5e1df5b2caf85ba403d04f3a556d141d_L.jpg 
Η μείωση παραγωγής που συνεχίζεται, η κατάθεση πινακίδων αυτοκινήτων, το χαμηλό ζημιογόνο τιμολόγιο και η μετατροπή των ασφαλιστικών εταιριών από εταιρίες πωλήσεων σε εταιρίες-λογιστήρια με τα δεκάδες σημειώματα και χαρτιά (υπερέβησαν τα 50!) οδηγούν την ασφαλιστική αγορά σε κλείσιμο και τους υπαλλήλους στην ανεργία! Φωνές αγωνίας ακούγονται εκεί που η δημιουργικότητα έφερνε θέσεις εργασίας και «ασφαλιστική πίττα». Ο «λευκός θάνατος» θυμίζει «γενοκτονίες» Ελλήνων του Πόντου και Μικρασίας… Οι εταιρίες αντί να ψάχνουν στελέχη για ανάπτυξη ψάχνουν στελέχη για να κάνουν εκθέσεις και ερωτηματολόγια.

Οι μέχρι τώρα έλεγχοι που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες από το επίορκο κράτος, είναι ασφυκτικοί και κρύβουν την..

Ανθρώπινα πειραματόζωα για 3.000 δολάρια



Με τον ιό της γρίπης θα μολυνθούν 100 εθελοντές στις ΗΠΑ, οι οποίοι πάντως στο τέλος θα πάρουν αποζημίωση 3.000 δολαρίων.

Οι επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας θα μολύνουν ανθρώπους με τον ιό της γρίπης στο πλαίσιο πειράματος που στόχο έχει τη δημιουργία νέων πιο αποτελεσματικών εμβολίων.

«Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά, αλλά...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το «Αττικόν»



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το νοσοκομείο «Αττικόν», όπου κυριαρχούν τριτοκοσμικές συνθήκες με ράντζα, ελλείψεις υλικών, απλήρωτες εφημερίες και παράνομες διπλοβάρδιες να αποτελούν «βόμβα» στα θεμέλια της εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου, ενώ η δραματική μείωση του προϋπολογισμού οδηγεί το νοσοκομείο στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου,

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Επαγγελματίες… ανάπηροι καλούνται να επιστρέψουν 100.000 ευρώ!!



Εντοπίστηκαν από το δήμο Πάτρας να έχουν πάρει επιδόματα με πλαστά πιστοποιητικά
Να επιστρέψουν το ποσό των 100.000 ευρώ που παράνομα είχαν εισπράξει, καλούνται 10 ανάπηροι…μαϊμούδες που εντοπίστηκαν από τις υπηρεσίες του δήμου της Πάτρας να έχουν πάρει επιδόματα βαριάς αναπηρίας με πλαστά πιστοποιητικά.Σύμφωνα με το thebest.gr, ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς υπέγραψε τις σχετικές αποφάσεις με τις οποίες τους καλεί να επιστρέψουν στο ταμείο τα παρανόμως εισπραχθέντα αλλιώς θα βεβαιωθούν οι οφειλές τους στο ΑΦΜ τους.


Πρόκειται για τους πρώτους δέκα επαγγελματίες…αναπήρους που εντοπίστηκαν από τους ελέγχους ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ακολουθούν και άλλοι καθώς η έρευνα δείχνει ότι η υπόθεση έχει ακόμη πολύ…ζουμί.

Ο λογαριασμός της ΔΕΗ σε 30 μέρες και τα ασφάλιστρα σε 7!


 

Η φωτιά που άναψε το λεγόμενο «εισπρακτικό» στις εταιρίες επηρέασε τα πάντα και τις σχέσεις πελατών-ασφαλιστών εξ αιτίας των πράξεων 30 – 31 της ΤτΕ που απαιτούν άμεση προπληρωμή ασφαλίστρων σε 7 μέρες!

Καμιά εταιρία ΔΕΝ μπορεί να ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ στις νέες απαιτήσεις και έντρομοι οι ασφαλιστές καθημερινά βλέπουν τη ΣΚΛΗΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ της εποπτείας που κάποιοι υποστηρίζουν ότι ΥΠΕΡΕΒΗ σε κάποιο βαθμό τις αρμοδιότητές της (σχετικά με τις ημερομηνίες είσπραξης και ακύρωσης, όπου η νομοθεσία είναι διαφορετική). «Δεν μπορεί λένε η ΔΕΗ να έχει περιθώρια πληρωμής λογαριασμού 30 μέρες, η ΕΥΔΑΠ 20 ημέρες, ο ΟΤΕ 40 ημέρες, η COSMOTE 28, οι Πιστωτικές κάρτες των Τραπεζών 20 μέρες και τα ασφάλιστρα 7 μέρες!»

Όλοι ζητούν άμεση ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ του θέματος που το συνοδεύουν και με πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού. Όλοι απαιτούν μεγαλύτερη διάρκεια για τακτοποίηση και παράταση προσαρμογής. 
Πηγή:nextdeal.gr 



«Έντονος ανταγωνισμός, αλλαγές στη διαμεσολάβηση και ανάπτυξη εργασιών»

 Η κρίση στην ασφαλιστική αγορά βρίσκεται σε σημείο αναστροφής, ανέφερε ο κ. Α. Σαρρηγεωργίου σε συνάντηση συνεργατών της Eurolife


Όξυνση στον ανταγωνισμό και διαφοροποίηση του ρόλου του διαμεσολαβούντα αλλά και αντιστροφή του μέχρι σήμερα υφεσιακού κλίματος στην παραγωγή συμβολαίων διαβλέπει ο Α. Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife Ασφαλιστικής και Πρόεδρος της ΕΑΕΕ.

Μιλώντας σε συνέδριο συνεργατών της Eurolife σήμερα, ο κ. Α. Σαρρηγεωργίου, ανέφερε:

- Η ασφαλιστική αγορά τα τελευταία επτά χρόνια έχει...

Συνταξιοδοτικά προγράμματα τι επιλογές έχω?

 
Yπάρχουν τεσσάρων κατηγοριών συνταξιοδοτικά προγράμματα:

Α. Κλασικού τύπου και περιοδικών καταβολών:
Ο ασφαλισμένος καταβάλλει ένα συγκεκριμένο ποσό κατά τακτά χρονικά διαστήματα (πχ 600 ευρώ κάθε χρόνο), η ασφαλιστική εταιρία διαχειρίζεται αυτά τα κεφάλαια κατά το δοκούν και απλά, εγυυάται μια ελάχιστη ετήσια απόδοση η οποία μπορεί να φτάσει έως και το 3,25%. Αν την υπερβεί, τότε συνήθως η ασφαλιστική εταιρία καρπούται μέρος της υπεραπόδοσης.
Σε ένα τέτοιο προϊόν, τα πλεονεκτήματα είναι αρκετά...

ΕΑΕΕ: Ενημέρωση των καταναλωτών για την προείσπραξη ασφαλίστρων


 
Για τις αλλαγές που φέρνουν οι Πράξεις της ΤτΕ στην καταβολή των ασφαλίστρων ενημερώνει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος τους καταναλωτές. Με απόφαση της εποπτικής αρχής οι κανόνες που αφορούν στην πληρωμή των συμβολαίων έχουν αλλάξει και ασφαλιστικές, καταναλωτές και διαμεσολαβούντες πρέπει να προσαρμοστούν σε νέες διαδικασίες.

Όπως αναφέρει σε επιστολή της από την 1/1/14 οι ασφαλισμένοι πρέπει να πληρώνουν το ασφάλιστρο πριν την έναρξη της ασφαλιστικής κάλυψης: «Από την αρχή του χρόνου όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες υποχρεούνται να διασφαλίζουν ότι η κάλυψη των συμβολαίων τους δεν θα αρχίζει πριν την καταβολή ασφαλίστρου».


Διαβάστε την επιστολή ΕΔΩ

Γιατί υπάρχει ΛΥΣΗ!!!

https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_image.php?d=AQCkYMOgUdhrYyhF&w=377&h=197&url=http%3A%2F%2F2.bp.blogspot.com%2F-_VxL1WK_j0s%2FUpQ3JgeymoI%2FAAAAAAAAApo%2Fy8IoJEGITp4%2Fs640%2F8094_587451327941402_1502862398_n%2B-%2B%25CE%2591%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25AF%25CE%25B3%25CF%2581%25CE%25B1%25CF%2586%25CE%25BF%2B-%2B%25CE%2591%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25AF%25CE%25B3%25CF%2581%25CE%25B1%25CF%2586%25CE%25BF%2B-%2B%25CE%2591%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25AF%25CE%25B3%25CF%2581%25CE%25B1%25CF%2586%25CE%25BF.jpg&cfs=1&sx=14&sy=0&sw=612&sh=320 Συνεργαζόμαστε με τις περισσότερες και πιο φερέγγυες ασφαλιστικές εταιρίες της αγοράς.

Έτσι μπορούμε να σας εγγυηθούμε την εύρεση αξιόπιστων λύσεων στην:
ασφάλεια υγείας- αυτοκινήτου - μοτοσυκλέτας - σκάφους - κατοικίας - επιχείρησης και λοιπών ασφαλίσεων και κυρίως στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.


 Καλέστε στα 211-4039370   κιν. 6938 009 777 η συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας  πατώντας ΕΔΩ  για ένα προσωπικό ραντεβού ώστε να προσεγγίσουμε εξατομικευμένα τις ανάγκες σας.


 

























 



Πως θα βρίσκουν γιατρό σε έναν μήνα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στο νέο σύστημα Άδωνι! Όλες οι αλλαγές


http://www.iatropedia.gr/images/cache/39f467e98797f438279f4b194f70b78d.w600.h340.z1.jpg 
Αλλάζουν σε περίπου έναν μήνα οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα εξυπηρετούνται οι περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Που θα βρίσκουν γιατρό κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας αλλά και που με το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ)

Ανατροπές στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και μάλιστα άμεσα θα δούνε οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς σιγά σιγά και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του Άδωνι Γεωργιάδη θα πρέπει να μάθουν να βρίσκουν -θέλοντας και μη – με διαφορετικό τρόπο το γιατρό τους.

Καταρχάς σε περίπου 20 μέρες...

Νοσηλεία σε ανασφάλιστους με χορηγό τον...Τσοχατζόπουλο!


http://www.iatronet.gr/photos/news/leopardsurg-660.jpg 

Αποδίδονται στην ελληνική κοινωνία, σε Υγεία και Παιδεία, τα πρώτα 17,6 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες κατά του ελληνικού δημοσίου.


Λειτουργώντας ως ένας άτυπος αποταμιευτικός μηχανισμός, οι κατά καιρούς 'υπεύθυνοι' για την εθνική μας άμυνα, επιστρέφουν τμήμα των χρημάτων που είχαν σωρεύσει επί χρόνια για μία...δύσκολη ώρα.

Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, με εντολή του πρωθυπουργού...

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Με παραποιημένα πτυχία σε νοσοκομείο της Ηπείρου… Εντοπίστηκαν μετά από δώδεκα χρόνια!!!



Με παραποιημένα πτυχία δούλευαν από το 2002 σε δημόσιο νοσοκομείο της Ηπείρου! Επί δώδεκα ολόκληρα χρόνια δηλαδή πληρώνονταν από το ελληνικό δημόσιο, από τον Έλληνα φορολογούμενο σε θέσεις που έπρεπε προφανώς να βρίσκονται κάποιοι άλλοι.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τρεις τουλάχιστον υπάλληλοι του Νοσοκομείου της Άρτας βλέπουν πλέον την...

ΖΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ




Ο στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε και να εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα των πελατών μας ώστε να νιώθουν ήσυχοι σε οποιαδήποτε ατυχία αντιμετωπίσουν στο μέλλον.
Δραστηριοποιούμαστε σε όλους τους Κλάδους Ασφάλισης με ιδιαίτερη έμφαση στον κλάδο Ζωής μέσα από εξατομικευμένες μελέτες που υποβάλλουμε.

Μέσω της εμπειρίας μας...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΝ (ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ)


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHFgVhit-Z9sPpbNUn0hWPUU2_wyaF0BjUFQEX2G4FGruuFFvA-MY-NMcGw5c3LOXB0i2uW1ivkgAwPi3TReaetjlQTsHjsC0wRM23hvuLyH2-rU2cCMWEEtxWsiTjkA6p24jP9f1EWE8/s640/kyriako_130305184403.png


Το ΠΑΡΟΝ Club είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία.
Δημιουργήθηκε από ανθρώπους που γνωρίζουν τις απεριόριστες δυνατότητες του διαδικτύου και τη λειτουργία της αγοράς. Η προσπάθειά μας ανήκει στις διαδικτυακές δραστηριότητες με προοπτική συμμετοχών.

Ο Σκοπός του ΠΑΡΟΝ CLUB
Να συμβάλουμε στη καλλιέργεια και διάδοση πνεύματος ενότητας, συνεργασίας, αλληλεγγύης και συσπείρωσης των αγορών , για την αντιμετώπιση της υποβάθμισης της αγοραστικής δύναμης και του βιοτικού επιπέδου ζωής των πολιτών, εξ αιτίας της οικονομικής ύφεσης.

Να αναζητούμε, να βρίσκουμε και να παρουσιάζουμετα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες της αγοράς,από όλες τις κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, σε ειδικές προνομιακές τιμές για τα μέλη μας- για Εσάς!

Να παρέχουμε συστηματική ενημέρωση για εξεύρεση τρόπων και μεθόδων μείωσης του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων,μέσα από τους παρόχους μας.

Να διασφαλίζουμε τη προστασία των παρόχων μας (επαγγελματιών, έμπορων επιχειρηματιών) καθώς κα των μελλών του Παρόν Club (αγοραστικό κοινό),ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο, όσον αφορά στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων ,αλλά και το κοινό όφελος αμφοτέρων κερδίζοντας χρόνο και χρήμα.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΒΓΕΣ ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΣ


Δωρεάν και απεριόριστες επισκέψεις σε Ιατρούς όλων των ειδικοτήτων όλο το 24ωρο
Πανελλαδικό δίκτυο Ιατρών έναντι προνομιακού αντιτίμου 20 euro η επίσκεψη
Δωρεάν 4 ετήσια check up
Δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος& καθαρισμός
Έκπτωση 50% σε οδοντιατρικές υπηρεσίες
Δωρεάν αιμοληψία κατ'οίκον
Διαγνωστικές εξετάσεις με η δίχως παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ με τιμές δημοσίου (Φ.Ε.Κ.)
Υπέρηχους και triplex κατ'οίκον
Συνεργασία με τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και τα πιο σύγχρονα διαγνωστικά κέντρα.
On line ενημέρωση που παρεχει:
Δωρεάν συμβουλές από δικηγόρο
Δωρεάν συμβουλές από φοροτεχνικό
Δωρεάν συμβουλές από τεχνική εταιρεία
Δωρεάν συμβουλές από ψυχολόγο και διατροφολόγο
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΗΛΙΚΙΑΣ
Εκπτώσεις σε καταναλωτικά προιόντα και υπηρεσίες:
Ένδυσης,υπόδησης,είδη δώρου,οπτικά,εξοπλισμός σπιτιού,γάμος,βάπτιση
Υπηρεσίες ομορφιάς,αισθητικής,άθλησης,συντήρησης καιαξεσουάρ αυτοκινήτου υπηρεσίες κτεο και άλλα...
Ετήσια συνδρομή μέλους 50€
Δύο ατόμων 80 €
Οικογενειακή 80 € (απεριόριστος αριθμός τέκνων)

Ζητήστε να ενημερωθείτε για τα προνόμια μέλους της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΑΡΟΝ πατώντας ΕΔΩ

Η τρόικα έρχεται... το ασφαλιστικό (ξανα)ανοίγει


 
Το χρηματοδοτικό κενό όπως αυτό καταγράφεται στον Κοινωνικό Προϋπολογισμό για το 2014 αγγίζει τα 800 εκατ. ευρώ. Στο υπουργείο Εργασίας εκτιμούν ότι η «τρύπα» αυτή μπορεί να κλείσει με την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και τα μέτρα που ελήφθησαν το Νοέμβριο, κατά την προηγούμενη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα. Βέβαια οι δανειστές δέχονται μόλις τα...

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Τα πρώτα ειδοποιητήρια για τα ανασφάλιστα οχήματα περιμένει η αγορά



Το μυστήριο λύθηκε. Τα ανασφάλιστα οχήματα ανέρχονται σε 830.000 σύμφωνα με την διασταύρωση των στοιχείων που ολοκλήρωσε το Υπουργείο Οικονομικών μετά από σχετικές εντολές του Γενικού Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Συγκρίνοντας τρεις βάσεις δεδομένων αυτής του Υπουργείου μεταφορών, των ασφαλιστικών εταιρειών και των τελών κυκλοφορίας του Υπουργείου Οικονομικών, η γενική γραμματεία εσόδων έχει πλέον την ακριβή εικόνα για το πόσα και κυρίως ποια, είναι τα ανασφάλιστα οχήματα. Αυτές τις ημέρες γίνεται μία τελευταία διασταύρωση, προκειμένου να...

Ανατροπές στα ασφαλιστήρια για φοροτεχνικούς και λογιστές



Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχθούν τα προγράμματα ασφάλισης Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης των λογιστών, μετά τη θέσπιση από την κυβέρνηση των νέων φορολογικών ποινολογίων.

Οι αυστηρότατες κυρώσεις έναντι όσων επιχειρήσεων χάνουν προθεσμίες καταβολής δόσεων ή οφειλών έναντι του δημοσίου, ή όσων «συλλαμβάνονται» με λάθη στις δηλώσεις τους, πρόκειται να οδηγήσουν σε διόγκωση των αποζημιώσεων που καταβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες σε λογιστές και φοροτεχνικούς.

«Το αυστηρό πνεύμα του νόμου, που δεν αφήνει πλέον...

Κλοιός οφειλών πνίγει τις ασφαλιστικές

 Σε πάγωμα λογαριασμών, δεσμεύσεις, διοικητικές κυρώσεις, ακόμα και πρόστιμα οδηγούνται οι ελεγκτικές αρχές


Πολλαπλά χτυπήματα δέχονται οι ασφαλιστικές εταιρείες καθώς ελέγχονται και από την ΔΕΙΑ και από το υπουργείο Οικονομικών (εφορίες) και από τα Ασφαλιστικά Ταμεία για διαφορετικούς βέβαια λόγους στην κάθε περίπτωση.

Κοινός παρανομαστής είναι πώς οποιαδήποτε οφειλή, η εκκρεμότητα των εταιρειών οδηγεί τις ελεγκτικές Αρχές σε κινήσεις που...

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ερευνά εταιρείες συμφερόντων Κοντομηνά

http://insurance-eea.gr/images/Eidiseis/oikonomia_politiki/ek_cosmoline_kontominas.jpg

Έρευνα για εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείες συμφερόντων Κοντομηνά πραγματοποιεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Συγκεκριμένα, στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής μπήκαν η εξαγορά της εταιρείας KB Impuls Hellas A.E. αντί 4 εκατ. ευρώ στις αρχές του 2011 από την εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών Intertech, καθώς και δύο ατελέσφορες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Cosmoline στην οποία συμμετέχει η Intertech με περίπου 6,5%.

Σε ό,τι αφορά την ΚΒΙ Ηellas, η Intertech στις 14/1/2011 προκατέβαλε...

Στη βουλή το νομοσχέδιο Άδωνι για τον νέο ΕΟΠΥΥ! Οι αντιδράσεις και οι υποσχέσεις


http://www.iatropedia.gr/images/cache/e1333cb66acb15913467a4c668528d93.w600.h340.z1.jpg 
Παρότι είχε μετατραπεί σε γεφύρι της Άρτας, κατατίθεται τελικά το νομοσχέδιο για τον νέο ΕΟΠΥΥ στη Βουλή, όπως τουλάχιστον διαβεβαιώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ καθώς όπως φαίνεται δε γλιτώνουν τις απολύσεις δια χειρός υπουργού Υγείας. Ο υπουργός επεσήμανε ότι σήμερα θα καταθέσει το νομοσχέδιο για το ΠΕΔΥ, χωρίς αλλαγές και θα προωθηθεί προς ψήφιση.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι μόλις πάρει το πράσινο φως...

Διαμαρτυρία μπροστά στα νοσοκομεία ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ και ΜΕΤΑΞΑ από τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία την Πέμπτη 30/1

http://www.iatrikostypos.com/media/k2/items/cache/5d94b1c75a22eb26e9f59b4a2147da03_XL.jpg

Διαμαρτυρία μπροστά στα αντικαρκινικά νοσοκομεία ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ και ΜΕΤΑΞΑ θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 30/1 στο πλαίσιο της 2ης κοινής Πανελλαδικής τους δράσης τα Κοινωνικά Ιατρεία και ΦΑρμακεία (ΚΙΦΑ) από όλη την Ελλάδα της Αττικής συμπεριλαμβανομένης.
Η διαμαρτυρία που έχει θέμα την Ελεύθερη πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, χωρίς κανενός είδους αποκλεισμούς θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί.
Το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, μαζί με το ΜΚΙΕλληνικού και το ΚΙΦΑΣαλαμίνας, θα πάρει μέρος στην διαμαρτυρία μπροστά στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ» και καλεί «όλους τους πολίτες να πάρουν μέρος στην παρέμβαση ώστε με τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία μαζί να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα!»

Το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά βρίσκεται στην οδό Ξενοφώντος 5 & Πελοπίδα, (3ος όροφο), στην Πλατεία Μέμου στον Κορυδαλλό.
τηλ. γραμματείας: 2104960790, καθημερινά 9:30 π.μ. - 8:30 μ.μ.
email: gramateia2013@gmail.com / http://a-iatreio.blogspot.gr

Εντολή Άδωνι Γεωργιάδη, για τη διενέργεια ΕΔΕ στο ΓΝ Ηρακλείου «Βενιζέλειο» σχετικά με τις καταγγελίες για σωρούς σε κοινή θέα

https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_image.php?d=AQCKpSN-9ThLU2ZI&w=377&h=197&url=http%3A%2F%2Fwww.iatronet.gr%2Fphotos%2Fnews%2Fvenizcont-660.jpg&cfs=1

Κατόπιν εντολής του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ζήτησε από τη διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ''ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ” σχετικά με τις πρόσφατες καταγγελίες για την ύπαρξη σωρών ασθενών που παραμένουν εκτός προβλεπόμενων χώρων παραμονής τους, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κοινή θέα από ασθενείς και επισκέπτες του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ οικοδομικές εργασίες έχουν μετατρέψει σε νεκροθάλαμο ένα… κοντέινερ εμβαδού μόλις 20 τ.μ. με αποτέλεσμα σωροί ανθρώπων να παραμένουν έξω, σε κοινή θέα από ασθενείς και επισκέπτες του νοσοκομείου, γεγονός απαράδεκτο όχι μόνο για λόγους δημόσιας υγείας αλλά και ηθικής τάξης αφού με αυτόν τον τρόπο βεβηλώνεται η μνήμη νεκρών.

Τα σχετικά πορίσματα του αρμόδιου οργάνου που θα κάνει την ΕΔΕ θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο έως τις 7/02/14.

Δωρεάν έλεγχος για διάγνωση Χρόνιου Πόνου και Οστεοαρθρίτιδας, από ΕΠΕΜΥ και ΙΣΑ

http://www.iatrikostypos.com/media/k2/items/cache/9e94e662f8a30ee4a8587dc735feaa87_XL.jpg Δύο σημαντικά προγράμματα για την αντιμετώπιση του Χρόνιου Πόνου, αλλά και για τον έλεγχο της Οστεοαρθρίτιδας σε άπορους, ανασφάλιστους και μοναχικά άτομα της τρίτης ηλικίας ανακοινώθηκαν στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου της Επιστημονικής Εταιρείας για τη Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ) και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ)
Χρόνιος Πόνος
Το πρώτο πρόγραμμα προβλέπει τη διενέργεια δωρεάν εξετάσεων για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση του Χρόνιου Πόνου, στο διάστημα από...

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Νεκροί σε κοινή θέα στο 'Βενιζέλειο'!

http://www.iatronet.gr/photos/news/venizcont-660.jpg Σοροί ασθενών παραμένουν εκτός προβλεπόμενων χώρων παραμονής τους, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κοινή θέα από ασθενείς και επισκέπτες του 'Βενιζέλειου' νοσοκομείου!


Στην αυλή αναγκάζονται να αφήνουν τις σορούς οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου 'Βενιζέλειο', στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Λόγω οικοδομικών εργασιών, ο νεκροθάλαμος στεγάζεται σε ένα...

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Πρόληψη Καρδιαγγειακών Παθήσεων με δωρεάν Ηλεκτροκαρδιογράφημα και έμμεση διάγνωση στους δημότες του Ν. Ηρακλείου

 http://www.inepy.gr/wp-content/uploads/2013/09/drasi3-540x280.jpg?i=34609
 Στις 22/1/2014, η 2η κοινωνική δράση του ΙΝΕΠΥ.





 Το Ινστιτούτο Νοσηλευτικών Ερευνών και Πολιτικής της Υγείας (Ι.Ν.Ε.Π.Υ.) συνεχίζοντας το κοινωνικό του έργο, θα πραγματοποιήσει στο Δήμο Νέου Ηρακλείου, ενημερωτική κοινωνική δράση με θέμα: «Πρόληψη Καρδιαγγειακών Παθήσεων με δωρεάν ΗΚΓ και έμμεση διάγνωση στους δημότες του Ν. Ηρακλείου».

Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να υποβληθούν, εντελώς δωρεάν, σε μια σειρά βασικών εξετάσεων (ηλεκτροκαρδιογράφημα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, μέτρηση σακχάρου, υπολογισμός δείκτη μάζας σώματος) και να ενημερωθούν σε θέματα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέλθουν την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014, στα Ιατρεία του Δήμου που στεγάζονται στην υπόγεια διάβαση του σταθμού ΗΣΑΠ από τις 9.00 π.μ. μέχρι τις 13.00 μ.μ.

Η κοινωνική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Νέου Ηρακλείου, με την εθελοντική προσφορά έμπειρων νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών Υγείας, καθώς και με την ευγενική συμμετοχή της Cardioexpress.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 2794340, στο e-mail: iatreia@iraklio.gr και στην ιστοσελίδα του δήμου Ηρακλείου: www.e-irakleio.gr

Θησαυρίζει η Τουρκία με εκατ. ευρώ που χάνει η Ελλάδα από τις κλινικές μελέτες!



Την ώρα που δεν μας περισσεύει ούτε ευρώ για δείγμα στους χαλεπούς καιρούς της κρίσης, γυρίζουμε την πλάτη σε εκατομμύρια που θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε από κλινικές μελέτες στην υγεία. Την ίδια στιγμή η Τουρκία και χώρες της Μέσης Ανατολής θησαυρίζουν.

Μόλις 100εκατ. ευρώ κατορθώνει η χώρα μας να συγκεντρώνει ετησίως από κλινικές μελέτες που γίνονται σε διάφορα νοσοκομεία, όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και η Τουρκία πλουτίζουν από τις έρευνες.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο...

Πωλείται!!! Σε ιδιώτες τεχνικές και διοικητικές υπηρεσίες του ΕΣΥ

 Επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων εκτός από τη σίτιση, τη φρούρηση και τη φύλαξη και στις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες των δημοσίων νοσοκομείων, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).


Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ:

Παιδιά ενός κατώτερου Θεού..


http://www.iatronet.gr/photos/news/kidshospital-660.jpg 
Καταλήγουν στα νοσηλευτικά ιδρύματα με εισαγγελική εντολή και παραμένουν εκεί για μεγάλο διάστημα, μέχρι να βρεθεί μία μονιμότερη λύση.

Εγκαταλελειμμένα παιδιά και βρέφη φιλοξενούνται σε παιδιατρικά νοσοκομεία, καθώς δεν υπάρχουν ειδικά ιδρύματα να τα δεχτούν. 

Ήρθαν στον κόσμο εκτός γάμου, από μητέρες με σοβαρά κοινωνικά προβλήματα ή εξαρτημένες από ουσίες.

Ψυχικά ασθενείς ή ανήλικες, ανάπηρες ή με οικονομική ανέχεια...

Κινητοποιήσεις νοσοκομειακών γιατρών στις 23 Ιανουαρίου εξήγγειλε η ΟΕΝΓΕ

 Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιώντας 4ωρη στάση εργασίας 11πμ-3 μμ την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Μαζί με τον ΠΙΣ, την ΠΟΣΕΥΠ- ΕΟΠΥΥ και άλλους υγειονομικούς φορείς η ΟΕΓΝΕ θα πάρει μέρος και στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί την ίδια μέρα στις 1μμ έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Βασικά αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών είναι η...

Πλαφόν και στις διαγνωστικές εξετάσεις

http://www.iatrikostypos.com/media/k2/items/cache/a793edaec515b4d6688a9ac68218e2fa_XL.jpg

Ξεκινά άμεσα και πλαφόν και στις διαγνωστικές εξετάσεις, και τα παραπεμπτικά που έχουν δικαίωμα να υπογράφουν οι συμβεβλημένοι με το σύστημα γιατροί, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αναμένεται η δημοσίευση ορίων δαπάνης και για τις διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις και τις λοιπές υπηρεσίες ανά ιατρό που συνταγογραφεί για τον ΕΟΠΥΥ.

Τα όρια θα αφορούν δαπάνες για...

Νέος πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ο Μιχάλης Γιαννάκος

http://www.iatrikostypos.com/media/k2/items/cache/b8f81a0c19dd5347a435a52b9e196479_XL.jpg

Στις 16/01/2014 ημέρα Πέμπτη, στη Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ ο Πρόεδρος Σταύρος Κουτσιουμπέλης υπέβαλλε την παραίτησή του από την θέση του Προέδρου της Ε.Ε. η οποία επικυρώθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση της Ε.Ε. στις 17/01/2014, ημέρα Παρασκευή.

Από την πλειοψηφούσα παράταξη και τον απελθόντα Πρόεδρο προτάθηκε για την θέση του Προέδρου της Ε.Ε. ο Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος και εκλέχθηκε στην θέση του Προέδρου. Επί παρόντων 11 μελών ψήφισαν 10 υπέρ και 1 λευκό.

Στη συνέχεια για την κενή θέση του Αν. Γραμματέα που κατείχε ο εκλεγείς Πρόεδρος της Ε.Ε. προτάθηκε ο Χρήστος Παπαναστάσης, ο οποίος και εκλέχτηκε. Επί παρόντων 11 μελών ψήφισαν 10 υπέρ και 1 λευκό.

Η νέα σύνθεση της Ε.Ε. έχει ως εξής:

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Χωρίς φάρμακα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Τι καταγγέλλουν οι γιατροί



Αγώνα δρόμου για τα φάρμακά τους θα κάνουν πλέον οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για να βρουν γιατρό που να έχει την δυνατότητα να συνταγογραφήσει .
Και όλα αυτά ενώ συνεχίζονται οι απεργίες των γιατρών με την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να ακροβατούν με την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου που στην ουσία διαλύει τον ΕΟΠΥΥ και δημιουργεί νέο φορέα .
Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση η Ενωση των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ αναφέρει :

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

http://www.kepa-amilli.gr/images/gallery/becssg_images/kepa_photo_1_697_500_95.jpg

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΖΗΤΑΕΙ 3 ΠΩΛΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ KAI THN EΞΕΥΡΕΣΗ ΝΕΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ.
ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ , ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ BONUS.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΜΙΛΛΗ

www.kepa-amilli.gr