Translate

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Πρωτοχρονιά στα...κάγκελα για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Έκτακτη γενική συνέλευση

 Στο πόδι είναι και χρονιάρες μέρες οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι με το νέο χρόνο περιμένουν τα φύλλα πορείας για έξοδο από το ΕΣΥ διά χειρός Άδωνι.

















 Με το δάχτυλο στη σκανδάλη παραμένουν και εν μέσω εορταστικής περιόδου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που συνεχίζουν τουλάχιστον έως τις 3 Ιανουαρίου τις απεργίες τους στα πολυϊατρεία του Οργανισμού.
Οι γιατροί είναι σε εγρήγορση δεδομένου ότι αναμένουν...

Ο φόβος φυλάει τα έρμα! Πως η υπόθεση Τομπούλογλου επηρέασε τους νέους διοικητές του ΕΣΥ

 



















Δεν έφθανε το ...βαθμολόγιο που επιχειρεί να εφαρμόσει ο Άδωνις Γεωργιάδης στα νοσοκομεία και στις επιδόσεις των διοικητών, ήρθε και η υπόθεση Τομπούλογλου να κάνει τα στελέχη του ΕΣΥ ακόμη πιο εκλεκτικά στο τι θα υπογράφουν σε ότι αφορά τις προμήθειες.


Τελικά δεν είναι μόνο οι ...

Έρχεται η ηλεκτρονική κάρτα υγείας:Τι αλλάζει για τους ασφαλισμένους





Η νέα χρονιά φέρνει πολλές αλλαγές στο χώρο της υγείας. Οι ασφαλισμένοι δεν θα έχουν μόνο το προνόμιο να απολαύσουν τις υπηρεσίες του νέου ΕΟΠΥΥ αλλά θα αποκτήσουν και ηλεκτρονική κάρτα υγείας. 

Όλες οι αλλαγές
Στους σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας είναι...

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Άδωνις προς Τομπούλογλου: ''Δωρεά σε καφετέρια; Ποτέ''




''Δωρεά προφορική και σε καφετέρια δεν υπάρχει' δήλωσε ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στους ισχυρισμούς Τομπούλογλου ότι πήρε τα χρήματα ως δωρεά για το νοσοκομείο 'Αγλαϊα Κυριακού'.
Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο έπαυσε τον Τομπούλογλου από πρόεδρο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε τα εξής:


'Να ξεκαθαρίσουμε κάτι για να...

Προσεχώς σύνταξη στα 68 χρόνια …

 Η βελτίωση του προσδόκιμου ζωής …αναμένεται να αυξήσει και άλλο τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση στο 68ο έτος της ηλικίας στη Ελλάδα .

Την πρόβλεψη αυτή κάνει σχετική έκθεση της...

Ξετυλίγεται το κουβάρι της general comodities trade ltd


Μόλις τώρα άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της εταιρείας-φαντομά, που αλώνιζε όλη την Ελλάδα για περίπου 1 χρόνο, εξαπατώντας πάνω από 12.000 ασφαλισμένους, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς.

Ήδη έχει σχηματισθεί δικογραφία κακουργηματικής φύσης για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, 32 εμπλεκομένων, ενώ το εύρος της δραστηριότητας και η διείσδυσή της σε όλη σχεδόν την επικράτεια, δημιουργούν υπόνοιες για διασυνδέσεις που ξεπερνούν τον αριθμό των συλληφθέντων.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει...

«Συστηματικοί έλεγχοι μετά τις γιορτές»


Μετά τις γιορτές θα τεθεί σε ισχύ από το υπουργείο Υγείας ο αντικαπνιστικός νόμος, που παραμένει στα χαρτιά, με εντατικούς ελέγχους σε όλα τα καταστήματα.

«Οι έλεγχοι θα είναι πιο συστηματικοί μετά τις γιορτές. Με δεδομένο ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί θα ενταχθούν στην αστυνομία, θα αναλάβουν καθήκοντα, άρα τα κλιμάκια θα είναι περισσότερα. Η χώρα θα πάψει να διασύρεται επειδή επιτρέπει το κάπνισμα» είπε η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή μιλώντας στο Mega.

«Η περίπτωση Τομπούλογλου δεν αμαυρώνει το έργο του "Αγλαΐα Κυριακού"




Με τα μέλη του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντηση είπε ότι «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το θλιβερό περιστατικό με τον κ. Τομπούλογλου να χρεωθεί σε ένα νοσοκομείο το οποίο προσφέρει πολύ σπουδαίο έργο».

Ο Αδ. Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι...

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Έξι οικογενειακές αποφάσεις για τη νέα χρονιά

Λίγες μέρες πριν από το τέλος του χρόνου και οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν τον απολογισμό τους σε προσωπικό επίπεδο και παίρνουν τις αποφάσεις τους για την καινούργια χρονιά.

Τι θα λέγατε, όμως, αν αντί για ατομικές αποφάσεις, σκεφτείτε και πάρετε αποφάσεις για ολόκληρη την οικογένεια;

Ας δούμε τις έξι πιο σημαντικές οικογενειακές αποφάσεις για το 2014:

Τρίτεκνοι δίνουν τα παιδιά τους για υιοθεσία στον Σαμαρά και τον Παπούλια

assets_large_t_420_1651022 
Περί τις 40 αιτήσεις αποδοχής υιοθεσίας στάλθηκαν ομαδικώς τη Δευτέρα από το Σύλλογο Τριτέκνων Αλμυρού προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Συνολικά, σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο» της Θεσσαλίας,

Είναι απίστευτο τι έκανε για να μην ξεχάσει την νεκρή γυναίκα του

http://www.dinfo.gr/wp-content/uploads/2013/12/meadow3.jpg

Όταν πέθανε η γυναίκα του ένιωθε τόσο χαμένος που αποφάσισε να δημιουργήσει ένα δικό του όμορφο μυστικό...

Βραβείο για τον 15χρονο που θυσιάστηκε για τα αδέρφια του


 http://www.enikos.gr/data/photos/d4ee3abe293522f35b5037872900435e.jpg



































Βραβείο για τον 15χρονο που θυσιάστηκε για τα αδέρφια του

Με κάθε τιμή πραγματοποιήθηκε και φέτος η τελετή βράβευσης της Ακαδημίας Αθηνών.

Η πανηγυρική Συνεδρία έλαβε χώρα στις 20/12/2013  το απόγευμα στην αίθουσα τελετών της Ακαδημίας βραβεύοντας για ακόμη μια χρονιά την ανθρωπιά και την ανιδιοτελή προσφορά των ανθρώπων της διπλανής πόρτας, τη συμβολή στις επιστήμες και τον Πολιτισμό.


Συγκίνηση προκάλεσε το βραβείο της Ακαδημίας μετά θάνατον στον 15χρονο Τηλέμαχο Τσιμηρίκα ο οποίος ρίχτηκε στις φλόγες θυσιάζοντας τον εαυτό του για να σωθούν τα δύο μικρότερα αδέρφια του, όταν το σπίτι τους έπιασε φωτιά.

Δεν έχουν πληρώσει ακόμα 3,5 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων τα τέλη κυκλοφορίας


 


Τρείς εργάσιμες ημέρες πριν την λήξη του χρόνου έχουν περίπου 3,5 εκατομμύρια κάτοχοι αυτοκινήτων με πινακίδες κυκλοφορίας να προσέλθουν στις τράπεζες και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας .
Σύμφωνα με στοιχεία από την Γενική Γραμματεία Εσόδων, με βάση τις πληρωμές που έχουν γίνει στις τράπεζες, φέρεται να έχουν πληρώσει περίπου 2 εκατομμύρια μόνο τα τέλη κυκλοφορίας.
Αρα με δεδομένο ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων που έχει καταχωρημένα το σύστημα με πινακίδες κυκλοφορίας είναι 5,5 εκατ. μένουν άλλοι 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων να πάνε στις τράπεζες μέχρι την προσεχή Τρίτη να πληρώσουν τα τέλη.
Σε διαφορετική περίπτωση τους περιμένουν πρόστιμα για την εκπρόθεσμη πληρωμή και το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει κάνει καμία επίσημη ή ανεπίσημη ανακοίνωση ή διαρροή ότι προτίθεται να δώσει παράταση πληρωμής μετά τις 31/12.

Tι αλλάζει στις συντάξεις από το 2014

 

Νέο κύμα ανατροπών σε όρια ηλικίας, συντάξεις και εφάπαξ έρχεται την 1η Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να αλλάζει το συνταξιοδοτικό τοπίο για 600.000 άτομα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το στο "Έθνος"κωδικοποιημένα οι δώδεκα αλλαγές - ανατροπές που "φέρνει" το νέο έτος είναι...

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα μέτρα για την αιθαλομίχλη

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα μέτρα για την αιθαλομίχλη  Δημοσιεύτηκαν, επίσης, οι ρυθμίσεις για τη δωρεάν παροχή ρεύματος στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.



Μία σειρά αυστηρών περιορισμών περιλαμβάνει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σε άλλες δύο αποφάσεις, που δημοσιεύτηκαν επίσης στο ΦΕΚ περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τη δωρεάν παροχή ρεύματος στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Με την πρώτη, προβλέπονται σειρά μέτρων...

Ο Τομπούλογλου φέρνει …ελέγχους! Στο μικροσκόπιο οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων


 


Μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μπουν στο μικροσκόπιο όλοι οι διοικητές των νοσοκομείων φαίνεται ότι αποτέλεσε η σύλληψη του διοικητή του Αγλαΐα Κυριακού Χάρη Τομπούλογλου


Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου ακούστηκε πρόσφατα να λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τη σύλληψη Τομπούλογλου. Και φαίνεται πως πράγματι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα αξιοποιήσει δεόντως το γεγονός αυτό για να δείξει ότι ….δε σηκώνει μύγα στο σπαθί της ή μάλλον …μίζα στο σπαθί της. Άλλωστε η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί και ολίγον από κάθαρση για το αμαρτωλό σύστημα του ΕΣΥ που χρόνια τώρα βρίθει παρανομιών και μαύρου χρήματος.

Και για να αποδείξει ότι η καθαρότητα λειτουργεί ο Άδωνις Γεωργιάδης βάζει στο μικροσκόπιο των ελέγχων τα πόθεν έσχες των διοικητών ενώ διαμηνύει εντέχνως μέσω συνεργατών ότι θα αυξήσει τους ελέγχους για τυχόν παράνομες συναλλαγές στην κορυφή των νοσοκομείων.

Βέβαια στο χώρο των προμηθειών υπάρχει ένα γκρίζο πέπλο εδώ και χρόνια στο εθνικό σύστημα υγείας και ενώ κατά καιρούς έχουν έρθει στο φως καταγγελίες για ανάμειξη πολλών προσώπων ελάχιστες υποθέσεις έχουν φθάσει στη δικαιοσύνη.
Ο Χάρης Τομπούλογλου πάντως κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Ίσως και για να εξαγνισθεί το σύστημα…

 Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Μητέρα 9 παιδιών προετοιμάζεται έναν ολόκληρο χρόνο για τα Χριστούγεννα!

article-2528475-1A43D27D00000578-608_634x595

Εάν πιστεύετε ότι οι προετοιμασίες σας για τα Χριστούγεννα είναι πυρετώδεις τότε ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες της οικογένειας Warriner από την πόλη Bournemouth της Αγγλίας.

Οι προετοιμασίες για τη μεγάλη γιορτή ξεκινούν από τον Ιανουάριο. Η μητέρα Rayna Warriner δημιουργεί το καθιερωμένο πρόγραμμα, το οποίο...

ΓΙΑΤΡΟΣ ΧΑΡΑΞΕ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΑΣΘΕΝΟΥΣ, ΣΑ ΝΑ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΑΥΤΟΓΡΑΦΟ!



Ο γιατρός, Σάιμον Μπράμχολ (Simon Bramhall) χάραξε τα αρχικά του SB στο ήπαρ του ασθενή, την ώρα που τον χειρουργούσε.

Τα αρχικά εντόπισε ένας συνάδερφός του...
κατά τη διάρκεια μιας εγχείρησης ρουτίνας στον ανώνυμο ασθενή.

Εκφράζονται πλέον φόβοι πως ο ίδιος γιατρός μπορεί να έχει αποτυπώσει τα αρχικά του σε εκατοντάδες άλλους λήπτες μοσχευμάτων. Μάλιστα ο κ. Μπράμχολ εργαζόταν στο νοσοκομείο Quenn Elizabeth του Μπίρμινγκχαμ για περισσότερο από δέκα χρόνια.

Ένας υπάλληλος του νοσοκομείου δήλωσε: «Είναι αρκετά εκπληκτικό το πώς μπορεί να έκανε κάποιος αυτό το πράγμα, ειδικά κάποιος με την εμπειρία του κ. Μπράμχολ. Ελπίζω να είναι απλά ένα λάθος, δεν μπορώ να εξηγήσω με ποιο σκεπτικό μπορεί κάποιος να έκανε κάτι τέτοιο σε ένα συνάνθρωπό του».

Ο χειρουργός βρίσκεται πλέον υπό έρευνα για τα καταγγελλόμενα αδικήματα. Πιστεύεται ότι ο Μπράμχολ χρησιμοποίησε ακτίνα με αέριο αργό, που χρησιμοποιείται για τη στεγανοποίηση δοχείων, για να «μαρκάρει» τον ασθενή του. Οι ειδικοί τονίζουν ότι αυτό μπορεί να αφήσει επιφανειακά εγκαύματα, αλλά δεν είναι συνήθως επιβλαβή.

Εκπρόσωπος της Ένωσης Ασθενών δήλωσε πως «Μιλάμε για έναν ασθενή, κι όχι για το αυτόγραφο σε ένα βιβλίο».

Συνελήφθη ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων - Αγλαία Κυριακού για εκβιασμό


Συνελήφθη ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων - Αγλαία Κυριακού για εκβιασμό 


Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα 25.000 ευρώ - Η ΝΔ διέγραψε τον Χ. Τομπούλογλου

Συνελήφθη, το μεσημέρι της Τρίτης, από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφαλείας Αττικής ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου, υποψήφιος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές για τον δήμο Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, με προσημειωμένο ποσό 25.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο ποσό, σύμφωνα με πληροφορίες, απαιτούσε εκβιαστικά για τη συνέχιση σύμβασης που είχε συνάψει το Νοσοκομείο με ιδιωτική εταιρεία.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθησαν, σήμερα το μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής...

«Δώρα ζωής» προτείνουν για τις γιορτές οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

DE5875E7AE33C9C09A0E948A68D0FA29

Διαφορετικά δώρα αλληλεγγύης, προσφοράς και αγάπης προτείνουν και φέτος τα Χριστούγεννα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, για να βοηθηθούν χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο που έχουν ανάγκη.

Μέσα από το διαδικτυακό κατάστημα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (msfgifts.gr), όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν ένα δώρο ζωής μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε ένα εμβόλιο, ένα διατροφικό σκεύασμα, φάρμακα, χειρουργικά εργαλεία, κουνουπιέρες κ.ά. και οι εθελοντές της οργάνωσης θα αναλάβουν να το «μεταφέρουν» στις αποστολές τους.

Ο παραλήπτης του δώρου θα λάβει μια ηλεκτρονική κάρτα που θα περιγράφει πώς κάποιος ασθενής των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», όσο κοντά ή μακριά και αν βρίσκεται, θα βοηθηθεί χάρη στο δώρο αυτό.

Χρόνια πολλά!


Γιατί τα παιδιά αγαπούν πιο πολύ το μπαμπά από τη μαμά;


Δύσκολο πράγμα να είσαι γονιός και ακόμα δυσκολότερο να κερδίσεις την προτίμηση του παιδιού σου – αν μπεις βέβαια σε αυτήν τη διαδικασία.
Μπαμπάδες και μαμάδες λατρεύουν τα παιδιά τους και εκείνα επίσης, αν και δεν είναι λίγες οι φορές που προτιμούν περισσότερο έναν από τους δύο γονείς για τους δικούς του λόγους το καθένα. Συνήθως η επιλογή γίνεται ανάλογα με αυτά που προσφέρει ο καθένας, ανάλογα με το αν συμπεριφέρεται καλύτερα ή όχι στο παιδί, αν είναι αυστηρός κ.λπ.
Υπάρχουν όμως και μερικοί βασικοί λόγοι που τα παιδιά αγαπούν περισσότερο τους μπαμπάδες τους από τις μαμάδες κι ας έχουν εκείνοι την ταμπέλα του αυστηρού. Και μπορεί να είναι αστείοι αλλά έχουν μέσα τους μεγάλη δόση αλήθειας…

ΕΟΠΥΥ Με νέο σύστημα θα ξυπνήσουν σε 7 ημέρες οι ασθενείς.

http://www.iatropedia.gr/images/cache/fbe1e9463026576ee809ddcf2eb9c605.w600.h340.z1.jpg 

Με νέο ΕΟΠΥΥ θα ξυπνήσουν σε επτά ημέρες οι ασθενείς καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει βγάλει ήδη από τον σάκο του ... Αι Βασίλη το χαρτί της διαθεσιμότητας αλλά και της ριζικής αλλαγής του σημερινού φορέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης που γράφτηκε διά χειρός Αδώνιδος, μέσα σε λίγες ημέρες το νομικό καθεστώς λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ θα αλλάξει και θα μετατραπεί σε “αγοραστή” ενώ οι δομές αλλά και οι εργαζόμενοι θα ενταχθούν στο ΕΣΥ.

Στον ΕΟΠΥΥ αναμένεται να παραμείνουν όχι πάνω από...

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Δέντρα με πουλόβερ...δίπλα σε άστεγους που ζεσταίνονται μέσα σε χαρτόκουτες

ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ
Τα δέντρα και τα παγκάκια στο ύψος της παλιάς Βουλής,στην οδό Σταδίου στην Αθήνα, ντύθηκαν με "πλεκτά πουλόβερ", στα πλαίσια της εικαστικής δράσης που φέρει το όνομα «Yarn Bombing» και στηρίζει ο Δήμος Αθηναίων.

Οι εν λόγω πολιτιστικές δράσεις του κ. Καμίνη, ο οποίος "προσπαθεί" να βάλει χρώμα στη ζωή της πόλης με τέτοιου είδους χαριτωμένα happening, θα έπιαναν τόπο, εάν λίγα μετρά πιο πέρα, δεν συναντούσαμε κάτω απο τις σκαλωσιές που υπάρχουν στη γωνία Κολοκοτρώνη και Βουλής,ολόκληρες παρέες απο αστέγους, οι οποίοι...

Τι γλιτώνει όποιος κυκλοφορεί ένα τζιπ 4.200 κ.ε. με...πλαστές πινακίδες;

Τι γλιτώνει όποιος κυκλοφορεί ένα τζιπ 4.200 κ.ε με...πλαστές πινακίδες;  


Ένα σημαντικό ποσό που ξεπερνά τις 4.000 ευρώ γλιτώνει όποιος κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους με πλαστές πινακίδες ένα τζιπ 4.000 κ.ε, ενώ έχει υποβάλει δήλωση ακινησίας στην εφορία.
Για παράδειγμα για ένα μοντέλο του 2004, 4.200 κ.ε. αντιστοιχούν ετήσια τέλη κυκλοφορίας 1.320 ευρώ, ετήσιος φόρος πολυτελούς διαβίωσης 2.254 ευρώ και ετήσια ασφάλιστρα περίπου 600 ευρώ. Δηλαδή συνολικά 4.174 ευρώ.
Την ίδια στιγμή το εν λόγω αυτοκίνητο βαρύνεται και με ετήσιο τεκμήριο διαβίωσης 22.540 ευρώ, το οποίο προστίθεται στα υπόλοιπα τεκμήρια που βαρύνουν τον φορολογούμενο (κατοικίες, δίδακτρα ιδιωτικών σχολίων κτλ).
Ο φορολογούμενος που συλλαμβάνεται να έχει γλιτώσει παρανόμως τις παραπάνω επιβαρύνσεις καλείται να πληρώσει πρόστιμο ισόποσο των τελών κυκλοφορίας, δηλαδή 1.320 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας και άλλα 1.320 ευρώ ως πρόστιμο.
Επιπλέον, αντιμετωπίζει κυρώσεις για την υποβολή ψευδούς δήλωσης ακινησίας στην εφορία, ενώ θα κληθεί να υποβάλλει και τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος λόγω του ότι γλίτωσε το τεκμήριο διαβίωσης. Για τον πρόσθετο φόρο που αντιστοιχεί στο τεκμαρτό εισόδημα που απεκρύβη θα κληθεί να πληρώσει ως και 200% προσαύξηση.

Ασκήθηκαν διώξεις για απάτη 150 εκατ ευρώ στο (ΤΑΥΠΕΚΩ)

http://aftodioikisi.gr/mediafiles/2013/12/xrimata_apath_aftodioikisi-620x320.jpg 
Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζουν τουλάχιστον εννέα υπάλληλοι αλλά και ασφαλισμένοι του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας (ΤΑΥΠΕΚΩ), για υπόθεση απάτης με έκδοση ενταλμάτων πληρωμής, με βάση ψευδείς ιατρικές διαγνώσεις.

Για την υπόθεση, διενήργησε έρευνα η επίκουρη εισαγγελέας Διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου, με αφορμή πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο διαπίστωσε ότι το Ταμείο πλήρωνε χρήματα για δήθεν παθήσεις ασφαλισμένων του, οι οποίοι, στην πραγματικότητα, δεν τα δικαιούνταν. Στο πόρισμα αναφέρονταν ως ενδεικτικό παράδειγμα...

Δούλεψε τη γή (ακόμη και εντός Αττικής) και διεκδίκησε επιδότηση 20.000 ευρώ


Δημοσιεύτηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την ενίσχυση νέων αγροτών. Τα ποσά των επιδοτήσεων είναι σημαντικά και μπορούν να τα διεκδικήσουν όχι μόνο οι κάτοικοι της επαρχίας αλλά και αυτοί που ζουν εντός συγκεκριμένων περιοχών της Αττικής. Εκτός από τα ποσά της επιδότησης –τα οποία μπορούν να φτάσουν ακόμη και στις 20.000 ευρώ – στην πρόσκληση θα βρείτε τις προθεσμίες, τα δικαιολογητικά, τις προϋποθέσεις και κάθε άλλη απαραίτητη λεπτομέρεια για την υποβολή της αίτησης.



1. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να...

"Δώρο" για τις ελληνικές τράπεζες η αναστολή των πλειστηριασμών

Οι ελληνικές τράπεζες έλαβαν ένα ασυνήθιστο χριστουγεννιάτικο δώρο φέτος: το πάγωμα των πλειστηριασμών για το 2014, διασφαλίζοντας έτσι χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που χρωστούν στις τράπεζες δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal με τίτλο « Οι ελληνικές τράπεζες κερδίζουν παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών».


Όπως επισημαίνει το διεθνές πρακτορείο...

Θραύση κάνουν στο εξωτερικό οι κούκλες του σεξ! Η αγ@μι@ βάρεσε κόκκινο!

 

Πρόσω ολοταχώς στις μηχανές του έχει βάλει ένα εργοστάσιο στην Κίνα που κατασκευάζει παιχνίδια αυστηρά για ενήλικους. Ενόψει Χριστουγέννων πολλοί άνθρωποι, που νιώθουν μόνοι, καταφεύγουν να παραγγέλνουν μια κούκλα του σεξ.

Οι πελάτες είναι από όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη και το εργοστάσιο δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει τις παραγγελίες των απαιτητικών πελατών του.
Συγκεκριμένα το εργοστάσιο το οποίο βρίσκεται στην...

ΚΙΝΗΜΑ "ΥΠΕΡΒΑΣΗ" Τραπεζική & οικονομική δικαιοσύνη



Η «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» είναι το αδέσμευτο, υπερκομματικό Κίνημα των Πολιτών που εμπνευστήκαμε από το άρθρο 120 του Συντάγματος και αποφασίσαμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, να περάσουμε εδώ και τώρα στην πράξη και να ενωθούμε στον αγώνα της δημιουργικής ανατροπής του χρεοκοπημένου μεταπολιτευτικού μοντέλου της ασύδοτης τραπεζοκρατίας.

Στην «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» σεβόμαστε το Σύνταγμα της Ελλάδος και τους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος και πιστεύουμε στις αρχές της κινηματικής οργάνωσης και αλληλεγγύης, των δράσεων κοινωνικού, οικονομικού, τραπεζικού και καταναλωτικού ακτιβισμού, της διαφάνειας και της συλλογικής διεκδίκησης, διακυβέρνησης, διαχείρισης και ελέγχου.

Αγωνιζόμαστε για τη μαζική κινητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας κατά της ανισότητας, της κοινωνικής και οικονομικής αδικίας και κατά της ασυδοσίας του δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων και του τραπεζικού συστήματος.

Οργανώνουμε και υποστηρίζουμε κινηματικές και ακτιβιστικές δράσεις για την προστασία των δικαιωμάτων και τη συλλογική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων Καταθετών, Αποταμιευτών, Ομολογιούχων, Δανειοληπτών, Φορολογούμενων και Μικροοφειλετών του Δημοσίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Δικαιούχων Ασφαλιστικών Παροχών και Αποζημιώσεων από Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις.

Καλούμε όλους τους Πολίτες που συμφωνείτε με την Ιδρυτική μας Διακήρυξη, να κάνετε ο καθένας την προσωπική του «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» και, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και κομματικές σας επιλογές, να ενωθείτε μαζί μας στον αγώνα για Κοινωνική, Οικονομική, Τραπεζική, Φορολογική και Επιχειρηματική Ισονομία, Αλληλεγγύη και Δικαιοσύνη.

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Αιφνιδιασμός Άδωνι! Πέρασε νύχτα τροπολογία για τον νέο Οργανισμό

 
Έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Αττικής προκάλεσε η αιφνιδιαστική κίνηση του Άδωνι Γεωργιάδη να περάσει τροπολογία  σε άσχετο νομοθέτημα του Υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με την ένταξη των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ. 
Τι υποστηρίζουν .

Αναλυτικότερα σε σχετική τροπολογία με τον τίτλο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, Αξιοποίηση Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις», «προβλέφθηκε» η «σύσταση κλάδου ΠΕ ιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ)».
Όπως ισχυρίζονται οι γιατροί η επίμαχη τροπολογία που κατατέθηκε το Σάββατο αιφνιδιαστικά από τον κ. Γεωργιάδη, διαλύει τα...

ΕΟΠΥΥ: Συμβεβλημένους γιατρούς προτιμούν οι ασφαλισμένοι

ΕΟΠΥΥ: Συμβεβλημένους γιατρούς προτιμούν οι ασφαλισμένοι Το 59% επισκέπτονται ιδιώτες – συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ και μόνο το 19% τους γιατρούς των πολυϊατρείων του Οργανισμού
 

Τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ< προτιμούν οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού.

Αυτό προκύπτει - μεταξύ άλλων - από έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και δημοσιεύεται στο 'Έθνος της Κυριακής'.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Τέλη κυκλοφορίας. Πώς να τα πληρώσετε τον Ιούνιο του 2014

  Λίγες ημέρες  έμειναν για να εξοφλήσουμε τα τέλη κυκλοφορίας του 2014, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα δοθεί παράταση από το υπ. Οικονομικών.


Επειδή για πολλούς από εμάς τα μετρητά δεν είναι και πολύ εύκολο να δοθούν, κάποιοι που χρησιμοποιούν την πιστωτική τους κάρτα ως "εργαλείο" μπορούν να παρατείνουν την πληρωμή τους έως και τον Ιούνιο του 2014. Και αυτό γιατί σχεδόν όλες οι τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να αγοράσουν τα τέλη κυκλοφορίας με την πιστωτική τους κάρτα και να τα αποπληρώσετε με άτοκες δόσεις. Δείτε τη διαδικασία και τις παγίδες που υπάρχουν.

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιας



Με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια, επιστρέφονται από την 20.12.2013 οι άδειες οδήγησης, καθώς οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 19.12.2013.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 19.12.2013.

Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις...

Επικίνδυνα απόβλητα 40 τόνων εντοπίστηκαν στο νοσοκομείο Νίκαιας



Σαράντα τόνοι επικίνδυνων απόβλητων εντοπίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Όπως μετέδωσε ο «Σκάι», επί τόπου έσπευσαν επιθεωρητές περιβάλλοντος, ενώ έχει ενημερωθεί και η εισαγγελία.

Οι σακουλές με τα απόβλητα βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, με κατοίκους της περιοχής να διαμαρτύρονται για έντονη δυσοσμία. Εκτιμάται ότι χρειάζονται τουλάχιστον πέντε ειδικά φορτηγά αυτοκίνητα, καθώς οι υπεύθυνοι αναζητούν τρόπους για την μεταφορά των αποβλήτων σε ειδικό αποτεφρωτήρα.

Για το πρόβλημα των νοσοκομειακών απόβλητων, αύριο Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, έπειτα από την εντατικοποίηση των ελέγχων από τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό.



Δωρεάν εμβολιασμός για παιδιά από το Δήμο Γλυφάδας


 

Συνεχίζεται η εκστρατεία Δωρεάν Παιδικού Εμβολιασμού για παιδιά ανασφάλιστων γονέων και γονέων χρονίως ανέργων, καθώς και για παιδιά που ζουν στην Ελλάδα χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση, που πραγματοποιεί ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. «Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ», στο πλαίσιο του προγράμματος «Εμβολιά-ζουμε:Παιδιά Ανασφάλιστα, όχι Απροστάτευτα». Πρόσφατα εμβολιάστηκαν ακόμη τριάντα τρία (32) παιδιά με πολυδύναμα εμβόλια που τα προστατεύουν από διάφορες ασθένειες.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς που επιθυμούν τα παιδιά τους να λάβουμε μέρος στο πρόγραμμα εφόσον πληρούν τα κριτήρια (ανασφάλιστοι Έλληνες ή αλλοδαποί) μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή καθημερινά 10.00 – 14.00 στα τηλέφωνα:
Γραφείο Παιδείας: 213 2025 236, 237 – Κοινωνική Υπηρεσία: 210 9647 021

Και οι οδοντίατροι του ΕΟΠΥΥ εντάσσονται στο ΕΣΥ


Μετά από προσθήκη στην σχετική ρύθμιση για τους γιατρούς των υπολοίπων ειδικοτήτων, που έγινε από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και οι οδοντίατροι του ΕΟΠΥΥ εντάσσονται στο ΕΣΥ, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

14 παράξενες μέθοδοι θεραπείας της φαλάκρας σε όλη την ιστορία

 Όταν η γραμμή των μαλλιών αρχίζει να υποχωρεί, μερικοί θα έκαναν τα πάντα για να μην μοιάζει το κεφάλι τους σαν γλόμπος! Φαίνεται πως το πρόβλημα της φαλάκρας προσπάθησαν να το λύσουν από πολύ παλιά!



1. Αρχαία Αίγυπτος
Σύμφωνα με τον Πάπυρο Έμπερς...

Θεσσαλονίκη Χριστουγεννιάτικο bazar στους Ν. Επιβάτες


 
Αγορά τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τρόφιμα που θα δωθούν σε άπορες οικογένειες διοργανώνεται σήμερα από τις 10 εώς και τις 18:00 στους Νέους Επιβάτες

Στην ανακοίνωση τους οι διοργανωτες αναφέρουν :

ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΨΩΝΙΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ!!! ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. θΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ΣΤΟΛΙΔΙΑ, ΡΟΥΧΑ ,ΒΙΒΛΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ !!!


www.seleo.gr

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Από τις εφορίες τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα

 
Ρύθμιση που θα προβλέπει ότι τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα θα κοινοποιούνται στους κατόχους τους από τις εφορίες, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καταστήσει αποτελεσματικότερη την παρέμβασή του.

Τα ανωτέρω αναφέρουν πηγές του iw, προσθέτοντας ότι ήδη το υπουργείο διενεργεί σειρά διασταυρώσεων σε ηλεκτρονικά αρχεία συναρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών, με στοιχεία για τα κυκλοφορούντα στην Ελλάδα οχήματα, ενώ στο πλαίσιο του σχεδιασμού που υπάρχει εξετάζονται και «επιθετικότερα» μέσα, ώστε να μην ξεφεύγει κανείς από την τσιμπίδα του νόμου.

Μάλιστα, για κάποιες από τις πρακτικές αυτές διερευνάται το τι προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ώστε να μην τεθεί, εκ των υστέρων, νομικό ζήτημα.

Σε ότι αφορά την ταχύτερη δυνατή καταβολή των προστίμων, διασταυρωμένες πληροφορίες του iw αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών δρομολογεί παρέμβαση που θα προβλέπει ότι η… ενημέρωση των ανασφάλιστων οδηγών θα γίνεται απευθείας από τις εφορίες, ενώ για την πληρωμή των προστίμων δεν θα απαιτείται η έκδοση παραβόλων. Ο ανασφάλιστος οδηγός, μετά από ειδοποίηση που θα έρχεται στο σπίτι του, θα καλείται να πληρώσει το πρόστιμο με την ίδια διαδικασία που ακολουθεί σήμερα για την πληρωμή των φόρων.

Απλήρωτο δε πρόστιμο θα συνεπάγεται και τη μη έκδοση φορολογικής ενημερότητας.

gadget που μετατρέπει τα γαβγίσματα σε λέξεις


 

Το γάβγισμα από μόνο του δεν φτάνει. Μια ομάδα ευφάνταστων Σουηδών εφευρετών, έχουν αποφασίσει να αποκρυπτογραφήσουν τα γαβγίσματα του σκύλου και να τα μεταφράσουν σε ανθρώπινη ομιλία.

Ακούγεται παρά φύσιν ή έστω απόκοσμο; Σίγουρα, είναι αρκετά πρωτότυπο. Το project, που φέρει τη δηλωτική ονομασία (No More Woof), βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, ανέβηκε στο indegogo, έτσι ώστε να χρηματοδοτηθεί από τους χρήστες, εάν και εφόσον τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη της εφεύρεσης. Στόχος των Σουηδών είναι να βρουν 10.000 δολάρια και να μετατρέψουν το συγκεκριμένο gadget σε προϊόν ευρείας κατανάλωσης.

Οι Σουηδοί στηρίζονται στην τεχνολογία του micro-computing, έτσι ώστε να μετατρέψουν τα γαβγίσματα του σκύλου σε ανθρώπινα λεκτικά σχήματα. Τοποθετούν μια συσκευή στο λαιμό του σκύλου και περιμένουν να… ζητήσει κάτι από το αφεντικό τους.

Το βίντεο που έχουν φτιάξει είναι ενδεικτικό δείτε το ΕΔΩ

Θα τεκνοποιήσει με το σπέρμα του νεκρού συζύγου της



Δικαστήριο της Αδελαΐδας στην Αυστραλία ενέκρινε το αίτημα μιας γυναίκας να τεκνοποιήσει με το σπέρμα του νεκρού συζύγου της. Ωστόσο, στη Νότια Αυστραλία δεν επιτρέπεται ακόμα κάτι τέτοιο και έτσι η γυναίκα θα πρέπει να μεταβεί σε άλλη πολιτεία προκειμένου να υποβληθεί σε τεχνητή γονιμοποίηση με τη χρήση σπέρματος που είχε ληφθεί από τον άντρα της πριν αυτός πεθάνει. Ο σύζυγός της σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα αλλά η γυναίκα πήρε την άδεια των αρχών να πάρει σπέρμα του με στόχο να αποκτήσει το παιδί του, όπως ήταν το όνειρο του ζευγαριού. Το δικαστήριο πείστηκε ότι η τεκνοποίηση δεν ήταν μόνο τη δική της επιθυμία αλλά και του (νεκρού πλέον) συζύγου της.

Εξήντα θύματα από σόμπες στην Ελλάδα του 2013


 

Φωτιά έχει πάρει το ενημερωτικό δελτίο του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς καταγράφει μέρα παρά μέρα έναν νεκρό από πυρκαγιές που ξεσπούν από θερμαντικά σώματα ή σόμπες τις οποίες είχαν ανάψει για να ζεσταθούν, αφού το πορτοφόλι τους ήταν άδειο και αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν στην υψηλή τιμή του πετρελαίου.

Χθες τα ξημερώματα...

Το "αμαρτωλό" παρελθόν του ΟΚΑΝΑ


 


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Οργανισμός Καταπολέμησης Ναρκωτικών βρίσκεται στο επίκεντρο σκανδάλων για κατασπατάληση κονδυλίων και αδιαφάνεια στα οικονομικά του στοιχεία, ούτε και η πρώτη που ζητείται παρέμβαση εισαγγελέα για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.

Το Μάρτιο του 2011 τα χρέη του Οργανισμού έφταναν τα 37,5 εκατ. ευρώ. Από πού όμως προέκυψε η μαύρη τρύπα; Οι ελεγκτές είχαν διαπιστώσει...

Οδηγίες Άδωνι προς διοικητές νοσοκομείων


http://www.iatropedia.gr/images/cache/b0aa0841117202d54c3ca29ac32ed62e.w600.h340.z1.jpg 


Εστιασμένος στα οικονομικά των νοσοκομείων τα οποία δε θα πρέπει να ξεφύγουν ούτε ευρώ αναμένεται να είναι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την συγκέντρωση-«εκπαίδευση» των νέων διοικητών των νοσοκομείων.

Ο υπουργός Υγείας προτίθεται να αναφέρει λεπτομερώς όλο το στενό οικονομικό πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει να κινηθούν οι νέοι επικεφαλής των νοσηλευτικών ιδρυμάτων δεδομένου ότι και οι ίδιοι θα υπογράψουν μνημόνια συνεργασίας με το ΕΣΥ. Μνημόνια που αν δεν τηρήσουν δεν αποκλείεται να δούνε την πόρτα εξόδου σε 6 μήνες όπως εξάλλου προβλέπει η σύμβασή τους με το σύστημα.

Πάντως οι νέοι διοικητές θα είναι υποχρεωμένοι να τα …βγάλουν πέρα με πολύ λιγότερα κονδύλια για προμήθειες καθώς για το 2014 τα ποσά που προβλέπονται για τα νοσοκομεία είναι ακόμη πιο τσεκουρωμένα από ότι το 2013 που πολλά νοσοκομεία λόγω υποχρηματοδότησης δεν είχαν …βαμβάκι ούτε για δείγμα.

Αντίστοιχα κουρεμένα θα είναι και τα χρήματα για φάρμακα δεδομένου ότι η συνολική φαρμακευτική δαπάνη δε θα πρέπει να ξεφύγει πάνω από 2 δις το 2014.

Τι θα πληρώνουμε παραπάνω για την υγεία το 2014



Η Υγεία όπως φαίνεται θα αποτελεί ένα από τα πιο ακριβά αγαθά καθώς η συμμετοχή στα έξοδα θα αυξηθεί κατακόρυφα.

Η πρώτη αύξηση που θα εφαρμοσθεί αμέσως μόλις μπει το 2014 θα είναι...

Πιάστηκε το κύκλωμα απάτης που εξαπάτησε 10.000 πολίτες

 
3,5 εκατ. ευρώ «έφαγε» το κύκλωμα. Αναζητούνται συνεργοί

Αποκαλύφθηκε το κύκλωμα απάτης που λυμαίνεται την ασφαλιστική αγορά και ξεκίνησαν συλλήψεις μεταξύ των οποίων βρίσκεται κατά τις πληροφορίες και ο εγκέφαλος.

Κατά τις καταγγελίες αρμοδίων που είχαν γίνει στην Τράπεζα της Ελλάδος από τον Απρίλιο τα πλαστά συμβόλαια έφεραν την επωνυμία κάποιας εταιρείας που τα προωθούσε στην ελληνική αγορά. Τα συμβόλαια όμως είχαν δήθεν συναφθεί με άλλη υπαρκτή μεγάλη βουλγάρικη εταιρεία τη Lev Ins, χωρίς όμως αυτό να το γνωρίζει η εταιρεία της Βουλγαρίας, η οποία και είχε δηλώσει σε ερώτημαπου της υποβλήθηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συμβαίνει. Δηλαδή επρόκειτο περί καθαρής απάτης είχαν καταγγείλει εκπρόσωποι της αγοράς που είχαν αναζητήσει βοήθεια από την εποπτική αρχή.

Ωστόσο από τον Απρίλιο που είχε γίνει η καταγγελία έως και σήμερα τα πλαστά συμβόλαια προωθούνταν στην αγορά. Όσοι τα αγόραζαν δεν ήταν ασφαλισμένοι ενώ αν τους σταματούσε έλεγχος στον δρόμο τότε φαινόταν ότι δεν υπήρχε ασφάλιση. Παρά το τραγικό της υπόθεσης και το ακατάληπτο σε μια ευνομούμενη πολιτεία συνεχίστηκε μέχρι σήμερα η παραγωγή συμβολαίων μαϊμού με αποτέλεσμα περισσότεροι από 10 χιλιάδες καταναλωτές να έχουν πέσει θύματα και τα παράνομα ασφάλιστρα που έχουν εισπραχθεί να κυμαίνονται από 3-3,5 εκατομμύρια ευρώ κατά υπολογισμούς εκπροσώπων της αγοράς.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας είχε κάνει παραστάσεις στην εποπτική αρχή επισημαίνοντας όχι μόνο την απατεωνιά αλλά και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που ανενόχλητα έπληττε την αγορά τις υγιείς εταιρείες και τους διαμεσολαβούντες.

Αυτές είναι οι εταιρίες που μας τάιζαν αλλαντικά με κρέας αλόγου.

 Τη λίστα με τις εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα για το διατροφικό σκάνδαλο που τους προηγούμενους μήνες συγκλόνισε και τη χώρα μας, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΦΕΤ.

Πρόκειται για εταιρείες σε προϊόντα των οποίων ανιχνεύτηκε DNA αλόγου, ενώ σε μία περίπτωση βρέθηκε και κρέας από... μουλάρι και που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν να έχουν κάνει τη συγκεκριμένη παράβαση. Εντός του Νοεμβρίου οριστικοποιήθηκαν τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν».

Τα συνολικά πρόστιμα στις 23 εταιρίες ανήλθαν σε 228.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα επιβλήθηκε...

Ένας μήνας προθεσμία για τους οφειλέτες ώστε να γλιτώσουν τους πλειστηριασμούς

 

Μόλις ένα μήνα περιθώριο, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2014, θα έχουν οι «κόκκινοι» δανειολήπτες να «ξεγυμνωθούν» στις τράπεζες προσκομίζοντας με κάθε λεπτομέρεια στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία τους, ώστε να μην τους βγάλουν τα σπίτια σε πλειστηριασμό.

Αυτό προβλέπεται στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς που κατατέθηκε πριν από λίγη ώρα στη βουλή ώστε να ψηφιστεί το Σάββατο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Παράλληλα στο νομοσχέδιο υπάρχει ρύθμιση που απαγορεύει...

Σήμερα ξεκινά ο διάλογος γιατρών ΕΟΠΥΥ- Άδωνι!

45ceb7696a8539359524928025d270f6.w600.h340.z1 



















Το χάσμα γεφυρώνεται μεταξύ γιατρών του ΕΟΠΥΥ και του Άδωνι Γεωργιάδη αφού επίσημα ξεκινά ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών την Παρασκευή. Τι μέλλει γενέσθαι
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το προεδρείο των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τον Άδωνι Γεωργιάδη οι δυο πλευρές συνανατήθηκαν προκειμένου να...

Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

 


Ανοδική είναι η ζήτηση για τα προγράμματα υγείας που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς οι παροχές του εθνικού συστήματος υγείας υποβαθμίζονται διαρκώς, ενώ το κόστος νοσηλείας στα ιδιωτικά θεραπευτήρια είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Αυξάνεται λοιπόν ο αριθμός των ασφαλισμένων που επιδιώκουν να «θωρακιστούν» μέσα από ένα πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης της υγείας τους. Οι λόγοι που συμφέρει ένα ιδιωτικό πρόγραμμα υγείας -σύμφωνα με στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς- είναι οι εξής:

- Η περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία υποβαθμίζεται συνεχώς. Τα Ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης δεν έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της αγοράς, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. Συχνά απαιτούνται μήνες για να «κλειστεί» ένα ραντεβού για επίσκεψη σε γιατρό.

- Το κόστος για νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές είναι υψηλό.

- Έχει αυξηθεί ο μέσος όρος ηλικίας και αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ανάγκη για ιατρικές καλύψεις.

- Η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει στον ασφαλισμένο το απαραίτητο μαξιλάρι στην αντιμετώπιση των εξόδων.

Στο ερώτημα τώρα ποια είναι η σωστή στιγμή για να προχωρήσει κάποιος σε πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης υγείας, η απάντηση είναι πως όσο πιο νέος είναι ο ασφαλισμένος, τόσο μικρότερο είναι και το κόστος ασφάλισης.

Στην αγορά σήμερα υπάρχουν συμβόλαια υγείας που καλύπτουν και προυπάρχουσες η συγγενείς παθήσεις.


Ο ενδιαφερόμενος πριν επιλέξει την εταιρεία και το πρόγραμμα που τον «καλύπτει» θα πρέπει να κάνει έρευνα αγοράς, ώστε να σταθμίσει τις καλύτερες προσφορές, σε ότι αφορά το ύψος του ασφαλίστρου, τις προσφερόμενες παροχές και καλύψεις.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζει ότι για οικογενειακά προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης υγείας, οι εταιρείας προσφέρουν εκπτώσεις από 20% (αν ασφαλιστεί και ο/η σύζυγος), 30% για το πρώτο παιδί κ.ο.κ.

Ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει για τη νοσηλεία του όποιο νοσοκομείο επιθυμεί. Ωστόσο αν επιλέξει συμβεβλημένα θεραπευτήρια με την ασφαλιστική εταιρεία, έχει επιπλέον προνόμια, που αφορούν έξοδα που σχετίζονται με τη νοσηλεία (πχ επισκέψεις σε ιατρούς κλπ).

Μία άλλη σημαντική παράμετρος είναι ότι η ασφαλιστική εταιρεία τον καλύπτει και για νοσηλεία στο εξωτερικό (ανάλογα με το πρόγραμμα). Σε χώρες της ΕΕ η κάλυψη παρέχεται 30 μέρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου και άμεσα αν πρόκειται για ατύχημα.

Καλέστε στο 210 5983948 η συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για ένα προσωπικό ραντεβού ώστε να προσεγγίσουμε εξατομικευμένα τις ανάγκες σας.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΝ (ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ)

 

Το ΠΑΡΟΝ Club είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία.
Δημιουργήθηκε από ανθρώπους που γνωρίζουν τις απεριόριστες δυνατότητες του διαδικτύου και τη λειτουργία της αγοράς. Η προσπάθειά μας ανήκει στις διαδικτυακές δραστηριότητες με προοπτική συμμετοχών.

Ο Σκοπός του ΠΑΡΟΝ CLUB
Να συμβάλουμε στη καλλιέργεια και διάδοση πνεύματος ενότητας, συνεργασίας, αλληλεγγύης και συσπείρωσης των αγορών , για την αντιμετώπιση της υποβάθμισης της αγοραστικής δύναμης και του βιοτικού επιπέδου ζωής των πολιτών, εξ αιτίας της οικονομικής ύφεσης.

Να αναζητούμε, να βρίσκουμε και να παρουσιάζουμετα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες της αγοράς,από όλες τις κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, σε ειδικές προνομιακές τιμές για τα μέλη μας- για Εσάς!

Να παρέχουμε συστηματική ενημέρωση για εξεύρεση τρόπων και μεθόδων μείωσης του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων,μέσα από τους παρόχους μας.

Να διασφαλίζουμε τη προστασία των παρόχων μας (επαγγελματιών, έμπορων επιχειρηματιών) καθώς κα των μελλών του Παρόν Club (αγοραστικό κοινό),ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο, όσον αφορά στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων ,αλλά και το κοινό όφελος αμφοτέρων κερδίζοντας χρόνο και χρήμα.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΒΓΕΣ ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΣ

 
Δωρεάν και απεριόριστες επισκέψεις σε Ιατρούς όλων των ειδικοτήτων όλο το 24ωρο
Πανελλαδικό δίκτυο Ιατρών έναντι προνομιακού αντιτίμου 20 euro η επίσκεψη
Δωρεάν 4 ετήσια check up
Δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος& καθαρισμός
Έκπτωση 50% σε οδοντιατρικές υπηρεσίες
Δωρεάν αιμοληψία κατ'οίκον
Διαγνωστικές εξετάσεις με η δίχως παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ με τιμές δημοσίου (Φ.Ε.Κ.)
Υπέρηχους και triplex κατ'οίκον
Συνεργασία με τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και τα πιο σύγχρονα διαγνωστικά κέντρα
On line ενημέρωση που παρεχει:
Δωρεάν συμβουλές από δικηγόρο
Δωρεάν συμβουλές από φοροτεχνικό
Δωρεάν συμβουλές από τεχνική εταιρεία
Δωρεάν συμβουλές από ψυχολόγο και διατροφολόγο
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΗΛΙΚΙΑΣ 

Εκπτώσεις σε καταναλωτικά προιόντα και υπηρεσίες:
Ένδυσης,υπόδησης,είδη δώρου,οπτικά,εξοπλισμός σπιτιού,γάμος,βάπτιση
Υπηρεσίες ομορφιάς,αισθητικής,άθλησης,συντήρησης καιαξεσουάρ αυτοκινήτου υπηρεσίες κτεο και άλλα...
Ετήσια συνδρομή μέλους 50€
Δύο ατόμων 80 €
Οικογενειακή 100 € (απεριόριστος αριθμός τέκνων)


Ζητήστε να ενημερωθείτε για τα προνόμια μέλους της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  ΠΑΡΟΝ πατώντας ΕΔΩ